FOK!forum / Culinesse à gogo / Bhut Jolokia peper
dralion13maandag 23 maart 2009 @ 18:29
Ik heb een weddenschap met een klasgenoot van me dat hij niks scherp genoeg vindt.
Ik wil hem dus een Bhut Jolokia peper laten eten (schepste peper die er bestaat), maar ik heb geen idee waar ik ze kan kopen. Heeft iemand enig idee waar ik deze super scherpe pepers kan kopen?
PiRANiAmaandag 23 maart 2009 @ 18:30
Daar ga je dood aan denk
PluisigNijntjemaandag 23 maart 2009 @ 18:30
Vraag het eens bij een toko in je buurt.
PluisigNijntjemaandag 23 maart 2009 @ 18:30
Ohja, en als hij bij het eten ervan op knappen staat, melk is je antwoord..
Flurrymaandag 23 maart 2009 @ 18:44
Heeft ie sowieso wel eens een hap uit een adjoema of madame jeanette genomen? Daar is veel makkelijker aan de komen en die dingen zijn ook belachelijk scherp
Zithmaandag 23 maart 2009 @ 18:46
Ik had eens bij mijn midden-oost'ische stieffamilie zo'n opschep bui.. Toen gaven ze me ook zo eentje te eten en de volgende 15minuten moest ik mijn best doen niet flauw te vallen

had maar een klein stukje op ook nog
sexymofomaandag 23 maart 2009 @ 18:50
http://www.semillas.de/cgi-bin/shop/shop.cgi?shop=&product=Chilisamen%20BC&cart_id=1949768.23237

hier kan je iig zaden bestellen.
Xlargemaandag 23 maart 2009 @ 18:53


Het wordt meer gedaan
dralion13maandag 23 maart 2009 @ 19:12
quote:
Op maandag 23 maart 2009 18:44 schreef Flurry het volgende:
Heeft ie sowieso wel eens een hap uit een adjoema of madame jeanette genomen? Daar is veel makkelijker aan de komen en die dingen zijn ook belachelijk scherp

zijn die gewoon bij de toko te halen?
Xlargemaandag 23 maart 2009 @ 19:15
quote:
Op maandag 23 maart 2009 19:12 schreef dralion13 het volgende:

[..]

zijn die gewoon bij de toko te halen?
Ze hebben ze zelfs bij de Jumbo
Flurrymaandag 23 maart 2009 @ 19:16
quote:
Op maandag 23 maart 2009 19:12 schreef dralion13 het volgende:

[..]

zijn die gewoon bij de toko te halen?
Hier liggen ze gewoon bij albert heijn, maar da's in de bijlmer, dus misschien niet helemaal representatief Zou de markt proberen, een goede supermarkt of groentehandel of een toko waar ze surinaamse dingen hebben
RobinOokmaandag 23 maart 2009 @ 23:23
Ik heb ze hier nog nooit gezien, die Bhut Jolokia pepers.
Dacht eigenlijk dat Mdm Jeanette de heetste waren.
golferdinsdag 24 maart 2009 @ 00:30
Pepers worden via de scoville-score ingedeeld:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
PEPPER TYPE         SCOVILLE UNITS
Caribbean Red Habanero,Red Savina Habanero    225,000 - 577,000
Scotch Bonnet Habanero    200,000 - 325,000
Habanero    100,000 - 325,000
Thai Dragon, Jamaica Gold, Santake', Jamaica Red    75,000 - 150,000
Pico de Pajaro, Chile Piquin, Charleston Hot    70,000 - 100,000
Chipotle, Diablo Grande', China Express    60,000 - 100,000
Ring of Fire, Golden Cayenne    70,000 - 85,000
White Fire, Chiltepin, Tepin    40,000 - 70,000
Cayenne, Chile Grande'    35,000 - 55,000
Tabasco, Aji Amarillo    30,000 - 50,000
Super Cayenne, Super Cayenne II, Tears of Fire Hybrid, Varingata    25,000 - 55,000
Super Chili Hybrid, Cayenne Large Red-(Thick), Cayenne Long Slim    20,000 - 40,000
Chile de Arbol, Japones    15,000 - 30,000
Serrano    10,000 - 25,000
Yellow Wax/Hungarian Wax, Puya    5,000 - 15,000
Kung Pao Hybrid, Costeno Rojo    7,000 - 12,000
Louisiana Hot, Biker Billy Jalapeno, Pasilla de Oaxaca    4,000 - 10,000
Pretty Purple Pepper, Giant Thai Hot, Mitla, Jalapa, Hybrid #7, Grande', Pecos F-1, Tula F1    4,000 - 8,000
Jalapeno, Chilcostle    3,500 - 5,000
Miasol, Saber Hybrid, Anaheim TMR-23, Onza Rojo, Ole' Pup, Volcano, Cherry Bomb, Inferno, Serrano Tampinqueno, Red Cherry, Huasteco    2,500 - 5,000
Garden Salsa Hybrid, Jalapa Hybrid, Guajillo, Mesilla, Serrano Chili-(Mild), Hungarian Heat, Garden Salsa F-1, MexiBell Imp.    2,000 - 4,500
Sandia', Cascabel    1500 - 2500
Ancho, Poblano, Crimson Hot, Poinsettia, Cascabel    1250 - 2500
Tam Mild Jalapeno, Szentesi Semi-Hot, Chihuacle Negro, Costeno Amarillo    1,250 - 2,000
Pasilla, Espanola, Prairie Fire, Ancho Gigantia    1,000 - 1,500
NuMex Big Jim, Floral Gem    1,000 - 1,400
Mulato Isleno, Negro/Pasilla, NuMex Joe E. Parker    900 - 1,500
Anaheim, New Mexico, Aji Mirasol, NuMex Twilight, Ancho Vila, Romanian Hot Hybrid    800 - 1,400
Aji Panca, NuMex Sunburst, NuMex Sunglow, Ancho Ranchero, Jalepe' Mild Hybrid    500 - 1000
Cowhorn    350 - 500
Senorita Jalapeno, False Alarm Hybrid, Salsa Delight, Marbles    250 - 500
Delicias, Trinadad    200 - 500
Cherry Pepper, Mexi-Bells    100 - 500
Pasilla Bajio, Anaheim-(Mild)    100 - 250
Mild Bell Pepper, Sweet Banana, Pimento    0 
sexymofodinsdag 24 maart 2009 @ 02:06
Bhut Jolokia peper heeft een scoville-score van > 1.000.000 dus je lijstje is al sinds 2007 outdated

en de 2 heetste pepers:

1,001,304 Bhut Jolokia
577,000 Red Savina Habanero
Hoi_Piepeloidinsdag 24 maart 2009 @ 09:25
quote:
Op maandag 23 maart 2009 18:30 schreef PluisigNijntje het volgende:
Ohja, en als hij bij het eten ervan op knappen staat, melk is je antwoord..
Melk is niet zo goed juist, iig bij mij is het dan prima zolang ik het in mijn mond heb, maar zodra je het doorslikt wordt het erger . Appel/komkommer werkt wel prima
Hoi_Piepeloidinsdag 24 maart 2009 @ 09:26
quote:
Op maandag 23 maart 2009 18:44 schreef Flurry het volgende:
Heeft ie sowieso wel eens een hap uit een adjoema of madame jeanette genomen? Daar is veel makkelijker aan de komen en die dingen zijn ook belachelijk scherp
Ja was ook erg fijn toen ik dacht dat het een minipaprikaatje was en er in 1 keer een naar binnen schoof , was echt hel
Muckdinsdag 24 maart 2009 @ 10:08
quote:
Op dinsdag 24 maart 2009 09:25 schreef Hoi_Piepeloi het volgende:

[..]

Melk is niet zo goed juist, iig bij mij is het dan prima zolang ik het in mijn mond heb, maar zodra je het doorslikt wordt het erger . Appel/komkommer werkt wel prima
Dat is precies wat ik wilde gaan zeggen, melk helpt niet echt
De_Hertogdinsdag 24 maart 2009 @ 10:11
quote:
Op dinsdag 24 maart 2009 02:06 schreef sexymofo het volgende:
Bhut Jolokia peper heeft een scoville-score van > 1.000.000 dus je lijstje is al sinds 2007 outdated

en de 2 heetste pepers:

