FOK!forum / Culinesse à gogo / Frikandelbroodjes, hoe lang houdbaar?
Maarteldonderdag 23 april 2009 @ 14:42
Ik heb eergister 2 frikandelbroodjes bij de AH gekocht en in m'n koelkast gelegd, en twijfel nu of die dingen nu nog eetbaar moeten zijn?
Opzich overleeft vlees in de koelkast altijd wel een paar dagen, maar ik heb er zo m'n twijfels bij, dus.. iemand die weet hoe lang zoiets goed gaat?
mudkipzzdonderdag 23 april 2009 @ 14:43
Gewoon vreten...niks mis mee
deroodonderdag 23 april 2009 @ 14:43
klik
TNAdonderdag 23 april 2009 @ 14:43
Gewoon in de magnetron gooien en opeten.
Forum-Monsterdonderdag 23 april 2009 @ 14:43
Bij mij niet lang.
Maarteldonderdag 23 april 2009 @ 14:44
quote:
Op donderdag 23 april 2009 14:43 schreef deroo het volgende:
klik
ja, er staat alleen een verkoopdatum op, dus daar heb ik niets aan..
__Saviour__donderdag 23 april 2009 @ 14:46
Die dingen zijn helemaal afgebakken al. Gekoeld bewaard kan daar weinig mee misgaan in een paar dagen.
babipangangdonderdag 23 april 2009 @ 14:46
invriezen die hap, dan zijn ze nog maanden houdbaar
babipangangdonderdag 23 april 2009 @ 14:47
ow had OP even verkeerd gelezen, moet vast nog wel eetbaar zijn, proef je vanzelf
Forum-Monsterdonderdag 23 april 2009 @ 14:47
frikadel
monsterd.donderdag 23 april 2009 @ 14:48
Eigenlijk zijn die frikandelbroodjes bestemd om nog op dezelfde dag te worden opgegeten. Wanneer je dat dus niet doet, kun je er eigenlijk vannuit gaan dat je die niet langer dan 1 tot 2 dagen kan bewaren (bladerdeeg wordt dan zacht en vies )

Ten tweede zou ik voordat je die frikandelbroodjes gaat opeten even een paar minuten in de oven gooien en licht besprekelen met wat water

Ik werk zelf bij de AH vandaar
Maarteldonderdag 23 april 2009 @ 14:48
quote:
Op donderdag 23 april 2009 14:47 schreef Forum-Monster het volgende:
frikadel
Uhm, nee..
Forum-Monsterdonderdag 23 april 2009 @ 14:49
Oh, mij is het altijd zo geleerd
El_Bassiedonderdag 23 april 2009 @ 14:50
Stinken ze? Zo ja, niet opeten. Zo nee, opeten. Moeilijk leven heb jij, een topic openen om te vragen of je frikandelbroodjes nog wel kunt opeten.
GasTurbinedonderdag 23 april 2009 @ 14:51
quote:
Op donderdag 23 april 2009 14:49 schreef Forum-Monster het volgende:
Oh, mij is het altijd zo geleerd
Je opvoeding en opleiding zijn gefaald. Maak er een eind aan. Nu het nog kan.
Forum-Monsterdonderdag 23 april 2009 @ 14:55
Tips?
genaktdonderdag 23 april 2009 @ 14:55
gewoon eten
Zondonderdag 23 april 2009 @ 14:57
Ruikt/smaakt het nog goed?
Opeten dan!
Mini_rulezdonderdag 23 april 2009 @ 14:58
quote:
Op donderdag 23 april 2009 14:48 schreef monsterd. het volgende:
Eigenlijk zijn die frikandelbroodjes bestemd om nog op dezelfde dag te worden opgegeten. Wanneer je dat dus niet doet, kun je er eigenlijk vannuit gaan dat je die niet langer dan 1 tot 2 dagen kan bewaren (bladerdeeg wordt dan zacht en vies )

Ten tweede zou ik voordat je die frikandelbroodjes gaat opeten even een paar minuten in de oven gooien en licht besprekelen met wat water

Ik werk zelf bij de AH vandaar
Opnieuw opwarmen zou ik sowieso doen, koud bladerdeeg is op dezelfde dag al niet lekker meer.

Maar goed, na 2 dagen zou ik ze zeker nog eten hoor.
Goed verwarmen, dan weet je zeker dat je er niet ziek van wordt.
mudkipzzdonderdag 23 april 2009 @ 14:58
quote:
Op donderdag 23 april 2009 14:48 schreef monsterd. het volgende:
Eigenlijk zijn die frikandelbroodjes bestemd om nog op dezelfde dag te worden opgegeten. Wanneer je dat dus niet doet, kun je er eigenlijk vannuit gaan dat je die niet langer dan 1 tot 2 dagen kan bewaren (bladerdeeg wordt dan zacht en vies )

Ten tweede zou ik voordat je die frikandelbroodjes gaat opeten even een paar minuten in de oven gooien en licht besprekelen met wat water

Ik werk zelf bij de AH vandaar
Vanwaar dat water?
zoalshetisdonderdag 23 april 2009 @ 14:58
hoe koud staat je koelkast?
sanvendonderdag 23 april 2009 @ 15:00
na 1 dag kan je die echt nog wel eten.
eet smakelijk
Kuno_van_Dijkdonderdag 23 april 2009 @ 15:02
gewoon in de oven stoppen en iets langer dan normaal laten bakken
Mini_rulezdonderdag 23 april 2009 @ 15:04
quote:
Op donderdag 23 april 2009 14:48 schreef monsterd. het volgende:

Ik werk zelf bij de AH vandaar
Trouwens...
Doen jullie dat bij AH soms ook met broodjes van een dag oud, als je dat zo goed weet?
ColdFeetdonderdag 23 april 2009 @ 15:23
quote:
Op donderdag 23 april 2009 14:58 schreef Mini_rulez het volgende:
Goed verwarmen, dan weet je zeker dat je er niet ziek van wordt.
Da's niet helemaal waar; als het bedorven is, kun je er alsnog goed ziek van worden!

Ik betwijfel trouwens of dat het geval is; frikandellen zijn flink zout&gekruid, dat zou behoorlijk conserverend moeten werken.
zoalshetisdonderdag 23 april 2009 @ 15:24
quote:
Op donderdag 23 april 2009 15:23 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Da's niet helemaal waar; als het bedorven is, kun je er alsnog goed ziek van worden!

Ik betwijfel trouwens of dat het geval is; frikandellen zijn flink zout&gekruid, dat zou behoorlijk conserverend moeten werken.
het meest conserverende aan een frikandel is dat ze al compleet gaar gekookt zijn.
Lucifer_Doosjedonderdag 23 april 2009 @ 15:28
Dat je die dingen 2 dagen laat liggen. Bij mij zouden ze dezelfde dag al op zijn
monsterd.donderdag 23 april 2009 @ 16:25
quote:
Op donderdag 23 april 2009 14:58 schreef mudkipzz het volgende:

[..]

Vanwaar dat water?
dan wordt het nog een beetje krokant
monsterd.donderdag 23 april 2009 @ 16:26
quote:
Op donderdag 23 april 2009 15:04 schreef Mini_rulez het volgende:

[..]

Trouwens...
Doen jullie dat bij AH soms ook met broodjes van een dag oud, als je dat zo goed weet?
nee wordt gewoon afgeboekt en terugggestuurd naar distributiecentrum . Ik weet het omdat er wel eens meer klanten zijn die dit soort vragen stellen.
zoalshetisdonderdag 23 april 2009 @ 16:27
quote:
Op donderdag 23 april 2009 16:26 schreef monsterd. het volgende:

[..]

nee wordt gewoon afgeboekt en terugggestuurd naar distributiecentrum . Ik weet het omdat er wel eens meer klanten zijn die dit soort vragen stellen.
ze zijn nog goed genoeg voor de voedselbank toch?
monsterd.donderdag 23 april 2009 @ 16:36
quote:
Op donderdag 23 april 2009 16:27 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ze zijn nog goed genoeg voor de voedselbank toch?
Tja, dat bepaal ik niet.. We geven wel het fabrieksbrood wat overblijft naar de voedselbank.

Ik denk dat we dat niet met frikandelbroodjes doen omdat die onder vernietiging vallen. We kunnen geen garantiegeven dat het product na 1 dag nog goed is.. Brood is over het algemeen nog wel een dag langer goed, of goed.. teminste te eten.
zoalshetisdonderdag 23 april 2009 @ 16:49
quote:
Op donderdag 23 april 2009 16:36 schreef monsterd. het volgende:

[..]

Tja, dat bepaal ik niet.. We geven wel het fabrieksbrood wat overblijft naar de voedselbank.

Ik denk dat we dat niet met frikandelbroodjes doen omdat die onder vernietiging vallen. We kunnen geen garantiegeven dat het product na 1 dag nog goed is.. Brood is over het algemeen nog wel een dag langer goed, of goed.. teminste te eten.
zal wel als varkensvoer verwerkt worden dan denk ik.
monsterd.donderdag 23 april 2009 @ 23:25
quote:
Op donderdag 23 april 2009 16:49 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

zal wel als varkensvoer verwerkt worden dan denk ik.
Zou kunnen. Weet wel dat het in het distributiecentrum zowiezo gesorteerd wordt etc..
robber57vrijdag 24 april 2009 @ 00:17
quote:
Op donderdag 23 april 2009 16:49 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

zal wel als varkensvoer verwerkt worden dan denk ik.
Ik was laatst op een recycle plant en daar gingen ze: hele containers vol met over de datum worstenbroodjes,croisants,sinaasappels en schillen enz enz
Word vermalen tot een soort hele dikke brij die er uit ziet en ruikt als kots
Daarna gaat het naar een bio brandstof installatie die er bio diesel/methanol van maakt.


OT; pastry of meatpie ,zoals een frikandellen broodje eigenlijk is(net zoals een sausijzen broodje), is de ouderwetse/middeleeuwse manier om vlees te bewaren; je pakt het vlees in een deeg/broodsoort die niet erg gevoelig is voor schimmel en bakt in een hete oven de bacterien dood: voila, je vlees is steriel verpakt en dus redelijk langer te bewaren dan vers vlees.
Een beetje net zoals de ouderwetse methode van vlees onder de jus met een vetlaag erop die ook goed te bewaren is.