Vreetzakquote:Op woensdag 28 januari 2009 08:06 schreef Tezz het volgende:
[..]
en wanneer het eenmaal open is eet ik het dezelfde dag op.
Ik heb echt geen flauw ideequote:Op woensdag 28 januari 2009 12:28 schreef Aanvoerder het volgende:
Even serieus, dit is iets wat ik volledig gemist heb hier in het buitenland, maar wat is een broodje Martino precies?
quote:Een "Martino" is een dik belegd Belgisch broodje. Een begrip in België, compleet onbekend in Nederland.
Een erg lekker broodje met Filet American als basis. (2 pers)
Ingrediënten
Basis Martino:
- 2 afbak stokbroodjes
- 150 gr Filet American
- 3 augurken
- 1 ui
- pittige mosterd
- hot ketchup
- tabasco
- zout en peper
Voorbereiding
Bak de broodjes af. Hak de uit en augurk fijn. Maak de saus van de hot ketchup met wat druppels tabasco, zout en peper. (Hij hoort aardig pittig te zijn).
Beleg de broodjes met een flinke laag filet. Smeer de bovenkant goed in met mosterd. Daarover de saus en besprenkel met uitjes en augurk.... Voor een "Martino Speciaal" beleg je ze nog met plakjes tomaat en gekookt ei.
Eet smakelijk!
wit = bruin met peper en zout (en eventueel een paar plakjes ei) toegevoegdquote:Op dinsdag 27 januari 2009 10:38 schreef cherrycoke het volgende:
wit pistoletje + filet americain + VEEL UITJES = LEKKEEEEEEEEEEEEER
Wat is een romaatjequote:Op woensdag 28 januari 2009 14:18 schreef r2d22 het volgende:
Broodje Martino
Broodje Martino speciaal
1 vers of afbakbroodje; Filet American; 1 kleine augurk; ½ sjalotje; pittige mosterd; ketchup; tabasco; zout & peper; 1 Romaatje; 1 ei
Kook het ei (medium) hard. Snijd het tomaatje en ½ sjalotje in plakjes en hak de augurk fijn. Meng 1 el ketchup met druppels tabasco (hij hoort aardig pittig te zijn) en smeer de onderste helft van het broodje daarmee in. Smeer daarop royaal Filet Americain. Beleg met de plakjes ei, ui en tomaat en strooi de gehakte augurk, peper en weinig zout erover. Hol de bovenkant van het broodje eventueel uit en besmeer die met een dun laagje mosterd. Eet smakelijk!
Worst met kruiden, en als het goed is is het vlees ook licht gerookt. Lekker met peper op de boterham.quote:
Heb 't beide in de koelkast liggen en ziet er totaal verschillend uit.quote:Op vrijdag 30 januari 2009 04:47 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Worst met kruiden, en als het goed is is het vlees ook licht gerookt. Lekker met peper op de boterham.
Ja, ossenworst lijkt meer op echte worst, zoals grove salami maar dan van de os of koe en met andere kruiden.quote:Op vrijdag 30 januari 2009 04:48 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
Heb 't beide in de koelkast liggen en ziet er totaal verschillend uit.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |