Ah gossie... sterkte met Julius en Ceasarquote:Kans dus bij elke volgende controle dat het net iets hoger geworden is en we naar 2 pillen per dag moeten. Julius zou dat niet echt een probleem vinden, die accepteert alle nare dingen die ik met hem doe als iets wat blijkbaar zonodig moet gebeuren, Caesar zal daar wat meer moeite mee hebben.
Goedemorgen!quote:Op zondag 31 mei 2009 15:02 schreef MissBliss het volgende:
Ziggy heeft Carbimazol-pilletjes maar die verpulver ik dus al sinds ze ze krijgtNooit gehoord dat dat slecht zou zijn... Ik zal het de da eens vragen.
Huh?quote:Op zondag 31 mei 2009 12:38 schreef mvdejong het volgende:
Schildklierpillen zijn gewoonlijk van het "slow-release" type, die moeten langzaam in het maag/darm-stelsel oplossen, om gedurende een langere tijd hun werkzame stoffen af te geven. Die mogen niet worden verpulverd/vergruisd, omdat dan de werkzame stof in hele korte tijd wordt afgegeven, en de rest van de tijd er geen werkzame stof in de kat zit. De bedoeling is juiste om een min of meer gelijkmatig niveau van
werkzame stof gedurende de dag te bewerkstelligen.
Ik was nog wakker, nouja, halfquote:Op maandag 1 juni 2009 10:46 schreef mvdejong het volgende:
Hoi Pippi, als je weer wakker bent, bedankt voor de update.
Ik ben nog wat verder gaan googlen. Felimazole bevat Thiamazole, ofwel Methimazole, terwijl Carbimazole een pre-cursor ervan bevat, die in het lichaam daarin omgezet wordt. Of dat invloed heeft op het al dan niet verpulveren weet ik niet. Ik heb ook gelezen dat Felimazole in 20% van de gevallen nadelige bijwerkingen heeft, best veel.
Graag gedaanquote:Op maandag 1 juni 2009 10:49 schreef MissBliss het volgende:
Hey Pippi! Wat lief dat je het even nagekeken hebt! De smaak valt wel mee denk ik, want ik vermeng het met natvoer. Ze eet zo die pilletjes al een jaar
Bij het bepalen van de dosering van Julius werd geopperd om mogelijk 2 x 1/2 pil per dag te geven, i.p.v. 1 pil per dag, maar dat werd vanwege het slow-release effect niet gedaan. Volgens jouw eigen links klopt dat ook, uit de 1e link :quote:Op maandag 1 juni 2009 11:00 schreef Pippi het volgende:
Huh?Hoe kom je bij deze onzin? Sorry, maar hier klopt geen hout van.
en verpulveren lijkt me een extreme vorm van verdeling. Op zich jammer, want met de halfwaarde-tijd van 4 uur zou je met 2 x 1/2 pil per dag een gelijkmatiger niveau van de werkzame stof krijgen, en dat lijkt me iets beter voor het lichaam van het slachtoffer.quote:De tabletten mogen niet gedeeld worden.
Dat het niet mag ivm het slow-release-effect staat niet in dat stukje, dat is een verklaring die je er zelf bij bedacht hebt. Nogmaals, er bestaat niet zoiets als een slow-release effect bij deze medicijnen. Delen van de tabletten en die vervolgens bewaren heeft wel gevolgen: de kwaliteit en dus de werkzaamheid gaat ervan achteruit, zo ook het niet bewaren op een donker plaats/ pot.quote:Op maandag 1 juni 2009 13:04 schreef mvdejong het volgende:
[..]
Bij het bepalen van de dosering ................. in losse vorm.
Voor opereren is het nodig dat duidelijk is welke van de 2 lobben van de schildklier overactief is, meestal kan de dierenarts dat wel voelen. Het nadeel is dat bij het operatief verwijderen van een van de twee lobben vaak een paar jaar later de andere lob ook problemen gaat geven, en dan is opereren natuurlijk geen alternatief meer. Verder moet je bij opereren opletten of je kat het nog wel aan kan, bij mijn vorige beestje gingen de pillen echt niet, maar omdat we het probleem ook pas heel laat ontdekt hadden, bleek hij uiteindelijk te zwak voor de operatie en is niet meer wakker geworden. Hij was al 17,5 jaar, dus ook al echt een oud mannetje.quote:Op zaterdag 9 januari 2010 08:26 schreef computergirl het volgende:
Ik geef dit topic even een schop omhoog, bij mijn kater van 12 zijn verhoogde schildklierwaardes geconstateerd. Hij werd opeens erg mager terwijl hij eet als een bootwerker, maar maakt verder geen zieke indruk.
Ik werd gisteravond gebeld door de dierenarts, ik moet nog een beslissing nemen over de behandelmethode.
Je kan je kat ook laten opereren als alternatief voor een leven lang pillen geven, zijn er mensen die daar ervaring mee hebben?
Ik heb bij mijn andere kat vreselijke problemen gehad bij het geven van antibiotica 2x per dag. Echt een drama, bloed aan de handen, kat in de stress, ik in de stress en dan toch echt om 7 uur de deur uit moeten s' ochtendsquote:Op zaterdag 9 januari 2010 10:49 schreef mvdejong het volgende:
en de pillen gaan probleemloos.
volgens mij raden ze dit vooral af omdat het spul ongezond is voor mensen. Door te adviseren om ze niet te breken voorkomen ze dat je in kontakt komt met het spul En ze willen graag de 2.5 mg pillen verkopen natuurlijkquote:Op donderdag 18 februari 2010 17:03 schreef mvdejong het volgende:
Nog even aanvullen n.a.v. mijn "ruzie" met Pippi over het al of niet mogen breken (t.b.v. aangepaste dosering) of fijnmaken (t.b.v. toediening) van feilmazole.
Mijn DA heeft recentelijk met de fabrikant contact opgenomen omdat daar vaker vragen over waren, en deze heeft aangegeven dat het eigenlijk niet zou moeten, maar dat er in de praktijk niet echt problemen mee zijn.
Dus, als het beter uitkomt, gewoon doen.
's Ochtends kriijgen mijn beide heren Felimazole, 's avonds krijgt Caesar Prednisolon.quote:Op donderdag 18 februari 2010 17:14 schreef computergirl het volgende:
Max is de easypil weer zat, .....
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |