PKfotografie | zondag 22 februari 2009 @ 22:32 |
Aangezien ik wekelijks vlees sta te snijden voor op brood, zat ik te denken dat dat wel makkelijker zou moeten kunnen. Dus ben ik nu opzoek naar een snijmachine. al even rond gekeken. en kom van alles tegen. kunstof machines, voor een paar tientjes, tot gietijzer met digi-weegschaal voor een paar ruggen. had even gekeken of ik er een topic over kon vinden maar die is er voor zover ik kan zien niet. vroeg me nu dus af wie heeft er een snijmachine thuis? welke, wat kost het en waar vandaan. zoek iets semi-prof. (heb een hekel aan apparaten die niet echt kunnen wat ze zouden moeten.) dus heb een budget van tussen de 200 en 300. ik ga er vanuit dat dat voldoende zou moeten zijn. | |
cherrycoke | zondag 22 februari 2009 @ 22:33 |
http://www.kookwinkel.nl/cms,17296,Snijmachines.asp ![]() | |
vaagsel | zondag 22 februari 2009 @ 22:34 |
quote:En welke daarvan raad jij hem aan? | |
hierissieweer | zondag 22 februari 2009 @ 22:36 |
kun je het niet voorgesneden kopen? | |
cherrycoke | zondag 22 februari 2009 @ 22:36 |
greaf classic 180 omdat die binnen zijn budget valt | |
vaagsel | zondag 22 februari 2009 @ 22:39 |
quote:Ik zal me even verduidelijken. OP is duidelijk op zoek naar gebruikservaringen aangaande snijmachines voor thuisgebruik. Gezien het feit dat hij al op FOK! heeft gezocht naar een topic hierover, mag je aannemen dat hij ook weet hoe hij google moet gebruiken en dit ook heeft gedaan. Hoe behulpzaam is het dan om de eerste de beste google link te droppen? | |
ElisaB | zondag 22 februari 2009 @ 22:40 |
Een (semi-)professionele snijmachine voor 200-300 is onmogelijk (tenzij je een gebruikte op de kop weet te tikken bij iemand die geen idee heeft van de waarde). | |
PKfotografie | zondag 22 februari 2009 @ 22:42 |
quote:kwam ook al machines tegen die dus bij horeca groothandels lagen. voor een 280 ongeveer. maar dus geen idee of dat iets is | |
Flurry | zondag 22 februari 2009 @ 22:45 |
tikje off topic, maar wat snij je dan zoal? ik kom niet verder dan af en toe een restje rollade namelijk | |
ElisaB | zondag 22 februari 2009 @ 22:45 |
quote:Het is maar net wat voor eisen je stelt. Ze zullen best snijden, maar daar houdt het dan ook waarschijnlijk wel op. | |
prupke | zondag 22 februari 2009 @ 22:46 |
quote:Ik reageer ff voor pk (ben de wederhelft ) We kunnen het wel gesneden kopen maar dan ben je duurder uit en als ze zelf snijd dan bepaal je ook de dikte natuurlijk ![]() En daar bovenop komt nog eens dat ik het ook wel fijn vind om zelf bv carpaccio te kunnen snijden van tonijn of ossehaas ![]() | |
ElisaB | zondag 22 februari 2009 @ 22:48 |
quote:Dan moet je jezelf een lol doen en een echte snijmachine kopen ![]() | |
PKfotografie | zondag 22 februari 2009 @ 22:49 |
![]() dit zit bv. binnen het budget, maar ken het merk niet. quote: | |
ElisaB | zondag 22 februari 2009 @ 22:53 |
quote:Ik ook niet ![]() Aan het type te zien een 19,5 cm mes. Dat is erg klein; ik zou in elk geval zoeken naar 22cm. | |
PKfotografie | zondag 22 februari 2009 @ 22:55 |
quote:19,5 voor 245 22,0 voor 295 25,0 voor 340 30,0 voor 550 (maar is wat teduur voor mij) | |
ElisaB | zondag 22 februari 2009 @ 22:57 |
Ik zou als ik jou was Marktplaats in de gaten houden en een mooie Berkel 836 op de kop zien te tikken ![]() | |
PKfotografie | zondag 22 februari 2009 @ 23:02 |
en wat is daar het voordeel van? behalve dat het een prof merk is? iets als dit? | |
Stakky | zondag 22 februari 2009 @ 23:11 |
