boohooquote:Op vrijdag 10 april 2009 13:23 schreef wdn het volgende:
[..]
Nog een trol.
Hoe kan Ubuntu op Windows lijken. ALLE(!) Linux varianten komen met GNOME en/of KDE (even de exoten daargelaten) Dus wat jij zegt is dat ze allemaal op Windows lijken!?!? Gnome is toch beduidend anders dan Windows hoor.
Overigens vergis je je in nog iets: er zijn weinig mensen die problemen hebben met hoe het eruit ziet in Windows. Dat is namelijk bijzaak. Indien er een Windows variant komt met de beveiligingsstructuur zoals onder Linux (dus GEEN softwarematige firewall of virusscanner of iets dergelijks) is het voor mij ook goed hoor
Angel_of_Dth: ja dat is een aandachtspuntje. Maar zoals erikll al stelde: het heeft een oorzaak.
Het was vele malen erger dus wat er nu is is mee te leven lijkt me
Ik denk dat je je daar lelijk in vergist. Installeer Xubuntu en het zal als een zonnetje draaien.quote:Op vrijdag 10 april 2009 13:25 schreef vogeltjesdans het volgende:
[..]
Ik heb hier nog een oude 400 Mhz met 256 Mb laptop liggen waar Xp prima op draait. Dat zie ik ubuntu nog niet doen.
Het enige waar Linux in faalt zijn games en gespecialiseerde software. Voor een simpele tiepmiep is linux prima, alleen zullen ze er even aan moeten wennen omdat ze Windows gewend zijn. Heb je Photoshop, AutoCAD of andere gespecialiseerde software nodig, dan zul je bij Windows of Mac uitkomen. Een paar jaar geleden was er ook nog geen spel te spelen op de Mac, dat is nu ook al veranderd.quote:Op vrijdag 10 april 2009 13:23 schreef vogeltjesdans het volgende:
[..]
Als je wilt concurreren, moet je iets neerzetten dat minstens net zoveel kan als windows xp - niet minder.
Ik had niet gezien dat er al over gepost was (en nog niet trouwens, want ik heb geen zin om terug te lezen), ik wilde vooral het geweldige debfoster even onder de aandacht brengen. Naar hartelust troep installeren en met een simpel commando alles weer verwijderen. Of door een bestandje aan te passen (of een aantal keer y of n te typen) alleen de software houden die bevalt.quote:Op vrijdag 10 april 2009 13:23 schreef wdn het volgende:
Angel_of_Dth: ja dat is een aandachtspuntje. Maar zoals erikll al stelde: het heeft een oorzaak.
Het was vele malen erger dus wat er nu is is mee te leven lijkt me
toshiba_acpi is de oorzaak van jouw probleem.quote:Op vrijdag 10 april 2009 13:14 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
Toshiba satellite A300D (14u komt er nog achteraan geloof ik)
Weer een trol.quote:Op vrijdag 10 april 2009 13:26 schreef Catch22- het volgende:
[..]
boohoo
linux zuigt gewoon voor dagelijks gebruik. en als je een windows pc goed installeerd en kijkt wat je doet komt het ook wel goed.
Wedden van wel. 400 mhz met 128 Mb is geen probleem met de alternate CD. Of het slim is is een 2de. Hier de vraag en het antwoord: https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/25373quote:Op vrijdag 10 april 2009 13:25 schreef vogeltjesdans het volgende:
[..]
Ik heb hier nog een oude 400 Mhz met 256 Mb laptop liggen waar Xp prima op draait. Dat zie ik ubuntu nog niet doen.
Aangezien er in 98% van alle gevallen microsoft wordt gebruikt denk ik dat microsoft niet alleen een standaard heeft hoog te houden, maar deze zelfs definieert.quote:Op vrijdag 10 april 2009 12:48 schreef wdn het volgende:
'Trollen' is makkelijker dan met argumenten komen voor je standpunt. Als er 1 systeem is dat zich niet aan standaarden houdt... (kijk ik kan het ook zonder argumentering).
Wat is er moeilijk aan in windows een setup.exe aanklikken en de wizard doorlopen? Hoe makkelijk wil je het hebben?quote:1. Het vinden en installeren software onder Linux is simpeler, makkelijker en veiliger dan onder enige Windows versie.
Volgens mij hebben we sinds xp iets dat fast user switching heet. En programma's kan je voor iedereen beschikbaar maken of niet.quote:2. Enige Linux werkt perfect met meerdere gebruikers en kan perfect meerdere gescheiden funkties bedienen met hetzelde systeem: een databasebeheerder en een internetter kunnen met hetzelfde scherm hun eigen ding doen zonder aan de dingen van een ander te kunnen komen. Moet ik nog steeds fatsoenlijk zien werken onder Windows.
Ook voor microsoft is ontzettend veel gratis software te vinden. Meer dan voor linux.quote:3. De software is volledig gratis.
Ja, programma's verwijderen kan met microsoft inderdaad nietquote:4. De installatie is compleet en je hoeft in principe daarna niets meer te installeren (behoudens specifieke wensen). Is onder enige Windows altijd een probleem: drivers, software installeren etc etc.
[/quote
Waarmee je dus meteen een systeem hebt dat of te groot is of niet aan de wensen van het individu voldoet. Als je zoveel gratis software hebt kan je meteen precies installeren wat je wil, zonder dat je daarbij een hele hoop troep krijgt.
[quote]
5. Wil ik iets niet op mijn systeem kan ik het verwijderen. Inclusief de grafische omgeving.
Daarvoor heeft het toch nog teveel glitches. En is het nog steeds niet doorgevoerd op de desktop. Linux is alleen leuk voor op servers, en om het monopolie van microsoft te doorbreken moeten ze eens met een echt goed product komen. Volledig compatible, alle hardware meteen slikken, alle programma's (ook microsoft) kunnen draaien. En het moet veel lichter zijn dan windows. Dan stap ik misschien eens over.quote:En zo kan ik nog even doorgaan
Nee, met een marketing strategie zoals een bedrijf kan werken had Linux de boventoon gevoerd bij bedrijven
Ubuntu is dan ook een desktop OS. Je gaat toch ook geen Windows server 200x op je computer zetten al je je pc alleen voor internet, tekstverwerken of spellen gebruiktquote:Op vrijdag 10 april 2009 13:15 schreef Catch22- het volgende:
Ubuntu is voor nerds die niet met een echte linux distro durven werken. Dus wel lopen kankeren op MS maar niet de moeite willen nemen om een echte linuxnerd te zijn, dus gewoon de distro pakken die het meest op de MS os'en lijkt
daar heeft hij natuurlijk niet bijster veel aan...quote:Op vrijdag 10 april 2009 13:35 schreef wdn het volgende:
[..]
toshiba_acpi is de oorzaak van jouw probleem.
Doe eens een
sudo tail -f /var/log/acpid![]()
Ik was nog aan het edittenquote:Op vrijdag 10 april 2009 13:52 schreef erikkll het volgende:
[..]
daar heeft hij natuurlijk niet bijster veel aan...
TS, typ eens 'sudo modprobe toshiba_acpi' in en kopieer eens hierheen wat er komt te staan?
Linux kan (op games na) meer dan windows XP. Kan windowsXP op een ARM processor draaien? Kan windowsXP op een PPC draaien? Kan windowsXP clusteren? Kan windowsXP draaien op koffiezetapparaat? Kan windowsXP zonder servicepacks langer dan 2 minuten draaien op een internetlijn zonder besmet te raken met een virus, zelfs zonder dat je iets doetquote:Op vrijdag 10 april 2009 13:23 schreef vogeltjesdans het volgende:
[..]
Als je wilt concurreren, moet je iets neerzetten dat minstens net zoveel kan als windows xp - niet minder.
Zet er DSL, puppy linux of Xubuntu op. En zelfs een full-blown distro zoals Mandriva of Ubuntu draait nog meer dan prima op zo'n systeem.quote:Op vrijdag 10 april 2009 13:25 schreef vogeltjesdans het volgende:
[..]
Ik heb hier nog een oude 400 Mhz met 256 Mb laptop liggen waar Xp prima op draait. Dat zie ik ubuntu nog niet doen.
Linux zuigt helemaal niet voor dagelijks gebruik, anders zou ik het ook niet dagelijks gebruiken. daarnaast zuigt windows ook niet voor dagelijks gebruik mits je hem idd goed installeert.quote:Op vrijdag 10 april 2009 13:26 schreef Catch22- het volgende:
[..]
boohoo
linux zuigt gewoon voor dagelijks gebruik. en als je een windows pc goed installeerd en kijkt wat je doet komt het ook wel goed.
Nee, dat is een monopolie. Standaarden worden door onafhankelijke instanties gemaakt. En/of door overleg.quote:Op vrijdag 10 april 2009 13:47 schreef vogeltjesdans het volgende:
[..]
Aangezien er in 98% van alle gevallen microsoft wordt gebruikt denk ik dat microsoft niet alleen een standaard heeft hoog te houden, maar deze zelfs definieert.
Niks. En dat is het probleem. In veel gevallen doet die exe MEER dan het pretendeerd te doen.quote:[..]
Wat is er moeilijk aan in windows een setup.exe aanklikken en de wizard doorlopen? Hoe makkelijk wil je het hebben?![]()
[..]
Is binnen 2 minuten kapot te krijgen. Daarnaast kan ik op een systeem waar MySQL fysiek staat geinstalleerd altijd bij de data komen. Ook als ik niet degene ben die die database moet beheren. Onder Linux kom je niet meer aan de data tenzij je de root gebruiker bent (ja ik mag ook eens trollen)quote:Volgens mij hebben we sinds xp iets dat fast user switching heet. En programma's kan je voor iedereen beschikbaar maken of niet.
[..]
MSIE?quote:Ook voor microsoft is ontzettend veel gratis software te vinden. Meer dan voor linux.
[..]
Ja, programma's verwijderen kan met microsoft inderdaad niet![]()
Natuurlijk wel. Een server hoort geen grafische troep te laden. En zo zijn er meer voorbeelden. "Headless" is een OS nog steeds funtioneel.quote:En waarom zou je de grafische omgeving van windows willen verwijderen? Lijkt me de essentie, want hoeveel mensen kunnen met de command line werken?
[..]
"glitches"? Software heeft altijd fouten (of wil je beweren dat de patch dinsdag van Microsoft voor de lol gebeurd? Nog zo iets doms: als op Woensdag een fout wordt ontdenkt moet je tot dinsdag wachten totdat je systeem up to date is. Hoe dom kun je het verzinnen. Iets dat aantoonbaar fout is en is opgelost moet gewoon direct ter beschikking worden gesteld.quote:Daarvoor heeft het toch nog teveel glitches. En is het nog steeds niet doorgevoerd op de desktop. Linux is alleen leuk voor op servers, en om het monopolie van microsoft te doorbreken moeten ze eens met een echt goed product komen. Volledig compatible, alle hardware meteen slikken, alle programma's (ook microsoft) kunnen draaien. En het moet veel lichter zijn dan windows. Dan stap ik misschien eens over.
Ho! Ik wil je echt niet op Linux laten werken hoorquote:Op vrijdag 10 april 2009 14:01 schreef Catch22- het volgende:
dat doen de meeste linux users wel.
en ik weet best wat de verschillen zijn, maar ik blijf lekker bij windows ivm compatibileit en omdat het wel werk als je in .Net wil programmeren
Een installscript in Linux kan ook meer doen dan het pretendeert. Dit kun je in veel gevallen niet aan (de fabrikant) van het OS wijten, je moet de gebruiker ook nog wat verantwoordelijkheid geven. Om MS aan te rekenen dat third party software niet allemaal even netjes is, gaat me iets te ver.quote:Op vrijdag 10 april 2009 14:03 schreef wdn het volgende:
Niks. En dat is het probleem. In veel gevallen doet die exe MEER dan het pretendeerd te doen.
Microsoft gebruikt ook gewoon bestaande standaarden, denk maar aan de webstandaarden. Al verkrachten ze hier en daar wel eens wat.quote:Op vrijdag 10 april 2009 13:47 schreef vogeltjesdans het volgende:
[..]
Aangezien er in 98% van alle gevallen microsoft wordt gebruikt denk ik dat microsoft niet alleen een standaard heeft hoog te houden, maar deze zelfs definieert.
[..]
Wat is er moeilijk aan een vinkje zetten voor het programma dat je wilt hebben in een lijst. Of een .RPM of een .DEB dubbel aanklikkenquote:Wat is er moeilijk aan in windows een setup.exe aanklikken en de wizard doorlopen? Hoe makkelijk wil je het hebben?![]()
Sinds windows XP alquote:Volgens mij hebben we sinds xp iets dat fast user switching heet. En programma's kan je voor iedereen beschikbaar maken of niet.
Er is veel gratis software te vinden voor windows ja, of dat meer is dan wat er voor linux is waag ik ten zeerste te betwijfelen.quote:Ook voor microsoft is ontzettend veel gratis software te vinden. Meer dan voor linux.
