mgerben | maandag 20 april 2009 @ 13:09 |
Dit ding dus: Belooft van alles en nog wat. Vooral het idee van de portable barbecue staat mij wel aan, samen met het ontwerp dat er voor zorgt dat het vet niet op de kolen druipt. ![]() Maar... voor de goedkoopste moet je wel ¤129,95 neertellen. Wie heeft zo'n ding? Hoe bevalt-ie als barbecue? Wordt alles goed gaar, krijgt het een echt bbq-korstje of wordt het meer gestoomd? Zou je hem nog eens kopen als je hem niet had? | |
ursel | maandag 20 april 2009 @ 13:21 |
wtf, is dat dan zeg.. ![]() | |
Hydrogeny | maandag 20 april 2009 @ 13:36 |
Heb hem niet maar zo te zien kunnen er 8 kleine stukjes kool(-o+en) op. Voor ieder stukje vlees moet je dus opnieuw kolen er op gooien. Aangezien de as van de oude kolen er onderuit valt moet je ze ook nog opnieuw ansteken... | |
RobinOok | maandag 20 april 2009 @ 13:38 |
Klootwijk schreef er 2 jaar terug nogal lovend over. Dus ik ga ervan uit dat het een prima ding is. http://www.cobbq.nl/nieuws/wouterklootwijk.aspx | |
mgerben | maandag 20 april 2009 @ 13:44 |
quote:Ze schrijven dat hij met die 8 kooltjes wel 3 uur doet. Hij is ontworpen voor zuinigheid, lees ik overal. | |
Vlitsie | maandag 20 april 2009 @ 18:43 |
Ik heb de Cobb sinds twee jaar en hij bevalt prima. Vrij grappig als je midden in de haven of op het water aan het bbq-en bent. Hij word namelijk niet heet aan de buitenkant, dus je kan daar prima mee bbq-en op een polyester bootje ![]() Alleen het schoonmaken is een rot klus, maar dat is het altijd. Voor mij is het een aanwinst enne hij is ook wel goedkoper te krijgen hoor ![]() | |
mgerben | maandag 20 april 2009 @ 19:27 |
quote:Ok, dat is zinvolle info! Hij heeft dus voldoende vermogen (warmte opbrengst) met zijn 8 briketjes om als bbq dienst te doen. Klinkt goed. | |
mgerben | zondag 24 mei 2009 @ 01:50 |
Ok, inmiddels heb ik er eentje gekocht. Als je goed zoekt is hij voor ¤99,- te krijgen. Tweedehands zijn ze nauwelijks te vinden. Dat geeft misschien aan dat de gebruikers er tevreden mee zijn. Anyways, de vraag was: Is hij het waard? Wel, laten we zeggen dat er ergens iemand lekkere winst trekt op een paar stukjes staal in de vorm van een barbecue, maar: En doet hij het? Oh. Ja. Enorm. Echt, hij bakt geweldig. Ik heb hiervoor alleen maar open bbq's gehad. Deze werkt meer als een hete lucht oven op briketten. Een hele kip kan er in. Hij is compatibel met zowel biologische als plofkippen. Heerlijk is dat hij goed heet wordt, maar net niet zo heet dat je je vlees weg kunt gooien als je hem een paar minuten vergeet. Tegelijk heeft hij wel voldoende vermogen om een complete peking-eend (van 2 kilo) helemaal gaar te bakken. Leuk ding dus! | |
Rapaille | zondag 24 mei 2009 @ 11:20 |
Hoe is dat ding? Ik lees overal dat ie' bijna niet rookt? Ik wil er een aan vrienden van mij geven (beiden groot bbq-liefhebber) alleen hebben ze geen plaats voor een bbq. Er is alleen een frans balkon, maar dit ding is misschien wel ok. Groot genoeg voor 2. | |
mgerben | zondag 24 mei 2009 @ 12:28 |
quote:Oh, dat is echt een fantastisch cadeau. Je leest op het cobb-forum ook dat veel mensen hem juist voor het balkon hebben gekocht. Hij rookt tijdens het aansteken, dus dat duurt ongeveer 5-10 minuten. Daarna gloeien de briketten en rookt hij niet meer. Gewoon totaal niet. Dat systeem waarbij het vet in een opvangbak naast het vuur valt werkt goed. Tijdens het branden kan hij overal staan, en hij kan ook verplaatst worden. Met ramen en deuren open zet je hem zelfs binnen neer. Het ding neemt ook niet veel plaats in, en als je hem schoon hebt gemaakt berg je hem ergens binnen op. Ik vond het in eerste instantie vrij veel geld, maar hij maakt waar wat er van beweerd wordt. | |
_aurum_ | zondag 24 mei 2009 @ 18:54 |
tvp | |
maok | dinsdag 26 mei 2009 @ 10:54 |
Het lijkt me toch niet dat je zo'n ding op een fransbalkon kunt gebruiken. Op een gewoon balkon kun je de deur naar binnen dicht doen maar bij een fransbalkon niet, tenzij je het niet erg vind dat bij het aansteken je huis vol met rook komt te staan. Met een fransbalkon lijkt mij een electrische bbq handiger. Zou zo'n ding trouwens gedoogt worden op campings waar niet gebbq-ed mag worden ivm het verbod op vuur? Hij wordt tenslotte niet heet aan de buitenkant. Aan de andere kant, bij het aansteken komen er natuurlijk wel vlammen uit de kooltjes | |
maok | dinsdag 26 mei 2009 @ 11:14 |
Ik zat nog even wat te lezen op de site en ik lees daar een artikel dat het inderdaad binnen kan: http://www.cobbq.nl/nieuws/keukendesign.aspx, maar er wordt wel geadviseerd om hem buiten aan te steken. Met een fransbalkon zou je hem dus even buiten op de stoep kunnen aansteken en dan naar binnen halen. Of een tafeltje aan de buitenkant van de balkonreling waar je hem op kunt aansteken. | |
Amthezia | dinsdag 26 mei 2009 @ 11:23 |
hmmm tvp, ben dolllll op bbq-en! | |
Rapaille | dinsdag 26 mei 2009 @ 11:29 |
quote:Hmmm ik wil eigenlijk dat ding zelf even uittesten. Als het echt zo is dat hij 20 minuten rookt en daarna niet meer is het geen probleem; even aansteken onder de afzuigkap en daar bbq-en. Ik ga op zoek naar een fysieke winkel, wil geen cadeau geven waar je niks aan hebt. ![]() | |
Fixers | dinsdag 26 mei 2009 @ 20:55 |
quote:Buiten dat ik het idee van lopen met een brandende bbq niet echt je van het vindt. Aansteken onder een draaiende afzuigkap is nogal link. Doorgaans zijn de filters van afzuigkappen vettig en branden prima, helemaal met die motor erachter die lekker trekt. | |
mgerben | dinsdag 26 mei 2009 @ 23:08 |
quote:Bij de ANWB winkel staat hij voor ¤99,- voor leden. Kun je zien hoe hij eruit ziet (als ze hem op voorraad hebben). | |
mgerben | dinsdag 26 mei 2009 @ 23:15 |
quote:Ik zou hem lekker buiten aansteken. De rook valt best mee. Na een minuut of 10 zijn de aanmaakblokjes op en gaan de kooltjes gloeien. Vanaf dat moment heb je geen rook meer. Het vuur blijft heel klein. Het vuurmandje is ongeveer zo groot als een CD. Hij wordt daarmee warm genoeg om goed te koken, maar het vermogen is tegelijk zo mild dat je eten niet verbrandt als je twee minuten te laat bent. Het vuurtje (geen vlammen, alleen gloeiende kolen) zit in een dubbelwandige constructie, met daar omheen nog eens een buitenkant. Die kun je rustig oppakken; die wordt niet warm. Er kunnen ook geen kooltjes uitvallen ofzo. Je kunt hem prima verplaatsen als hij brandt. | |
zoalshetis | woensdag 27 mei 2009 @ 00:43 |
