DancingPhoebe | zaterdag 18 april 2009 @ 22:53 |
Vandaag wilde ik Pasta Vongole eten. Maar de Vongole was ingevroren aangeschaft. Alle schelpen stonden na ontdooiing dus open. Ook kwamen ze niet los uit de schelp. Bij verse vongole gooi je de open schelpjes weg, maar dat was nu dus alles. Hoe maak je bij Vongole dan de selectie tussen goede schelpjes en niet goede schelpjes? | |
golfer | zondag 19 april 2009 @ 02:04 |
Goede schelpen gaan open bij verwarmen. ![]() | |
DancingPhoebe | zondag 19 april 2009 @ 07:14 |
Ja, levende schelpen. Die houden de boel potdicht tot ze dus warm en dus dood zijn. Maar ingevroren schelpen zijn natuurlijk ook haske dood, dus het sluitspiertje (mgghighiihghi) doet het natuurlijk niet meer. Maar dan moet er toch een manier zijn om uit te vogelen welke niet goed meer zijn? | |
Pietverdriet | zondag 19 april 2009 @ 10:46 |
Ingevroren moet je gewoon accepteren dat je ze niet zelf kan screenen en er van uit gaan dat je ze kan eten. Gaat meestal goed. | |
DancingPhoebe | maandag 20 april 2009 @ 19:36 |
Brrrr. Doodeng! Klopt het dan ook dat ze niet goed uit het schelpje komen? Of hebben ze dan gewoon niet lang genoeg gestoomd? | |
zoalshetis | maandag 20 april 2009 @ 19:38 |
je hebt met ingevroren vongole nauwelijks kans ziek te worden. misschien nog wel minder dan met verse. hopelijk zit er geen zand in, want dat is funest. | |
troellie | zaterdag 25 april 2009 @ 16:30 |
Je kunt ze niet meer screnen als vongole eenmaal ingevroren zijn. Dat is een nadeel. Maar je kunt ze tegenwoordig ook geblanceerd kopen in verpakkingen van 500 gram. Lang houdbaar en erg lekker. Ik vind dat je schelpdieren niet moet invriezen.. | |
donleo | zondag 26 april 2009 @ 12:09 |
schelpdieren, zoals vongole kun eigenlijk best wel goed invriezen. De versheid is beter te garanderen, dan als ze een paar dagen in de koelkast houd. ze zijn zo klein, dat ze snel worden ingevroren en ook wel snel kunnen ontdooien. Ik zeg, prima product voor in de vriezer. |