FOK!forum / Culinesse à gogo / Lotusblad. wat er mee te maken?
PKfotografiemaandag 23 februari 2009 @ 00:43
ooit in een opwelling een stapel lotus bladen gehaald.
maar nu ze nog gaan gebruiken.

iemand leuke recepten waar je een lotusblad voor nodig hebt?
Quirmaandag 23 februari 2009 @ 00:49
Koekzmaandag 23 februari 2009 @ 00:49
Zoek even een Thais kookboek bij de boekhandel of op internet offcourse! Daar gebruiken ze die dingen best vaak!
Lundegaardmaandag 23 februari 2009 @ 00:50
Omschrijving

Gestoomd varkensvlees in lotusbladeren
Ingrediënten

1,5 kilo mager buikspek
5 el grof gemalen rijst
4 el sojasaus
2 el hoisinsaus
1,5 tl gegiste bruine bonenkaas
2 tl suiker
1 tl chilisaus
2 el droge sherry
snufje vijfkruidenpoeder
2 grote gedroogde lotusbladeren, geweekt tot ze zacht zijn, en dan afgegoten

Godverkut dat is lekker hoor.
SPOILER
PKfotografiemaandag 23 februari 2009 @ 00:52
quote:
Op maandag 23 februari 2009 00:50 schreef Lundegaard het volgende:
Omschrijving

Gestoomd varkensvlees in lotusbladeren
Ingrediënten

1,5 kilo mager buikspek
5 el grof gemalen rijst
4 el sojasaus
2 el hoisinsaus
1,5 tl gegiste bruine bonenkaas
2 tl suiker
1 tl chilisaus
2 el droge sherry
snufje vijfkruidenpoeder
2 grote gedroogde lotusbladeren, geweekt tot ze zacht zijn, en dan afgegoten

Godverkut dat is lekker hoor.
SPOILER
tot het varken, en de gebakken rijst kwam ik

maar vroeg me dus af of er mensen recepten kenden die lekker zijn, en niet wat kom je tegen bij google
vaagselmaandag 23 februari 2009 @ 01:22
quote:
Op maandag 23 februari 2009 00:52 schreef PKfotografie het volgende:

[..]

tot het varken, en de gebakken rijst kwam ik

maar vroeg me dus af of er mensen recepten kenden die lekker zijn, en niet wat kom je tegen bij google
En dan spellen ze of course ook nog eens verkeerd...
PKfotografiemaandag 23 februari 2009 @ 01:23
quote:
Op maandag 23 februari 2009 01:22 schreef vaagsel het volgende:

[..]

En dan spellen ze of course ook nog eens verkeerd...
proef je niks van,

maar sommige mensen zijn zo inhoudsloos
missy_cmaandag 23 februari 2009 @ 09:34
Lotusbladeren worden gebruikt om rijstdumplings te maken.
Dit is een pakketje met kleeftrijst met daarin hartige vulling.

missy_cmaandag 23 februari 2009 @ 09:36
quote:
Op maandag 23 februari 2009 09:34 schreef missy_c het volgende:
Lotusbladeren worden gebruikt om rijstdumplings te maken.
Dit is een pakketje met kleeftrijst met daarin hartige vulling.

[ afbeelding ]
De recepten die je zal vinden zullen wel ongeveer hier op uit komen.
Maar ik heb het zelf nooit gemaakt. Ken wel mensen die het maken.