FOK!forum / Culinesse à gogo / Zelf wraps (het ronde ding zelf) maken.
Puckzzzzondag 22 maart 2009 @ 16:05
Mijn vriend is vandaag jarig en daarom ga ik een uitgebreide Mexicaanse maaltijd maken vanavond. Normaal gesproken gebruik ik dan altijd kant en klare wraps, maar vandaag heb ik er ff iets meer tijd ingestoken en heb ze zelf gemaakt. Honderd keer lekkerder dan de gekochte en feitelijk niet eens zoveel werk (wel een zooitje, dat dan weer wel )

Men neme:

250 gram gezeefde bloem
1.5 dl water
klein theelepeltje zout.

vandaag heb ik er qua kruiden het volgende door gedaan:
gemalen gevriesdroogde knoflook (in de vijzel verwerkt dit tot een mooi poeder en toch vind ik het sterker van smaak dan knoflookpoeder)
gedroogde tijm
gedroogd bonenkruid
verse basilicum (laatste restje moest op )
gemalen saffraan

doe de kruiden en zout bij de bloem en roer dit met een lepel door elkaar zodat de kruiden lekker verdeeld zijn.
doe het water erbij en kneed het tot een kleverige bol.
kneed het op een met bloem bestoven aanrecht verder tot een mooie -niet kleverige- bol.
bestuif het aanrecht nog een keer en pluk kleine bollen van het deeg (golfbalformaat voor kleine wraps.
rol deze met een deegroller zo dun mogelijk uit.
tussen de wraps op het bord doe je een laagje bakpapier zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.
bak ze kort aan beide zijden. dat het zo opbolt is de bedoeling, dat is een goed teken
ik gebruik een zo droog mogelijke pan (gietijzer) maar een klein beetje olijfolie ofzo is prima.

persoonlijk maak ik de wraps vrij klein omdat ik altijd tig verschillende vullingen in potjes op tafel zet. Zo kun je iets meer varieren zonder na één wrap al bijna vol te zitten.

in het kader van de wedstrijd van deze maand ga ik straks extra mijn best doen en hoop er nog een mooie foto van te kunnen schieten.

enjoy!
Marijkezwollezondag 22 maart 2009 @ 16:22
Geweldig voor je recept! Bedacht me vandaag nog dat ik ze ook wel een keer zelf wilde maken en dan het liefst in volkoren versie.

En gefeliciteerd met je vriend!
henkSXzondag 22 maart 2009 @ 18:43
Erg leuk, maar als je échte Mexicaanse tortillas wil maken, dan maak je natuurlijk maistortillas
Puckzzzzondag 22 maart 2009 @ 20:02
ja maar ik ben al tijden op zoek waar ik maismeel kan kopen, tot nu toe nog niet gevonden
The_Hiveszondag 22 maart 2009 @ 20:07
quote:
Op zondag 22 maart 2009 20:02 schreef Puckzzz het volgende:
ja maar ik ben al tijden op zoek waar ik maismeel kan kopen, tot nu toe nog niet gevonden
bij vrijwel alle toko's
motorbloempjezondag 22 maart 2009 @ 20:14
ik ga dit recept eens uitproberen binnnkort:
http://www.dekooktips.com/2-recepten/tortilla.htm

mag ik vragen wat je verder allemaal nog gemaakt had voor de uitgebreide mexicaanse maaltijd?

klinkt als iets wat ik ook 's wil doen namelijk!
Puckzzzzondag 22 maart 2009 @ 20:48
quote:
Op zondag 22 maart 2009 20:14 schreef motorbloempje het volgende:
ik ga dit recept eens uitproberen binnnkort:
http://www.dekooktips.com/2-recepten/tortilla.htm

mag ik vragen wat je verder allemaal nog gemaakt had voor de uitgebreide mexicaanse maaltijd?

klinkt als iets wat ik ook 's wil doen namelijk!
Ik had een klein ongelukje in de oven waardoor twee schaaltjes omgevallen waren en die kon ik dus niet meer opdienen die gietijzeren pannetjes zijn erg zwaar, ze stonden op het randje van het rooster, dus toen ik die naar voren trok kiepte dat ding en vielen ze op de vloer dus mijn garnalen en gekruide kipfilet reepjes kon ik weggooien.

Maar wat je hier ziet is een pannetje gehaktballetjes (sterk gekruid uiteraard) een pannetje zuurkool, een pannetje mexicaanse boontjes (mais, paprika, uitje erdoor etc.) op de voorgrond tomaatjes uit de oven met een stukje ansjovis onderin, wat spaanse peperstukjes, knoflook en parmezaanse kaas (ff onder de grill) verder achering , bijna niet te zien, champignon met stukje knoflook en pesto onder de grill. De wraps op de grote schaal natuurlijk met zelfgemaakte guacamole en sla en wijn in de karaf.

Puckzzzzondag 22 maart 2009 @ 20:48
quote:
Op zondag 22 maart 2009 20:07 schreef The_Hives het volgende:

[..]

bij vrijwel alle toko's
niet in Big City Veghel en ik kom nooit verder dan het zandpad
motorbloempjezondag 22 maart 2009 @ 20:49
lekker

Veghel! daar was ik 2 weken geleden nog!
Intermecmaandag 23 maart 2009 @ 14:43
Bloem? Je bedoelt natuurlijk cornflower
ColdFeetmaandag 23 maart 2009 @ 14:45
quote:
Op maandag 23 maart 2009 14:43 schreef Intermec het volgende:
Bloem? Je bedoelt natuurlijk cornflower
In dat geval nog altijd corn flour, Hollander
Puckzzzmaandag 23 maart 2009 @ 19:57
quote:
Op maandag 23 maart 2009 14:45 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

In dat geval nog altijd corn flour, Hollander
maarja, ik bedoel natuurlijk gewoon maismeel
Intermecdinsdag 24 maart 2009 @ 16:00
Fixersdinsdag 24 maart 2009 @ 21:45
quote:
Op maandag 23 maart 2009 19:57 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

maarja, ik bedoel natuurlijk gewoon maismeel
Niet te verwarren met maizena wat volgens een zekere dubbele zaanse supermarkt medewerkster het zelfde zou zijn. Maizena in je maisbrood is niet lekker.
Puckzzzzaterdag 28 maart 2009 @ 11:29
Ik vraag me trouwens af...(calorieteller als ik ben ) waar zit nou meer calorieen in? Tortilla van maismeel of van bloem? Die in de supermakrt liggen hebben zo'n 120 per stuk (de kleintjes) wat ik best nog veel vind voor een lapje deeg van bloem en water.