ik lees op diverse sites dat het vermogen en de afmetingen vaak te wensen overlaaat met zo'n ding. hij schijnt gewoon maximaal voor 2 personen te zijn. en dan moet je lang wachten op je vlees/groenten of aardappels. erg veel mensen zijn niet tevreden. | |
mgerben | donderdag 28 mei 2009 @ 22:02 |
quote:Oh, die info heb ik niet gevonden. Het klopt wel, al kun je het ook positief verwoorden. Voor 2 personen is hij ideaal, 4 kan ook. Het helpt als je al van tevoren iets op de bbq legt zodat het gaar kan worden. Een hele kip bijvoorbeeld, die je 1.5 uur van tevoren erop legt, zodat je direct een flinke hap hebt om aan te snijden. Het koken duurt inderdaad iets langer dan bij een normale bbq, maar niet veel. Je moet vooral het deksel erop laten, dat scheelt enorm. De keerzijde van het rustige koken is dat het eten vrijwel niet verbrandt en heel mals blijft. We hebben het een keer geprobeerd: dezelfde kippenpoten van een traditionele bbq waren duidelijk droger. Het helpt om het deksel erop te laten en niet telkens op te tillen. Zeker als je hem net hebt moet je leren dat toegeven aan die neiging de kooktijd zal verlengen. | |
mkw | zaterdag 30 mei 2009 @ 02:12 |
Tvp | |
hassanjassan | zaterdag 30 mei 2009 @ 23:15 |
Ehm correctie: een OPEN bbq bestaat niet, dan is het nl. een grill. bbq is altijd met deksel. En ik heb een 47cm weber met een chimneystarter, werkt als een tierelier, binnen 15 minuten heb ik een gloeiende bbq, klaar voor gebruik. quote: | |
DevilsWhore | zondag 31 mei 2009 @ 19:10 |
Geweldig ding, veel fijner dan een normale bbq. Ik ben vooral fan van het gootje, waar je wijn o.i.d. in kan doen, zodat de smaak in het vlees trekt. ![]() | |
zquing | dinsdag 2 juni 2009 @ 14:20 |
klinkt als een heel tof apperaat. | |
zoalshetis | woensdag 3 juni 2009 @ 07:26 |
quote:koop een middelmaat weedehands weber. roken, grillen, bakken en braden. en zelfs de kleinste weber is groter dan de cobbq. en qua kookmogelijkheden uiteindelijk veel interessanter. zeg ik tweedehands? je kan gewoon voor de prijs van een cheap afrikaans afgekeken mini grill een prettige weber kopen die een veel groter brandoppervlakte en mogelijkheden heeft, [ Bericht 12% gewijzigd door zoalshetis op 03-06-2009 07:31:26 ] | |
maok | woensdag 3 juni 2009 @ 07:56 |
quote:Maar kan die ook op het balkon, op plekken waar je niet mag bbq-en vanwege het brandgevaar, binnnen? | |
Fixers | woensdag 3 juni 2009 @ 08:41 |
quote:Op plekken waar je niet mag BBQ-en mag je een Cobb ook niet gebruiken. Open vuur is open vuur. Ik snap dat die Cobbs leuk zijn voor op schepen, en dat ze handig en veilig zijn op balkonnetjes en dergelijke. Maar in een uitgedroogd bos mag het nog steeds niet. | |
mgerben | woensdag 3 juni 2009 @ 19:22 |
quote:Jammer, want daar zijn ze juist voor ontworpen (veiligheid). Het is dan ook een afgedekt vuur ![]() Anyways, een Weber is groter, maar: - daar druipt het vet wel op de kolen (= vlammen -> dus vleeschverbranding) - juist omdat-ie groter is komt hij bij mij niet binnen. (dus: regen, vocht, roest, etcetera). En ja, een kopie-weber heb je al vanaf ¤19,95 nieuw, en dan heb je een ronde BBQ mét deksel en dat is fantastisch. Leuk aan de Cobb is dat niemand ziet dat je aan het bbq-en bent (hij rookt niet), dat je hem makkelijk meeneemt en verplaatst (ook brandend). En dat hij heel rustig gaart, waardoor het eten niet snel verbrandt. Het is echt niet de énige bbq. Maar het is een leuk ding. Op de vraag: Zou je hem nu kopen als je hem nog niet had: Ja. | |
Hanneketan | dinsdag 10 mei 2011 @ 21:58 |
Ik ben net pas aangemeld en zie deze oude topic. Het enige wat ik wil toevoegen is dat wij deze bbq al een paar jaar hebben. We hebben er een paar keer een hele kip in gegrild, brood (vers, geen afbak!), pizza's en appeltaart in gebakken. Ook kipfilet en visfilet in gerookt. Wij vinden het een geweldige uitvinding die niet veel ruimte inneemt als je kampeert. Ook in de pan aardappels en groenten meegekookt bij het grillen. Bovendien hebben we er een wok bij waar je heerlijke nasi of bami in kunt maken. Er zijn al meerdere mensen om ons heen die er ook een hebben aangeschaft. Kortom wij zijn grote Cobb-fans!!! | |
krazny | vrijdag 30 september 2011 @ 17:30 |
Ik ben ook al even aan het kijken naar dit ding. Heb maar een klein balkon en dit lijkt me dus ideaal om toch te kunnen bbqen. Het enige waar ik nog mee zit is; Is het onzin om die RVS versie te kopen? Het scheelt 50 euro en het enige verschil is dat de duurdere RVS geen poedercoated buitenkantje heeft. Het lijkt me dat die coating er met een kleine botsing al vanaf komt? Of valt dat wel mee? Who knows...? | |
FoXje | zondag 2 oktober 2011 @ 21:07 |
Bij een Weber drupt het vet NIET op de kolen. Indirect grillen; dus velt valt in de lekbak gevuld met een vloeistof. | |
Spanky78 | zondag 2 oktober 2011 @ 21:49 |
Een green-egg, da's pas een toffe barbecue. | |
N.I.M.B.Y. | maandag 3 oktober 2011 @ 19:26 |
Hm misschien iets voor mij ![]() | |
Schanulleke | maandag 4 augustus 2014 @ 00:56 |
Al 1035 dagen geen mensen iets over de Cobb gehad?! Ik heb sinds kort een Cobb. Aanvankelijk voor vakantie en op de boot, maar inmiddels zwengel ik hem thuis ook regelmatig aan. De Weber heb ik het hele seizoen niet meer gebruikt na de aanschaf van de Cobb. Voor het eerst voel ik ook echt de uitdaging om meer te doen met een BBQ dan vleesjes grillen. | |
MonkNL | maandag 4 augustus 2014 @ 14:05 |
Ik heb er vorig jaar een aangeschaft voor de camping en om thuis af en toe aan te zetten. Na een zomer gebruik heb ik hem weer verkocht. Leuk voor echte low and slow, maar dat kan ook prima op een Go Anywhere of Smokey Joe waar je ook nog eens op/boven directe hitte kunt BBQ'en/grillen. De standaard grillplaat die erbij zit is niet echt geschikt om direct op te grillen. Er zijn een aantal mensen die extra gaatjes hebben geboord om er direct op te kunnen grillen. De rand waar je zogenaamd wijn/bier of een ander vocht in kunt doen is leuk, maar je kunt op een Weber ook een alluminium bakje doen met wijn/bier oid. Het is wel een grappig apparaat maar met een flink marketing sausje eroverheen. Zag ze laatsts ook staan in een tuincentrum met zo'n repeat video erbij, met zo'n overdreven enthousiaste verkoopstem erbij. Dat vind ik persoonlijk al genoeg zeggen.. [ Bericht 0% gewijzigd door MonkNL op 04-08-2014 14:13:13 ] | |
koffiemetmelkensuiker | maandag 4 augustus 2014 @ 14:38 |
Ik heb er 1 en tot volle tevedenheid! Met regelmaat maak ik een bcc erop erg lekker en eenvoudig te doen. Het schoonmaken kost wel wat tijd maar alles kan in de vaatwasser indien je te lui bent om het met de hand te doen. ![]() | |
