Maartel | donderdag 23 april 2009 @ 14:42 |
Ik heb eergister 2 frikandelbroodjes bij de AH gekocht en in m'n koelkast gelegd, en twijfel nu of die dingen nu nog eetbaar moeten zijn? Opzich overleeft vlees in de koelkast altijd wel een paar dagen, maar ik heb er zo m'n twijfels bij, dus.. iemand die weet hoe lang zoiets goed gaat? | |
mudkipzz | donderdag 23 april 2009 @ 14:43 |
Gewoon vreten...niks mis mee | |
deroo | donderdag 23 april 2009 @ 14:43 |
klik | |
TNA | donderdag 23 april 2009 @ 14:43 |
Gewoon in de magnetron gooien en opeten. | |
Forum-Monster | donderdag 23 april 2009 @ 14:43 |
Bij mij niet lang. ![]() | |
Maartel | donderdag 23 april 2009 @ 14:44 |
quote:ja, er staat alleen een verkoopdatum op, dus daar heb ik niets aan.. | |
__Saviour__ | donderdag 23 april 2009 @ 14:46 |
Die dingen zijn helemaal afgebakken al. Gekoeld bewaard kan daar weinig mee misgaan in een paar dagen. | |
babipangang | donderdag 23 april 2009 @ 14:46 |
invriezen die hap, dan zijn ze nog maanden houdbaar | |
babipangang | donderdag 23 april 2009 @ 14:47 |
ow had OP even verkeerd gelezen, moet vast nog wel eetbaar zijn, proef je vanzelf | |
Forum-Monster | donderdag 23 april 2009 @ 14:47 |
frikadel | |
monsterd. | donderdag 23 april 2009 @ 14:48 |
Eigenlijk zijn die frikandelbroodjes bestemd om nog op dezelfde dag te worden opgegeten. Wanneer je dat dus niet doet, kun je er eigenlijk vannuit gaan dat je die niet langer dan 1 tot 2 dagen kan bewaren (bladerdeeg wordt dan zacht en vies ![]() Ten tweede zou ik voordat je die frikandelbroodjes gaat opeten even een paar minuten in de oven gooien en licht besprekelen met wat water ![]() Ik werk zelf bij de AH vandaar ![]() | |
Maartel | donderdag 23 april 2009 @ 14:48 |
quote:Uhm, nee.. | |
Forum-Monster | donderdag 23 april 2009 @ 14:49 |
Oh, mij is het altijd zo geleerd ![]() | |
El_Bassie | donderdag 23 april 2009 @ 14:50 |
Stinken ze? Zo ja, niet opeten. Zo nee, opeten. Moeilijk leven heb jij, een topic openen om te vragen of je frikandelbroodjes nog wel kunt opeten. | |
GasTurbine | donderdag 23 april 2009 @ 14:51 |
quote:Je opvoeding en opleiding zijn gefaald. Maak er een eind aan. Nu het nog kan. | |
Forum-Monster | donderdag 23 april 2009 @ 14:55 |
Tips? | |
genakt | donderdag 23 april 2009 @ 14:55 |
gewoon eten | |
Zon | donderdag 23 april 2009 @ 14:57 |
Ruikt/smaakt het nog goed? Opeten dan! | |
Mini_rulez | donderdag 23 april 2009 @ 14:58 |
quote:Opnieuw opwarmen zou ik sowieso doen, koud bladerdeeg is op dezelfde dag al niet lekker meer. Maar goed, na 2 dagen zou ik ze zeker nog eten hoor. ![]() Goed verwarmen, dan weet je zeker dat je er niet ziek van wordt. | |
mudkipzz | donderdag 23 april 2009 @ 14:58 |
quote:Vanwaar dat water? | |
zoalshetis | donderdag 23 april 2009 @ 14:58 |
hoe koud staat je koelkast? | |
sanven | donderdag 23 april 2009 @ 15:00 |
na 1 dag kan je die echt nog wel eten. eet smakelijk ![]() | |
Kuno_van_Dijk | donderdag 23 april 2009 @ 15:02 |
gewoon in de oven stoppen en iets langer dan normaal laten bakken | |
Mini_rulez | donderdag 23 april 2009 @ 15:04 |
quote:Trouwens... Doen jullie dat bij AH soms ook met broodjes van een dag oud, als je dat zo goed weet? | |
ColdFeet | donderdag 23 april 2009 @ 15:23 |
quote:Da's niet helemaal waar; als het bedorven is, kun je er alsnog goed ziek van worden! Ik betwijfel trouwens of dat het geval is; frikandellen zijn flink zout&gekruid, dat zou behoorlijk conserverend moeten werken. | |
zoalshetis | donderdag 23 april 2009 @ 15:24 |
quote:het meest conserverende aan een frikandel is dat ze al compleet gaar gekookt zijn. | |
Lucifer_Doosje | donderdag 23 april 2009 @ 15:28 |
Dat je die dingen 2 dagen laat liggen. Bij mij zouden ze dezelfde dag al op zijn ![]() ![]() | |
monsterd. | donderdag 23 april 2009 @ 16:25 |
quote:dan wordt het nog een beetje krokant ![]() | |
monsterd. | donderdag 23 april 2009 @ 16:26 |
quote:nee wordt gewoon afgeboekt en terugggestuurd naar distributiecentrum ![]() | |
zoalshetis | donderdag 23 april 2009 @ 16:27 |
quote:ze zijn nog goed genoeg voor de voedselbank toch? | |
monsterd. | donderdag 23 april 2009 @ 16:36 |
quote:Tja, dat bepaal ik niet.. We geven wel het fabrieksbrood wat overblijft naar de voedselbank. Ik denk dat we dat niet met frikandelbroodjes doen omdat die onder vernietiging vallen. We kunnen geen garantiegeven dat het product na 1 dag nog goed is.. Brood is over het algemeen nog wel een dag langer goed, of goed.. teminste te eten. | |
zoalshetis | donderdag 23 april 2009 @ 16:49 |
quote:zal wel als varkensvoer verwerkt worden dan denk ik. | |
monsterd. | donderdag 23 april 2009 @ 23:25 |
quote:Zou kunnen. Weet wel dat het in het distributiecentrum zowiezo gesorteerd wordt etc.. ![]() | |
robber57 | vrijdag 24 april 2009 @ 00:17 |
quote:Ik was laatst op een recycle plant en daar gingen ze: hele containers vol met over de datum worstenbroodjes,croisants,sinaasappels en schillen enz enz Word vermalen tot een soort hele dikke brij die er uit ziet en ruikt als kots ![]() Daarna gaat het naar een bio brandstof installatie die er bio diesel/methanol van maakt. OT; pastry of meatpie ,zoals een frikandellen broodje eigenlijk is(net zoals een sausijzen broodje), is de ouderwetse/middeleeuwse manier om vlees te bewaren; je pakt het vlees in een deeg/broodsoort die niet erg gevoelig is voor schimmel en bakt in een hete oven de bacterien dood: voila, je vlees is steriel verpakt en dus redelijk langer te bewaren dan vers vlees. Een beetje net zoals de ouderwetse methode van vlees onder de jus met een vetlaag erop die ook goed te bewaren is. |