FOK!forum / Culinesse à gogo / Recept met appeltaartdeeg
kirsten.dinsdag 24 februari 2009 @ 15:34
hallo allemaal,

ik heb net appeltaart gemaakt, voor een verjaardag. Ik heb nu nog denk ik deeg voor 1.5 appeltaart over . ik vraag me af, zijn er nog andere recepten om te maken met appeltaartdeeg?( het is eigenlijk banketbakkersdeeg van mijn oom, als ik zelf deeg maak is het zoeter). Ik heb eventueel ook nog een voorraad spijs waar je u tegen zegt .

dus, iemand nog een leuk, (simpel) receptje?

alvast bedankt!
KlappernootatWorkdinsdag 24 februari 2009 @ 15:37
ik neem aan dat het gewoon bloem is met suiker, je zou er rozijnen door kunnen mengen en er kleine broodjes van kunnen bakken
Marijkezwolledinsdag 24 februari 2009 @ 15:45
Volgens de verpakking van sommige appeltaartmixen zou dat beslag ook geschikt zijn voor koekjes, lijkt me op zich niet eens zo'n raar idee
MinderMutsigdinsdag 24 februari 2009 @ 15:48
quote:
Op dinsdag 24 februari 2009 15:37 schreef KlappernootatWork het volgende:
ik neem aan dat het gewoon bloem is met suiker, je zou er rozijnen door kunnen mengen en er kleine broodjes van kunnen bakken
Dat worden dan erg harde stevige broodjes denk ik omdat er geen gist in zit.

Zou je het deeg niet in kunnen vriezen voor een volgende keer?
kirsten.dinsdag 24 februari 2009 @ 15:59
hij komt al uit de vriezer.

maar het is dus banketbakkersdeeg, geen appeltaartdeeg uit een pakje.. dus ik weet niet echt wat ik er anders nog mee kan behalve nog een appeltaart bakken.

ik heb trouwens net ook marsepein gevonden . misschien daarmee ideeën?
MinderMutsigdinsdag 24 februari 2009 @ 16:11
Ik ken banketbakkersdeeg niet. Kan je niet gewoon je oom bellen voor tips?
kirsten.dinsdag 24 februari 2009 @ 17:13
nah was teveel werk

ik heb er gewoon een klein appeltaartje bij gebakken, ook lekker.


in ieder geval bedankt voor de tips!
Mirjamdinsdag 24 februari 2009 @ 18:56
gewoon rauw opeten
dat is zóóó lekker
ColdFeetdinsdag 24 februari 2009 @ 20:24
Een andere willekeurige vruchtenvulling? Let op dat 'ie niet te nat is.

Of blind bakken en banoffee pie maken
kirsten.dinsdag 24 februari 2009 @ 21:35
quote:
Op dinsdag 24 februari 2009 18:56 schreef Mirjam het volgende:
gewoon rauw opeten
dat is zóóó lekker
vind ik ook maar dit is dus van dat niet erg zoete deeg.

(als het gewoon zelfgemaakt deeg was was er ook heus niets overgebleven hoor )