Ze geven toch geen P meer? Maar ik snap wat je bedoelt. Die essays zijn niet héél moeilijk nee, wat je ervan moet leren is hoe je informatie kunt filteren, want het is veel stof. En natuurlijk annoteren e.d. daar gaat het ze om. Toch moet je er wel ff tijd in steken. En ik als deeltijder mag dan lekker in het weekend aan de slagquote:Op zondag 23 mei 2010 16:46 schreef Civilization het volgende:
[..]
Ik ben voltijd ben ik bang. Ik doe nu Eigentijds en Wereldgeschiedenis dus dat zal wel hetzelfde zijn. Voltijd studenten zijn meestal slechter juist omdat ze geen vaste baan hebben naast hun studie en daarom de hele tijd met het studentenleven bezig zijn in plaats van ook nog wat leren. Ik kan die cynische opmerkingen wel begrijpen, kijk alleen maar naar Middeleeuwen hoe dramatisch dat voor de meeste voltijders is verlopen
Het het was niet eens echt moeilijk! De toetsvorm van Wereldgeschiedenis is trouwens nogal apart... 3x een scriptie die binnen 48 uur moet worden ingeleverd wat dus eigenlijk vergelijkbaar is met een open boek tentamen. Ik ga ervan uit dat ik dat wel haal dus alleen nog goed stampen voor Eigentijds en dan kan ik naar het 2e jaar met een p op zak
Binnenstad. Alleen op de Uithof met tentamens.quote:Op zaterdag 5 juni 2010 21:16 schreef Mykonos het volgende:
Vraagje aan een Utrechtse geschiedenisstudent..
Zit je altijd in de binnenstad of ook op De Uithof? Binnenstad zou wel relaxed zijn, voor mij zeer makkelijk te bereiken vanuit het altijd mooie Maartensdijk
Chris Lorenz - de constructie van het verleden. Is waarschijnlijk de enige degelijke inleiding in de theorie van de geschiedenis in het Nederlands, en is ideaal om alle naieve denkbeelden die beginnende studenten over (het schrijven van) geschiedenis hebben weg te nemen. Zo'n boek is in mijn ogen verplichte kost voor elke geschiedenisstudent.quote:Op maandag 14 juni 2010 22:54 schreef seiramu het volgende:
Ik ga in Utrecht geschiedenis studerenen ik wil me in de vakantie al voorbereiden op deze opleiding. Kunnen jullie me wellicht een aantal boeken aanraden die ik in mijn vrije tijd kan lezen?
O, schrijft Lorenz Nederlands?quote:Op woensdag 16 juni 2010 20:15 schreef ethiraseth het volgende:
[..]
Chris Lorenz - de constructie van het verleden. Is waarschijnlijk de enige degelijke inleiding in de theorie van de geschiedenis in het Nederlands,
Ga je dan ook minder werken? Iig gefeliciteerd met het advies.quote:Op vrijdag 18 juni 2010 13:04 schreef Steeven het volgende:
Ik stop met de deeltijdstudie en ga verder als voltijdstudent.
Overigens bindend studieadvies ontvangen; logischerwijs positief.
toekomstige mede-student meldt zichquote:Op maandag 14 juni 2010 22:54 schreef seiramu het volgende:
Ik ga in Utrecht geschiedenis studerenen ik wil me in de vakantie al voorbereiden op deze opleiding. Kunnen jullie me wellicht een aantal boeken aanraden die ik in mijn vrije tijd kan lezen?
Ik ga twee dagen werken vanaf januari (ik werk nu vier dagen).quote:Op woensdag 23 juni 2010 10:43 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Ga je dan ook minder werken? Iig gefeliciteerd met het advies.
Ik ben terug van een ongelofelijk gave reisHet was zo tof!
