dralion13 | maandag 23 maart 2009 @ 18:29 | |
Ik heb een weddenschap met een klasgenoot van me dat hij niks scherp genoeg vindt. Ik wil hem dus een Bhut Jolokia peper laten eten (schepste peper die er bestaat), maar ik heb geen idee waar ik ze kan kopen. Heeft iemand enig idee waar ik deze super scherpe pepers kan kopen? | ||
PiRANiA | maandag 23 maart 2009 @ 18:30 | |
Daar ga je dood aan denk ![]() | ||
PluisigNijntje | maandag 23 maart 2009 @ 18:30 | |
Vraag het eens bij een toko in je buurt. | ||
PluisigNijntje | maandag 23 maart 2009 @ 18:30 | |
Ohja, en als hij bij het eten ervan op knappen staat, melk is je antwoord.. | ||
Flurry | maandag 23 maart 2009 @ 18:44 | |
Heeft ie sowieso wel eens een hap uit een adjoema of madame jeanette genomen? Daar is veel makkelijker aan de komen en die dingen zijn ook belachelijk scherp ![]() | ||
Zith | maandag 23 maart 2009 @ 18:46 | |
Ik had eens bij mijn midden-oost'ische stieffamilie zo'n opschep bui.. Toen gaven ze me ook zo eentje te eten en de volgende 15minuten moest ik mijn best doen niet flauw te vallen ![]() had maar een klein stukje op ook nog ![]() | ||
sexymofo | maandag 23 maart 2009 @ 18:50 | |
http://www.semillas.de/cgi-bin/shop/shop.cgi?shop=&product=Chilisamen%20BC&cart_id=1949768.23237 hier kan je iig zaden bestellen. | ||
Xlarge | maandag 23 maart 2009 @ 18:53 | |
Het wordt meer gedaan | ||
dralion13 | maandag 23 maart 2009 @ 19:12 | |
quote: zijn die gewoon bij de toko te halen? | ||
Xlarge | maandag 23 maart 2009 @ 19:15 | |
quote:Ze hebben ze zelfs bij de Jumbo | ||
Flurry | maandag 23 maart 2009 @ 19:16 | |
quote:Hier liggen ze gewoon bij albert heijn, maar da's in de bijlmer, dus misschien niet helemaal representatief ![]() ![]() | ||
RobinOok | maandag 23 maart 2009 @ 23:23 | |
Ik heb ze hier nog nooit gezien, die Bhut Jolokia pepers. Dacht eigenlijk dat Mdm Jeanette de heetste waren. | ||
golfer | dinsdag 24 maart 2009 @ 00:30 | |
Pepers worden via de scoville-score ingedeeld:
| ||
sexymofo | dinsdag 24 maart 2009 @ 02:06 | |
Bhut Jolokia peper heeft een scoville-score van > 1.000.000 dus je lijstje is al sinds 2007 outdated ![]() en de 2 heetste pepers: 1,001,304 Bhut Jolokia 577,000 Red Savina Habanero | ||
Hoi_Piepeloi | dinsdag 24 maart 2009 @ 09:25 | |
quote:Melk is niet zo goed juist, iig bij mij is het dan prima zolang ik het in mijn mond heb, maar zodra je het doorslikt wordt het erger ![]() ![]() | ||
Hoi_Piepeloi | dinsdag 24 maart 2009 @ 09:26 | |
quote:Ja was ook erg fijn toen ik dacht dat het een minipaprikaatje was en er in 1 keer een naar binnen schoof ![]() ![]() | ||
Muck | dinsdag 24 maart 2009 @ 10:08 | |
quote:Dat is precies wat ik wilde gaan zeggen, melk helpt niet echt ![]() | ||
De_Hertog | dinsdag 24 maart 2009 @ 10:11 | |
quote:Die '4' doet het hem. Grappig dat het zo precies is terwijl al die andere gewoon in duizendtallen gaan. | ||
dralion13 | dinsdag 24 maart 2009 @ 10:29 | |
melk scheint juist wel te helpen, die stof die het zo heet maakt lost goed op in vet (melk) en alcohol, dus met een biertje is het ook wel weg te krijgen:P | ||
Flurry | dinsdag 24 maart 2009 @ 10:52 | |
quote:zolang je blijft drinken wel, maar zodra je stopt... auw ![]() | ||
vaagsel | dinsdag 24 maart 2009 @ 11:25 | |
Moet toch even dit filmpje posten hier ![]() | ||
royjn | woensdag 25 maart 2009 @ 10:43 | |
[ontopic] op ebay heb je een goede shop: http://stores.ebay.nl/chillipepperpetes-place [/ontopic] | ||
RobinOok | zaterdag 11 april 2009 @ 15:37 | |
Ik zou die weddenschap toch maar niet aangaan, want het schijnt te kunnen:![]() Woman gobbles 51 of world's hottest chillies - and rubs 25 in her eyes while Gordon Ramsay watches in horror 10th April 2009 They're likely to leave you gasping for water - and have even been known to kill people who eat too many. For this woman, however, the world's hottest chilli pepper proved nothing more than a simple snack as she chomped her way through 51 of them to claim a place in the Guinness Book of Records yesterday. Anandita Dutta Tamuly completed her eye-watering feat in two minutes, to the astonishment of Gordon Ramsay, who was monitoring her record attempt. And for some inexplicable reason, 26-year-old Mrs Tamuly then went on to smear handfuls of seeds from the fiery bhut jolokia chillies into her eyes as the crowds gasped in horror. In 2007 Guinness acknowledged the bhut jolokia as the hottest chilli in the world, measuring more than 1million units on the Scoville Heat Rating chart, the method of classifying heat in peppers. A standard New Mexican green chilli has just 1,500 units. A single seed from a bhut jolokia will cause watering eyes and a runny nose as well as a burning sensation in the mouth that can last up to five hours. But Mrs Tamuly said coolly: 'I have been eating bhut jolokia since my childhood and never felt the hotness in my mouth. 'When I was five I had a sore tongue and my mother applied a chilli paste to cure the infection. Since then I developed a penchant for chillies. After that I found eating chillies was a great way to stay healthy. Every time I have a cold or flu I just munch on some chillies and I feel better. To be honest, I barely notice them now.' She said she was disappointed not to have managed even more, having swallowed 60 chillies in practice runs. Mrs Tamuly's record-breaking munch took place in the Assam region of India where she lives and where the chilli grows in hilly areas. Ramsay, who was in India filming for a Channel 4 programme, could manage only one before screaming for water, yelling: 'It's too much!' The previous record was held by a South African woman who ate eight jalapenos in one minute in 2002. In September last year an aspiring chef died after eating a chilli sauce as part of an endurance competition with a friend. Andrew Lee, 33, from Edlington, West Yorkshire, challenged his girlfriend's brother to a contest to see who could eat the spiciest sauce that he could create. Mr Lee prepared a tomato sauce made with red chillies grown on his father's allotment. But after eating it he suffered intense discomfort and itching. The following morning he was found dead, possibly after having a heart attack. Bron: Daily Mail | ||
Pietverdriet | zaterdag 11 april 2009 @ 19:31 | |
Om het branden weg te krijgen, witte droge rijst eten, of kroepoek. | ||
stripe1711 | zondag 12 april 2009 @ 02:39 | |
De gedroogde variant en zaden van de bhut jolokia kan je kopen op http://www.chileseeds.co.uk/. Ik kweek zelf nu 4 jaar pepers en heb voor dit jaar ook de bhut jolokia gezaaid, het plantje is nu nog wat klein maar als je in juli of augustus een prive bericht stuurt kan ik wel een peper naar je toe sturen. ![]() Capsaïcine de stof die pepers heet maakt is oplosbaar in vet of alcohol, je kan dus de Capsaïcine wegspoelen met vette producten zoals melk en kroepoek. | ||
PiRANiA | zondag 12 april 2009 @ 08:54 | |
quote:meer: http://www.waarmaarraar.n(...)r_wereld_worden.html | ||
PiRANiA | zondag 12 april 2009 @ 08:56 | |
-veel te laat- ![]() | ||
Xlarge | maandag 13 april 2009 @ 09:51 | |
quote:Tof, ![]() | ||
bitchknoop | donderdag 25 juni 2009 @ 17:37 | |
quote: ![]() werkt imo averechts.. kroepoek doet wonderen | ||
Wooldoor | donderdag 25 juni 2009 @ 23:53 | |
Op alle filmpjes waar ze die peper eten doen ze een poging om het te blussen met melk en droog wit brood. | ||
littledrummergirl | vrijdag 26 juni 2009 @ 14:21 | |
had hier laatst bij de senegalees eten besteld, zeiden ze dat ze er sambal naast hadden gedaan. Ik ben niet zon sambal mens, maar ik dacht "prima, zolang het er naast ligt". thuis was dus de hele stoofschotel in de verpakking een beetje door elkaar gegaan. Overal zat dus die sambal, en achteraf bleek dat het geen gewone was, maar leuke gele, van mddme jeanettes.. aargh.. heb de hele bak weg gegooid.. ![]() | ||
vosss | donderdag 21 januari 2010 @ 01:02 | |
quote:Heb je ze al op? ![]() | ||
Winner_Taco | donderdag 21 januari 2010 @ 06:17 | |
15.000.000–16.000.000 pure Capsaïcine Het zag er zo onschuldig uit ![]() | ||
Flurry | donderdag 21 januari 2010 @ 11:43 | |
quote:Vraagje... ik koop elk voorjaar een rode peper plant, maar tegen het einde van het jaar is ie nog best klein en produceert maar een paar pepers voordat het winter wordt en dan gaat ie dood. Hoe krijg je 'm groter en/of de winter door? | ||
DemonRage | donderdag 21 januari 2010 @ 23:18 | |
quote:Door deze "heetste vrouw" wil je niet gepijpt worden nadat ze gegeten heeft. ![]() | ||
r2d22 | donderdag 1 april 2010 @ 11:36 | |
Britse chilipeper heetste ter wereld Uitgegeven: 1 april 2010 11:27 Laatst gewijzigd: 1 april 2010 11:27 LONDEN - De in Groot-Brittannië geteelde Infinity chilipeper is de heetste peper ter wereld. Hij verslaat daarmee de vorige recordhouder, de Bhut Jolokia. Dat blijkt uit onderzoek van de Warwick University, meldden Britse media donderdag. De Infinity scoort 1.067.286 eenheden op de schaal van Scoville, die de hoeveelheid capsaïcine, het bestanddeel in hete pepers dat hun pittigheid bepaalt, aangeeft. Een Spaanse peper scoort ongeveer 1000 en de Bhut Jolokia 1.000.000. De naam Infinity, dat eeuwigdurend betekent, is dan ook afgeleid van de enorm lange duur van de brandende smaak van de peper. Zelfs door het beste 'tegengif' melk is de vurige smaak niet te dempen. ''Het is alsof je een brandend kooltje eet'', aldus de Britse kweker, Woody Woods. De nieuwe soort is ontstaan uit een kruising tussen verschillende pepers. © ANP | ||
HostiMeister | donderdag 1 april 2010 @ 11:41 | |
Jammie jammie, eens kijken of daar zaden van te hosselen zijn. |