Puckzzz | zondag 22 maart 2009 @ 16:05 |
Mijn vriend is vandaag jarig ![]() ![]() Men neme: 250 gram gezeefde bloem 1.5 dl water klein theelepeltje zout. vandaag heb ik er qua kruiden het volgende door gedaan: gemalen gevriesdroogde knoflook (in de vijzel verwerkt dit tot een mooi poeder en toch vind ik het sterker van smaak dan knoflookpoeder) gedroogde tijm gedroogd bonenkruid verse basilicum (laatste restje moest op ![]() gemalen saffraan doe de kruiden en zout bij de bloem en roer dit met een lepel door elkaar zodat de kruiden lekker verdeeld zijn. doe het water erbij en kneed het tot een kleverige bol. kneed het op een met bloem bestoven aanrecht verder tot een mooie -niet kleverige- bol. bestuif het aanrecht nog een keer en pluk kleine bollen van het deeg (golfbalformaat voor kleine wraps. rol deze met een deegroller zo dun mogelijk uit. tussen de wraps op het bord doe je een laagje bakpapier zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. bak ze kort aan beide zijden. dat het zo opbolt is de bedoeling, dat is een goed teken ![]() ik gebruik een zo droog mogelijke pan (gietijzer) maar een klein beetje olijfolie ofzo is prima. persoonlijk maak ik de wraps vrij klein omdat ik altijd tig verschillende vullingen in potjes op tafel zet. Zo kun je iets meer varieren zonder na één wrap al bijna vol te zitten. in het kader van de wedstrijd van deze maand ga ik straks extra mijn best doen en hoop er nog een mooie foto van te kunnen schieten. enjoy! ![]() | |
Marijkezwolle | zondag 22 maart 2009 @ 16:22 |
Geweldig voor je recept! Bedacht me vandaag nog dat ik ze ook wel een keer zelf wilde maken en dan het liefst in volkoren versie. ![]() En gefeliciteerd met je vriend! ![]() | |
henkSX | zondag 22 maart 2009 @ 18:43 |
Erg leuk, maar als je échte Mexicaanse tortillas wil maken, dan maak je natuurlijk maistortillas ![]() | |
Puckzzz | zondag 22 maart 2009 @ 20:02 |
ja maar ik ben al tijden op zoek waar ik maismeel kan kopen, tot nu toe nog niet gevonden ![]() | |
The_Hives | zondag 22 maart 2009 @ 20:07 |
quote:bij vrijwel alle toko's ![]() | |
motorbloempje | zondag 22 maart 2009 @ 20:14 |
ik ga dit recept eens uitproberen binnnkort: http://www.dekooktips.com/2-recepten/tortilla.htm mag ik vragen wat je verder allemaal nog gemaakt had voor de uitgebreide mexicaanse maaltijd? ![]() klinkt als iets wat ik ook 's wil doen namelijk! ![]() | |
Puckzzz | zondag 22 maart 2009 @ 20:48 |
quote:Ik had een klein ongelukje in de oven waardoor twee schaaltjes omgevallen waren en die kon ik dus niet meer opdienen ![]() ![]() Maar wat je hier ziet is een pannetje gehaktballetjes (sterk gekruid uiteraard) een pannetje zuurkool, een pannetje mexicaanse boontjes (mais, paprika, uitje erdoor etc.) op de voorgrond tomaatjes uit de oven met een stukje ansjovis onderin, wat spaanse peperstukjes, knoflook en parmezaanse kaas (ff onder de grill) verder achering , bijna niet te zien, champignon met stukje knoflook en pesto onder de grill. De wraps op de grote schaal natuurlijk met zelfgemaakte guacamole en sla en wijn in de karaf. ![]() | |
Puckzzz | zondag 22 maart 2009 @ 20:48 |
quote:niet in Big City Veghel ![]() ![]() | |
motorbloempje | zondag 22 maart 2009 @ 20:49 |
lekker ![]() Veghel! daar was ik 2 weken geleden nog! ![]() | |
Intermec | maandag 23 maart 2009 @ 14:43 |
Bloem? Je bedoelt natuurlijk cornflower | |
ColdFeet | maandag 23 maart 2009 @ 14:45 |
quote:In dat geval nog altijd corn flour, Hollander ![]() | |
Puckzzz | maandag 23 maart 2009 @ 19:57 |
quote:maarja, ik bedoel natuurlijk gewoon maismeel ![]() | |
Intermec | dinsdag 24 maart 2009 @ 16:00 |
![]() ![]() | |
Fixers | dinsdag 24 maart 2009 @ 21:45 |
quote:Niet te verwarren met maizena wat volgens een zekere dubbele zaanse supermarkt medewerkster het zelfde zou zijn. Maizena in je maisbrood is niet lekker. | |
Puckzzz | zaterdag 28 maart 2009 @ 11:29 |
Ik vraag me trouwens af...(calorieteller als ik ben ![]() |