1,001,304 Bhut Jolokia
577,000 Red Savina Habanero
Die '4' doet het hem. Grappig dat het zo precies is terwijl al die andere gewoon in duizendtallen gaan.
dralion13dinsdag 24 maart 2009 @ 10:29
melk scheint juist wel te helpen, die stof die het zo heet maakt lost goed op in vet (melk) en alcohol, dus met een biertje is het ook wel weg te krijgen:P
Flurrydinsdag 24 maart 2009 @ 10:52
quote:
Op dinsdag 24 maart 2009 10:29 schreef dralion13 het volgende:
melk scheint juist wel te helpen, die stof die het zo heet maakt lost goed op in vet (melk) en alcohol, dus met een biertje is het ook wel weg te krijgen:P
zolang je blijft drinken wel, maar zodra je stopt... auw
vaagseldinsdag 24 maart 2009 @ 11:25
Moet toch even dit filmpje posten hier

royjnwoensdag 25 maart 2009 @ 10:43
[ontopic] op ebay heb je een goede shop:
http://stores.ebay.nl/chillipepperpetes-place
[/ontopic]
RobinOokzaterdag 11 april 2009 @ 15:37
Ik zou die weddenschap toch maar niet aangaan, want het schijnt te kunnen:




Woman gobbles 51 of world's hottest chillies - and rubs 25 in her eyes while Gordon Ramsay watches in horror
10th April 2009

They're likely to leave you gasping for water - and have even been known to kill people who eat too many.
For this woman, however, the world's hottest chilli pepper proved nothing more than a simple snack as she chomped her way through 51 of them to claim a place in the Guinness Book of Records yesterday.
Anandita Dutta Tamuly completed her eye-watering feat in two minutes, to the astonishment of Gordon Ramsay, who was monitoring her record attempt. And for some inexplicable reason, 26-year-old Mrs Tamuly then went on to smear handfuls of seeds from the fiery bhut jolokia chillies into her eyes as the crowds gasped in horror.
In 2007 Guinness acknowledged the bhut jolokia as the hottest chilli in the world, measuring more than 1million units on the Scoville Heat Rating chart, the method of classifying heat in peppers. A standard New Mexican green chilli has just 1,500 units.
A single seed from a bhut jolokia will cause watering eyes and a runny nose as well as a burning sensation in the mouth that can last up to five hours.

But Mrs Tamuly said coolly: 'I have been eating bhut jolokia since my childhood and never felt the hotness in my mouth. 'When I was five I had a sore tongue and my mother applied a chilli paste to cure the infection. Since then I developed a penchant for chillies.
After that I found eating chillies was a great way to stay healthy. Every time I have a cold or flu I just munch on some chillies and I feel better. To be honest, I barely notice them now.'
She said she was disappointed not to have managed even more, having swallowed 60 chillies in practice runs. Mrs Tamuly's record-breaking munch took place in the Assam region of India where she lives and where the chilli grows in hilly areas.
Ramsay, who was in India filming for a Channel 4 programme, could manage only one before screaming for water, yelling: 'It's too much!'
The previous record was held by a South African woman who ate eight jalapenos in one minute in 2002.
In September last year an aspiring chef died after eating a chilli sauce as part of an endurance competition with a friend.
Andrew Lee, 33, from Edlington, West Yorkshire, challenged his girlfriend's brother to a contest to see who could eat the spiciest sauce that he could create.
Mr Lee prepared a tomato sauce made with red chillies grown on his father's allotment. But after eating it he suffered intense discomfort and itching. The following morning he was found dead, possibly after having a heart attack.

Bron: Daily Mail
Pietverdrietzaterdag 11 april 2009 @ 19:31
Om het branden weg te krijgen, witte droge rijst eten, of kroepoek.
stripe1711zondag 12 april 2009 @ 02:39
De gedroogde variant en zaden van de bhut jolokia kan je kopen op http://www.chileseeds.co.uk/.

Ik kweek zelf nu 4 jaar pepers en heb voor dit jaar ook de bhut jolokia gezaaid, het plantje is nu nog wat klein maar als je in juli of augustus een prive bericht stuurt kan ik wel een peper naar je toe sturen.



Capsaïcine de stof die pepers heet maakt is oplosbaar in vet of alcohol, je kan dus de Capsaïcine wegspoelen met vette producten zoals melk en kroepoek.
PiRANiAzondag 12 april 2009 @ 08:54
quote:
Indiase wil heetste vrouw ter wereld worden
Een 26-jarige Indiase vrouw hoopt opgenomen te worden in het Guinness Book of Records als de 'heetste vrouw ter wereld'. De vrouw had in twee minuten tijd maar liefst 51 ultrasterke rode pepers gegeten.
meer:
http://www.waarmaarraar.n(...)r_wereld_worden.html
PiRANiAzondag 12 april 2009 @ 08:56
-veel te laat-
Xlargemaandag 13 april 2009 @ 09:51
quote:
Op zondag 12 april 2009 02:39 schreef stripe1711 het volgende:


