In het begin dacht ik ook dat ik vaak Windows nodig zou hebben, vanwege de vele 'handige tools' en zulks maar in de praktijk staan m'n VM's (Fusion) altijd uit. Voor alles heb ik een vervangende Mac app gevonden (of een andere werkwijze aangenomen).quote:Op woensdag 15 april 2009 10:58 schreef Tijn het volgende:
Als je een computer koopt om voornamelijk Windows applicaties te draaien, ben je natuurlijk sowieso achterlijk als je een Mac koopt.
Wel de enige fabrikant waarvan ik een computer in mijn huiskamer zou zettenquote:Op woensdag 15 april 2009 11:01 schreef JohnnyKnoxville het volgende:
Nu ja Tijn, Macs zien er wel kek uit natuurlijk.
Passen in ieder VT-wonen interieur!
Ja, natuurlijk. Maar als je toch per se Windows applicaties wilt draaien (zoals spelletjes), koop dan gewoon een Windows-systeem.quote:Op woensdag 15 april 2009 11:03 schreef Jarno het volgende:
[..]
In het begin dacht ik ook dat ik vaak Windows nodig zou hebben, vanwege de vele 'handige tools' en zulks maar in de praktijk staan m'n VM's (Fusion) altijd uit. Voor alles heb ik een vervangende Mac app gevonden (of een andere werkwijze aangenomen).
Waarom zou dat trouwens geen geld mogen kosten? Mensen betalen ook graag voor een mooie auto, of voor een mooie keuken. Veel mensen vinden Apple's mooi, Apple's vallen regelmatig in de prijzen qua design, dat mag toch best wat kosten? Ik ben nu aan het rondkijken voor een netbook, maar het valt me op dat al die dingen gewoon gruwelijk lelijk zijn. Knopjes, schuifjes, stickers, dikke randen, etc. Bah. En dan kijk ik thuis naar m'n (toch al weer 2 jaar oude) MacBook, dat is gewoon prachtig. Zo dun en strak zijn er gewoon nog maar weinig. (En even daarnaast, heb je de prijzen van die Dell Adamo al gezien..?).quote:Op woensdag 15 april 2009 11:01 schreef JohnnyKnoxville het volgende:
Nu ja Tijn, Macs zien er wel kek uit natuurlijk.
Feitelijk is een Mac de meest universele machine, want je kunt Windows, Mac apps en Linux apps draaien. Je kunt OSX wel op een Wintel hacken, maar Boot Camp is tenminste nog gesupport.quote:Op woensdag 15 april 2009 11:05 schreef Tijn het volgende:
[..]
Ja, natuurlijk. Maar als je toch per se Windows applicaties wilt draaien (zoals spelletjes), koop dan gewoon een Windows-systeem.
Ik snap ook niet dat mensen het als een nadeel van de Mac noemen dat 'ie geen Windows applicaties kan draaien. Alsof Windows wel Mac applicaties kan draaien.
Standaard beschikt die Dell over een Quadcore, downgraden naar een DualCore kán wel, maar kost ¤120,- meer. Voor de eerlijkheid heb ik de iMac toen voorzien van 2 Gb extra, de Dell kan niet met minder besteld worden. Zo hadden ze dus én een vergelijkbare processor, én een vergelijkbare hoeveelheid intern geheugen.quote:Op woensdag 15 april 2009 11:03 schreef trancethrust het volgende:
Een quadcore meerprijs lijkt me toch echt meer dan een 2->4gig upgrade, dan ben je juist nog blijer met een Dell. Ik snap verder niet waarom je uberhaupt de vergelijking alsnog scheef trekt door met een quad te vergelijken.
Nou ja, ik vind dat nogal wat. Bovendien (zoals eerder getijpt), als je het zou vergelijken met zelfbouw ben je met een Apple helemaal duur uit, en kan je (in geval van een iMac) nauwelijks meer upgraden (nu zeggen de Apple-aars dan waarschijnlijk dat je met een Apple nooit behoefte hebt aan upgraden, maar dat is natuurlijk een non-argument. Als je dat niet kan, kan ik me voorstellen dat je dan maar doorgaat met wat je hebt).quote:Mijn punt was alleen dat geheugen bij Apple doorgaans duur is; scheelt al snel een factor 2 vergeleken met normale prijzen. Dan nog snap ik niet dat je droog een desktop-dell zit te vergelijken met een iMac. Als je zo'n ding koopt dan doe je dat juist vanwege design, en/of de weinige ruimte dat het inneemt en/of omdat je een fanboy bent, en dan is een prijsverschil van 400/500 vrij laag (factor 1.3).
Lang leve het internet.quote:Wil je een strakke vergelijking kijk dan naar vergelijkbare laptops (factor ~1.5 als ik snel even kijk), of naar Mac Pro's (dat zijn wel min-of-meer normale kasten met onderdelen erin). Ikzelf bouw overigens zelf mn niet-laptop machines, maar reageer omdat de prijs-horrorverhalen die je hoort over Apple vaak zwaar overdreven zijn. Jouw verhaal is gelukkig al heel wat redelijker dan gemiddeld.
Linux is meest universeelquote:Op woensdag 15 april 2009 11:10 schreef Jarno het volgende:
[..]
Feitelijk is een Mac de meest universele machine, want je kunt Windows, Mac apps en Linux apps draaien. Je kunt OSX wel op een Wintel hacken, maar Boot Camp is tenminste nog gesupport.
Uiteraard. Maar ja, dan heb je niet de nieuwste videokaart, omg.quote:Op woensdag 15 april 2009 11:10 schreef Jarno het volgende:
[..]
Feitelijk is een Mac de meest universele machine, want je kunt Windows, Mac apps en Linux apps draaien. Je kunt OSX wel op een Wintel hacken, maar Boot Camp is tenminste nog gesupport.
PC mits je meteen een goeie koopt (niet die van de aldi , mediamarkt) kost ongv 600/ 700 eurie.quote:Op woensdag 15 april 2009 11:12 schreef Tijn het volgende:
[..]
Uiteraard. Maar ja, dan heb je niet de nieuwste videokaart, omg.
Dat een PC goedkoper is, is voor gamers natuurlijk helemaal een belachelijk argument. Om een beetje bij te blijven moet je elke 6 tot 12 maanden je hardware upgraden, waarbij je per upgraderonde minstens het bedrag neerlegt waar je ook een console voor hebt. Met de gemiddelde console doe je een jaar of 5, dus tel uit je winst.
Oh, dat mag best hoor.quote:Op woensdag 15 april 2009 11:08 schreef Jarno het volgende:
Waarom zou dat trouwens geen geld mogen kosten? Mensen betalen ook graag voor een mooie auto, of voor een mooie keuken. Veel mensen vinden Apple's mooi, Apple's vallen regelmatig in de prijzen qua design, dat mag toch best wat kosten? Ik ben nu aan het rondkijken voor een netbook, maar het valt me op dat al die dingen gewoon gruwelijk lelijk zijn. Knopjes, schuifjes, stickers, dikke randen, etc. Bah. En dan kijk ik thuis naar m'n (toch al weer 2 jaar oude) MacBook, dat is gewoon prachtig. Zo dun en strak zijn er gewoon nog maar weinig. (En even daarnaast, heb je de prijzen van die Dell Adamo al gezien..?).
Maar kennelijk is het not-done om een 'mooie' computer te willen kopen, zeker niet als die ook nog eens duurder is.
WTF ben je aan het roken en hoe kom ik eraan?quote:Op woensdag 15 april 2009 11:11 schreef cablegunmaster het volgende:
[..]
Linux is meest universeel![]()
Windows is gebasseerd op linux. de meeste dingen ^^. commando's etc...
Ja, dat is vast een stuk minder gedoe dan andersomquote:en je kan op Linux een Mac os omgeving laten draaien
Euh, nee?quote:Terwijl de meeste servers op Linux draaien, zelfs Microsoft servers gebruiken Linux boven hun eigen hosting pakket( tis stabieler)
Dat je het er op kunt laten lijken wil nog niet zeggen dat je de binaries kunt draaien.quote:Op woensdag 15 april 2009 11:11 schreef cablegunmaster het volgende:
en je kan op Linux een Mac os omgeving laten draaien
Je kunt na een jaar de nieuwste games niet op de hoogste settings spelen. Met geen enkele PC, wat de specs ook zijn.quote:Op woensdag 15 april 2009 11:14 schreef cablegunmaster het volgende:
[..]
PC mits je meteen een goeie koopt (niet die van de aldi , mediamarkt) kost ongv 600/ 700 eurie.
doe er al meer dan een jaar mee en nog geen nieuwe nodig. schat dat mn quadcore over 2 jaar pas oud word
Totdat er een nieuwe Windows versie zoals Vista uitkomt...quote:Op woensdag 15 april 2009 11:14 schreef cablegunmaster het volgende:
[..]
PC mits je meteen een goeie koopt (niet die van de aldi , mediamarkt) kost ongv 600/ 700 eurie.
doe er al meer dan een jaar mee en nog geen nieuwe nodig. schat dat mn quadcore over 2 jaar pas oud word
Als je alles op allerhoogste settings wilt spelen wel ja, anders doe je gewoon 3 jaar met een PC. Bovendien heb je tenminste de mogelijkheid van upgraden van bijvoorbeeld videokaart, bij een Mac kan dat soms ook, maar dan krijg je een achterhaalde, veel te dure videokaart als upgradeoptiequote:Op woensdag 15 april 2009 11:12 schreef Tijn het volgende:
Dat een PC goedkoper is, is voor gamers natuurlijk helemaal een belachelijk argument. Om een beetje bij te blijven moet je elke 6 tot 12 maanden je hardware upgraden, waarbij je per upgraderonde minstens het bedrag neerlegt waar je ook een console voor hebt.
