FOK!forum / Culinesse à gogo / mini springvorm
Ananajasjedinsdag 24 maart 2009 @ 13:17
Ik heb net 2 springvormpjes gekocht (van 16cm) om 2 kleine quiches in te maken.

Ik wilde net even kijken hoeveel inhoud er in zit, door er water in te doen, maar dat werkt dus niet bij een springvorm Dan gaat het dus lekken

Ik dacht van oh fijn, als ik nou een keer iets van een cake of taart wil maken, dan kan ik het ook in 2 kleintjes doen, anders blijft er weer zoveel over. Maar als ik beslag in een springvorm doe, gaat dit er dan niet doorheen? (Als ik taarten maak in een springvorm is het vaak met het deeg dus dan maakt het niet uit).

Ik kan me voorstellen dat er daarom dichte cakevormen bestaan
zquingdinsdag 24 maart 2009 @ 13:23
ik heb nog nooit beslag zien lekken uit een springvorm
The_strangerdinsdag 24 maart 2009 @ 13:24
quote:
Op dinsdag 24 maart 2009 13:17 schreef Ananajasje het volgende:
Ik heb net 2 springvormpjes gekocht (van 16cm) om 2 kleine quiches in te maken.

Ik wilde net even kijken hoeveel inhoud er in zit, door er water in te doen, maar dat werkt dus niet bij een springvorm
Waarom reken je het niet even uit? Oppervlak bodem x hoogte bakvorm. De oppervlak van de bodem is ongeveer 200 cm2, dat maal de hoogte en je hebt de inhoud in cm2

En weet niet wat voor beslag je wil gebruiken, maar als het enigszins stevig is, zou het geen probleem moeten zijn...
Ananajasjedinsdag 24 maart 2009 @ 13:24
Oh okee, ja water is natuurlijk ook wel heel anders. Maarja als het dun beslag kan ik me er wel iets bij voorstellen dat het er uit wil lopen ofzo..
vaagseldinsdag 24 maart 2009 @ 13:27
Denk dat het wel meevalt, beslag is een stuk dikker en je kan er altijd nog wat bakpapier op de bodem doen.

Inhoud bereken je zo:

pi * straal(kwadraat) * de hoogte. Dus 3,14 * 8 * 8 * hoogte = 201cm2 * hoogte.
Kingsdinsdag 24 maart 2009 @ 13:28
Beslag is toch stukken dikker dan water?
zquingdinsdag 24 maart 2009 @ 13:35
quote:
Op dinsdag 24 maart 2009 13:24 schreef Ananajasje het volgende:
Oh okee, ja water is natuurlijk ook wel heel anders. Maarja als het dun beslag kan ik me er wel iets bij voorstellen dat het er uit wil lopen ofzo..
Dan heb je nog bakpapier tussen de ring en de bodum zitten, ik heb er echt nog nooit problemen mee gehad
LoudGirldinsdag 24 maart 2009 @ 14:03
Bij mij lekt het beslag niet door de springvorm, maar wel het vet in het beslag. Velletje bakpapier eronder lost dat op.
Ananajasjedinsdag 24 maart 2009 @ 14:39
Oh okee, dan ga ik het toch maar binnenkort proberen.

Ik dacht gewoon van als ik bijv. een cake wil maken, dat beslag, maar dat is idd wel dikker.