Wat ik belangrijk vind in het betere restaurant:
Mooi interieur (kan zowel klassiek als strak modern zijn)
Rust (als ik op restaurant ga wil ik genieten en dat het rustig is, niet teveel lawaai of haastige mensen-personeel)
Goed onthaal (aanspreekpunt, jassen aannemen...)
Dat ze een menu kunnen voorstellen met aangepaste wijnen
Bij een verrassingsmenu de vraag gesteld wordt wat men absoluut niet lust
Dat je de pure smaken van ingrediënten kunt waarnemen en warderen
Dat er aandacht aan klant wordt besteed (brood bijvullen, glazen bijvullen, water aangeboden wordt(!),..)
Mooie presentatie/creatie op bord en dat het er niet uitziet alsof het erop gesmeten is of uit een bakje komt...
Inhoud menu
Aaangepast aan seizoenen (fris in zomer, iets zwaarder in winter (of wildseizoen...)
Amuse: niet te veel gefrituurde dingen want dat vult hard en dat geeft gevoel van weinig creativiteit
Voorgerecht-hoogdgerecht-tussengerecht: Maakt niet uit of het een stukje vlees of vis is, als het maar vers is en puur van smaak, genoeg groentjes op bord
Tussendoor een sorbetje mag
Nagerecht: In zomer liefst iets met vers fruit, winter mag ietsje zwaarder zijn (tiramisu(vers)-chocoladetaartje...)
Koffie met toebehoren (cakeje, praline....-geen speculoosje of dergelijks met een papiertje ofzo errond uit de groothandel)
Dat je daarna een voldaan gevoel hebt maar ook niet dat je buik op springen staat.
Bij dit alles is er een grote kans dat ik tevreden naar buiten stap