Ja want een grafische interface is ook echt nodig op een serversysteemquote:Ja, programma's verwijderen kan met microsoft inderdaad nietEn waarom zou je de grafische omgeving van windows willen verwijderen? Lijkt me de essentie, want hoeveel mensen kunnen met de command line werken?
Als ik in een willekeurige pc een linux livecd prak dan kan ik er bijna een garantie op geven dat alle hardware het doet, uitgezonderd soms een wireless netwerkkaart of specifiek iets zoals sneltoetsen op een notebook ofzo maar daar zijn vaak ook weer oplossingen voor te vinden. Voor wireless kaarten kun je middels NDISwrapper zelfs windows drivers laden in linux! Lichter dan windows is geen probleem, dat is het namelijk sowieso, volledig compatible, tja wat wil je compatible hebben? Linux kan alle documenten die je onder windows maakt gewoon lezen en schrijven, alle mediafiles kan linux gewoon afspelen, internet werkt gewoon feilloos en een hoop microsoft producten werken middels wine ook gewoon in linux (incl Office 2007)quote:Daarvoor heeft het toch nog teveel glitches. En is het nog steeds niet doorgevoerd op de desktop. Linux is alleen leuk voor op servers, en om het monopolie van microsoft te doorbreken moeten ze eens met een echt goed product komen. Volledig compatible, alle hardware meteen slikken, alle programma's (ook microsoft) kunnen draaien. En het moet veel lichter zijn dan windows. Dan stap ik misschien eens over.
Klopt maar dan moet het wel eerste de servers van Canonical op he. Software onder Linux komt van "trusted sources" en niet van over het hele web. Mocht je software willen die niet van een "trusted source" afkomt is het je eigen probleem en niet een probleem van de hele gemeenschap.quote:Op vrijdag 10 april 2009 14:07 schreef Angel_of_Dth het volgende:
[..]
Een installscript in Linux kan ook meer doen dan het pretendeert. Dit kun je in veel gevallen niet aan (de fabrikant) van het OS wijten, je moet de gebruiker ook nog wat verantwoordelijkheid geven. Om MS aan te rekenen dat third party software niet allemaal even netjes is, gaat me iets te ver.
Daar heb je wel gelijk in. Maar ik installeerde ook nog wel eens andere software (soms ontkom je er gewoon niet aan) en als je dan als su een script moet uitvoeren, kan het ook je systeem behoorlijk verkloten. Al met al moet je als gebruiker gewoon even nadenken voor je iets installeert en de bron bekijken, dan kun je ook Windows goed schoon houden.quote:Op vrijdag 10 april 2009 14:10 schreef wdn het volgende:
[..]
Klopt maar dan moet het wel eerste de servers van Canonical op he. Software onder Linux komt van "trusted sources" en niet van over het hele web. Mocht je software willen die niet van een "trusted source" afkomt is het je eigen probleem en niet een probleem van de hele gemeenschap.
Oh ik krijg mijn eigen Linux systeem ook wel eens kapot hoorquote:Op vrijdag 10 april 2009 14:13 schreef Angel_of_Dth het volgende:
[..]
Daar heb je wel gelijk in. Maar ik installeerde ook nog wel eens andere software (soms ontkom je er gewoon niet aan) en als je dan als su een script moet uitvoeren, kan het ook je systeem behoorlijk verkloten. Al met al moet je als gebruiker gewoon even nadenken voor je iets installeert en de bron bekijken, dan kun je ook Windows goed schoon houden.
Ik heb in vele jaren Windows gebruik maar zeer zelden malware gehad, en de keren dat het gebeurde was het volledig mijn eigen schuld. Ik heb ook jaren zonder nieuwe installatie zeer tevreden Windows XP gebruikt.
Grrrrquote:Op vrijdag 10 april 2009 14:16 schreef erikkll het volgende:
Please note: This driver is only intended to provide the extra support for ACPI functionality specific to Toshiba laptops. In other words, this driver is not intended to cover standard ACPI functions such as shutdown, reboot, suspend, hibernate, battery info, etc. Such generic functions are being supported by the ACPI4Linux project [1] [2] and the Software Suspend 2 project [3]
hmm die toshiba_acpi is niet de oorzaak als het goed is
Mwa, nog niet. En dat is geen technische beperking maar door die rottige beveiligingen overal op.quote:Op vrijdag 10 april 2009 14:10 schreef wdn het volgende:
[..]
