Het Colloquium doctum is voor de mensen die geen VWO of HBO diploma hebben. Iedereen mag dus deze toelatingsexamen doen mits je ouder dan 21 bent.quote:Op woensdag 25 maart 2009 00:48 schreef alex128 het volgende:
Wat is uw vooropleiding precies? Ik neem aan dat u op vwo 6 niveau moet zitten voor al deze onderdelen
Wat voor cijfers moet je halen om te slagen voor het toelatingsexamen? Als je zegt dat ik voor de 10 moet gaan, lijkt het dat ik me geen middelmatige cijfers kan permiteren.quote:Op woensdag 25 maart 2009 11:59 schreef mousemicky het volgende:
Als ik jou was zou ik gaan oefenen met VWO examenbundels (te krijgen in boekhandel en bibliotheek). Dat is namelijk het niveau wat verwacht wordt (6 VWO), en is behoorlijk wat pittiger dan je gewend bent als je alleen een paar jaar MBO hebt gedaan.. Vergeet ook niet te oefenen met Frans, als je mondeling beter bent kun je misschien wat aan je schriftelijke taalvaardigheid doen om voor de 10 te gaan! (brieen schrijven, tekstverklaren etc).
Ik zal dat binnenkort eens opvragen.quote:Voor geschiedenis is oefenen misschien wat lastiger, omdat de thema's elk examenjaar wisselen. Maar, je kunt de thema's waarom het gaat toch gewoon opvragen bij de UvA?
Het mooie van deze studie is dat, als je hem hebt afgerond je alle kanten op gaan. Ik weet alleen nog niet welke kant ik op wil. Daar heb ik nog niet zo veel over nagedacht. Eerst maar het toelatings-examen behalen. Waarom deze studie? Ik vind de franse taal een interessante taal en zie het als een groote uitdaging om het op een hoger niveau te tillen. Ik heb ook het idee gehad om naar frankrijk te gaan verhuizen en dan komt deze studie goed van pas. Ik denk dat dit de eerste studie zal zijn die zowel goed bij me past als dat ik gemotiveerd kan blijven om het af te kunnen maken. Dat kan ik niet zeggen over de 2 vorige studies die ik gevolgd heb.quote:Waarom wil je trouwens Frans gaan studeren? Wat wil je er mee gaan doen? Bedrijfsleven in? Internationaal/ communicatie? Lesgeven misschien? Het feit alleen dat je half Frans bent lijkt me niet echt een goede motivatie. De studie houdt namelijk wel meer in dan alleen wat spreekaardigheid natuurlijk...
Deze opleiding gaat dus wel om het leren van de Franse taal:quote:Op maandag 30 maart 2009 00:02 schreef Athlon_2o0o het volgende:
Ja en het Fransniveau is dus ook behoorlijk hoog. Het gaat dus niet om het leren van het Frans, maar om de taal- en literatuurwetenschap uit het Franse taalgebied.
Natuurlijk draait het om de Franse taal. Maar het is een wetenschappelijke opleiding, met dus echt de nadruk op dat wetenschappelijke. Ik heb zelf Duits gedaan aan de UvA. Je krijgt de taaldingen zeker wel, maar ook enorm veel taalkunde, literatuurwetenschap en in het tweede jaar filosofie. Deze opleiding is mijns inziens interessanter voor studenten die een bredere interesse hebben in taalwetenschap, met Frans als centrum. Het is niet óf Frans óf taalwetenschap, maar een combi.quote:Op maandag 30 maart 2009 00:32 schreef editoor het volgende:
[..]
Deze opleiding gaat dus wel om het leren van de Franse taal:
Het eerste jaar
In het eerste studiejaar, de propedeuse, oriënteer je je op het vakgebied.
Je maakt kennis met de verschillende facetten van het Frans en besteedt veel tijd aan taalverwerving: spreek-, luister-, lees- en schrijfvaardigheid en vertalen;
In het vak Cultuurkunde Frans krijg je een overzicht van de politieke, sociale en economische ontwikkelingen vanaf de Revolutie tot het heden;
In de vakken Inleiding Franse taalkunde en Inleiding Franse letterkunde pas je onder andere de algemene theorieën toe die tijdens de colleges Inleiding taal- en literatuurwetenschap zijn behandeld;
Ook maak je kennis met een aantal typische verschijnselen in de Franse taal, en lees je literaire teksten uit de twintigste eeuw, die in hun historisch-culturele context worden geplaatst;
In de vakken Academisch schrijven en Onderzoeksvaardigheden leer je argumenteren en zelf onderzoek doen.
Als je alle onderdelen hebt afgerond, ontvang je het propedeusediploma.
Waarom neem je niks aan van mensen die zelf een taal hebben gestudeerd? Ik gok dat wij toch iets realistischere informatie hebben dan jij, die blijkbaar niet zo'n goed idee heeft wat 'wetenschappelijk' inhoudt. Is niet raar als je alleen MBO hebt gedaan, maar probeer dan alsjeblieft niet de wijsneus uit te hangen.quote:Op maandag 30 maart 2009 00:32 schreef editoor het volgende:
Deze opleiding gaat dus wel om het leren van de Franse taal:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |