FOK!forum / Culinesse ą gogo / Gerookte kip
_Hestia_woensdag 25 maart 2009 @ 09:17
Op school in de kantine neem ik vaak een salade met onder andere gerookte kip. Nu heb ik zelf voor thuis ook een stuk gerookte kip gekocht, maar moet dat dan nog verwarmd worden ( in stukjes?) of kan ik het gewoon zo in stukjes snijden, aangezien het al gerookt is?
Naamahwoensdag 25 maart 2009 @ 09:20
Zo snijden en eten!
minkuukelwoensdag 25 maart 2009 @ 09:28
Zelf roken
Griebuswoensdag 25 maart 2009 @ 09:30
Kan je gewoon zo eten. Kan je ook heel kort in de magnetron doen of meebakken/wokken
_Hestia_woensdag 25 maart 2009 @ 09:32
Oke, mooi dat je het gewoon zo kan eten Wilde het toch ff zeker weten, ivm salmonella enzo
Fuentewoensdag 25 maart 2009 @ 11:19
Lekker zo eten, gerookte kip
RobinOokwoensdag 25 maart 2009 @ 11:42
quote:
Op woensdag 25 maart 2009 09:17 schreef Sylvana het volgende: kan ik het gewoon zo in stukjes snijden, aangezien het al gerookt is?
Nou, hij is niet echt gerookt he? Ze hebben 'm een rooksmaakje gegeven.
Maar hij is wel gaar en klaar om te eten!
TheClown1woensdag 25 maart 2009 @ 11:57
snijden en eten maar zelf rook is uiteraard nog lekkerder. we doen het jaarlijks in de koude maanden. dit jaar was een topjaar in jan en feb.
lightedwoensdag 25 maart 2009 @ 12:56
Wat eet je nog meer in de kantine?
_Hestia_woensdag 25 maart 2009 @ 15:03
quote:
Op woensdag 25 maart 2009 12:56 schreef lighted het volgende:
Wat eet je nog meer in de kantine?
Niks, neem verder altijd gewoon zelf brood mee, maar die salades daar zijn echt lekker . Neem meestal salade met gerookte kipfilet, paprika, tomaat, komkommer en zilveruitjes ofzo
LoudGirlwoensdag 25 maart 2009 @ 15:48
Gerookte kip

Wat kun je daar nog meer mee maken dan salades en roerbakjes?
lightedwoensdag 25 maart 2009 @ 16:20
quote:
Op woensdag 25 maart 2009 15:48 schreef LoudGirl het volgende:
Gerookte kip

Wat kun je daar nog meer mee maken dan salades en roerbakjes?
Tosti? Wrap?
Olewoensdag 25 maart 2009 @ 17:15
club sandwich
Pietverdrietwoensdag 25 maart 2009 @ 17:38
Had vroeger een slager die zelf zijn kippen (warm) rookte, mijn god was dat lekker, met wat frambozenazijn en walnotenolie
bloatedfacewoensdag 1 april 2009 @ 21:37
Rucola salade met gerookte kip en knoflook saus

Bij ons thuis blijft dit simpele gerecht steeds terug komen. Dat komt denk ik omdat gerookte kip (die van de supermarkt) niet zo'n sterke smaak heeft dat het de smaak van rucola overheerst. Dus de smaken blijven goed in balans. (Behalve als je teveel knoflook in de saus gebruikt natuurlijk)

Nodig:
  • Rucola (1 zak bij Appie H of 1 doos bij Dirk, ik denk de 200 gram verpakking maar weet het niet zeker in ieder geval niet de gezinsverpakking)
  • Gerookte kip (1 file, direct bruikbaar zoals hierboven beschreven)

    Saus:
  • 3 eetlepels Mayonaise (Calve, de echte dus niet halva-yoghurt onzin)
  • 4 a 5 eetlepels water
  • 1 teen Knoflook
  • 1/2 eetlepel suiker
  • Aromat

    De rucola die je bij Dirk kunt krijgen heeft veel meer steel dan die van Appie, snijd eventueel overtollige steeltjes van de rucola (zodat je voornamelijk blad overhoud). Snijd de gerookte kip in kleine blokjes (Snijd de kip in de lengte in dunne repen, vervolgens overdwars).

    Dan de sla saus:
    De mayo en het water in een schaal doen en met een vork tot een glad papje roeren, voeg eventueel meer water toe totdat je de consistentie van een sla saus krijgt (behoorlijk dun dus). Met een knoflook pers knijp je vervolgens 1 teentje knof in de saus uit. Voeg de halve eetlepel suiker toe en strooi er een beetje aromat bij, proef!
    Laat de saus een half uurtje in de koelkast rusten (dan kan de suiker een beetje oplossen).

    Tips:
    Blijf als je de saus maakt proeven!! Voeg eventueel meer knoflook toe of maal er uit een molentje meer knoflook bij (gedroogde knof in molentje verkrijgbaar bij de supermarkt).
    1 of 2 druppels tabasco in je saus is ook erg lekker, mijn vriendin doet er ook wel enkele druppels maggi bij.
    Probeer er ook eens zout met kruiden (zie in het kruidenrek bij de supermarkt, in molentje) bij te doen in plaats van aromat.
    Meng de boel vlak voordat je het gaat eten bij elkaar (alhoewel rucola best tegen een stootje kan).
    Saus te dun geworden? Geen paniek, gooi er gewoon nog een lepel mayo bij en roeren maar.
    En de laatste: Koop maar gewoon de rucola bij de Appie, die is iets zachter en heeft geen harde steeltjes. (Nee ik heb geen banden met Appie H maar uit ervaring denk ik dat het toch de betere rucola is)

    Zolang je dus bij de basis blijft (Het recept zonder de tips) kan je eindeloos variėren. Het blijft natuurlijk wel rucola, gerookte kip met knoflooksaus... maar gooi er gerust nootjes, gebakken spek of zilver uitjes bij.

    [ Bericht 0% gewijzigd door bloatedface op 01-04-2009 21:58:42 ]
  • The_Hivesdonderdag 2 april 2009 @ 20:05
    quote:
    Op woensdag 25 maart 2009 09:17 schreef Sylvana het volgende:
    Op school in de kantine neem ik vaak een salade met onder andere gerookte kip. Nu heb ik zelf voor thuis ook een stuk gerookte kip gekocht, maar moet dat dan nog verwarmd worden ( in stukjes?) of kan ik het gewoon zo in stukjes snijden, aangezien het al gerookt is?
    dat vroeg ik me nou ook al tijden af . Blij dat het nu beantwoord is