abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_65972413
Het is een van de weinige dingen hier in huis die regelmatig gemaakt worden met behulp van een pakje/zakje omdat ik eigenlijk niet weet hoe ik een lekkere jus zelf kan maken.
Een scheut water in de pan na het bakken van vlees is gewoon niet lekker en bovendien is ook het soort vlees of de manier van bakken hier niet altijd geschikt voor. (gepaneerd vlees, grillen e.d.)
Restjes van suddervlees en stoofvlees bewaar ik natuurlijk wel altijd als jus maar dat gaat ook wel eens op.

Dus: hoe maak jij jus?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_65972481
TVP omdat ik ook niet zo handig daarin ben
  donderdag 12 februari 2009 @ 00:53:14 #3
53753 BereNDD
drampo uit je raam
pi_65972672
Aardappels afgieten, vocht opvangen en dat in de pan gooien waar je het vlees in klaar heb gemaakt
Maar ook soms zo'n kant en klaar bakje, of zakje met die poeder ongein
You're crazy in the coconut..
That boy needs therapy..
pi_65972718
quote:
Op donderdag 12 februari 2009 00:53 schreef BereNDD het volgende:
Aardappels afgieten, vocht opvangen en dat in de pan gooien waar je het vlees in klaar heb gemaakt
Dat vind ik dus geen succes. Dan heb je smakeloos water met een kleurtje en geen jus.
En het werkt dus niet bij sommige soorten vlees of bereidingswijzen.
There is no love sincerer than the love of food.
  donderdag 12 februari 2009 @ 00:57:17 #5
53753 BereNDD
drampo uit je raam
pi_65972762
quote:
Op donderdag 12 februari 2009 00:55 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Dat vind ik dus geen succes. Dan heb je smakeloos water met een kleurtje en geen jus.
En het werkt dus niet bij sommige soorten vlees of bereidingswijzen.
Weinig problemen mee, maar je kan er ook nog wel wat andere dingen doorheen gooien?
You're crazy in the coconut..
That boy needs therapy..
pi_65972844
Als je vlees grilt werkt dit bijvoorbeeld al niet en ik gril mijn vlees meestal. En als je een cordon bleu o.i.d. bakt ook niet.

Wat voor dingen gooi jij er nog doorheen dan?
There is no love sincerer than the love of food.
  donderdag 12 februari 2009 @ 01:09:29 #7
53753 BereNDD
drampo uit je raam
pi_65972999
quote:
Op donderdag 12 februari 2009 01:02 schreef MinderMutsig het volgende:
Als je vlees grilt werkt dit bijvoorbeeld al niet en ik gril mijn vlees meestal. En als je een cordon bleu o.i.d. bakt ook niet.

Wat voor dingen gooi jij er nog doorheen dan?
peper en zout of extra boter, soms ui of basilicum
en soms nog een beetje van juspoeder erdoor..

gewoon beetje dingen proberen
You're crazy in the coconut..
That boy needs therapy..
  donderdag 12 februari 2009 @ 01:10:09 #8
138258 LasTeR
Run for your life.
pi_65973013
Als het vlees uit de pan is nog wat extra bakboter erbij?
Elk huis z’n kruiswoordraadsels
Iedereen z'n plaats aan tafel
Maar ik kom wat later, ik kom wat later
pi_65973041
quote:
Op donderdag 12 februari 2009 01:10 schreef LasTeR het volgende:
Als het vlees uit de pan is nog wat extra bakboter erbij?
Dan heb je vet, geen jus.
There is no love sincerer than the love of food.
  donderdag 12 februari 2009 @ 01:15:27 #10
138258 LasTeR
Run for your life.
pi_65973104
quote:
Op donderdag 12 februari 2009 01:11 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Dan heb je vet, geen jus.
En dan nog water erbij. Jus is toch gewoon vet.
Elk huis z’n kruiswoordraadsels
Iedereen z'n plaats aan tafel
Maar ik kom wat later, ik kom wat later
pi_65973361
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_65973481
mix tomaat, ui, knoflook, gember, spaanse peper zonder zaadjes, wrongel, cashew, olie, chillipoeder, koriander, kurkuma, duivelsdrek, garam masala, kaneelpoeder en zout:
http://www.ifood.tv/recipe/basic_gravy
People will forget what you said or what you did,
but they'll never forget how you made them feel
pi_65973570
Ik heb hier ook heel lang mee geworsteld . Persoonlijk vind ik dat je met gehakt en water (in de juiste verhouding uiteraard) eigelijk altijd een lekkere jus krijgt die vol van smaak is.

Van 500 gram gehakt kun je makkelijk een liter smaakvolle jus maken. Dat invriezen (samen met de gehaktballen kan ook) en je hebt altijd een lekkere portie just voorhanden. Dus óók als je een aantal dagen grilt of gordon bleu schnitzel etc maakt
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
pi_65974380
Ik grill mijn vlees ook heel veel of bak zonder boter. Maar wanneer ik dat doe dan zorg ik altijd dat ik er geroosterde, gebakken of gepofte aardappels bij heb, of een pasta of zo (dan heb je geen jus nodig).

Wanneer ik wel vlees in boter bak, dan haal ik na het bakken het vlees uit de pan, doe er een scheut water bij, een scheut ketjap en wat peper/zout. Eventueel een gesnipperd uitje. Ook gebruik ik vaak een half stukje ontbijtkoek (lekker bij gehaktballen of rundsvlees), dit zorgt voor een subtiele smaak en voor wat binding.
Dan: vuur heel hoog en even in laten koken. Voila: jus!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  donderdag 12 februari 2009 @ 08:08:18 #15
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_65974587
quote:
Op donderdag 12 februari 2009 01:10 schreef LasTeR het volgende:
Als het vlees uit de pan is nog wat extra bakboter erbij?
dan kan je beter met meer boter beginnen zodat dat ook meer op smaak is
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_65976477
Kun je niet beter bouillon of een fond gebruiken ipv water? En beetje bloem of maizena om het te verdikken.

Als het vlees gegrilled is, hoor je er eigenlijjk ook geen jus bij de serveren. Toch?
Life is short, eat dessert first.
  donderdag 12 februari 2009 @ 10:25:05 #17
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_65977431
ach, wat is horen? Als je wel gewoon gekookte aardappelen erbij serveert, is het natuurlijk net wat je zelf lekker vind
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_65977879
men vindt mijn jus altijd lekker. ik braad sucadelappen of andere runderlappen, voordat ik er water bij doe, doe ik er een flinke scheut ketjap manis over, even het vlees keren en dan heet water erbij, zodat het vlees net onder staat.
ik laat het dan wel een paar uur sudderen.
als het vlees op is, heb ik genoeg jus over voor bij de stamppot.
ik vries het ook wel in kleine porties in, altijd handig voor het geval dat.
pi_65978263
Ik zie goede tips. Daar kan ik wel wat mee.
There is no love sincerer than the love of food.
  donderdag 12 februari 2009 @ 10:59:12 #20
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_65978446
Interessant
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
pi_65984571
als je je vlees gebakken heb de bakresten op hoog vuur blussen met een beetje wijn ( deglaseren) let wel op, je krijgt dan een vlammetje en dan een beetje roomboter erbij, je kan ook een uitje snijden en flink aanzetten in een pannetje, dan water erop, laten inkoken, even in de keukenmachine of met een staafmixer, zodat het uitje fijn wordt, bouillon blokje (vlees, rund) erbij en op smaak brengen, laten koken en dan pan van het vuur en er wat koude roomboter doorheen roeren (monteren) erg lekker die laatste, ook met bijvoorbeeld sjalotjes, voeg ook is wat provencaalse kruiden toe jammie!!, als je de jus dikker wil hebben kan je het beste bruine roux gebruiken, om dat zelf te maken moet je bloem in de oven doen en dat laten kleuren (bruneren) en dan in een pannetje boter laten uitbruisen (50gram) en dan de bloem erdoorheen roeren (60gram) wat je dan overhoud kan je aan je kokende jus (dus voor het monteren) toevoegen, maar wel in stapjes, want anders is het dalijk te dik... je kan bij je braadresten de ui doen en dan blussen en vervolgens het 2e recept volgen, dan heb je ook nog de smaak van het vlees er nog extra bij, nou succes
pi_65984937
Worcestersaus aan het braadvocht toevoegen, dat werkt ook goed vind ik.
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
pi_65995400
worcestersaus= topproduct
pi_66005692
Bisto
echt lekker jus kan je daarmee maken!
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
pi_66071409
heel simpel. vlees bakken, voor varkenshaas 12- 15 minuten, vlees uit de pan nemen, afblussen met een scheut port of rode wijn, 2 lepels jam , oproeren, iets heet water en binden met maizena, of allesbinder. voor de pit. net wat je lekker vindt .
De Puta Madre
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')