abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Redactie Frontpage / Weblog woensdag 28 januari 2009 @ 08:59:02 #126
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65481131
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 08:06 schreef Tezz het volgende:

[..]

en wanneer het eenmaal open is eet ik het dezelfde dag op.
Vreetzak
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
pi_65487088
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 08:59 schreef Paul het volgende:

[..]

Vreetzak
Of ik koop gewoon kleine verpakkingen
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_65487523
Even serieus, dit is iets wat ik volledig gemist heb hier in het buitenland, maar wat is een broodje Martino precies?
AFC Ajax | SS Lazio | SK Slavia | Bobby Haarms †
"Het gaat nu even slecht, maar je moet Ajax altijd blijven steunen hè," zei hij. Hij herhaalde zijn boodschap nog eens: "Altijd blijven steunen, die club. Daar ben je Ajacied voor."
pi_65489792
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 12:28 schreef Aanvoerder het volgende:
Even serieus, dit is iets wat ik volledig gemist heb hier in het buitenland, maar wat is een broodje Martino precies?
Ik heb echt geen flauw idee
  woensdag 28 januari 2009 @ 13:58:36 #130
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_65490893
Filet american martino is filet met een rode saus, overigens kant en klaar te koop bij Bas/Digros enz enz
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  woensdag 28 januari 2009 @ 14:16:12 #131
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_65491701
Van smulweb.
quote:
Een "Martino" is een dik belegd Belgisch broodje. Een begrip in België, compleet onbekend in Nederland.
Een erg lekker broodje met Filet American als basis. (2 pers)

Ingrediënten
Basis Martino:
- 2 afbak stokbroodjes
- 150 gr Filet American
- 3 augurken
- 1 ui
- pittige mosterd
- hot ketchup
- tabasco
- zout en peper

Voorbereiding
Bak de broodjes af. Hak de uit en augurk fijn. Maak de saus van de hot ketchup met wat druppels tabasco, zout en peper. (Hij hoort aardig pittig te zijn).

Beleg de broodjes met een flinke laag filet. Smeer de bovenkant goed in met mosterd. Daarover de saus en besprenkel met uitjes en augurk.... Voor een "Martino Speciaal" beleg je ze nog met plakjes tomaat en gekookt ei.
Eet smakelijk!
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
pi_65491801
Broodje Martino


Broodje Martino speciaal

1 vers of afbakbroodje; Filet American; 1 kleine augurk; ½ sjalotje; pittige mosterd; ketchup; tabasco; zout & peper; 1 Romaatje; 1 ei


Kook het ei (medium) hard. Snijd het tomaatje en ½ sjalotje in plakjes en hak de augurk fijn. Meng 1 el ketchup met druppels tabasco (hij hoort aardig pittig te zijn) en smeer de onderste helft van het broodje daarmee in. Smeer daarop royaal Filet Americain. Beleg met de plakjes ei, ui en tomaat en strooi de gehakte augurk, peper en weinig zout erover. Hol de bovenkant van het broodje eventueel uit en besmeer die met een dun laagje mosterd. Eet smakelijk!
  woensdag 28 januari 2009 @ 21:27:23 #133
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_65507480
quote:
Op dinsdag 27 januari 2009 10:38 schreef cherrycoke het volgende:
wit pistoletje + filet americain + VEEL UITJES = LEKKEEEEEEEEEEEEER
wit = bruin met peper en zout (en eventueel een paar plakjes ei) toegevoegd
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  Redactie Frontpage / Weblog woensdag 28 januari 2009 @ 21:32:20 #134
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_65507674
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 14:18 schreef r2d22 het volgende:
Broodje Martino


Broodje Martino speciaal

1 vers of afbakbroodje; Filet American; 1 kleine augurk; ½ sjalotje; pittige mosterd; ketchup; tabasco; zout & peper; 1 Romaatje; 1 ei


Kook het ei (medium) hard. Snijd het tomaatje en ½ sjalotje in plakjes en hak de augurk fijn. Meng 1 el ketchup met druppels tabasco (hij hoort aardig pittig te zijn) en smeer de onderste helft van het broodje daarmee in. Smeer daarop royaal Filet Americain. Beleg met de plakjes ei, ui en tomaat en strooi de gehakte augurk, peper en weinig zout erover. Hol de bovenkant van het broodje eventueel uit en besmeer die met een dun laagje mosterd. Eet smakelijk!
Wat is een romaatje
Winnaar FOK-Eredivisie-Toto 2025
pi_65508341
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 21:32 schreef Paul het volgende:

[..]

Wat is een romaatje
Een roma tomaat gok ik.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_65509147
quote:
Op woensdag 28 januari 2009 21:32 schreef Paul het volgende:

[..]

Wat is een romaatje
Een roma tomaat.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_65512650
Dat wordt een broodje Martino maken dit weekend
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_65512853
Ik zou het doen Isa!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_65512970
Ik zal mijn ervaring met dit Vlaamse nieuwtje (voor mij dan!) wel plaatsen
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_65554689
Ik zag alleen het topic,wil alle reactie`s niet eens lezen!
Geef dus blind antwoord...
File american is bij mij favoriet!
Soms op een stokbroodje met of zonder ui,of anders op vers brood puur natuur!
Gewoon grofweg uit het bakje terwijl je staat te smeren..een flinke lik langs je mes is ook heerlijk! (oke,voor de tere zieltjes,pas op je tong dan!)
File american is heerlijk dus....
helaas ben ik ook liefhebber van tartaar(dus broodje tartaar met of zonder ui..)
Mij is opgevallen dat sommige snackbars het broodje tartaar verwarren met broodje file american!
Het broodje tartaar kan namelijk wel wat peper ,zout,en als je het wenst een uitje gebruiken..
Het broodje file american is al eigenlijk kwa file al goed,maar veel snackbars gooien er nog wat zout en peper bij..gevolg een zeer zout broodje met prut!
Alleen het word verkocht als broodje tartaar waardoor ik dus menig keer heb staan kauwen op een taai broodje met veellll zout!
Dus voor alle snackbar eigenaars die hier komen....de file american uit die bakken...moet je niet verkopen als zijnde tartaar!(zeker niet als je het ook nog verkracht door er nog meer zout en rotzooi op te gooien!).
Echte tartaar is gewoon een soort rauw gehakt van als het eerlijk is...biefstuk.
Dat kan wel een tikje zout en peper en naar smaak wat ui gebruiken!
pi_65554698
En wat is ossenworst dan eigenlijk?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_65554701
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 04:42 schreef Isabeau het volgende:
En wat is ossenworst dan eigenlijk?
Iets anders?
pi_65554708
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 04:42 schreef Isabeau het volgende:
En wat is ossenworst dan eigenlijk?
Worst met kruiden, en als het goed is is het vlees ook licht gerookt. Lekker met peper op de boterham.
pi_65554712
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 04:47 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]

Worst met kruiden, en als het goed is is het vlees ook licht gerookt. Lekker met peper op de boterham.
Heb 't beide in de koelkast liggen en ziet er totaal verschillend uit.
pi_65554715
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 04:48 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Heb 't beide in de koelkast liggen en ziet er totaal verschillend uit.
Ja, ossenworst lijkt meer op echte worst, zoals grove salami maar dan van de os of koe en met andere kruiden.
pi_65554736
Ossenworst lijkt ook wel wat op rauw vlees, zoals filet americain en tartaar.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 30 januari 2009 @ 05:09:42 #147
237059 Twerk
The Spurs
pi_65554744
Hey wtf, sinds maanden heb ik vanmiddag weereens ossenworst gehad.. smeert alleen veel lastiger, maar niet verkeerd
The poet presents the imagination with images from life and human characters and situations, sets them all in motion and leaves it to the beholder to let these images take his thoughts as far as his mental powers will permit.
  vrijdag 30 januari 2009 @ 23:59:06 #148
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_65584910
AH heeft een tussen-variant, het ziet er uit als osseworst en smeert als file, ossespread oid heet het en is ook best wel lekker, ze verkopen het in (nogal) kleine bakjes van 80 gram oid, het komt een beetje neer op fijn gemalen osseworst met een lik mayo erdoor.
Er is nog een variant die wat duurder is en magerder vlees bevat, zeg maar "biefstuk-spread" , ik kan ff niet meer op de naam komen... (filet de boeuf?)

[edit] oh, verhip, als je googled op ossespread vind je een andere post van me met een calorieenbom: http://74.125.77.132/search?q=cache:XJ797n4kTj4J:forum.fok.nl/topic/764424+ah+ossespread&hl=nl&ct=clnk&cd=1&gl=nl

De osseworst van tegenwoordig is overigens gewoon rauw vlees zoals wel meer voormalig gerookte vleeswaren tegenwoordig rauw zijn, de smaak komt van rooksmaak uit een potje of de vleeswaar wordt "koud-gerookt".
Koud roken gebeurt mbv een rookmachine die de rook produceert en waar de vleeswaar dan in hangt, op die manier krijg je wel de rooksmaak maar niet de temperatuur van het roken en dus ook geen gewichtsverlies.
Nadeel is dan dus ook dat het vlees niet wordt gegaard en feitelijk gewoon rauw is.(bron; ik ben service monteur en kom regelmatig in een paar vleeswaren fabrieken)
Weg-gevertje als je wil ontdekken of vleeswaar warm of koud gerookt is: warm gerookte vleeswaar is nagenoeg oneindig houdbaar en word zelfs lekkerder naarmate het langer hangt (zoals ontbijtspek die een jaar "op zolder" heeft gehangen ), koud gerookte vleeswaar heeft een houdbaarheid zoals rauw vlees.

Ik wind me daar bijna wekelijks over op omdat er bijna geen echte warm gerookte ontbijtspek te koop is, het is allemaal koud gerookt en dat bakt niet zo goed uit als warm gerookt en het uit bakken duurt ook behoorlijk lang omdat je het spek dus eerst moet garen.
ff een paar lekkere crispy plakjes ontbijstpek uitbakken word dan dus een illusie en als ze dan uiteindelijk uitgebakken zijn is het een soort verkoolde speklap

[ Bericht 3% gewijzigd door robber57 op 31-01-2009 00:13:04 ]
pi_65585082
Imho is het ontbijtspek gewoon van verkeerd vlees, met teveel water erin! Maar dit terzijde.........
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 31 januari 2009 @ 00:17:15 #150
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_65585512
Nee, dat water wat erin zit is wat er in zat toen het beestje geslacht werd en door het koude rookproces er dus niet is uit gerookt.
Het pekelbad waar het spek eerst in ligt voegt daar nog meer water aan toe maar dat is niets vreemds en is al eeuwen zo, wat de boel verklooit is dat het spek daarna niet word verwarmt door de rookoven en dsu dat water niet verdampt; lekker extra veel winst voor de fabrikant/winkel
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')