quote:Ik ben kok en heb om m'n vorige werk inderdaag met de berkel 836 gewerkt. En het is gewoon een kwalitatief goede snijmachine. Is zeer makkelijk te reinigen (als je weet hoe) en kan tegen een stootje. nadeel is alleen wel dat er in deze nog zo'n ouderwetse rubber ring zit die voor de overbrenging zorgt van de aandrijfas naar je mes. En die moet dus echt eens in de zoveel tijd vervangen worden. En je moet je mes eens in de zoveel tijd ff los schroeven en naar de slijper brengen. Er zit wel een aanzet mechanisme op in de kapje boven het mes met het logo. Maar het is net als een mes. Je kan hem aanzetten maar eens in de zoveel tijd moet ie echt geslepen worden. | |
Casparovvv | zondag 22 februari 2009 @ 23:13 |
Let bij het kopen van een 2e hands machine op de staat van het mes. Zit er een grote opening tussen het mes en de beschermende rand? Dan betekent dit dat het mes al flink afgeslepen is en zodoende niet veel langer mee zal gaan. Een nieuw mes kost je weer een paar honderd euro, in het geval van een professionele machine. Een goede snijmachine staat en valt natuurlijk bij de kwaliteit van het mes. Overigens weet ik niet of je wel zo blij zal zijn met een eigen machine hoor, om de volgende redenen: - het kost mij 5 minuten om een snijmachine schoon te maken, maar ik heb het dan ook al een paar honderd keer gedaan. De eerste keer kostte het me ruim een kwartier. Dit zal je elke keer moeten doen om een volgende keer hygiënisch vlees te snijden. - regelmatig onderhoud aan het mes, de slijpstenen en de bewegende delen. - neemt veel plaats in. Is het in jouw geval niet voordeliger een goede slager op te zoeken? In de delicatessenzaak waar ik werk verkopen we vleeswaren en snijden we alles op de dikte die de klant wil, waarbij de prijs tussen een stuk en gesneden niet verschilt. | |
Flurry | zondag 22 februari 2009 @ 23:16 |
Is het niet zo dat professionele apparatuur lastiger is in het onderhoud, omdat ze vooral gemaakt worden om de hele dag door te draaien? Als er daarna een half uurtje schoongemaakt moet worden, dan maakt dat niet zoveel uit. Apparatuur voor thuisgebruik is minder duurzaam, maar vaak wel makkelijker schoon te houden, op te bergen etc. -- edit: oh, Casparovvv is me voor met een veel beter verhaal ![]() | |
PKfotografie | zondag 22 februari 2009 @ 23:18 |
quote:heb je helemaal gelijk in. (heb vroeger (jaar of 6 terug) met zulke machines gewerkt, en weet dus wat voor ondehoud ze willen) maar het gaat uiteindelijk niet om prijs, maar om de fun die je uit de kleine dingen kan halen. maak liever zelf iets, als dat ik alles haal. al is het uiteindelijk duurder, misschien wel minder. maar heb het dan wel zelf gedaan. alleen als je iets zelf gaat doen, is het wel fijn als je materialen een beetje doen wat je er van verwacht. | |
ElisaB | zondag 22 februari 2009 @ 23:20 |
quote:Yups, dat is een 836. Let op: er wordt veel bagger aangeboden. Wat de kwaliteit betreft: de machine die jij hierboven liet zien (merk onbekend) is niet te vergelijken met een 836. En dat zit 'm niet zozeer in de naam, als wel in de wijze waarop de machine in elkaar zit. Overigens: ook een slecht afgestelde (of slecht onderhouden) Berkel snijdt bagger ![]() quote:Als je het mes niet geslepen krijgt met het slijpapparaat, dan is er iets mis met je mes, de slijpstenen of de afstelling van het slijpapparaat. Als het voorgaande in orde is, kun je je mes er gewoon goed mee slijpen. [ Bericht 1% gewijzigd door ElisaB op 22-02-2009 23:40:26 ] | |
Casparovvv | zondag 22 februari 2009 @ 23:22 |
quote:Nah, bepaalde soorten vlees willen nog wel eens een botje bevatten, dan heb je al snel een buts in je mes die je er niet met je slijpsteentjes uit krijgt hoor. | |
ElisaB | zondag 22 februari 2009 @ 23:24 |
quote:Als je ziet dat mensen de messen met het slijpapparaat tot een cm kleiner slijpen, dan gaat zo'n klein butsje ook nog wel lukken ![]() ![]() | |
Stakky | zondag 22 februari 2009 @ 23:26 |
