FOK!forum / Culinesse à gogo / zelfgemaakte knoflooksaus invriezen?
augurkenkoningzondag 1 februari 2009 @ 17:14
Ik maak knoflooksaus met wat kruiden, yoghurt en mayo, kan ik die invriezen? En hoe lang blijft het dan houdbaar?
Lienekienzondag 1 februari 2009 @ 17:17
Nee, die kun je niet invriezen. Misschien een tijdje in de koelkast bewaren, maar zonder conserveringsmiddelen vast ook niet te lang. Ik zou aanraden telkens verse te maken.
pfefferkatzezondag 1 februari 2009 @ 17:35
Wat Gerrit zei, hoogstens 3-4 dagen in de koelkast zou ik zeggen. Gewoon altijd kleine porties maken.
UnderTheWingsOfLovezondag 1 februari 2009 @ 17:56
quote:
Op zondag 1 februari 2009 17:35 schreef RacerDKB het volgende:
Wat Gerrit zei, hoogstens 3-4 dagen in de koelkast zou ik zeggen. Gewoon altijd kleine porties maken.
EN JIJ HEBT HIER ERVARING MEE OMDAT...?
UnderTheWingsOfLovezondag 1 februari 2009 @ 18:10
quote:
Op zondag 1 februari 2009 17:56 schreef UnderTheWingsOfLove het volgende:

[..]

EN JIJ HEBT HIER ERVARING MEE OMDAT...?
omdat hij werkt in een keuken?
UnderTheWingsOfLovezondag 1 februari 2009 @ 18:10
quote:
Op zondag 1 februari 2009 18:10 schreef UnderTheWingsOfLove het volgende:

[..]

omdat hij werkt in een keuken?
oh da wis ik heul nie
augurkenkoningzondag 1 februari 2009 @ 18:23
Oke. Bedankt voor de info. Wel jammer, maar misschien moet ik'r maar wat minder werk van maken voortaan (:
krakkemiekezondag 1 februari 2009 @ 20:55
Hoeveel werk is het dan?
Ik neem een bakje griekse yoghurt, 1 of 2 tenen knoflook en wat mayonaise.
Amper werk dus.
Hoi_Piepeloimaandag 2 februari 2009 @ 00:22
quote:
Op zondag 1 februari 2009 20:55 schreef krakkemieke het volgende:
Hoeveel werk is het dan?
Ik neem een bakje griekse yoghurt, 1 of 2 tenen knoflook en wat mayonaise.
Amper werk dus.


En zo neem ik een paar bollen knoflook, witte wijn, sherry, knoflook, slagroom, mayonaise, kerrie en paprikapoeder, soms nog wat rode peper, soms wat chilisaus.. zit ff wat meer werk in . Is nog niet veel werk, maar om dat iedere keer te moeten doen lijkt mij niets .
Het resultaat is wel goddelijk btw
Hoi_Piepeloimaandag 2 februari 2009 @ 00:22
oeps, quote ipv edit
Pappie_Culomaandag 2 februari 2009 @ 00:24
mayonaise, beetje peper, knoflook en ketchup voor een wat vollere smaak en een mooi roze kleurtje.

Maar invriezen? Lijkt me ook geen succes.
Moozzemaandag 2 februari 2009 @ 00:27
quote:
Op maandag 2 februari 2009 00:24 schreef Pappie_Culo het volgende:
mayonaise, beetje peper, knoflook en ketchup voor een wat vollere smaak en een mooi roze kleurtje.

Maar invriezen? Lijkt me ook geen succes.
zhe-devilllmaandag 2 februari 2009 @ 00:27
quote:
Op zondag 1 februari 2009 18:10 schreef UnderTheWingsOfLove het volgende:

[..]

oh da wis ik heul nie
Pappie_Culomaandag 2 februari 2009 @ 00:28
Is lekker hoor. Probeer maar eens. Het moet een tintje lichter blijven dan zalmroze.

Ik zit momenteel duidelijk op m'n bioritmische gay-piek
RobinOokmaandag 2 februari 2009 @ 00:44
quote:
ketchup voor een wat vollere smaak en een mooi roze kleurtje
en mens is nooit te oud om iets te leren. Knoflooksaus met een mooi roze kleurtje!
Pappie_Culomaandag 2 februari 2009 @ 00:44
Ja, heb ik van m'n moeder, om de gaycirkel maar even volledig rond te maken.
Moozzemaandag 2 februari 2009 @ 00:45
quote:
Op maandag 2 februari 2009 00:28 schreef Pappie_Culo het volgende:
Is lekker hoor. Probeer maar eens. Het moet een tintje lichter blijven dan zalmroze.

Ik zit momenteel duidelijk op m'n bioritmische gay-piek
Het klinkt wel lekker. Niet dat ik überhaupt ooit zelf knoflooksaus heb gemaakt. Die van de slager is ook lekker!
MinderMutsigmaandag 2 februari 2009 @ 01:41
quote:
Op maandag 2 februari 2009 00:28 schreef Pappie_Culo het volgende:
Is lekker hoor. Probeer maar eens. Het moet een tintje lichter blijven dan zalmroze.

Ik zit momenteel duidelijk op m'n bioritmische gay-piek


Roze knoflooksaus, ik houd er nu al van. Ik moet echt een keer een enorm fout feestje gaan organiseren met allemaal roze voedsel en drankjes en boa's.
Pappie_Culomaandag 2 februari 2009 @ 01:43
Geer en Goor en een bak roze knoflooksaus of, nog mooier, een spuitzak vol roze knoflooksaus.

Slecht voor de eetlust, maar gegarandeerd fout.
spoor4maandag 2 februari 2009 @ 03:38
Je kan eventueel citroensap toevoegen als conserveringsmiddel.
augurkenkoningmaandag 2 februari 2009 @ 12:59
citroensap heb ik er al standaard in. iemand enig idee hoe lang je het kan bewaren in de koelkast?
Pappie_Culomaandag 2 februari 2009 @ 13:01
Er zit mayonaise in, dus hooguit 2 a 3 dagen volgens mij.
mistdeja1donderdag 12 februari 2009 @ 00:40
goed afgesloten is het in de koeling een week houdbaar als de overige ingrediënten dat ook al waren, na het ingevroren te hebben komt het niet meer goed..
Hoi_Piepeloidonderdag 12 februari 2009 @ 01:21
quote:
Op maandag 2 februari 2009 00:24 schreef Pappie_Culo het volgende:
mayonaise, beetje peper, knoflook en ketchup voor een wat vollere smaak en een mooi roze kleurtje.

Maar invriezen? Lijkt me ook geen succes.
En dan krijgt het niet die vieze smaak die je krijgt als je ketchup met mayo door elkaar gooit?