Klopt maar dan moet het wel eerste de servers van Canonical op he. Software onder Linux komt van "trusted sources" en niet van over het hele web. Mocht je software willen die niet van een "trusted source" afkomt is het je eigen probleem en niet een probleem van de hele gemeenschap.
Metro2005: Linux speelt geen BluRay films![]()
quote:Maar er zijn meer dingen die Linux veel beter afgaan dan dat lijstje. Installatie van Windows MOET op de eerste partitie. Je kunt Linuxen op enige volgorde installaren maar Windows -moet- als eerste op de partitie.
Een PS3 kun je daar Windows op installeren(weet niet of dat kan!?)?
Mijn LaCie netwerkdisc draait YDL en kan ik zelf herinstalleren. Maar Windows vreet het niet![]()
Metro2005: lol ik lijk wel 2 usernamen op fok te hebben![]()
![]()
Ik hoor hierboven anders iemand zeggen dat de batterijstatus niet wordt weergegeven onder ubuntu. Dat lijkt me nou niet echt gespecialiseerde software. En uit de OP blijkt linux ook wel in het een en ander te falen.quote:Op vrijdag 10 april 2009 13:27 schreef CasB het volgende:
Het enige waar Linux in faalt zijn games en gespecialiseerde software.
Ik kan er op google niet eens wat over vinden, dus hoe vaak zal dat voorkomen, dat de batterijstatus niet werkt?quote:Op vrijdag 10 april 2009 15:44 schreef vogeltjesdans het volgende:
[..]
Ik hoor hierboven anders iemand zeggen dat de batterijstatus niet wordt weergegeven onder ubuntu. Dat lijkt me nou niet echt gespecialiseerde software. En uit de OP blijkt linux ook wel in het een en ander te falen.
Ik heb de laptop nu niet bij me, ik probeer het thuis ff vanavond.quote:Op vrijdag 10 april 2009 13:52 schreef erikkll het volgende:
[..]
daar heeft hij natuurlijk niet bijster veel aan...
TS, typ eens 'sudo modprobe toshiba_acpi' in en kopieer eens hierheen wat er komt te staan?
Ik had volgens mij wel meer voorbeelden gevonden via google ofzo...quote:Op vrijdag 10 april 2009 15:46 schreef erikkll het volgende:
[..]
Ik kan er op google niet eens wat over vinden, dus hoe vaak zal dat voorkomen, dat de batterijstatus niet werkt?
Op die specifieke notebook (cq. die fabrikant). Het is nog steeds zo dat je vooraf even moet nagaan of alle hardware netjes werkt met de beschikbare drivers. Is bij Windows soms ook handig (als je zoals ik nogal eens obscure TV kaarten tegen het lijf looptquote:Op vrijdag 10 april 2009 15:44 schreef vogeltjesdans het volgende:
[..]
Ik hoor hierboven anders iemand zeggen dat de batterijstatus niet wordt weergegeven onder ubuntu. Dat lijkt me nou niet echt gespecialiseerde software. En uit de OP blijkt linux ook wel in het een en ander te falen.
Die battery charger is gerelateerd aan hibernate/suspend (acpi dingen) dus misschien dat dit ook voor jou werkt (je hebt een ATI videokaart??).quote:6) Suspend/Hibernation: I had problem with the xorg drivers. After installing Ati Binary drivers it worked liked a charm , I'm very happy for this.
Hoeveel hardware werkte er niet toen Vista uitkwam? Hoeveel oude hardware werkt er niet (meer) onder Windows? Groot verschil tussen windows en linux is dat linux oude hardware blijft ondersteunen, en windows heeft een dusdanig ego dat je je hardware er op zal moeten aanpassen. Ik vind dat zelf tamelijk belachelijk.quote:Op vrijdag 10 april 2009 15:44 schreef vogeltjesdans het volgende:
[..]
Ik hoor hierboven anders iemand zeggen dat de batterijstatus niet wordt weergegeven onder ubuntu. Dat lijkt me nou niet echt gespecialiseerde software. En uit de OP blijkt linux ook wel in het een en ander te falen.
Dus mijn laptop gaat zometeen uit elkaar springen omdat ik windows gebruik?quote:Op vrijdag 10 april 2009 16:17 schreef wdn het volgende:
ALS hardware werkt onder Linux dan blijft het tot in lengte van dagen werken en bruikbaar. Dat is onder Windows wel even anders he
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |