abonnement Unibet Coolblue
pi_68453428
De cover van het boek 'De vliegende Hollander' verraadt in één oogopslag de inhoud.



Er zal niemand zijn die niet weet wat het beeld op de achtergrond voor impact heeft gehad wereldwijd. Dat het dure wereldje van dhr. Rudi Dekkers hierdoor ook volledig instortte beschrijft hij in zijn 270 bladzijden tellende autobiografie.

Inderdaad, een autobiografie. De eerste helft van het boek gaat dan ook over zijn armoedige jeugd in Nederland, zijn liefdes, banen en hoe hij in verschillende wereldjes terechtkwam, waaronder die van computeronderdelen en makelaardij. Droge, saaie en bovendien niet bijster boeiend geschreven kost waar je je doorheen moet worstelen tot het echt interessante deel aanbreekt, het moment waarop hij via zijn vliegschool Huffman Aviaton in aanraking komt met de twee terroristen die later de vliegtuigen in het WTC zouden vliegen.
Uitgebreid beschrijft hij de ontmoeting en hoe het gedrag van de mannen eerst opviel en daarna opvallend niet. Achteraf is het natuurlijk makkelijk praten, hadden verschillende mensen het aan kunnen zien komen door de talloze vreemde kleine aanwijzingen, waar je op het moment zelf weinig aandacht aan schenkt. Dekkers ondersteunt zijn verhaal met documentatie van zijn vliegschool over de twee kapers, wat gekopieerd achterin het boek te vinden is. Zonder deze documentatie zou het boek een heel stuk minder interessant zijn.

'De vliegende Hollander' kan omschreven worden als rommelig. Het eerste deel over Dekkers' levensloop is geschreven in korte, 'toen, en toen, en toen'-stukjes, wat niet prettig of vlot door laat lezen. Wanneer het echt interessante stuk begint, vertelt Dekkers ineens een hoop zaken door elkaar en voegt hij er ook nog een biografie van Osama Bin Laden aan toe. Interessant op zich, maar dit kun je ook op Wikipedia vinden en is niet erg relevant voor de persoonlijke beleving van Dekkers. Al met al krijg je na het lezen van dit boek het idee dat er meer in had kunnen zitten. Als de stijl wat vloeiender was geweest en het verhaal meer structuur had gehad was het voor een groter publiek geschikt geweest, nu zal alleen de echt geïnteresseerde lezer wat aan 'De vliegende Hollander' hebben.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')