Voor een beetje console heb je ook een HD-tv nodig, plus bij sommigen nog de maandelijkse kosten voor het online-abonnement. Die kosten moet je (mijns inziens) ook meerekenen.quote:
Met de gemiddelde console doe je een jaar of 5, dus tel uit je winst.
Windows 7, de eerste WIndows (jaja, ik geef het toe) dit het op oude hardware beter doet dat de voorgangerquote:Op woensdag 15 april 2009 11:16 schreef Jarno het volgende:
[..]
Totdat er een nieuwe Windows versie zoals Vista uitkomt...
"Niet lelijk" is wel wat anders als de standaard voor mooi in de industrie. Waarom probeert iedereen immers een iMac kloon te maken en waarom maakt elke gsm fabrikant een iPhone killer?quote:Op woensdag 15 april 2009 11:14 schreef JohnnyKnoxville het volgende:
[..]
Oh, dat mag best hoor.
Ik persoonlijk heb er alleen het geld niet voor over. Al vind ik mijn huidige Shuttle (van 4 jaar oud) ook niet lelijk. En daar kan ik tenminste zelf nog een beetje aan pielen.
NIemand maakt die, de pers etc bestempelen het als iPhone killerquote:Op woensdag 15 april 2009 11:19 schreef Jarno het volgende:
[..]
"Niet lelijk" is wel wat anders als de standaard voor mooi in de industrie. Waarom probeert iedereen immers een iMac kloon te maken en waarom maakt elke gsm fabrikant een iPhone killer?
Leuk dat MS dit ook eindelijk begint te snappen, maar wel rijkelijk laat natuurlijk.quote:Op woensdag 15 april 2009 11:19 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Windows 7, de eerste WIndows (jaja, ik geef het toe) dit het op oude hardware beter doet dat de voorganger.
Ach kom op. Bekijk die iMac klonen van hierboven eventjes. Je kunt niet met droge ogen beweren dat ze, op hun zachtst gezegd, hun 'inspiratie' uit Cupertino hebben gehaald.quote:Op woensdag 15 april 2009 11:20 schreef HeatWave het volgende:
[..]
NIemand maakt die, de pers etc bestempelen het als iPhone killer.
In een zeer grijs verleden draaide Microsoft een deel van hun Hotmail-service op FreeBSD... maar ten eerste is ook dat geen Linuxquote:
Tja, wat moet je er anders van maken, als je een alles-in-een machine moet verzinnen, een macbook is ook maar een laptopquote:Op woensdag 15 april 2009 11:21 schreef Jarno het volgende:
[..]
Ach kom op. Bekijk die iMac klonen van hierboven eventjes. Je kunt niet met droge ogen beweren dat ze, op hun zachtst gezegd, hun 'inspiratie' uit Cupertino hebben gehaald.
Met het verschil dat gedurende die 3 jaar de nieuwe spelletjes er steeds lelijker uit zullen zien omdat je bij elke nieuwe generatie games de settings weer een beetje lager moet zetten omdat je hardware het anders niet kan bijbenen.quote:Op woensdag 15 april 2009 11:19 schreef JohnnyKnoxville het volgende:
[..]
Als je alles op allerhoogste settings wilt spelen wel ja, anders doe je gewoon 3 jaar met een PC.
Waarom zou je je videokaart willen upgraden als je toch geen spelletjes speelt? Ik heb een 2 jaar oude iMac 24" en ik heb werkelijk nooit het idee dat ik iets aan de hardware zou willen vervangen.quote:Bovendien heb je tenminste de mogelijkheid van upgraden van bijvoorbeeld videokaart, bij een Mac kan dat soms ook, maar dan krijg je een achterhaalde, veel te dure videokaart als upgradeoptie.
Prima. HD-tv van 1500 euro met een afschrijving van 10 jaar en een abo van 10 euro per maand erbij. En dan kom je opeens wel duurder uit dan een state-of-the-art game-PC die je regelmatige upgrade om de nieuwste games te kunnen blijven spelen? Don't think so.quote:Voor een beetje console heb je ook een HD-tv nodig, plus bij sommigen nog de maandelijkse kosten voor het online-abonnement. Die kosten moet je (mijns inziens) ook meerekenen.
Ik vind de meeste Sony Vaio notebooks ook niet mooi. Veel teveel plastic en lelijke frutsels, in plaats van strak afgewerkte ontwerpen.quote:Op woensdag 15 april 2009 11:34 schreef Jarno het volgende:
Eigenlijk vind ik alleen de Sony in de buurt komen, maar dat zal persoonlijk zijn.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |