abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_68488151
Hoi Hoi,

ik wil graag eens een keer kip kerrie met rijst klaar maken.. Maar als ik op google zoek op recepten, dan zie ik allemaal verschillende recepten en weet ik niet welke ik moet kiezen.

Heeft één van jullie al eens kip kerrie gemaakt en zou mij 't willen uitleggen ?
"Het maakt niet uit wat je doet, zolang je het maar goed doet!"
pi_68488432
Zelf kerrie maken? Of met kerrie uit een pakje? Kipfilet of een lekkere kippenbout?
pi_68488445
Zelf kerrie maken, en kipfile XD Heb nog nooit gehoord dat 't ook met kippenbout kon eigenlijk.
"Het maakt niet uit wat je doet, zolang je het maar goed doet!"
pi_68488492
Zelf kerrie maken heb ik nog nooit gedaan Maar kippenbout kan erg lekker zijn
pi_68488519
Ik wil me uitsloven ofzo.. haha.. maar kan anders altijd nog pakje kopen..
"Het maakt niet uit wat je doet, zolang je het maar goed doet!"
pi_68488599
Je zal met dit topic ook veel verschillende manieren krijgen om dat te maken, net zoals je met google krijgt. En dan weet je nog steeds niet welke je moet kiezen.
Dus: kies gewoon een random recept van google dat je wel lekker lijkt en maak dat. Als het niet bevalt, kun je dat aanpassen naar smaak of een andere kiezen de volgende keer.
Doe ik ook altijd met dingen die ik wil uitproberen.
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
pi_68488721
Als je er 1 wil die in 10 minuten klaar is en ook nog prima te eten:

Rijst koken.
Ui bakken, kipfilet erbij, zodra de kip klaar is potje Kerrie-Ananas saus van Calvé erbij, meeverwarmen, ananas erdoor, bij de rijst, klaar.
Een befaamde Fransoos zei ooit: Qui ceci lit est un fou.
  woensdag 29 april 2009 @ 10:31:49 #8
26777 MrTorture
Welcome to the torture chamber
pi_68489815
Gesnipperde ui en kip in arachide olie bakken, kerrie poeder erbij zodra de kip rondom dichtgeschroeid is. (Niet al te veel) bouillon er bij, binden met maïzena of bloem. Eventueel schep mango chutney en zwarte bessen jam er bij.
Da's zo'n beetje de basis geloof ik
No fear, no pain.Nobody left to blame. I'll try alone. Make destiny my own.
Dave: Al draagt een mod een blauwe kleur, het is en blijft een oude zeur.
yvonne says: nee hoor die Danny is gewoon een werknemer
Vis een optie?
pi_68492100
Je kunt ook een pot tonight chicken kerrie, en pakje kipfilet en builtje zak rijst..
Je bent in 10 minuten klaar.
volg gewoon een bereidingswijze van pot aan.
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
pi_68492250
Ik vind het lekker als er paprika en rode ui mee gebakken worden.
pi_68492335
Dat bedoel ik: 4 posts, 4 verschillende recepten.
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
  woensdag 29 april 2009 @ 12:00:50 #12
131066 scrub_nurse
ik denk dat ik denk, denk ik..
pi_68493093
en wat voor recepten
  woensdag 29 april 2009 @ 12:11:22 #13
26777 MrTorture
Welcome to the torture chamber
pi_68493434
quote:
Op woensdag 29 april 2009 12:00 schreef scrub_nurse het volgende:
en wat voor recepten
Fijn dat je met een beter alternatief komt
No fear, no pain.Nobody left to blame. I'll try alone. Make destiny my own.
Dave: Al draagt een mod een blauwe kleur, het is en blijft een oude zeur.
yvonne says: nee hoor die Danny is gewoon een werknemer
Vis een optie?
pi_68495289
Ik maak het met massala-kruiden, die kan je vinden bij de toko.

Olie in de pan, uien, knoflook en een Madame Jeanette (allen fijngesneden) erin, daarna doe je een paar theelepels van de massala erin, ff laten meebakken, klein beetje tomatenpuree erbij, kip erin (ik doe gewoon kippenbout/karbonades/drumsticks), alles goed laten bakken, kruiden erbij (zwarte peper, witte peper, zout), daarna afblussen met water (genoeg water zodat het vlees er bijna onder staat), daarna op een zacht vuurtje het vlees laten garen totdat het water verdampt is, zodat je een lekkere dikke jus hebt.

Dan eten met rijst.

Dit is trouwens een Surinaamse methode.
pi_68495515
quote:
Op woensdag 29 april 2009 13:08 schreef Axia het volgende:
Ik maak het met massala-kruiden, die kan je vinden bij de toko.

Olie in de pan, uien, knoflook en een Madame Jeanette (allen fijngesneden) erin, daarna doe je een paar theelepels van de massala erin, ff laten meebakken, klein beetje tomatenpuree erbij, kip erin (ik doe gewoon kippenbout/karbonades/drumsticks), alles goed laten bakken, kruiden erbij (zwarte peper, witte peper, zout), daarna afblussen met water (genoeg water zodat het vlees er bijna onder staat), daarna op een zacht vuurtje het vlees laten garen totdat het water verdampt is, zodat je een lekkere dikke jus hebt.

Dan eten met rijst.

Dit is trouwens een Surinaamse methode.
Klinkt goed!
Het enige wat ik niet weet is wat massala is? Is dat een kruidenmengseltje kan en klaar in een potje? Of is het een saus?
pi_68495812
quote:
Op woensdag 29 april 2009 13:14 schreef witte_fantasie het volgende:

[..]

Klinkt goed!
Het enige wat ik niet weet is wat massala is? Is dat een kruidenmengseltje kan en klaar in een potje? Of is het een saus?
De Albert Heijn heeft het tegenwoordig ook, maar je zal even moeten kijken bij de buitenlandse producten.
Anders gewoon even naar een toko gaan, die hebben het altijd wel.

Het zijn geen potjes. Het zit in zulke verpakkingen:
http://www.waroengsipiet.nl/images/y025.jpg (het hoeft niet perse deze merk te zijn )

Ow trouwens, ik heb geen hoeveelheden gedaan bij mijn recept. Dat komt omdat ik ook niet met hoeveelheden werk. Ik kijk naar de kleur (hoe donkerder je het wilt hebben, hoe meer massala je moet gebruiken) en proeven en ruiken is ook belangrijk. Dus gewoon naar eigen smaak maken.
pi_68496051
quote:
Op woensdag 29 april 2009 13:21 schreef Axia het volgende:

[..]

De Albert Heijn heeft het tegenwoordig ook, maar je zal even moeten kijken bij de buitenlandse producten.
Anders gewoon even naar een toko gaan, die hebben het altijd wel.

Het zijn geen potjes. Het zit in zulke verpakkingen:
http://www.waroengsipiet.nl/images/y025.jpg (het hoeft niet perse deze merk te zijn )

Ow trouwens, ik heb geen hoeveelheden gedaan bij mijn recept. Dat komt omdat ik ook niet met hoeveelheden werk. Ik kijk naar de kleur (hoe donkerder je het wilt hebben, hoe meer massala je moet gebruiken) en proeven en ruiken is ook belangrijk. Dus gewoon naar eigen smaak maken.
Dan ga ik wel naar de Toko.
Dan ga ik je tenslotte toch nog vragen hoeveel masala je ongeveer gebruikt? Eerder het hele zakje of een theelepel? Heb geen idee hoe sterk het is namelijk.

-edit- leren lezen... staat natuurlijk al bij dat je een paar theelepels gebruikt.
pi_68496202
quote:
Op woensdag 29 april 2009 13:27 schreef witte_fantasie het volgende:

[..]

Dan ga ik wel naar de Toko.
Dan ga ik je tenslotte toch nog vragen hoeveel masala je ongeveer gebruikt? Eerder het hele zakje of een theelepel? Heb geen idee hoe sterk het is namelijk.

Nee, geen heel zakje. Ik gebruik voor ongeveer 1 kilo kippenbouten/karbonades/drumsticks ongeveer 3 theelepels. Ligt eraan hoeveel kip je gaat koken, maar voor normaal 3/4 personen heb je aan 1 zakje meer dan genoeg. Het ligt er ook aan hoe gekruid jij het zel wilt hebben.
pi_68496272
quote:
Op woensdag 29 april 2009 13:27 schreef witte_fantasie het volgende:

[..]

-edit- leren lezen... staat natuurlijk al bij dat je een paar theelepels gebruikt.
Haha geeft niets hoor!
  donderdag 30 april 2009 @ 09:03:57 #20
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_68521393
mijn simpele manier:

rijst koken
kipstukjes in pan braden (kan eventueel eerst marineren)
blokjes ananas toevoegen
(intussen [eventueel blik] groente opwarmen
ananassap mengen met bv 2 eet/theelepel kerriepoeder. Afhankelijk van je smaak.
toevoegen aan kip en ananas
2 eetlepel water met maizena
dat aan kip enzo toevoegen om te binden
als laatste de opgewarmte groente toevoegen.

Rijst op bord en kipkerrie/hawaii er overheen gooien.

AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')