FOK!forum / Klussen, Wonen en Huishouden / Laminaat of tegels in de keuken?
Lilytigerdonderdag 26 maart 2009 @ 11:34
Aangezien de nieuwe keuken bijna komt moeten we gaan nadenken over de vloer in de keuken. In mn huidige keuken ligt zeil en dat komt er dus nooit meer in! Het wordt zo snel vet en plakkerig, daar valt niet tegenop te dweilen! (Ik heb nu geen afzuigkap dus dat zal wel helpen..)
Eerst was het plan om tegellaminaat (goedkope van de Kwantum) neer te leggen, maar nu begin ik te twijfelen. Wat zijn jullie ervaringen, zijn tegels beter? Of is laminaat net zo goed?
ueberduitserdonderdag 26 maart 2009 @ 11:37
Wij hebben in ons nieuwe huis een grindvloer in de keuken, weer eens wat anders....
(in ons vorige huis ook)
stylistedonderdag 26 maart 2009 @ 11:39
als het er uit moet zien als tegels neem dan ook tegels. Is veel mooier en minder kwetsbaar. Stel dat er iets gaat lekken is je laminaat naar de knoppen maar je tegels heb je zo droog.
Marijkezwolledonderdag 26 maart 2009 @ 11:49
Het nadeel van tegels is wel dat het en kouder is dan laminaat (vloerverwarming kan helpen ) en dat wanneer je servies laat vallen het op de tegels gegarandeerd kapot is en dat is op laminaat vaak niet zo. Aan de andere kant kun je krasjes of putjes in je laminaat krijgen als je bijvoorbeeld een schaar met precies de verkeerde kant naar beneden laat vallen (ervaringsdeskundige ). Kortom: allebei hebben zo hun voor- en nadelen. Ik zou nemen wat voor jou het mooiste is en wat betaalbaar is
Naamahdonderdag 26 maart 2009 @ 12:33
Ik heb kliklaminaat in mijn keuken en bijvoorbeeld voor de gootsteen komt er toch af en toe wat water op, hoeven helemaal geen plassen te zijn, gewoon net elke keer wat drupjes. Dan valt er ook nog af en toe iets om, waardoor het even nat wordt en die combinatie zorgt ervoor dat de randjes er niet mooier op worden, gaan een beetje omhoog staan.. Kliklaminaat is dus wel echt iets kwetsbaarder.
Lilytigerdonderdag 26 maart 2009 @ 12:35
Ik zit even te googlen en nu kwam ik een gietvloer tegen. Helaas kan ik de kosten per m2 niet vinden. Heeft iemand een indicatie?
Volgens mij kan een gietvloer ook in een keuken toch?
stylistedonderdag 26 maart 2009 @ 13:41
gietvloeren worden goedkoper naarmate er meer m2 gemaakt worden. Ik geloof dat ze ongeveer 75 euro per m2 kosten voor een klein oppervlak
lady-wrbdonderdag 26 maart 2009 @ 13:47
mijn vriend had het ook al over laminaat met tegelprint
ik wil gewoon echte tegels.
mijn katten eten graag om zich heen en dat moet wel goed schoon te maken zijn.
er ligt nu hout op de vloer en dat wordt ene vieze bende.
Walter-Egodonderdag 26 maart 2009 @ 14:04
Een gietvloer op een klein oppervlakte aan laten leggen is erg duur. Die bedrijven rekenen namelijk een behoorlijk starttarief. Voor 10 m² kan je zo een paar duizend euro kwijt zijn.
Walter-Egodonderdag 26 maart 2009 @ 14:05
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 13:41 schreef styliste het volgende:
gietvloeren worden goedkoper naarmate er meer m2 gemaakt worden. Ik geloof dat ze ongeveer 75 euro per m2 kosten voor een klein oppervlak
Waar heb jij offertes opgevraagd? Wij hebben een keer een vertegenwoordiger over de vloer gehad en die kwam met erg hoge starttarieven aanzetten.
Lilytigerdonderdag 26 maart 2009 @ 14:20
Hihi, net een offerte binnen, ¤4000,-... Misschien toch maar een andere vloer kiezen...
stylistedonderdag 26 maart 2009 @ 14:29
quote:
Op donderdag 26 maart 2009 14:05 schreef Walter-Ego het volgende:

[..]

Waar heb jij offertes opgevraagd? Wij hebben een keer een vertegenwoordiger over de vloer gehad en die kwam met erg hoge starttarieven aanzetten.
Betonlook.nl en burgers vloeren geloof ik..
ueberduitserdonderdag 26 maart 2009 @ 14:44
overzicht gietvloer leveranciers met globale prijzen:
http://forum.trosradar.nl/viewtopic.php?t=49554
Serindedonderdag 26 maart 2009 @ 15:40
Ik zou geen laminaat leggen in de keuken, en mocht je het wel doen: neem dan niet van die goedkope troep. Er schijnt ook speciaal laminaat te zijn voor (licht)vochtige ruimtes.

Tegels in de keuken
lady-wrbvrijdag 27 maart 2009 @ 08:20
ik heb dat laminaat gezien wat je in vochtige ruimtes kan gebruiken.
t is wel aardig.
ik vind dan weer wel dat het niet hygiënisch is in een keuken. veel te veel richeltjes en kiertjes die heel bewerkelijk zijn om goed schoon te krijgen.
tegels zijn volgens mij gewoon het meest hygiënisch.
tinnyvrijdag 27 maart 2009 @ 13:17
Heb in mijn vorige huis ook laminaat in de keuken gehad en heb toen gezworen nooit maar dan ook NOOIT meer laminaat in de keuken te leggen...

- die putjes en krasjes zijn nog te overzien

- maar de combinatie met vocht is wel het ergste... gaat helemaal naar de klote, de randjes eerst en dan ga je kieren krijgen. Je kunt het nog oplossen/verlegen door het laminaat verlijmd te leggen in de keuken maar ook dat gaat er aan (hebben we namelijk in 2de instantie geprobeerd met nog een paar pakken die we over hadden) en we hadden best goede laminaat (17,50 euro de m2)

- en je ziet er meer op dan op tegels (ligt ook aan tegelkleur)