Thorical | dinsdag 10 februari 2009 @ 18:32 |
Je hebt verschillende soorten kuit ( kaviaar), van de verschillende steursoorten, duur, duurder en onbetaalbaar. Zalm en forel kaviaar redelijk te betalen maar met ontzettende kwaliteits verschillen. En dan heb je ook nog de in welke kleur wil je het hebben Snotdolf kuit die rood en zwart te koop is bij iedere visboer maar ook bij een groot Zweeds zelfmaak meubelimperium. Het kost bijna niets. Maar er is ook, en dat heb in Rusland ontdekt: Wijting kaviaar, heerlijke zoutige korreltjes die duizend ontploffinkjes geven bij iedere hap. Maar nu mijn vraag, hoe maak ik van verse kuit, Kaviaar? | |
pfefferkatze | dinsdag 10 februari 2009 @ 18:33 |
Zelf maken? ![]() Gewoon de eitjes die in die vis zitten, dat is de kaviaar, toch? ![]() | |
-SG- | dinsdag 10 februari 2009 @ 18:33 |
Veel paren met een steur! | |
Trusten | dinsdag 10 februari 2009 @ 19:05 |
Is dit een grap? Kaviaar = kuit oftewel onbevruchte eitjes | |
Treces | dinsdag 10 februari 2009 @ 19:27 |
quote:Dat dus ![]() | |
RobinOok | dinsdag 10 februari 2009 @ 20:33 |
Nee, kaviaar is altijd en alleen maar van de steur. Alle andere visseneitjes heten visseneitjes of kuit of weet ik veel wat voor prachtige japanse termen er zijn. Maar kaviaar zal het nooit worden. | |
Curiosity | dinsdag 10 februari 2009 @ 21:14 |
quote: ![]() | |
krakkemieke | dinsdag 10 februari 2009 @ 22:19 |
Kaviaar is gezouten iig. | |
golfer | woensdag 11 februari 2009 @ 02:20 |
quote:dat dus. En eigenlijk niet zo lekker, zelfs al eet je het van je hand, zoals het hoort. Hapje zeesmaak. Net zo overrated als een oester. ![]() | |
LeeHarveyOswald | woensdag 11 februari 2009 @ 12:57 |
quote:Je bedoelt menselijk kaviaar? ![]() | |
mistdeja1 | woensdag 11 februari 2009 @ 20:19 |
kaviaar is alleen van een steur, en dat is licht gezouten vooral om te conserveren, andere viseitjes kunnen ook lekker zijn maar dat is dan gewoon kuit van....... vul maar in, ook is de trend een beetje geweest om kaviaar van groentes te maken, ofterwijl kleine balletjes van een groente, net als carpaccio van zalm, is ook geen carpaccio maar gewoon dun gesneden zalm, staat leuker op de kaart denk ik, verder klopt het dus niet | |
krakkemieke | woensdag 11 februari 2009 @ 20:22 |
Er is een Grieks voorgerecht van aubergine wat ook op kaviaar zou moeten lijken. Ik vind het heerlijk, maar het is geen kaviaar. Net als tapenade, dat gaat ook in de richting, heerlijk, maar het is anders. Ik had altijd het idee dat kaviaar een zoutig hapje was, net als tapenade, maar dan duurder. Ik moet zeggen dat ik het toch lekkerder vind dan tapenade. | |
mistdeja1 | woensdag 11 februari 2009 @ 20:31 |
idd groente "kaviaar" is net een tapanade ![]() | |
Thorical | donderdag 12 februari 2009 @ 17:28 |
Maar Als ik de reacties zo lees dan zijn er nog geen mensen die zelf kuit geconserveerd hebben. En waarom ik kuit en caviaar door elkaar gebruik is omdat het russische woord voor kaviaar ikra is en dat geld voor ieder ingemaakte kuit. Zelf heb ik niet zoveel met kaviaar. Blikken heb ik met een lepel en witbrood weg gegeten, potten over de datum heb ik weg gegooid. Echter zalm kuit mits goed ingelegd vind ik echter een genot. Die zoutige ontploffinkjes die ontstaan als je een bolletje stuk drukt in je mond. Maar er is hier helemaal geen culinair onderlegde lekkerbek die weet hoe ie zelf z'n kuit kan bewaren? | |
mistdeja1 | donderdag 12 februari 2009 @ 18:42 |
oke heb even mijn schoolboek erbij gepakt ![]() ![]() ![]() | |
Thorical | donderdag 12 februari 2009 @ 18:56 |
quote:Kij, hier wordt ik warm van. 3 Ttot 4% daar kan ik iets mee. En daar ga ik zeker de volgende keer mee aan de slag. Maar voor nu is het een gok. Gezouten kuit, stinkt het dan kan het de vuilnisbak in. En anders, Lekker of een bedorven weekend. | |
delapoko | donderdag 12 februari 2009 @ 19:11 |
Ik heb nooit begrepen waarom men kaviaar zo lekker vind. Heb het een keer geproefd. Niets aan. | |
Curiosity | donderdag 12 februari 2009 @ 22:39 |
quote:Zo dan ![]() |