FOK!forum / Culinesse à gogo / Help! Mijn flensjes mislukken
secohzondag 15 februari 2009 @ 19:12
Mijn flensjes mislukken, ik maak ze zoals ik ze altijd maak maar nu blijken ze altijd te mislukken.
Ik laat de ene kant bakken en dan wil ik ze omdraaien en word het een drets
Kan het aan de pan liggen die te oud geworden is
Iced_Lipszondag 15 februari 2009 @ 19:21
Laat je de pan wel heet genoeg worden?

Mijn ervaring is dat een goede pan echt goed heet moet worden om flensjes te pakken. Vervolgens wat boter of olie erin en bakken maar.
eNaSnIzondag 15 februari 2009 @ 19:27
Wat voor een flesjes maak je dan?
PiRANiAzondag 15 februari 2009 @ 19:28
quote:
Op zondag 15 februari 2009 19:27 schreef eNaSnI het volgende:
Wat voor een flesjes maak je dan?

typo van februari
En1gmazondag 15 februari 2009 @ 19:30
M'n flesjes zijn leeg.
secohzondag 15 februari 2009 @ 19:33
Haha is idd een dikke typo
Maar de pan is heet onderhand heet genoeg ja, 10 keer al mislukt ondertussen
PiRANiAzondag 15 februari 2009 @ 19:35
Ket kan aan de pan liggen. De anti-aanbaklaa is misschien weg?
Hoi_Piepeloizondag 15 februari 2009 @ 19:37
Een drets? Ik snap niet wat je bedoelt
PiRANiAzondag 15 februari 2009 @ 19:39
quote:
Op zondag 15 februari 2009 19:37 schreef Hoi_Piepeloi het volgende:
Een drets? Ik snap niet wat je bedoelt
Plakkerige zooi gok ik
Hoi_Piepeloizondag 15 februari 2009 @ 19:44
quote:
Op zondag 15 februari 2009 19:39 schreef PiRANiA het volgende:

[..]

Plakkerige zooi gok ik
Als in dat hij niet goed gaar wordt? Dan draai je hem gewoon te snel om , lekker lastig.
Ik heb wel vaak dat de eerste pannekoek heeeeel lang duurt voordat hij aan de onderkant een beetje bruinig wordt, de volgende pannekoeken gaan gewoon goed dus ligt toch er vast aan dat de pan niet heet genoeg is.
Flurryzondag 15 februari 2009 @ 19:48
oude gietijzeren pan werkt juist het beste... wel goed heet laten worden inderdaad (en sowieso mislukt altijd de eerste )
Jordy-Bzondag 15 februari 2009 @ 19:48
Als ik pannenkoeken bak, is de pan meestal zo heet dat het bakvet walmt.
MissHobjezondag 15 februari 2009 @ 19:51
Beslag iets tè dun maybe??
Oh en typo aangepast.
captainkidzondag 15 februari 2009 @ 20:04
Dan draai je dus te snel om.
En als je ze wel moet draaien omdat ze anders zwart worden, moet je meer margarine gebruiken of een lagere vlam of beide.
Hoi_Piepeloizondag 15 februari 2009 @ 20:05
quote:
Op zondag 15 februari 2009 20:04 schreef captainkid het volgende:
Dan draai je dus te snel om.
En als je ze wel moet draaien omdat ze anders zwart worden, moet je meer margarine gebruiken of een lagere vlam of beide.
Trouwens ook altijd een klein beetje olijfolie of gesmolten boeter door je beslag doen!
captainkidzondag 15 februari 2009 @ 20:08
quote:
Op zondag 15 februari 2009 20:05 schreef Hoi_Piepeloi het volgende:

[..]

Trouwens ook altijd een klein beetje olijfolie of gesmolten boeter door je beslag doen!
Volgende keer maar eens proberen dan.
Tegenwoordig één keer in de week pannekoeken met spek
Erosjuhhhzondag 15 februari 2009 @ 21:22
maak eerst de pan goed heet..en haal hem van het vuur
doe wat boter op een stukje keukenrol en smeer de pan er mee in
zet hem terug op het vuur.
je eerste flensje zal vaker mislukken. daarna gaan ze allemaal goed
PiRANiAzondag 15 februari 2009 @ 21:31
TS waar ben je
Hoi_Piepeloizondag 15 februari 2009 @ 23:40
quote:
Op zondag 15 februari 2009 20:08 schreef captainkid het volgende:

[..]

Volgende keer maar eens proberen dan.
Tegenwoordig één keer in de week pannekoeken met spek
Ik eet tegenwoordig ook minstens 1 keer per week pannekoeken heb niet altijd tijd om te koken en als mijn moeder kookt is het de makkelijkste oplossing
Je kan door het beslag trouwens ook iets van amaretto doen ! En een beetje ijs erop of aardbeien!!! of ijs met aardbeien..
secohwoensdag 18 februari 2009 @ 00:17
bedankt voor de tips, toch nog kunnen genieten van een heerlijke pannekoek en thx @ mod voor de typofix
suziwanwoensdag 18 februari 2009 @ 21:29
Ik maak m'n wentelteefjes altijd in de oven. Eigenlijk vaak met stokbrood als ik nog over heb van de vorige dag.

Hier is hoe:
brood ong 2 cm dik
boter
2 grote eieren
400 ml melk
3 el suiker
zout

Bovenkant brood insmeren met boter. In grote ovenschaal sneetjes in één laag dicht tegen elkaar aangedrukt leggen. Eieren, melk en zout tot één massa maken en over het brood gieten. Afdekken en koud laten worden.

Oven op temp brengen, zo'n 220 graden. Suiker over het brood strooien en in de oven tot het brood gerezen is (ong 15 a 20 min).

Hartige variate i.p.v. suiker kun je geraspte kaas gebruiken en peper/zout en kerrie door het eimengsel, maar heb ik zelf nooit geprobeerd. Heb altijd toch net iets meer trek in de zoete
The_strangerdonderdag 19 februari 2009 @ 11:51
quote:
Op woensdag 18 februari 2009 21:29 schreef suziwan het volgende:
Ik maak m'n wentelteefjes altijd in de oven. Eigenlijk vaak met stokbrood als ik nog over heb van de vorige dag.

Hier is hoe:
brood ong 2 cm dik
boter
2 grote eieren
400 ml melk
3 el suiker
zout

Bovenkant brood insmeren met boter. In grote ovenschaal sneetjes in één laag dicht tegen elkaar aangedrukt leggen. Eieren, melk en zout tot één massa maken en over het brood gieten. Afdekken en koud laten worden.

Oven op temp brengen, zo'n 220 graden. Suiker over het brood strooien en in de oven tot het brood gerezen is (ong 15 a 20 min).

Hartige variate i.p.v. suiker kun je geraspte kaas gebruiken en peper/zout en kerrie door het eimengsel, maar heb ik zelf nooit geprobeerd. Heb altijd toch net iets meer trek in de zoete
OMdat je pannenkoeken ook altijd mislukken?
PiRANiAdonderdag 19 februari 2009 @ 12:55
quote:
Op donderdag 19 februari 2009 11:51 schreef The_stranger het volgende:

[..]

OMdat je pannenkoeken ook altijd mislukken?
Ik snapte de link ook niet helemaal
Erosjuhhhdonderdag 19 februari 2009 @ 13:37
pannekoeken zijn geen flensjes