abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 1 maart 2009 @ 02:07:39 #1
204276 kayintveen
kayintveen.com
pi_66572056
Zelf ben ik enorm dol op de wok restaurants hier in nederland. en bijna overal ben ik dan ook direct gek op de knoflook saus die ze daar aanbieden,.

echter kan ik nergens recepten vinden voor dit soort sausjes. het is niet alleen knoflook geperst met olie ofzo. er zit echt meer doorheen. iemand ideeen?
  zondag 1 maart 2009 @ 02:13:47 #2
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66572107
Ik ben nog nooit in een wokrestaurant geweest, dus kan je eigenlijk niet helpen.
Maar is het niet gewoon kippenbouillon, knoflook, gember en maizena?
pi_66573293
Zelf heb ik deze: http://www.smulweb.nl/110(...)-roerbaksaus-woksaus
laatst gemaakt. Erg lekker maar wel veel werk. Ook erg pittig maar maar dat maakt het alleen maar lekkerder.
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
  zondag 1 maart 2009 @ 11:24:55 #4
204276 kayintveen
kayintveen.com
pi_66575299
oehh.. dat ziet er echt toppie uit :-)
die ga ik proberen. maar waar haal ik in godsnaa hoisin saus en steranijs vandaan :-)
AH XL ?? of toch echt een toko
  zondag 1 maart 2009 @ 13:10:44 #5
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66578060
Ja, ik denk dat hoisin en steranijs tegenwoordig ook gewoon bij de betere gesorteerde supermarkt te koop is. Maar ik zou er evengoed liever voor naar een toko gaan.
pi_66578091
quote:
Op zondag 1 maart 2009 13:10 schreef RobinOok het volgende:
Ja, ik denk dat hoisin en steranijs tegenwoordig ook gewoon bij de betere gesorteerde supermarkt te koop is. Maar ik zou er evengoed liever voor naar een toko gaan.
Toko of markt idd Heel misschien bij de AH XL maar ik zou er niet op inzetten
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
  zondag 1 maart 2009 @ 19:41:49 #7
204276 kayintveen
kayintveen.com
pi_66591789
quote:
Op zondag 1 maart 2009 07:06 schreef Pacmaniac het volgende:
Zelf heb ik deze: http://www.smulweb.nl/110(...)-roerbaksaus-woksaus
laatst gemaakt. Erg lekker maar wel veel werk. Ook erg pittig maar maar dat maakt het alleen maar lekkerder.
Nou ik heb zojuist dit gerecht gemaakt naar komt niet in de buurt van wat ik in een wokrestaurant te eten krijg . de saus bij de wok is lichter (meer gelig) en romiger.

in rotterdam heet hij ook knoflook roomboter.
  zondag 1 maart 2009 @ 19:46:43 #8
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_66591957
Chinese knoflooksaus


2 el pinda/arachide olie
2 el uitgeperste knoflook
3 el oestersaus
wat geraspte gember
1 dl kippebouillon


Bereiding
Verhit de wok tot goed heet. Voeg de olie toe en wacht tot die begint te roken, voeg de gember en knoflook toe. Maar heel eventjes bakken want het mag niet verbranden, voeg de oestersaus en bouillon toe en laten sudderen voor een paar minuutjes. Lekker om als laatste aan kipfilet met groenten ofzo toe te voegen.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_66592425
quote:
Op zondag 1 maart 2009 19:41 schreef kayintveen het volgende:

[..]

Nou ik heb zojuist dit gerecht gemaakt naar komt niet in de buurt van wat ik in een wokrestaurant te eten krijg . de saus bij de wok is lichter (meer gelig) en romiger.

in rotterdam heet hij ook knoflook roomboter.
Dan heb je vast iets niet goed gedaan. Er moet niet eens roomboter door idioot
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
pi_66592817
Er zijn wokrestaurant (ik ben geen fan) die bij teppan (room)boter met knoflook gebruiken en dan wat sojasaus bij doen voor de smaak.
Life is short, eat dessert first.
pi_66592877
quote:
Op zondag 1 maart 2009 20:11 schreef missy_c het volgende:
Er zijn wokrestaurant (ik ben geen fan) die bij teppan (room)boter met knoflook gebruiken en dan wat sojasaus bij doen voor de smaak.
Dat zal best. Maar check het recept dan. Stond echt niks van roomboter tussen de ingredienten . Roomboter in je wok
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
  zondag 1 maart 2009 @ 21:38:56 #12
204276 kayintveen
kayintveen.com
pi_66596360
quote:
Op zondag 1 maart 2009 20:14 schreef Pacmaniac het volgende:

[..]

Dat zal best. Maar check het recept dan. Stond echt niks van roomboter tussen de ingredienten . Roomboter in je wok
volgens mij kun je niet lezen. ik zei dat het niet top smaakte. of in ieder geval zeker niet zoals verwacht..

in het wokrestaurant heet het sausje wat ik erg lekker vindt. knoflook roomboter.

ik zei niet dat ik er roomboter doorheen heb gedaan ;-)


in andere woks heet het gewoon knoflook
pi_66596474
quote:
Op zondag 1 maart 2009 21:38 schreef kayintveen het volgende:

[..]

volgens mij kun je niet lezen. ik zei dat het niet top smaakte. of in ieder geval zeker niet zoals verwacht..

in het wokrestaurant heet het sausje wat ik erg lekker vindt. knoflook roomboter.

ik zei niet dat ik er roomboter doorheen heb gedaan ;-)


in andere woks heet het gewoon knoflook
Dat haalde ik niet uit je eerdere post. Maar de saus die ik je gaf is basis en wordt gebruikt op (o.a.) de grote Chinese boot in Rotterdam en ook in Utrecht bij Wok 2 Be serveren ze hem.
Dat jij hem niet kon klaarmaken is jouw jammer. Misschien iets eenvoudigers proberen dan
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
pi_66596792
quote:
Op zondag 1 maart 2009 20:14 schreef Pacmaniac het volgende:

[..]

