FOK!forum / Culinesse à gogo / Kuit/ Caviaar zelf maken.
Thoricaldinsdag 10 februari 2009 @ 18:32
Je hebt verschillende soorten kuit ( kaviaar), van de verschillende steursoorten, duur, duurder en onbetaalbaar. Zalm en forel kaviaar redelijk te betalen maar met ontzettende kwaliteits verschillen. En dan heb je ook nog de in welke kleur wil je het hebben Snotdolf kuit die rood en zwart te koop is bij iedere visboer maar ook bij een groot Zweeds zelfmaak meubelimperium. Het kost bijna niets.
Maar er is ook, en dat heb in Rusland ontdekt: Wijting kaviaar, heerlijke zoutige korreltjes die duizend ontploffinkjes geven bij iedere hap.
Maar nu mijn vraag, hoe maak ik van verse kuit, Kaviaar?
pfefferkatzedinsdag 10 februari 2009 @ 18:33
Zelf maken?

Gewoon de eitjes die in die vis zitten, dat is de kaviaar, toch?
-SG-dinsdag 10 februari 2009 @ 18:33
Veel paren met een steur!
Trustendinsdag 10 februari 2009 @ 19:05
Is dit een grap?

Kaviaar = kuit oftewel onbevruchte eitjes
Trecesdinsdag 10 februari 2009 @ 19:27
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 19:05 schreef Trusten het volgende:
Is dit een grap?

Kaviaar = kuit oftewel onbevruchte eitjes
Dat dus
RobinOokdinsdag 10 februari 2009 @ 20:33
Nee, kaviaar is altijd en alleen maar van de steur.
Alle andere visseneitjes heten visseneitjes of kuit of weet ik veel wat voor prachtige japanse termen er zijn. Maar kaviaar zal het nooit worden.
Curiositydinsdag 10 februari 2009 @ 21:14
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 18:33 schreef -SG- het volgende:
Veel paren met een steur!

krakkemiekedinsdag 10 februari 2009 @ 22:19
Kaviaar is gezouten iig.
golferwoensdag 11 februari 2009 @ 02:20
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 20:33 schreef RobinOok het volgende:
Nee, kaviaar is altijd en alleen maar van de steur.
Alle andere visseneitjes heten visseneitjes of kuit of weet ik veel wat voor prachtige japanse termen er zijn. Maar kaviaar zal het nooit worden.
dat dus.
En eigenlijk niet zo lekker, zelfs al eet je het van je hand, zoals het hoort.
Hapje zeesmaak.
Net zo overrated als een oester.
LeeHarveyOswaldwoensdag 11 februari 2009 @ 12:57
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 18:32 schreef Thorical het volgende:
Je hebt verschillende soorten kuit ( kaviaar), van de verschillende steursoorten, duur, duurder en onbetaalbaar. Zalm en forel kaviaar redelijk te betalen maar met ontzettende kwaliteits verschillen. En dan heb je ook nog de in welke kleur wil je het hebben Snotdolf kuit die rood en zwart te koop is bij iedere visboer maar ook bij een groot Zweeds zelfmaak meubelimperium. Het kost bijna niets.
Maar er is ook, en dat heb in Rusland ontdekt: Wijting kaviaar, heerlijke zoutige korreltjes die duizend ontploffinkjes geven bij iedere hap.
Maar nu mijn vraag, hoe maak ik van verse kuit, Kaviaar?
Je bedoelt menselijk kaviaar?
mistdeja1woensdag 11 februari 2009 @ 20:19
kaviaar is alleen van een steur, en dat is licht gezouten vooral om te conserveren, andere viseitjes kunnen ook lekker zijn maar dat is dan gewoon kuit van....... vul maar in, ook is de trend een beetje geweest om kaviaar van groentes te maken, ofterwijl kleine balletjes van een groente, net als carpaccio van zalm, is ook geen carpaccio maar gewoon dun gesneden zalm, staat leuker op de kaart denk ik, verder klopt het dus niet
krakkemiekewoensdag 11 februari 2009 @ 20:22
Er is een Grieks voorgerecht van aubergine wat ook op kaviaar zou moeten lijken. Ik vind het heerlijk, maar het is geen kaviaar. Net als tapenade, dat gaat ook in de richting, heerlijk, maar het is anders.

