abonnement Unibet Coolblue
  Moderator dinsdag 10 maart 2009 @ 08:20:26 #101
5428 crew  miss_sly
pi_66885463
En toen was er gisteravond een mailtje van mijn zusje. Ze heeft er zoveel moeite mee dat wij ons kind (zo verwijst ze naar onze dochter, niet een keer als dochter) Senna willen noemen, dat ze ons vraagt dat niet te doen, uit respect voor haar gevoel. Ze zegt ook dat de kans weliswaar klein is, maar dat het niet volledig uitgesloten is dat er ooit nog een vierde komt en als dat een meisje is, noemt ze haar sowieso Senna, ongeacht wat wij doen.

Ik heb het gisteravond en vannacht om- en omgedraaid in mijn hoofd, maar er is geen goede oplossing. Er zijn maar twee opties en beiden wil ik ze niet.

Ik weet ook niet of het de hormonen en de burn out zijn die mijn zusje zo laten zijn. Ik weet alleen dat mijn zwangerschap bij mijn zusje nog niets goeds of leuks naar boven heeft gehaald. Dat doet me erg veel verdriet, maar ik kan me ook voorstellen dat ze het moeilijjk heeft. Maar hoever moet ik dan gaan, voor haar?

Toen we het enkele weken geleden over de naam hadden, en ik vroeg naar hun naam toen de oudste geboren werd, kwam ze met Lois, niet Senna. Toen ik over Senna begon, zei ze dat haar partner dat niet zo'n leuke naam vond, dus dat die daarom afgevallen was. Nu is dat kennelijk allemaal veranderd, omdat ik een dochter krijg?

Ik vind het echt zo erg allemaal, dat ik me al heb betrapt op de vraag waarom ik zo nodig zwanger wilde worden en waarom ik een dochter krijg. Terwijl ik blij ben en wil zijn met mijn dochter, maar dat durf ik niet, dat voelt niet goed...

Ik weet het niet meer...
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  dinsdag 10 maart 2009 @ 08:37:59 #102
177580 maffemuts
Maf en mutsig
pi_66885662
Lieve Miss_Sly
Als jij je mooie meisje (want dat wordt het op zeker :p ) Senna wilt noemen is dat jullie keuze. Dat jouw zusje dat niet kan waarderen, so be it, jammer voor haar.
Buitendat zijn er meer hondjes die Fikkie heten, moeten die dan ook allemaal een andere naam? nee toch!
En meerdere Senna's in een familie kan best hoor, kinderachtig van je zusje.
Laat je niet gek maken en hou vol, en hoe moeilijk het ook is probeer vooral te genieten van alle kleine dingen, al is het maar omdat Senna de hik heeft.
Miss_Sly je bent gewoon n te lief en onzeker emo Terwijl je t gewoon super doet!
Gewoon n stuiterballetje
http://youtu.be/JI-o25K6B-E
  dinsdag 10 maart 2009 @ 08:46:20 #103
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_66885819
miss_sly, lieve meid, ik heb makkelijk lullen vanaf hier, maar alsjeblieft, negeer dit verhaal van je zusje...
Ik vind dit zo ontzettend vals en oneerlijk! Het zal best dat zij het er moeilijk mee heeft, maar hallo hé... zeker als jij schrijft dat Lois bovenaan stond en niet Senna is het toch gewoon klaar?
Jij hebt die naam toch niet 'gepikt' van haar. Het is toch gewoon toeval?
Ik vind het al heel wat dat jij haar om haar mening hebt gevraagd trouwens. En dan nu terugkomen op wat ze eerder zei.

Tsjonge... ik vind het heel moeilijk hoor. Ik snap idd ook wel dat zij het moeilijk heeft, maar ik vind dat ze nu onnodig moeilijk en kwetsend doet naar jou toe...
Dit heb je niet verdiend en kan je er zeker niet bij gebruiken. En al helemaal niet als je er zulke rare dingen van gaat denken!

