Paul | donderdag 19 februari 2009 @ 18:02 |
Getsie echt vies vind ik ze nog steeds Alleen op pizza lust ik ze wel ![]() ![]() quote: | |
Rosbief | donderdag 19 februari 2009 @ 18:04 |
quote:Wat een onzin, dat je ze dan wel ineens lust ![]() Je stelt je dus aan. | |
jampot | donderdag 19 februari 2009 @ 18:05 |
Echt neit te eten, die dingen :p | |
W1ZZ | donderdag 19 februari 2009 @ 18:07 |
Is dit je lifestyle of moest je bij de buren zijn...? | |
CaseyCopa | donderdag 19 februari 2009 @ 18:14 |
ik vind t ook niet te eten. Ook niet op pizza. | |
Mylene | donderdag 19 februari 2009 @ 18:18 |
schopje naar CUL | |
_Hestia_ | donderdag 19 februari 2009 @ 18:23 |
Champignons ![]() ![]() | |
The_Hives | donderdag 19 februari 2009 @ 19:04 |
Lekker ![]() ![]() ![]() | |
Paul | donderdag 19 februari 2009 @ 19:04 |
quote:Gatverrrrrrrrrr ![]() | |
The_Hives | donderdag 19 februari 2009 @ 19:10 |
quote: ![]() | |
renwan | donderdag 19 februari 2009 @ 20:26 |
Champignons zijn heerlijk! Was een tijdje geleden bij een chinees waar ze champignons ten grote van hockeypucks hadden, geweldig! ![]() | |
Arizona | donderdag 19 februari 2009 @ 20:32 |
Jammie, champignons! Ook hier in de pasta, op pizza, in de soep ![]() ![]() ![]() | |
_Hestia_ | donderdag 19 februari 2009 @ 20:34 |
ik lust ze ook niet rauw nee ![]() ![]() | |
Arizona | donderdag 19 februari 2009 @ 20:42 |
quote:Vroegah, toen ik nog klein was, lustte ik juist alleen maar champignons uit blik. Verse vond ik te sterk smaken ofzo ![]() Voorgesneden champignons kan best vind ik, als je ze dezelfde dag opeet ![]() | |
_Arual_ | donderdag 19 februari 2009 @ 20:51 |
Ik vind ze rauw het lekkerst! | |
Dirkh | donderdag 19 februari 2009 @ 22:16 |
Gister en eergister manderijnen, wat eet je morgen, paddestoelen? Ik kijk nu al uit naar het topic. | |
chatter | donderdag 19 februari 2009 @ 23:13 |
De gewone standaard witte champignon heeft eigenlijk weinig tot geen smaak. Zeker niet als die in het water heeft gelegen, wat dus ook niet hoort. Deze neemt de smaak over van de kruiden en specerijen die in een gerecht gebruikt worden. De kastanjechampignon daarentegen heeft een geheel eigen smaak, net als de zwarte Chinese paddenstoel, dat zijn echte smaakmakers. Die kan je ook heel goed in een soep verwerken. | |
Feola | donderdag 19 februari 2009 @ 23:20 |
Ik lust ze alleen maar rauw ![]() | |
Luiaerdt | donderdag 19 februari 2009 @ 23:23 |
Mushroom mushroom ![]() | |
Beelzebufo | donderdag 19 februari 2009 @ 23:37 |
Ik wil ooit nog eens iets gaan doen met 'wolkenoren' of met van die zwarte chinese paddestoelen. Maar wat? | |
chatter | donderdag 19 februari 2009 @ 23:41 |
Bij deze een recept: Kalkoensoep met Chinese paddestoelen aantal personen: 4 * Ingrediënten: o 175 gr kalkoenborst zonder been o 1 eetlepel sesamolie o 50 gr gedroogde Chinese paddestoelen, zoals wolkenoren of boomoren o 1 liter kippebouillon o 1 eetlepel lichte sojasaus o 1 plakje geschilde verse gemberwortel o Zout o Witte versgemalen peper * Bereiding: o Zet de paddestoelen in warm water en laat ze 30-40 minuten weken, maar ververs het water regelmatig o Snijd het vlees eerst in dunne repen en dan in stukjes o Verhit de sesamolie in een wok, voeg de stukjes kalkoen toe en bak ze, al omscheppend, aan alle kanten even aan o Haal het vlees uit de pan en doe de achtergebleven olie weg o Kook de uitgelekte paddestoelen 10 minuten in ruim water met wat zout, laat ze uitlekken en snijd ze in repen o Doe de bouillon, de paddestoelen, de stukjes vlees, de sojasaus en de o gember in een soeppan, breng alles aan de kook en laat het op heel laag vuur 15 minuten trekken o Neem de stukjes gember uit de soep en breng op smaak met wat versgemalen o peper en eventueel wat extra zout o Dien de soep in verwarmde kommen op Tip: Bestrooi de soep vlak voor het opdienen met wat verse bieslook | |