Dat zal best. Maar check het recept dan. Stond echt niks van roomboter tussen de ingredienten . Roomboter in je wok
Huh.. roomboter in je wok? Waar heb je het over..
Teppan(Tipan) is geen wok..

Je kan wel kotsen wat je wilt, ik zeg alleen wat de Chinezen gebruiken..
Life is short, eat dessert first.
pi_66598665
quote:
Op zondag 1 maart 2009 19:41 schreef kayintveen het volgende:

[..]

Nou ik heb zojuist dit gerecht gemaakt naar komt niet in de buurt van wat ik in een wokrestaurant te eten krijg . de saus bij de wok is lichter (meer gelig) en romiger.

in rotterdam heet hij ook knoflook roomboter.
Dat dus. Snap geen reet van die onderste zin . Is volgens mij ook niet bepaald correct Nederlands
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
  zondag 1 maart 2009 @ 23:04:23 #16
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_66600161
quote:
Op zondag 1 maart 2009 20:14 schreef Pacmaniac het volgende:

[..]

Dat zal best. Maar check het recept dan. Stond echt niks van roomboter tussen de ingredienten . Roomboter in je wok
Niets mis mee, mits een goede combinatie van plantaardige olie en boter, kan het veel lekkerder smaken dan met alleen olie. Alleen de wok niet te heet verhitten, boter brandt veel sneller aan.
Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
pi_66600309
quote:
Op zondag 1 maart 2009 23:04 schreef Ashram het volgende:

[..]

Niets mis mee, mits een goede combinatie van plantaardige olie en boter, kan het veel lekkerder smaken dan met alleen olie. Alleen de wok niet te heet verhitten, boter brandt veel sneller aan.
Het hele principe van wokken is toch juist de pan een zo'n hoog mogelijke temperatuur laten krijgen?
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
  maandag 2 maart 2009 @ 00:01:05 #18
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_66602548
quote:
Op zondag 1 maart 2009 23:07 schreef Pacmaniac het volgende:

[..]

Het hele principe van wokken is toch juist de pan een zo'n hoog mogelijke temperatuur laten krijgen?
Je kan de wok goed verhitten, maar het hoeft niet gelijk zo heet dat alles verbrand na aanraking met de wok.

Met boter valt erg goed te werken in de wok. Begin met een lagere temperatuur om te beginnen met de boter. Naarmate het koken vordert, de temperatuur opdrijven indien nodig.
Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
  maandag 2 maart 2009 @ 00:38:32 #19
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66603561
Je kunt dingen heel goed wokken op heel hoge temperaturen en dan op het laatst een sausje toevoegen dat nog even meesuddert. Dus ook een sausje op basis van boter. Kan maar zo. Doet niks af aan het wokken.
pi_66603731
Van Go Tan heb je ook kant en klare woksauzen. Wel uit een potje maar misschien toch wel lekker om een keer te proberen?
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
  maandag 2 maart 2009 @ 10:47:12 #21
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_66609291
quote:
Op zondag 1 maart 2009 21:38 schreef kayintveen het volgende:

[..]

volgens mij kun je niet lezen. ik zei dat het niet top smaakte. of in ieder geval zeker niet zoals verwacht..

in het wokrestaurant heet het sausje wat ik erg lekker vindt. knoflook roomboter.

ik zei niet dat ik er roomboter doorheen heb gedaan ;-)


in andere woks heet het gewoon knoflook
Maar is mijn eerder geposte recept niets?
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  maandag 2 maart 2009 @ 10:48:41 #22
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_66609338
Ook erg leuk om te zien dat ze in een wokrestaurant eerst het eten even in heet water dompelen voor een aantal sec/min.
Gaat ook veel sneller op die manier.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  maandag 2 maart 2009 @ 12:08:47 #23
204276 kayintveen
kayintveen.com
pi_66612053
quote:
Op maandag 2 maart 2009 10:48 schreef Curiosity het volgende:
Ook erg leuk om te zien dat ze in een wokrestaurant eerst het eten even in heet water dompelen voor een aantal sec/min.
Gaat ook veel sneller op die manier.
die ga ik zeker vd week even proberen!
quote:
Op maandag 2 maart 2009 00:45 schreef Pacmaniac het volgende:
Van Go Tan heb je ook kant en klare woksauzen. Wel uit een potje maar misschien toch wel lekker om een keer te proberen?
wat ben jij voor een mafketel joh.. je zit op iedereen een beetje gaar te reageren. kom is met een goed idee of hou je mond!
pi_66613242
quote:
Op maandag 2 maart 2009 12:08 schreef kayintveen het volgende:

[..]

die ga ik zeker vd week even proberen!
[..]

wat ben jij voor een mafketel joh.. je zit op iedereen een beetje gaar te reageren. kom is met een goed idee of hou je mond!
Stik jij lekker in je woksaus. trut
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
pi_66613373
quote:
Op zondag 1 maart 2009 13:11 schreef Pacmaniac het volgende:

[..]

Toko of markt idd Heel misschien bij de AH XL maar ik zou er niet op inzetten
Ik durf die weddenschap wel aan.
Life is too short not to have fun
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')