FOK!forum / Culinesse à gogo / [Poll] Hoe schil jij je aardappelen?
Paulwoensdag 4 februari 2009 @ 19:08
Poll: Hoe schil jij je aardappelen?
  • Met een mesje natuurlijk!
  • Met een dunschiller
  • Niet, mijn mama kookt
  • Ik eet nooit aardappels
    Tussenstand:

    Ook een poll maken? Klik hier


    Nou?

  • PiRANiAwoensdag 4 februari 2009 @ 19:08
    Met een dunschiller. En zittend, als ik staand aardappels schil krijg ik jeuk aan mijn benen
    geelkuikentjewoensdag 4 februari 2009 @ 19:10
    Met een dunschiller en gewoon staand hoor Hoef geen 30 aardappels te schillen
    Bafnekwoensdag 4 februari 2009 @ 19:11
    mams doet 't voor mij <3
    bug_me_not2woensdag 4 februari 2009 @ 19:12


    Stukken beter dan een dunschiller/mesje...
    kmaestrowoensdag 4 februari 2009 @ 19:13
    met mn samuraizwaard
    zquingwoensdag 4 februari 2009 @ 19:13
    quote:
    Op woensdag 4 februari 2009 19:12 schreef bug_me_not2 het volgende:
    [ afbeelding ]

    Stukken beter dan een dunschiller/mesje...
    vind je?
    DrDarwinwoensdag 4 februari 2009 @ 19:14
    Met een mes.

    Nou ja,,,

    uuhhh, mesje.
    DrDarwinwoensdag 4 februari 2009 @ 19:15
    quote:
    Op woensdag 4 februari 2009 19:13 schreef kmaestro het volgende:
    met mn samuraizwaard
    Resultaat
    ivetjewoensdag 4 februari 2009 @ 19:16
    Ik eet nooit aardappels....en als ik ze wel eet, koop ik van die stamppot aardappels bij de AH. Die zijn al geschild
    bug_me_not2woensdag 4 februari 2009 @ 19:16
    quote:
    Op woensdag 4 februari 2009 19:13 schreef zquing het volgende:

    [..]

    vind je?
    Ja. Ligt beter in de hand en heeft een groter snijvlak. Verder kan je er ook prima aardappels mee halveren...
    RobinOokwoensdag 4 februari 2009 @ 20:17
    Niet. Als ze in partjes in de oven gaan vind ik het lekker met schil. En voor de puree gaan ze met schil en al in de pureeknijper. Maar als het een keer voorkomt dat ik ze moet schillen, dan met de dunschiller uiteraard.
    Muckwoensdag 4 februari 2009 @ 20:59

    de Tupperware dunschiller
    ik heb het ding al jaren, maar hij is niet bot te krijgen
    Isabeaudonderdag 5 februari 2009 @ 08:40
    quote:
    Op woensdag 4 februari 2009 20:59 schreef Muck het volgende:
    [ afbeelding ]
    de Tupperware dunschiller
    ik heb het ding al jaren, maar hij is niet bot te krijgen
    O, met die dunschillers kan ik helemaal niets Ja, in mijn vingers snijden.
    Vrokdonderdag 5 februari 2009 @ 08:42
    quote:
    Op woensdag 4 februari 2009 19:14 schreef DrDarwin het volgende:
    Met een mes.

    Nou ja,,,
    [ afbeelding ]
    uuhhh, mesje.
    Met zo'n ding ja. Vroeger sneed ik vrijwel alles met zo'n mesje, maar dat was toch niet altijd handig gebleken.

    Maar eigenlijk eet ik vrij zelden aardappels.
    -Trinity-donderdag 5 februari 2009 @ 14:19
    Dunschiller, maar dan wel zo een:

    Dus met 't mesje in de lengte, anders vind ik het irritant .
    LeeHarveyOswalddonderdag 5 februari 2009 @ 14:21
    Niet, en anders (stampot, erwtesoep,..) met een dunschiller
    LordLynxdonderdag 5 februari 2009 @ 15:25
    Niet, ik koop altijd voorgeschilde aardappels (celavita enzo)
    KrnKjedonderdag 5 februari 2009 @ 15:42
    Met de dunschiller
    RobinOokdonderdag 5 februari 2009 @ 16:06
    quote:
    Op donderdag 5 februari 2009 14:19 schreef -Trinity- het volgende:
    Dunschiller, maar dan wel zo een:

    Dus met 't mesje in de lengte, anders vind ik het irritant .
    Oh, die zijn kut! Die zijn bijna net zo langzaam als een gewoon aardappelschilmesje!
    Arizonadonderdag 5 februari 2009 @ 16:14
    quote:
    Op donderdag 5 februari 2009 14:19 schreef -Trinity- het volgende:
    Dunschiller, maar dan wel zo een:
    [ afbeelding ]
    Dus met 't mesje in de lengte, anders vind ik het irritant .
    Dat dus
    Hikdonderdag 5 februari 2009 @ 16:46
    Mag je ook "niet, want in de schil is ook lekker" invullen?

    Overigens, als ik purree maak schil ik gewoon met een mesje.
    Jojogirldonderdag 5 februari 2009 @ 17:06
    quote:
    Op donderdag 5 februari 2009 14:19 schreef -Trinity- het volgende:
    Dunschiller, maar dan wel zo een:
    [ afbeelding ]
    Dus met 't mesje in de lengte, anders vind ik het irritant .
    Dat dus.
    Casparovvvmaandag 16 februari 2009 @ 21:14
    Wat een kwaliteitstopic!
    _Hestia_donderdag 19 februari 2009 @ 18:29
    Ik eet nooit gekookte aardappels. Vind het zonde om zo'n grote zak te kopen terwijl ik ze niet echt heel lekker vind en er dan per keer hooguit 2 eet. Dus neem altijd krieltjes of schijfjes
    Qweadonderdag 19 februari 2009 @ 18:47
    met een scherp mesje. En staand
    The_Hivesdonderdag 19 februari 2009 @ 19:05
    dunschiller, anders worden het blokjes
    Kaat38vrijdag 20 februari 2009 @ 08:00
    met een dunschiller en met een mesje de pitten eruit en doorsnijden.
    allsystemshaltvrijdag 20 februari 2009 @ 08:22
    Probeer ook eens met een harde borstel onder water afroetsen

    En alleen slechte plekken met een mesje wegsnijden.

    Dan blijft er wel schil zitten maar das juist lekker
    kriorovrijdag 20 februari 2009 @ 08:45
    Met een aardappelschilmesje. Ik eet niet vaak aardappels en kan totaal niet efficiënt schillen, als ik het doe verdwijnt de helft van de aardappels met de schil in de prullenbak. Mede daarom eet ik in veel gevallen aardappels ongeschild.