Thorical | vrijdag 8 augustus 2014 @ 19:33 |
Had ik een complete Cobbs kunnen vinden voor ¤69, dan had ik hem allang gekocht. Maar voor minder dan ¤100 ben ik hem nog niet tegen gekomen. | |
Geralt | vrijdag 8 augustus 2014 @ 20:02 |
Rookt dit niet veel te veel voor op een balkon als je dat deelt met je buren? ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 8 augustus 2014 @ 20:12 |
Neem een gasbbq, je wilt nooit meer kolen | |
Klaploper | vrijdag 8 augustus 2014 @ 20:29 |
Ik zie het je vaker zeggen en geloof je direct, maar los van dat je in de tuin staat, wat is dan het grote verschil met binnen koken? | |
Geralt | vrijdag 8 augustus 2014 @ 20:34 |
Ik wil geen gas. Ik heb een klein balkon waar 1 tafeltje en 2 stoelen staan en dan is het betrekkelijk vol dat balkon. Zo een Cobb zou dan mooi op dat tafeltje kunnen en de borden op schoot bij wijze van. Maargoed, als dat eerst 10 minuten rookt schiet het ook niet echt op qua buren en alles. | |
Pietverdriet | vrijdag 8 augustus 2014 @ 20:44 |
heb jij een gasgrill binnen? | |
Klaploper | vrijdag 8 augustus 2014 @ 20:59 |
Nee, daarom de vraag. ![]() Ik probeerde niet te zeggen dat ik het nut er niet van in zie, het lijkt me prachtig om zo'n ding in de tuin te hebben staan. Ik vraag me gewoon af wat je daarop klaar zou maken dat lekkerder is dan wanneer je het in je keuken met redelijke apparatuur maakt. Interesse dus. | |
Pietverdriet | vrijdag 8 augustus 2014 @ 21:05 |
Een goeie gasgrill heeft grote branders en kan van weinig tot heel veel warmte produceren, je kan de temperatuur prima regelen. Je kan er alles op klaarmaken wat je op houtskool zou doen. Het is alleen niet zo een gedoe als met houtskool. Alleen horeca keukenapparatuur heeft een vergelijkbaar vermogen, bovendien zou ik het geeneens in de keuken willen hebben, veel te veel hitte. | |
Geralt | vrijdag 8 augustus 2014 @ 21:06 |
Maar is zo een Cobb iets voor op mijn kleine balkon of gaan de buren daar last van hebben? | |
cvg | vrijdag 8 augustus 2014 @ 22:12 |
ik heb een grote gasbbq de patton, en toch van de zomer de cobb gekocht, super ding | |
Molo | zaterdag 9 augustus 2014 @ 00:01 |
ligt uiteraard aan zeikgehalte van je buren maar ze gaan dat wel ruiken ja. | |
Geralt | zaterdag 9 augustus 2014 @ 00:02 |
Dan moeten ze maar meedoen en er ook wat vleesch op gooien. Wellicht wat voor volgend jaar om aan te schaffen ![]() | |
Molo | zaterdag 9 augustus 2014 @ 00:03 |
qua snelheid eens, maar er gaat voor ons hier niks boven een lekkere avond beetje op het gemakkie kooltjes stoken, beetje zen wachten met drankje tot de boel klaar is en dan rustig vlees enzo op de BBQ maken. Efficiënt of snel is het niet, maar dat hoeft voor ons ook niet altijd. | |
Pietverdriet | zaterdag 9 augustus 2014 @ 08:37 |
Heel romantisch, maar met onze gas bbq grillen we in de zomer 3-5 keer in de week | |
Molo | zondag 10 augustus 2014 @ 00:37 |
Ja dan ben je het na 2 x ook wel zat, dat snap ik ![]() | |
Schanulleke | zondag 10 augustus 2014 @ 10:12 |
Ik gebruik hem momenteel zeker 2 keer per week. Daarnaast is het echt ideaal dat hij gewoon op tafel kan staan. Voorheen was bbq'en iets waarbij mijn gezin in de tuin zat te eten, terwijl ik een paar meter verderop bezig was. Dat ik hem ook mee kan nemen naar de boot is ideaal. |