Ik had altijd het idee dat kaviaar een zoutig hapje was, net als tapenade, maar dan duurder.
Ik moet zeggen dat ik het toch lekkerder vind dan tapenade.
mistdeja1woensdag 11 februari 2009 @ 20:31
idd groente "kaviaar" is net een tapanade
Thoricaldonderdag 12 februari 2009 @ 17:28
Maar Als ik de reacties zo lees dan zijn er nog geen mensen die zelf kuit geconserveerd hebben.
En waarom ik kuit en caviaar door elkaar gebruik is omdat het russische woord voor kaviaar ikra is en dat geld voor ieder ingemaakte kuit.
Zelf heb ik niet zoveel met kaviaar. Blikken heb ik met een lepel en witbrood weg gegeten, potten over de datum heb ik weg gegooid.
Echter zalm kuit mits goed ingelegd vind ik echter een genot. Die zoutige ontploffinkjes die ontstaan als je een bolletje stuk drukt in je mond.
Maar er is hier helemaal geen culinair onderlegde lekkerbek die weet hoe ie zelf z'n kuit kan bewaren?
mistdeja1donderdag 12 februari 2009 @ 18:42
oke heb even mijn schoolboek erbij gepakt kaviaar word geconserveerd met 2,8 tot 4 % zout en zou dan in een gesloten blik bij een temp van -3 tot -1 graden 3maanden houdbaar moeten zijn..uiteraard mag kaviaar niet met metaal in aanraking komen, behalve goud de ironie, al die dure dingen.. je kan het ook persen en dan kan het diepgevroren worden, ook zijn er gepasturiseerde versies die 2 jaar houdbaar zijn, zout lijkt me voor jou het beste, verder is de gezondheid van de vis ook heel erg belangrijk als de gezongheid acceptabel is kijk je verder naar de kwaliteit, dus wassen drogen en proeven, hoe slechter hoe meer zout moet erin..
Thoricaldonderdag 12 februari 2009 @ 18:56
quote:
Op donderdag 12 februari 2009 18:42 schreef mistdeja1 het volgende:
oke heb even mijn schoolboek erbij gepakt kaviaar word geconserveerd met 2,8 tot 4 % zout en zou dan in een gesloten blik bij een temp van -3 tot -1 graden 3maanden houdbaar moeten zijn..uiteraard mag kaviaar niet met metaal in aanraking komen, behalve goud de ironie, al die dure dingen.. je kan het ook persen en dan kan het diepgevroren worden, ook zijn er gepasturiseerde versies die 2 jaar houdbaar zijn, zout lijkt me voor jou het beste, verder is de gezondheid van de vis ook heel erg belangrijk als de gezongheid acceptabel is kijk je verder naar de kwaliteit, dus wassen drogen en proeven, hoe slechter hoe meer zout moet erin..
Kij, hier wordt ik warm van. 3 Ttot 4% daar kan ik iets mee. En daar ga ik zeker de volgende keer mee aan de slag.
Maar voor nu is het een gok. Gezouten kuit, stinkt het dan kan het de vuilnisbak in. En anders, Lekker of een bedorven weekend.
delapokodonderdag 12 februari 2009 @ 19:11
Ik heb nooit begrepen waarom men kaviaar zo lekker vind. Heb het een keer geproefd. Niets aan.
Curiositydonderdag 12 februari 2009 @ 22:39
quote:
Op donderdag 12 februari 2009 17:28 schreef Thorical het volgende:
Maar Als ik de reacties zo lees dan zijn er nog geen mensen die zelf kuit geconserveerd hebben.
En waarom ik kuit en caviaar door elkaar gebruik is omdat het russische woord voor kaviaar ikra is en dat geld voor ieder ingemaakte kuit.
Zelf heb ik niet zoveel met kaviaar. Blikken heb ik met een lepel en witbrood weg gegeten, potten over de datum heb ik weg gegooid.
Echter zalm kuit mits goed ingelegd vind ik echter een genot. Die zoutige ontploffinkjes die ontstaan als je een bolletje stuk drukt in je mond.
Maar er is hier helemaal geen culinair onderlegde lekkerbek die weet hoe ie zelf z'n kuit kan bewaren?
Zo dan