bonke | zondag 22 februari 2009 @ 16:48 |
erg lekker zo af en toe maar nu komt et hoe krijg je thuis gesnipperde uitjes zoals ze het ook bij de snackbar hebben ????? die van de snackbar zijn namelijk een stukkie minder scherp als thuisgesneden uitjes bvd | |
SiGNe | zondag 22 februari 2009 @ 16:52 |
langer vantevoren snijden.. | |
zquing | zondag 22 februari 2009 @ 16:54 |
Rode uitjes gebruiken | |
kless | zondag 22 februari 2009 @ 16:54 |
Ander optie is om er minder op te doen Ook kan een andere uiensoort te nemen helpen | |
Sapstengel | zondag 22 februari 2009 @ 16:58 |
quote:Denk dat dit het is ja. Die van de snackbar komen uit van die zakken met voorgesneden uien en omdat het ook daar wel een tijdje ligt verliest de ui waarschijnlijk wat van z'n smaak ofzo. | |
LeeHarveyOswald | zondag 22 februari 2009 @ 17:01 |
quote:Die zijn mechanisch gesneden, zit geen vocht meer in. Misschien dat je stukjes afspoelen in een vergiet zou werken? | |
honda1990 | zondag 22 februari 2009 @ 17:02 |
Even laten weken in een bakje water kan ook helpen ![]() | |
Rosbief | zondag 22 februari 2009 @ 17:44 |
BTw, wat is een patatje speciaal? Een exclusieve aardappel? | |
honda1990 | zondag 22 februari 2009 @ 17:50 |
quote:Een friet speciaal bestaat uit mayo, curry en uitjes ![]() | |
dWc_RuffRyder | zondag 22 februari 2009 @ 17:53 |
Goed topic, de uitjes overheersen bij een zelfgemaakte frikandel speciaal ![]() | |
Fogel | zondag 22 februari 2009 @ 17:54 |
quote:Één hele kleine aardappel met ui, curry en mayo. De snackbars waar ik vroeger gewerkt heb, gebruikten altijd Spaanse uien (hele, niet voorgesneden), misschien dat die wat minder scherp zijn dan uien uit andere landen? En inderdaad, die staan kleingesneden de hele dag in de koelkast, dus misschien dat ze daardoor ook al was smaak verliezen. | |
bonke | maandag 23 februari 2009 @ 07:02 |
ik ga es een schaaltje voor snijden en kijken hoe dat is ![]() | |
Pandora73 | maandag 23 februari 2009 @ 09:55 |
Afgezien van de scherpte van de uitjes, het schijnt dat er ook verschillende interpretaties zijn van "oorlog" en "speciaal"? Volgens mij krijg je in bijvoorbeeld Limburg als je een friet/patat oorlog of speciaal bestelt, iets anders dan bijvoorbeeld in midden Nederland. Ben benieuwd wat jullie krijgen en waar je dat krijgt. Midden/Noordoost Nederland: speciaal = mayo, curry, uitjes oorlog = mayo, pindasaus | |
Pandora73 | maandag 23 februari 2009 @ 09:55 |
Dubbelpost | |
sieske | dinsdag 24 februari 2009 @ 17:37 |
hier (Venlo, Limburg)krijg je ook mayo,curry en uitjes als je friet speciaal bestelt. Frietje oorlog weet ik eigenlijk niet, ik bestel altijd frietjes saté met mayo. Is frietje oorlog niet friet met een frikandel eronder en zuurvlees erover. Of zuurvlees met mayo of zoiets?? Offe frietspeciaal met frikandel speciaal en satésaus erover? Of ietsanders ranzigs? | |
SiGNe | dinsdag 24 februari 2009 @ 17:41 |
ik heb zin in donderdag dat wil je niet weten.. we gaan met onze eigen studentenkroeg (Wombat) een frikandellen-eetwedstrijd houden ![]() En dat wordt natuurlijk met curry! | |
EricT | dinsdag 24 februari 2009 @ 17:53 |
quote: hier is patat oorlog: ![]() | |
Magneet | dinsdag 24 februari 2009 @ 17:55 |
speciaal = friet + mayo + curry + uitjes oorlog = speciaal + saté saus imho | |
Trusten | dinsdag 24 februari 2009 @ 18:36 |
quote:Oorlog = Mayo, satesaus en uitjes Speciaal = Mayo + Ketchup OF curry + uitjes | |
The_Hives | dinsdag 24 februari 2009 @ 18:42 |
quote: ![]() |