caffeinjunk | vrijdag 20 februari 2009 @ 18:55 |
Vandaag dacht ik eens een lekkere maaltijd te maken bestaande uit rijst + mosselen in roerbakgroenten. Ik naar de supermarkt om spul te kopen en ik zie daar een potje met mosselen staan zonder schelp oid. Ik dat potje kopen etc. Eerst maar eens dat potje opendoen dacht ik, potje open, azijnlucht dat er uit kwam, nouja zal wel goed afgieten en het zal wel goedkomen met koken dacht ik. Dus ik het eten maken, visbouillon op het eind bij groente en mosselen maar het mocht allemaal niet baten, de mosselen bleven naar azijn en zout smaken. Waar zijn deze mosselen nou goed voor? Lijkt mij dat niemand het lekker vind om azijnbolletjes te eten ofwel? Had ik ze eerst moeten koken oid? | |
Koekz | vrijdag 20 februari 2009 @ 19:00 |
Vuilnisbak... Mosselen zijn alleen lekker (hoewel smaken verschillen) uit schelp. | |
De_Melkboer | vrijdag 20 februari 2009 @ 19:11 |
In het zuur, gekookt in de schelp, gepaneerd en gefrituurd, allemaal goed te eten hoor. | |
Isabeau | vrijdag 20 februari 2009 @ 19:32 |
Je kan ze ook in een vissoep gebruiken, maar ik vind ze eigenlijk vooral erg vies uit pot ![]() | |
Karina | vrijdag 20 februari 2009 @ 19:33 |
Ik vind die in het zuur wel lekker eigenlijk. | |
Oblivion | vrijdag 20 februari 2009 @ 19:34 |
Als je het zuur weg wilt hebben dan kan je ze weken in melk, dat neutraliseert. | |
Aoristus | vrijdag 20 februari 2009 @ 19:42 |
ik snap dat ook nooit met haring uit pot | |
Oblivion | vrijdag 20 februari 2009 @ 19:43 |
quote:Heerlijk! ![]() | |
Aoristus | vrijdag 20 februari 2009 @ 19:44 |
quote:Maar dan wel eerst in de melk ofzo ![]() | |
Oblivion | vrijdag 20 februari 2009 @ 19:56 |
quote:Nee, de haring niet... Met mes en vork... ![]() | |
RobinOok | zaterdag 21 februari 2009 @ 00:08 |
Volgens mij gaat dat door koude (aardappel) salades enzo. Wij hadden vroeger ook wel eens zo'n pot in huis. Misschien dat ze ze op het brood deden? Ik weet het eigenlijk niet. Ik weet wel dat ik ze op een gegeven moment ook wel eens gegeten heb. Niet echt vies, maar doe mij maar verse mosselen. Ze worden wat "melig" in die pot. Maar om ze in een roerbakschotel te verwerken vind ik dan wel weer erg dom. | |
Chiwakka | zaterdag 21 februari 2009 @ 00:14 |
mosselen int zuur zijn perfect om te eten bij croque monsieur (evenals, zure ajuintjes en een augurk ofzo) | |
golfer | zaterdag 21 februari 2009 @ 01:52 |
In het zuur...de naam zegt het al: een houdbaarheidsmanier, zoals wel meer wordt gedaan met vlees, groentes en vis. Als je die naam ziet staan op een product (meestal in een pot) weet je dus dat je met niet verse spullen te maken hebt die tegen de vorming van bacteriën in het zuur zijn gezet. |