quote:jup en goeie tip over die stand van z'n mes met die ruimte er tussen. Dat was ik helemaal nog vergeten te melden. | |
Casparovvv | zondag 22 februari 2009 @ 23:31 |
quote:Als je dat mes dagelijks slijpt wordt 'ie gewoon kleiner, in de praktijk ga je een mes niet na 2 maanden vervangen. Een botje zorgt voor een buts die je er misschien wel uit kan slijpen als je de steen er een uur op houdt, maar in de praktijk zal je het mes toch echt moeten laten slijpen. Een verdwaald botje is gewoon niet te vermijden. Wat dacht je van een parmaham die inclusief bot geleverd wordt? Daar wil nog wel eens een splintertje of wat dan ook van achter blijven. | |
ElisaB | zondag 22 februari 2009 @ 23:35 |
quote:Als er een hele hap uit het mes is, dan zou ik dat ook niet met de hand slijpen. Maar het is voor zover ik weet niet te doen gebruikelijk om een mes van een 836 naar een slijper te brengen. Maar er is wel meer dan ik niet weet, dus wellicht heb je gewoon gelijk ![]() | |
PKfotografie | zondag 22 februari 2009 @ 23:38 |
als er een hap uit het mesblad gaat, dan kun je hem misschien wel slijpen, maar heeft het mes dan niet al zo'n harde klap gehad dat hij na het slijpen wat klein word? en misschien door de klap niet meer geheel recht is? | |
Casparovvv | zondag 22 februari 2009 @ 23:42 |
quote:Zo erg zal het niet zijn, zo'n mes is (in ieder geval bij de professionele Berkel machines waar ik mee werk) best dik richting het midden. Er moet echt iets raars mee gebeuren wil je het mes uit balans brengen. Bij een buts heb ik het misschien over max. een millimeter, maar die messen zijn zo hard dat je zelf wel even aan het slijpen bent voordat je zo'n buts er uit hebt. Omdat het mes zo snel ronddraait moet het absoluut glad zijn omdat de kleinste oneffenheid je mooie plakjes aan gort hakt ![]() Maargoed, dit zijn de uitzonderingen. Onder normale omstandigheden gaat dat mes heel lang mee voordat je het moet vervangen, en zal je veel onderhoud zelf kunnen doen als je een beetje handig bent. | |
ElisaB | zondag 22 februari 2009 @ 23:42 |
quote:Alles kan natuurlijk. Een beetje een mes kan wel wat hebben en is niet zomaar krom. Maar als je een hap van een halve centimeter diep geslagen hebt, kun je je mes in elk geval beter vervangen. | |
Casparovvv | zondag 22 februari 2009 @ 23:44 |
quote:Dan moet je er toch echt wel een vork tussen steken ofzo ![]() | |
PKfotografie | zondag 22 februari 2009 @ 23:44 |
quote:hehe het klonk me in de oren als een deuk van een paar mm. niet van 1 mm. vandaar mijn vraag | |
ElisaB | zondag 22 februari 2009 @ 23:45 |
quote:Of tegenaan slaan met een heule grote braadpan ![]() | |
PKfotografie | zondag 22 februari 2009 @ 23:49 |
ik ga er een beetje vanuit, dat door de grote snelheid die het mes heeft bij het draaien, je bij een vastloper door bv. bot, je het mes redelijk kan mollen, krom kan trekken. maakt niet uit wat je gebruikt om het mes snel stil te zetten, door de snelheid van het draaien is er vast een kans dat het mes iets krom gaat, en 1 mm uit balans is denk ik vervelender als 1 mm diep deukje in het mes | |
Stakky | zondag 22 februari 2009 @ 23:54 |
quote:uhm nee op het moment dat je een vastloper hebt in bijv een bevroren stuk vlees. of kaas. Dan komt door een bot mes. En een slippende rubberen aandrijf riem. Dus moet je daar eens goed naar kijken. Je mes kan vrij veel hebben en zal door een vastloper niet zo snel krom trekken. | |
PKfotografie | maandag 23 februari 2009 @ 00:04 |
wat is trouwens het voordeel, of nadeel van een snijmachine die onder een hoek staat? (ik gok dat je dan het gesneden product makkelijker kan opvangen, maar dat is dus een gokje voor mij) | |
Stakky | maandag 23 februari 2009 @ 00:08 |
quote:als je bewegende gedeelte onder een hoek staat. Valt ie al gedeeltelijk door de zwarte kracht tegen het mes aan. Dus hoef je minder hard te duwen om ergens een plak van te snijden. Met de kans dat je, je product ook minder beschadigd door er hard op te moeten drukken. Dus is eigenlijk voor comfort voor de gene die snijd. | |
PKfotografie | maandag 23 februari 2009 @ 00:14 |
quote: maar is dus meer comfort als dat het verbetering in snijden is, (kan me voorstellen dat bij horizontaal het gesneden plakje bv, eerder breekt, scheurt. ) | |
Stakky | maandag 23 februari 2009 @ 00:20 |
quote:naja kijk. Als jij een rechte heb. Zal je dus harder moeten duwen om te snijden. Met de kans dat je ook weer te hard duwt, waardoor jouw instelling op stand 6 dus nog wel eens iets wil verschuiven richting stand 7 bijv. En omdat je meer kracht zet kan het zijn dat je niet het gewenste resultaat haalt. Als ie in een hoek ligt. Hoef je gewoon minder kracht te zetten en snijd het wat makkelijker. Voor mij persoonlijk heeft het nog nooit wat uitgemaakt. En persoonlijk ga ik liever naar de rechte versie dan naar dan de snijmachine met een hoek. Gewoon puur omdat ik dan het gevoel heb dat ik meer controle heb. | |
ElisaB | maandag 23 februari 2009 @ 21:37 |
Schuinsnijden is in de Zuid-Europeese landen heel gebruikelijk. Hier (en in Duitsland en bijvoorbeeld Zweden) doen ze het amper. Ik dacht overigens dat Engeland ook heel veel schuinsnijders heeft. Een schuinsnijder heeft over het algemeen op een of andere manier een iets grotere snijcapaciteit. Hoe dat komt, heb ik nog nooit begrepen (of ik heb niet de moeite genomen het me te laten uitleggen). Het scheelt overigens maar weinig. | |
Casparovvv | dinsdag 24 februari 2009 @ 00:07 |
quote:Wij gebruiken de schuinsnijder vooral voor gedroogde, ambachtelijke hammen als Serrano, Parma, Pata Negra e.d. Werkt fijner. De fijne vleeswaren (gekookte hammen, verwerkt vlees als boterhamworst, kipfilet, salami en cervelaat snijden fijner op een rechte. | |
ElisaB | dinsdag 24 februari 2009 @ 00:33 |
quote:Logisch ![]() Wat voor schuinsnijder hebben jullie? Klopt het dat die iets grotere producten aankan? | |
Casparovvv | dinsdag 24 februari 2009 @ 09:18 |
Een Berkel, het type zou ik niet uit mijn hoofd weten. Jup, die kan de grote hammen gemakkelijk aan, terwijl je die hammen op de rechte machine niet plat neer kan leggen, maar schuin omhoog moet houden. | |
ElisaB | dinsdag 24 februari 2009 @ 11:34 |
quote:Ik ga toch eens informeren hoe dat kan... | |
PKfotografie | dinsdag 24 februari 2009 @ 23:21 |
even tellen, 1. 2. 3. 4. ..... 10 wederhelft controleren, 1. 2. 3. 4. .....10 alles compleet, gelukkig vandaag een mooie (oke minder mooie, maar degelijkeke en goed onder houden ) machine opgehaald. heel lief veel uitleg gekregen, plus wat extra verzorgende spulletjes, dus ik kan vooruit ![]() konden het niet laten om hem even aan te slingeren en er wat voer door te jagen. Ging perfect. dus ben helemaal blij. machine dus ook voor de eerste keer schoongemaakt. (ook hoe dat moest had ik nog onthouden dus hij is weer netjes schoon) dus ik ben een geheel blij fokker-tje atm. | |
ElisaB | dinsdag 24 februari 2009 @ 23:23 |
Wow!![]() (het is net of ik erop zat te wachten, maar dit is puur toeval)! En zo wij altijd (welgemeend en zeer positief bedoeld) zeggen: Go slice yourself ![]() | |
prupke | dinsdag 24 februari 2009 @ 23:27 |
quote:Ik ben geneigd om nu naar de slager te rennen (en dan in te breken ) om de hele nacht hammen ed te gaan staan snijden ![]() wat een briljant apparaat ![]() | |
ElisaB | dinsdag 24 februari 2009 @ 23:35 |
quote:Ik zeg: doen ![]() quote:Lief voor zijn en goed op passen ![]() | |
prupke | dinsdag 24 februari 2009 @ 23:40 |
quote:ik wacht wel tot de winkel open is morgen ![]() en ik ben zeer zeker lief voor goede apparaten ![]() heb hem daarstrakkies na de eerste snijbeurt al netjes schoongemaakt ![]() | |
ElisaB | dinsdag 24 februari 2009 @ 23:45 |
quote:Dus ik kan wel naar bed en hoef Teletekst niet verder in de gaten te houden? Bummer ![]() quote:Goed bezig prupke ![]() Nóóóit de vaatwasser gebruiken, want daar gaat ie dood van ![]() | |
prupke | dinsdag 24 februari 2009 @ 23:50 |
quote:Sorry ![]() Voor mij is maar 1 keer iets op de teletekst gekomen (en verjaard gelukkig) en sindsdien gedraag ik me zeer netjes ![]() | |
Casparovvv | woensdag 25 februari 2009 @ 12:28 |
quote:De lade waar je het vlees op legt is gewoon groter en je kunt m verder naar achteren trekken, waardoor het stuk vlees dat je snijdt groter kan zijn. edit: foto's? | |
ElisaB | woensdag 25 februari 2009 @ 13:23 |
quote:Dat snap ik (dat de slag van de tafel van een schuinsnijder groter is), maar wáárom is dat dan niet ook standaard zo bij een rechtsnijder? | |
Casparovvv | woensdag 25 februari 2009 @ 16:57 |
quote:Ik denk dat daar gewoon economische redenen achter zitten - om bedrijven sneller de duurdere schuinsnijder te laten aanschaffen. | |
ElisaB | woensdag 25 februari 2009 @ 17:01 |
quote:Is de schuinsnijder duurder dan volgens jou? Maar los daarvan: waarom zouden ze een rechtsnijder beperken met als doel een duurdere schuinsnijder te verkopen? Die logica ontgaat me ![]() | |
Casparovvv | woensdag 25 februari 2009 @ 17:05 |
quote:Op die manier koopt iedereen die veel mogelijkheden wil hebben de dure machine, en iedereen die aan een budget gebonden zit de goedkopere met minder mogelijkheden. Als je van jouw redenatie uitgaat zouden er in geen enkele markt meerdere producten bestaan, maar slechts 1 product dat alles kan. | |
ElisaB | woensdag 25 februari 2009 @ 17:09 |
quote:Maar vrijwel niemand weet dat een schuinsnijder met een zelfde mesdiameter net iets meer aankan... Het gaat niet zozeer om de uitgebreidere mogelijkheden van de schuinsnijder, als wel om de beperking in de slag van een rechtsnijder. | |
PKfotografie | dinsdag 24 maart 2009 @ 20:36 |
ben nu een maand in het bezit van de Bizerba. ben er nog steeds erg blij mee. alle vingers nog aanwezig. dus dat gaat iig goed. ![]() verder al redelijk wat vleeswaren er doorheen gehaald. schoonmaken is ook klusje van nog geen 10 min dus goed tedoen. maar zal iig zoals beloofd melden wanneer ik voor het eerst met het mes door mijn vingers ga ![]() | |
ElisaB | dinsdag 24 maart 2009 @ 20:42 |
quote: ![]() Ik leg de pleisters vast klaar ![]() | |
PKfotografie | dinsdag 24 maart 2009 @ 20:44 |
quote:hoop dan maar dat er geen houdbaarheidsdatum op zit.... | |
ElisaB | dinsdag 24 maart 2009 @ 20:45 |
quote:We kopen heel regelmatige nieuwe; steeds met 6m tegelijk ![]() | |
PKfotografie | dinsdag 24 maart 2009 @ 20:51 |
quote:hmmm kan met 2cm meestal wel een jaar vooruit. de keren dat ik me ergends aan open haal heb ik meestal toch geen pleisters bij me. wel laatst met een ijzerzaag in mijn vinger gezeten. (schoot stukje uit ![]() maar met messen nog altijd geen probleem | |
Casparovvv | dinsdag 24 maart 2009 @ 21:36 |
Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar wat foto's ![]() | |
PKfotografie | dinsdag 24 maart 2009 @ 21:38 |
quote:? van de machine? of van gesneden waar? | |
Emme-r-tje | dinsdag 24 maart 2009 @ 22:21 |
quote:gesneden waar ![]() Altijd goed wat je aan t snijden bent geweest ![]() | |
Casparovvv | woensdag 25 maart 2009 @ 10:24 |
quote:Beide. Laat mij maar eens zien hoe goed je een mooie rode rosbief kan snijden ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 25 maart 2009 @ 17:31 |
Mijn droom apparaat voor als ik een grote keuken in een groot groot huis heb![]() |