Een verrassende variant op de bekende tortilla: gevuld met een kruidig bonenmengsel en vervolgens gefrituurd.
Ingrediënten
250 gr. kipfilet
4 softtortilla pak a 8 stuks, Santa Maria Tex Mex
4 blaadjes ijsbergsla
1 rode ui
1 pot bruine bonen 370 ml.
1 zakje Mix Chil Con Carne
200 gr. geraspte belegen kaas
3 dl. olie
1 pot Taco Sauce Medium 235 gr. Santa Maria Tex Mex
Bereidingswijze
Kook de kip in weinig water in ca. 15 min. gaar.
Verwarm de oven voor op 180*C.
Bereid de tartilla`s volgens de gebruiksaanwijzing.
Was de slablaadjes en dep ze droog.
Pel de ui en snipper hem fijn.
Laat de bonen uitlekken.
Snijd de kip in blokjes.
Schep de ui, de kip en de mix voor Chili Con Carne door de bonen.
Leg middenop de tortilla`s een blaadje sla. Schep hierop het bonenmengsel en bestrooi met de geraspte kaas. Vouw de randen naar het midden en maak er een pakketje van.
Verhit de olie in een koekenpan. Leg 2 chimichanga`s met de vouwranden naar beneden in de pan. Frituur ze ca. 4 min. aan beide kanten tot ze gaar en door en door warm zijn.
Frituur op deze manier ook de andere chimichanga`s.
Allen gebruik ik gehakt inplaats van kip en een pot kidneybonen in mexicaanse groentesaus waar ik nog wat extra groenten en kruiden bij gooi.
Gemak dient de mens