Paul | donderdag 19 februari 2009 @ 23:45 |
quote:Dat lijkt me net zoiets als een oogbal opeten zo vies ![]() | |
chatter | donderdag 19 februari 2009 @ 23:50 |
quote:Eerst proeven, dan pas zeggen wat je er van vind. Ik kan champignons of andere paddenstoelen in maaltijden verwerken, zonder dat je in de gaten hebt, dat ze er in zitten. Het ligt er ook een beetje aan hoe je ze snijdt, waardoor ze of wel, of niet opvallen. ![]() | |
Feola | vrijdag 20 februari 2009 @ 00:13 |
quote:Dat heb ik met cherry-tomaatjes. Als ik langzaam zo'n tomaat kapot bijt, lijkt het zo of je dwars door het hoornvlies gaat, waarna het glasachtig lichaam uit elkaar druipt over je tong ![]() | |
ColdFeet | vrijdag 20 februari 2009 @ 00:13 |
quote:Ja, dat dus. Gewone champi's zijn saai ![]() | |
chatter | vrijdag 20 februari 2009 @ 00:19 |
quote:En vergeet niet dat mensen vaak bang zijn voor het "vreemde" en het daardoor niet eten. Je wilt niet weten wat ik in mijn tijd allemaal al gegeten heb in de landen waar ik ben geweest. ![]() | |
Beelzebufo | vrijdag 20 februari 2009 @ 09:51 |
Jááááren geleden stonden we eens op een camping ergens in Frankrijk waar een oud vrouwtje verscheen die zelfgeplukte weidechampignons aanbood. Halve voetballen waren het! Gestoofd met boter en een uitje, was géweldig!! Niet te vergelijken met die hagelwitte paddestoel-imitaties uit de supermarkt! | |
Beelzebufo | vrijdag 20 februari 2009 @ 09:54 |
quote: ![]() ![]() ![]() Alleen: roerbakken in sesamolie?? Dat lijkt me een mooi recept voor een rookbom? (en bittere olie als je niet oppast?) | |
Luiaerdt | vrijdag 20 februari 2009 @ 10:34 |
quote:Vertel ![]() | |
chatter | vrijdag 20 februari 2009 @ 13:08 |
@Beelzebufo: Sesamolie moet inderdaad niet al te lang onderhevig zijn aan hoge temperaturen, dus moet je er voor zorgen dat je alles netjes klaar hebt staan en op de juiste momenten, zonder vertraging de wok in kan gooien. Maar wel steeds laten bewegen, roeren, of omschudden. @Luiaerdt: Ik zal je niet de goorste dingen vertellen, maar boomwortels, rietwortels, vleermuizen, slangen, krokodil, hagedis, ballen, insecten en ga zo maar door. Soms moet je gewoon meedoen met de lokale bevolking, anders heb je dus echt niets te eten. ![]() | |
popolon | donderdag 25 november 2010 @ 20:09 |
*kick* Thanksgiving snacks: Gepaneerde gefrituurde champignons. ![]() ![]() Damn wat lekker. ![]() | |
Ole | donderdag 25 november 2010 @ 20:11 |
Ze gooien daar ook maar van alles in de frituur he ![]() | |
borisz | donderdag 25 november 2010 @ 20:21 |
Champignons heb ik in de loop der jaren wel leren eten en begin het nog lekker te vinden ook ![]() | |
popolon | donderdag 25 november 2010 @ 20:26 |
Zelfgemaakt. ![]() | |
Arizona | donderdag 25 november 2010 @ 20:27 |
Champignons in bierbeslag ![]() | |
_Ophelia_ | donderdag 25 november 2010 @ 21:08 |
Mm, het trekt me niet moet ik zeggen. | |
_Hestia_ | vrijdag 26 november 2010 @ 12:37 |
Dat eet ik in restaurants vaak als voorgerecht met een lekker roomsausje erbij ![]() |