secoh | zondag 15 februari 2009 @ 19:12 |
Mijn flensjes mislukken, ik maak ze zoals ik ze altijd maak maar nu blijken ze altijd te mislukken. Ik laat de ene kant bakken en dan wil ik ze omdraaien en word het een drets ![]() Kan het aan de pan liggen die te oud geworden is | |
Iced_Lips | zondag 15 februari 2009 @ 19:21 |
Laat je de pan wel heet genoeg worden? Mijn ervaring is dat een goede pan echt goed heet moet worden om flensjes te pakken. Vervolgens wat boter of olie erin en bakken maar. | |
eNaSnI | zondag 15 februari 2009 @ 19:27 |
Wat voor een flesjes maak je dan? | |
PiRANiA | zondag 15 februari 2009 @ 19:28 |
quote: ![]() typo van februari ![]() | |
En1gma | zondag 15 februari 2009 @ 19:30 |
M'n flesjes zijn leeg. ![]() | |
secoh | zondag 15 februari 2009 @ 19:33 |
Haha is idd een dikke typo ![]() Maar de pan is heet onderhand heet genoeg ja, 10 keer al mislukt ondertussen ![]() | |
PiRANiA | zondag 15 februari 2009 @ 19:35 |
Ket kan aan de pan liggen. De anti-aanbaklaa is misschien weg? | |
Hoi_Piepeloi | zondag 15 februari 2009 @ 19:37 |
Een drets? Ik snap niet wat je bedoelt ![]() | |
PiRANiA | zondag 15 februari 2009 @ 19:39 |
quote:Plakkerige zooi gok ik ![]() | |
Hoi_Piepeloi | zondag 15 februari 2009 @ 19:44 |
quote:Als in dat hij niet goed gaar wordt? Dan draai je hem gewoon te snel om ![]() Ik heb wel vaak dat de eerste pannekoek heeeeel lang duurt voordat hij aan de onderkant een beetje bruinig wordt, de volgende pannekoeken gaan gewoon goed ![]() | |
Flurry | zondag 15 februari 2009 @ 19:48 |
oude gietijzeren pan werkt juist het beste... wel goed heet laten worden inderdaad (en sowieso mislukt altijd de eerste ![]() | |
Jordy-B | zondag 15 februari 2009 @ 19:48 |
Als ik pannenkoeken bak, is de pan meestal zo heet dat het bakvet walmt. | |
MissHobje | zondag 15 februari 2009 @ 19:51 |
Beslag iets tè dun maybe?? Oh en typo aangepast. | |
captainkid | zondag 15 februari 2009 @ 20:04 |
Dan draai je dus te snel om. En als je ze wel moet draaien omdat ze anders zwart worden, moet je meer margarine gebruiken of een lagere vlam of beide. | |
Hoi_Piepeloi | zondag 15 februari 2009 @ 20:05 |
quote:Trouwens ook altijd een klein beetje olijfolie of gesmolten boeter door je beslag doen! ![]() | |
captainkid | zondag 15 februari 2009 @ 20:08 |
quote:Volgende keer maar eens proberen dan. Tegenwoordig één keer in de week pannekoeken met spek ![]() | |
Erosjuhhh | zondag 15 februari 2009 @ 21:22 |
maak eerst de pan goed heet..en haal hem van het vuur doe wat boter op een stukje keukenrol en smeer de pan er mee in zet hem terug op het vuur. je eerste flensje zal vaker mislukken. daarna gaan ze allemaal goed ![]() | |
PiRANiA | zondag 15 februari 2009 @ 21:31 |
TS waar ben je ![]() | |
Hoi_Piepeloi | zondag 15 februari 2009 @ 23:40 |
quote:Ik eet tegenwoordig ook minstens 1 keer per week pannekoeken ![]() ![]() Je kan door het beslag trouwens ook iets van amaretto doen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
secoh | woensdag 18 februari 2009 @ 00:17 |
bedankt voor de tips, toch nog kunnen genieten van een heerlijke pannekoek ![]() | |
suziwan | woensdag 18 februari 2009 @ 21:29 |
Ik maak m'n wentelteefjes altijd in de oven. Eigenlijk vaak met stokbrood als ik nog over heb van de vorige dag. Hier is hoe: brood ong 2 cm dik boter 2 grote eieren 400 ml melk 3 el suiker zout Bovenkant brood insmeren met boter. In grote ovenschaal sneetjes in één laag dicht tegen elkaar aangedrukt leggen. Eieren, melk en zout tot één massa maken en over het brood gieten. Afdekken en koud laten worden. Oven op temp brengen, zo'n 220 graden. Suiker over het brood strooien en in de oven tot het brood gerezen is (ong 15 a 20 min). Hartige variate i.p.v. suiker kun je geraspte kaas gebruiken en peper/zout en kerrie door het eimengsel, maar heb ik zelf nooit geprobeerd. Heb altijd toch net iets meer trek in de zoete | |
The_stranger | donderdag 19 februari 2009 @ 11:51 |
quote:OMdat je pannenkoeken ook altijd mislukken? ![]() | |
PiRANiA | donderdag 19 februari 2009 @ 12:55 |
quote:Ik snapte de link ook niet helemaal ![]() | |
Erosjuhhh | donderdag 19 februari 2009 @ 13:37 |
pannekoeken zijn geen flensjes |