Ik kweek zelf nu 4 jaar pepers en heb voor dit jaar ook de bhut jolokia gezaaid, het plantje is nu nog wat klein maar als je in juli of augustus een prive bericht stuurt kan ik wel een peper naar je toe sturen.
Tof, ik stuur een pm-ettje rond die tijd, ik heb de peper altijd al willen proberen
bitchknoopdonderdag 25 juni 2009 @ 17:37
quote:
Op dinsdag 24 maart 2009 10:29 schreef dralion13 het volgende:
melk scheint juist wel te helpen, die stof die het zo heet maakt lost goed op in vet (melk) en alcohol, dus met een biertje is het ook wel weg te krijgen:P
slokje whisky?
werkt imo averechts.. kroepoek doet wonderen
Wooldoordonderdag 25 juni 2009 @ 23:53
Op alle filmpjes waar ze die peper eten doen ze een poging om het te blussen met melk en droog wit brood.
littledrummergirlvrijdag 26 juni 2009 @ 14:21
had hier laatst bij de senegalees eten besteld, zeiden ze dat ze er sambal naast hadden gedaan. Ik ben niet zon sambal mens, maar ik dacht "prima, zolang het er naast ligt". thuis was dus de hele stoofschotel in de verpakking een beetje door elkaar gegaan. Overal zat dus die sambal, en achteraf bleek dat het geen gewone was, maar leuke gele, van mddme jeanettes.. aargh.. heb de hele bak weg gegooid..
vosssdonderdag 21 januari 2010 @ 01:02
quote:
Op zondag 12 april 2009 02:39 schreef stripe1711 het volgende:
De gedroogde variant en zaden van de bhut jolokia kan je kopen op http://www.chileseeds.co.uk/.

Ik kweek zelf nu 4 jaar pepers en heb voor dit jaar ook de bhut jolokia gezaaid, het plantje is nu nog wat klein maar als je in juli of augustus een prive bericht stuurt kan ik wel een peper naar je toe sturen.

[ afbeelding ]

Capsaïcine de stof die pepers heet maakt is oplosbaar in vet of alcohol, je kan dus de Capsaïcine wegspoelen met vette producten zoals melk en kroepoek.
Heb je ze al op?
Winner_Tacodonderdag 21 januari 2010 @ 06:17
15.000.000–16.000.000 pure Capsaïcine

Het zag er zo onschuldig uit
Flurrydonderdag 21 januari 2010 @ 11:43
quote:
Op zondag 12 april 2009 02:39 schreef stripe1711 het volgende:
De gedroogde variant en zaden van de bhut jolokia kan je kopen op http://www.chileseeds.co.uk/.

Ik kweek zelf nu 4 jaar pepers
Vraagje... ik koop elk voorjaar een rode peper plant, maar tegen het einde van het jaar is ie nog best klein en produceert maar een paar pepers voordat het winter wordt en dan gaat ie dood. Hoe krijg je 'm groter en/of de winter door?
DemonRagedonderdag 21 januari 2010 @ 23:18
quote:
Door deze "heetste vrouw" wil je niet gepijpt worden nadat ze gegeten heeft.
r2d22donderdag 1 april 2010 @ 11:36
Britse chilipeper heetste ter wereld
Uitgegeven: 1 april 2010 11:27
Laatst gewijzigd: 1 april 2010 11:27

LONDEN - De in Groot-Brittannië geteelde Infinity chilipeper is de heetste peper ter wereld. Hij verslaat daarmee de vorige recordhouder, de Bhut Jolokia.
Dat blijkt uit onderzoek van de Warwick University, meldden Britse media donderdag.

De Infinity scoort 1.067.286 eenheden op de schaal van Scoville, die de hoeveelheid capsaïcine, het bestanddeel in hete pepers dat hun pittigheid bepaalt, aangeeft. Een Spaanse peper scoort ongeveer 1000 en de Bhut Jolokia 1.000.000.


De naam Infinity, dat eeuwigdurend betekent, is dan ook afgeleid van de enorm lange duur van de brandende smaak van de peper. Zelfs door het beste 'tegengif' melk is de vurige smaak niet te dempen. ''Het is alsof je een brandend kooltje eet'', aldus de Britse kweker, Woody Woods.

De nieuwe soort is ontstaan uit een kruising tussen verschillende pepers.

© ANP
HostiMeisterdonderdag 1 april 2010 @ 11:41
Jammie jammie, eens kijken of daar zaden van te hosselen zijn.