[ Bericht 0% gewijzigd door BE op 10-03-2009 09:05:28 ]
***
  dinsdag 10 maart 2009 @ 08:48:06 #104
61800 Rottdog
May all your dreams come true
pi_66885853
Wat vind ik het jammer om te lezen dat je zus zo reageert Miss_sly

Als jullie je goed voelen bij de naam Senna moet je dat echt gewoon doen los van wat je zus er van vindt. Op den duur is dat een keus die zij zelf maakt om hun misschien ooit "vierde" zo te noemen, er bestaat altijd de kans dat dat ook een jongetje kan zijn.

liefst zou ik je zus ff flink door mekaar willen rammelen
pi_66886016
Miss_Sly, ik sluit me aan bij de dames hierboven, ik zou het om je zus niet veranderen. Jullie hebben die naam gekozen. En ik vind het eerlijk gezegd nogal egoïstisch van haar om jou te vragen een andere naam te kiezen, want stel dat er bij hen een vierde komt en stel dat het een meid is...
Misschien komt er niet eens een vierde of is het een jongen en daarvoor zou jij dan de naam die je in gedachten hebt laten schieten? Ik zou het niet doen hoor...
Kan je het hier met schaap over hebben?
Kies voor jezelf hoor, je hebt het al lastig zat zonder haar nukken erbij... jullie doen het goed, schaap en jij
Mama van 2 lieve meiden :)
  dinsdag 10 maart 2009 @ 08:57:06 #106
223453 Guuzewuus
Noem me maar Goizewois :-p
pi_66886044
Je zusje is volgens mij jaloers. Op jullie, dat jullie een kindje krijgen, een MEISJE. En dat je haar dus ook nog Senna kunt noemen. Lieve Miss-Sly, ze heet toch eigenlijk ook al Senna . Je zusje zal zelf met haar jaloezie om moeten leren gaan en weer het geluk moeten vinden in haar eigen leven.

Zelf had ik de naam Stella al jaren op mijn lijstje staan, maar nooit op de eerste plek, omdat het een nogal overdreven alliteratie vormt met mijn achternaam. Met 7 maanden heb ik pas durven kiezen voor de naam, maar eigenlijk heeft ze stiekem al die tijd al zo geheten. Vlak daarna kwam ik erachter dat Sugar's Storm Stella zou hebben geheten als hij een meisje was geweest. (Sugar is een goede vriendin van me). Dat vond ik echt heel heftig, alsof het daardoor toch minder mijn naam was, alsof ik hem alsnog gejat had , zo voelde het. (Overigens vond Sugar het alleen maar leuk hoor , althans dat zegt ze )...

Maar ik ben zo blij dat ik mijn gevoel heb durven volgen en mijn dochter genoemd heb zoals ik haar het allerliefste wilde noemen .
  dinsdag 10 maart 2009 @ 09:00:00 #107
170545 DaviniaHR
Mrs. PhysicsRules
pi_66886099
miss_sly, wat ontzettend verdrietig dat je zus zo ingewikkeld tegen je doet.
pff, weet ff niet wat te zeggen... het verdriet om de onbegrip van je zus spat van je post af.

dan hou ik het maar bij een dikke virtuele voor jou en je mooie, lieve dochter (en schaap natuurlijk)
*O* Trotse mama van E l i en A v i v a *O*
Insanity is heritable. You get it from your children.
Ik ben wel gek, maar niet achterlijk.
If you can't beat them, confuse them.
  Moderator dinsdag 10 maart 2009 @ 11:25:16 #108
5428 crew  miss_sly
pi_66890064
Mijn eerste gevoel, naar mezelf, schaap en onze dochter, zegt me ook dat ik bij Senna moet blijven. Het voelt gewoon niet goed om haar willekeurig welke andere naam te geven. Wat guus al zegt: ze heet gewoon al zo.

Van de andere kant druist het ook wel tegen mijn gevoel in om mijn zusje daarmee verdriet te doen. Ik zou zo graag zien dat mijn zusje straks met haar nichtje een leuke band kan hebben, en dat maak ik op deze manier misschien wel veel moeilijker. Van de andere kant vraag ik me ook wel af of ik he op een of andere manier goed kan doen. Want, tenzij de echomeneer zich ernstig heeft vergist, krijg ik een dochter. Dat is neit iets wat ik gezocht heb of bewust gedaan; ook wij moeten het doen met wat de natuur ons geeft. En we zijn ontzettend blij met wat we gaan krijgen, maar met een jongetje niet minder blij geweest.

Schaap vindt ook dat we bij deze naam oeten blijven, maar vindt het ook een lastige situatie.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  dinsdag 10 maart 2009 @ 11:28:46 #109
170545 DaviniaHR
Mrs. PhysicsRules
pi_66890191
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 11:25 schreef miss_sly het volgende:
Mijn eerste gevoel, naar mezelf, schaap en onze dochter, zegt me ook dat ik bij Senna moet blijven. Het voelt gewoon niet goed om haar willekeurig welke andere naam te geven. Wat guus al zegt: ze heet gewoon al zo.

Van de andere kant druist het ook wel tegen mijn gevoel in om mijn zusje daarmee verdriet te doen. Ik zou zo graag zien dat mijn zusje straks met haar nichtje een leuke band kan hebben, en dat maak ik ZIJ op deze manier misschien wel veel moeilijker. Van de andere kant vraag ik me ook wel af of ik he op een of andere manier goed kan doen. Want, tenzij de echomeneer zich ernstig heeft vergist, krijg ik een dochter. Dat is neit iets wat ik gezocht heb of bewust gedaan; ook wij moeten het doen met wat de natuur ons geeft. En we zijn ontzettend blij met wat we gaan krijgen, maar met een jongetje niet minder blij geweest.

Schaap vindt ook dat we bij deze naam moeten blijven, maar vindt het ook een lastige situatie.
zie mijn editje in je post
*O* Trotse mama van E l i en A v i v a *O*
Insanity is heritable. You get it from your children.
Ik ben wel gek, maar niet achterlijk.
If you can't beat them, confuse them.
  dinsdag 10 maart 2009 @ 11:33:15 #110
24188 Belana
kloon van belana
pi_66890349
oi miss sly, wat een vreselijke situatie. ik weet niet precies wat er met jouw zusje aan de hand is, maar ik heb iig het idee dat ze niet eerlijk is op dit moment, niet redelijk.
Misschien kun je haar dat zeggen of mailen, dat zij jou nu juist kwetst, want dat doet ze in mijn ogen.
Ik zou niet de naam van je meisje veranderen, ze heet gewoon al Senna, dat stond al vast en je zusje heeft er geen claim op, op wat voor manier dan ook.
Ik praat natuurlijk makkelijk vanaf hier, maar jeetje, ik vind dit echt zo oneerlijk.
veel sterkte, ik hoop dat jullie eruit komen
stormy waters...
sailin'
  dinsdag 10 maart 2009 @ 11:33:59 #111
144006 chacama
Ondernemend!
pi_66890369
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 11:28 schreef DaviniaHR het volgende:

[..]

zie mijn editje in je post
beter kan ik het niet zeggen. Sly, volg je gevoel. En dan bedoel ik dat voor Senna en jou en Schaap en niet dat bij je zus. Want ik denk dat haar gevoel erg vertroebeld wordt door een wens voor een meisje en een burn-out waar ze middenin zit.
  dinsdag 10 maart 2009 @ 11:34:29 #112
12721 Sugar
...maakt plannen
pi_66890384
Och lieve Miss_sly, wat moeilijk!
Ik denk dat het heel goed is om je gevoel te volgen (en dat van schaap!). Dat doe je zo te lezen nu ook, al is het nog voorzichtig.

Misschien kun je, over een tijdje, je gedachten en gevoel hierover op papier zetten en dat aan je zus geven. Dan kan zij, op haar moment, in alle rust, jouw gewik en geweeg hierover lezen en kun jij in elk geval alle (gevoelige) kanten belichten. Dat geeft misschien voor haar ook aan dat het geen zwart-witte keuze is voor jullie en dat jullie haar gevoel echt wél willen respecteren, maar geeft ook de ruimte jouw gevoel echt te kunnen delen.
Dat alle stoplichten groen zijn, de geluiden precies goed, de lucht blauwer dan anders, wind mee en het geluk achterop!
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie dinsdag 10 maart 2009 @ 11:35:19 #113
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_66890407
Wat een moeilijke situatie zit je in miss_sly, Senna is je dochter. Ik zou dus ook niet een andere naam gaan zoeken.
Want mocht het ooit zo zijn dat ... en dan moet t ook nog een meiske zijn, dat zijn te veel als/dannen.
Daarbij, voor tzelfde geld kiest ze dan een andere naam, en heb jij je meiske geen Senna genoemd omwille van je zusje. Nee, ik zou het niet doen. En ik denk, dat als je zusje terug denkt later aan hoe moeilijk ze het jou gemaakt heeft, ze daar spijt van zal hebben.

wat hier nog sluimert is t idee dat t niet uitmaakt welke naam je gekozen zou hebben, maar dat ze bij allen zo gereageerd zou hebben
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  dinsdag 10 maart 2009 @ 11:35:56 #114
61800 Rottdog
May all your dreams come true
pi_66890422
Je zus moet echt is gaan nadenken, jij zegt mooi ik wil haar geen verdriet doen. Geloof dat je zus aardig haar best doet om jou heel veel verdriet te bezorgen.

Snap je zus gewoon niet zij heeft kinderen hoe kan zij je dit mooie wonder dan ontzeggen. In plaats van zoveel negatieviteit naar jou toe te spuwen.

Lees hier pure afgunst van het feit dat jij een mooie dame op de wereld gaat zetten, je zus zou eens rekening met jou mogen houden ipv andersom. Miss_sly zet vooral jezelf, schaap en Senna op 1 en laat je zus voorlopig voor wat het is. Makkelijk gezegt dan gedaan weet ik maar bescherm jezelf en Senna tegen dit soort onterechte onrust.
  dinsdag 10 maart 2009 @ 11:47:03 #115
108648 cattie
lieve moeder
pi_66890890
Miss-sly, volgens mij is je zus gewoon erg jaloers. En dat leeft ze nu toevallig uit op de naam. Ga daar aub niet in mee. Voor je het weet gaat ze zeggen dat je geen knalroze bugaboo mag kopen omdat dat haar gevoel kwetst. Ik hoop heel erg voor jullie beiden dat als zij haar zoon in handen heeft, het hele jongen/meisje gedoe over zal zijn.
pi_66890899
Lieve miss_sly, ik vind dat je heel netjes gehandeld hebt door met je zus te overleggen over de naam. Dat zij er nu op terugkomt vind ik echt niet meer kunnen. Senna is nu eenmaal Senna. Pffff, het lijkt me een heel moeilijk situatie en ik heb dan ook geen oplossingen voor je. Maar ik heb zo'n gevoel dat als je de naam zou aanpassen er straks wel weer iets anders is waardoor de verhouding met je zus nog steeds niet goed komt.
Jammer dat dit zo'n schaduw op je zwangerschap werpt. Misschien moet je haar dat eens luid en duidelijk laten weten? Sterkte
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
  dinsdag 10 maart 2009 @ 11:49:48 #117
24188 Belana
kloon van belana
pi_66891018
ik ben het met rottdog eens
stormy waters...
sailin'
  Jubileum moderator dinsdag 10 maart 2009 @ 11:49:54 #118
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_66891023
Heel veel goede raad is er al gegeven maar ik wil nog 1 ding kwijt:

Jij wilt je zusje geen verdriet doen maar zo te zien houdt ze bijzonder weinig rekening met jouw gevoel. Dat ze jou nu veel verdriet doet ziet ze blijkbaar niet.
Ik snap je zorgen, ik snap de verscheurdheid, maar in dit geval zit je zusje er gewoon naast.
Probeer het een beetje naast je neer te leggen, redelijkheid is niet mogelijk op dit moment bij je zusje denk ik.
Sterkte!
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
pi_66892916
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 11:47 schreef snoopy het volgende:
Maar ik heb zo'n gevoel dat als je de naam zou aanpassen er straks wel weer iets anders is
Dat gevoel heb ik eerlijk gezegd ook een beetje.
Jij doet zo je best om mee te leven met je zus... maar je krijgt weinig/geen medeleven terug...
Sterkte en gewoon een dikke knuffel .
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_66894629
Ik sluit me helemaal bij alle dames aan, ook bij de laatste opmerking van Lois! Jij hoeft niet alleen rekening te houden met haar, zij zou dat ook moeten doen met jou. Dat hoort over en weer te gaan.

Lieve miss_sly, blijf alsjeblieft bij je gevoel. Je hebt zo hard geknokt voor Senna , en doet dat nu nog, in deze emotioneel gezien heel niet makkelijke zwangerschap, daar moet je aandacht en energie naartoe gaan. Niet naar je zus die alleen in haar eigen wereldje lijkt te leven.

O, ik vind het zo rot voor je!
  dinsdag 10 maart 2009 @ 15:32:23 #121
118901 Lishe
Verse Soep!
pi_66898859
Lieve Miss Sly. Wat een vreselijke rotsituatie. Echt heel, heel moeilijk. Ik vind het heel erg lief dat je vantevoren met je zus overleg pleegde over de naam Senna. En nu heet je dochter zo, zij IS Senna. Als de naam verandert nog zul je dat (denk ik) nog lang in je achterhoofd houden. (.".., Maar eigenlijk heette ze Senna." )

En daarbij, toen jouw zus kinderen kreeg, heb jij ooit zulke dingen van haar verwacht? Als je je zus zo niet herkent, die jaloezie, wat ze allemaal zegt.... Ga er voorlopig vanuit dat het de zwangerschap is of een burn out. Als ze straks haar 3e in de armen heeft kan alles nog helemaal omdraaien. Ik hoop dat het lukt het nog zo te zien. Zo moeilijk en jammer en verdrietig dit!!
Geluk zit in een klein Wolkje
Wil degene die vroeg om een witte kerst ook even vragen naar een mooie zomer?
pi_66899246
Even een dikke voor Miss_sly!
Wat een lage streek van je zus!
Je dochter heet Senna of je zus het nou leuk vind of niet.
Niet te geloven hoe een eigen familielid je zo veel pijn kan doen.

Je zou toch juist verwachten van iemand met kinderen dat ze weten hoe bijzonder het is of het nou een jongen of meisje is.

Kin omhoog en buik vooruit
  dinsdag 10 maart 2009 @ 15:42:53 #123
35189 Troel
scherp en bot
pi_66899252
Eigenlijk is alles wat ik wilde zeggen al geschreven.

Ik ga je even pm-en.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  † In Memoriam † dinsdag 10 maart 2009 @ 17:23:06 #124
43556 miss_dynastie
pi_66903132
miss_sly, ik word erg verdrietig als ik lees over de houding van je zusje. Ik heb altijd met bewondering gekeken hoe jij een trotse enthousiaste tante bent voor haar zoontjes, hoewel dat ook niet altijd even makkelijk geweest moet zijn voor je. Jouw Senna verdient een lieve, enthousiaste tante die blij is met haar komst. Ik hoop dat je zusje ook tot dat inzicht komt, en liefst een beetje snel.
  dinsdag 10 maart 2009 @ 22:55:30 #125
22740 Grijs
en eigenwijs
pi_66917454
quote:
Op dinsdag 10 maart 2009 11:49 schreef Lois het volgende:
Heel veel goede raad is er al gegeven maar ik wil nog 1 ding kwijt:

Jij wilt je zusje geen verdriet doen maar zo te zien houdt ze bijzonder weinig rekening met jouw gevoel. Dat ze jou nu veel verdriet doet ziet ze blijkbaar niet.
Ik snap je zorgen, ik snap de verscheurdheid, maar in dit geval zit je zusje er gewoon naast.
Probeer het een beetje naast je neer te leggen, redelijkheid is niet mogelijk op dit moment bij je zusje denk ik.
Sterkte!
Miss-Sly, neem het je zusje ook niet te kwalijk dat ze zich niet zo goed in jou inleeft. Als ze inderdaad tegen een burn-out aanzit, dan kan ze dat waarschijnlijk momenteel echt niet.
Mijn man heeft tegen een burn-out aangezeten en kon zich toen ook vrijwel niet invoelen in een ander, hij wist niet eens hoe zijn eigen gevoelens waren, laat staan die van een ander. Gelukkig is hij hier redelijk van herstelt, ik heb me best een poos eenzaam gevoeld toen.

Ik wil met wat ik schreef niet zeggen dat je daarom maar met je zusje mee moet gaan (integendeel), maar dat het wel een poos kan duren voordat ze begrip op zal kunnen brengen voor jouw gevoelens en keuzes.
"Het meeste werk is onbegonnen werk
...eenmaal begonnen wordt het al snel minder"
- [i]Rikkert Zuiderveld[/i]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')