En cijfer terug voor laatste stuk: een 7,75. Ben er op zich wel tevreden mee, vond mijn stuk niet zo heel goed en het was een beetje afgeraffeld vanwege tijdsgebrek. Nog 5 ECTs plus scriptie te gaan
Dit vak betrof drie essays. Dus dat is balen iddquote:Op donderdag 24 juni 2010 17:57 schreef ethiraseth het volgende:
Tentamens zijn domme dingen waarbij het alleen gaat om het halen ervan. Een zes voor een essay is balen, een zes voor een tentamen is prima.
Lees het topic eens door.quote:Op vrijdag 9 juli 2010 00:22 schreef Weaut het volgende:
Mensen hier die een deeltijdstudie geschiedenis doen? Zo ja, hoe valt dit te combineren met jouw werk / andere studie?
Cool, was dat je scriptie? Waar ging het over?quote:Op donderdag 22 juli 2010 09:38 schreef Ewelina het volgende:
Ik wil even pimpen met mijn 9,5 voor mijn laatste werkstuk. Ondanks een gecrashte laptop (ik kon een aardig gedeelte overnieuw schrijven) heb ik kennelijk een goed stuk afgeleverd over de verering van Nederlandse heldinnen.
Haha sorry, ik was geloof ik niet helemaal helder toen ik reageerde.quote:Op dinsdag 27 juli 2010 14:42 schreef Ewelina het volgende:
Nee, geen scriptie, en het ging dus over de heldinnenverering in Nederland, zoals al te lezen valt in mijn post. Daar is nooit een stuk over geschreven, alleen dus over de afzonderlijke heldinnen. Met de scriptie ga ik komend collegejaar aan de slag.
Mooi cijfer Knevelt
Heldinnen uit Nederland, uit de Tachtigjarige Oorlog, bekend om hun manmoedigheid. Ik heb uitgezocht waarom er ten eerste zo weinig heldinnen zijn, hoe zij vereerd zijn en hoe de geschiedschrijving over ze veranderd is. Het stuk loopt van 1572 t/m de 1e helft van de 19e eeuw. Het opkomende nationalisme is ook terug te zien in de geschiedschrijving. Ik wilde hem verder laten doorlopen maar toen zat ik al aan 7000 woorden en het stuk moest rond de 6000 woorden zijn.quote:Op dinsdag 27 juli 2010 20:14 schreef Knevelt het volgende:
[..]
Haha sorry, ik was geloof ik niet helemaal helder toen ik reageerde.
Wat voor heldinnen bedoel je dan? In welke tijd?
Daar zit veel in zo te horen. Gender studies, historiografie, nationalisme en heel wat eeuwen. Wat is je onderzoeksvraag?quote:Op woensdag 28 juli 2010 08:36 schreef $Ewelina het volgende:
[..]
Heldinnen uit Nederland, uit de Tachtigjarige Oorlog, bekend om hun manmoedigheid. Ik heb uitgezocht waarom er ten eerste zo weinig heldinnen zijn, hoe zij vereerd zijn en hoe de geschiedschrijving over ze veranderd is. Het stuk loopt van 1572 t/m de 1e helft van de 19e eeuw. Het opkomende nationalisme is ook terug te zien in de geschiedschrijving. Ik wilde hem verder laten doorlopen maar toen zat ik al aan 7000 woorden en het stuk moest rond de 6000 woorden zijn.
Hoofdvraag was hoe heldinnen vereerd zijn in de Nederlandse geschiedenis. Maar je krijgt het gendergedeelte en de historiografie er gratis bij, omdat er nou eenmaal veel minder vrouwelijke helden zijn dan mannelijke. Ik ben begonnen in 1572 omdat de Tachtigjarige oorlog nou eenmaal bepalend voor NL is geweest en geeindigd in de 1e helft van de 19e eeuw, in verband met het aantal woorden (quote:Op woensdag 28 juli 2010 14:25 schreef Knevelt het volgende:
[..]
Daar zit veel in zo te horen. Gender studies, historiografie, nationalisme en heel wat eeuwen. Wat is je onderzoeksvraag?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |