Fogel | donderdag 15 januari 2009 @ 10:00 |
Uit het Denemarken topic blijkt dat sommige mensen een senseo-apparaat mee hebben genomen omdat ze de lokale koffie niet te zuipen vinden. Natuurlijk heeft ieder land zijn goede en slechte koffieproducenten, met ieder een arsenaal met speciale 'roasts', dus alle koffie uit een land zal niet slecht zijn... Maar, de 'standaard koffie', de bak die je krijgt als je bij iemand op visite bent zeg maar, hoe zit het daarmee? - Is dat bij jullie beter of slechter dan in Nederland? (zeg er ook even bij welk land) - Serveer je zelf lokale koffie of een of andere import-koffie (of dit nu senseo is of wat anders)? - Wat vinden de locals als ze bij jou koffie krijgen, vinden ze het te sterk of te slap, of juist precies goed? - Is er eigenlijk wel een koffiecultuur in je nieuwe thuisland of drinken ze er liever thee of wat anders? TS begint (en heeft het over niet vervuilde koffie - zwart dus): - In Noorwegen is de standaard bak met koffie over het algemeen OK, maar naar mijn mening wat aan de slappe kant. - Ik serveer over het algemeen locale koffie, Evergood dark roast wat door de koffiebranderij al gemalen is, of Friele Malabar Monsooned die ik zelf thuis maal net voordat ik er koffie van zet. Ik maal ook vaak andere bonen, maar dit is het type wat bij de meesten in smaak valt. - Mensen die bij mij op bezoek komen klagen er vaak over dat ik nogal sterke koffie zet (maar doen doen mensen ook als ik in Nederland koffie zet, dus het zou zomaar aan mij kunnen liggen ![]() ![]() | |
boem-dikkie | donderdag 15 januari 2009 @ 10:02 |
In Tsjechië en ongetwijfeld in meer landen krijg je als je coffee besteld gewoon koffiepoeder wat je in een machine hoort te doen met kokend water. Smerige drap dus. Mensen die van plan zijn in Tsjechië koffie te drinken, espresso bestellen. | |
tevebe | donderdag 15 januari 2009 @ 11:46 |
In Canada ging ik vaak naar Macs voor Vanilla latte. En daarnaast nog naar Second Cup en Starbucks. Ik weet niet of er echte Canadese koffie is, want die heb ik niet gehad. | |
skippious | donderdag 15 januari 2009 @ 12:20 |
Hier hebben ze in ieder geval geen koffiemelk. Meestal drinken de Australiers een flat white ofzo, in ieder geval iets met veel gewone melk. Ik kan hier wel gewoon douwe egberts kopen bij een Nederlandse winkel. Meestal drink ik Moccona aanmaakkoffie totdat m´n Nespresso hier aankomt. Als melk gebruik ik coffeemate, koffiemelk poeder. | |
Susi | donderdag 15 januari 2009 @ 12:41 |
Finnen schijnen erg sterke koffie te drinken | |
Draz | donderdag 15 januari 2009 @ 14:00 |
Ik ben dus uit dat Denemarken topic, maar zal het hier nog even verder vertellen: Toen ik hier voor het eerst koffie voorgeschoteld kreeg, was het aanmaakkoffie. Ik vond het niet lekker, maar er was even niks anders. Sindsdien geeft die koffie me een rare nasmaak, en ik krijg het nog af en toe aangeboden bij Denen waar ik op bezoek ga. Alleen de ouders van m'n vriendin zetten een 'normale bak' koffie, al weet ik het merk niet. Toen ik daadwerkelijk emigreerde, heb ik direct een Senseo meegenomen, aangezien deze koffie me prima bevalt en je lekker makkelijk 1 bakkie kan zetten binnen 30sec. Mijn vriendin wilde na een aantal bakken koffie geen andere dan Senseo meer. We hebben de aanmaakkoffie nog wel in huis, voor haar zus. Die drinkt wel liever de aanmaakprut blijkbaar. Senseo pads worden hier bijna overal verkocht, en in de grotere winkels zijn alle soorten te krijgen. De prijzen liggen iets hoger, maar niet extreem. Er zijn ook veel soorten andere koffie, ook D.E., en er zullen vast wel Denen zijn die nog gewone kannen koffie zetten, maar ik ben ze persoonlijk nog niet tegengekomen. Buitenshuis vind ik de koffie hier redelijk slap, en drink zelf Dark Roast waar het kan. | |
popolon | donderdag 15 januari 2009 @ 14:08 |
quote:Op zich is het al grappig dat als je de koffie niet te zuipen vindt een Senseo apparaat meeneemt ![]() De koffie in de VS is op zich best aardig alleen veel weten niet hoe ze het moeten zetten. En ... ik drink de koffie zwart, zoals het hoort. ![]() | |
Fogel | donderdag 15 januari 2009 @ 14:12 |
quote:De senseo-discussie wilde ik eigenlijk niet voeren hier, anders had ik wel een ![]() ![]() Koffie in de VS vind ik vaak superslap, vooral in wegrestaurants. Maar het ergste is als ze koffie zetten van water met chloorsmaak, dan kan de koffie nog zo goed gezet zijn, maar lekker wordt het dan natuurlijk nooit. | |
popolon | donderdag 15 januari 2009 @ 14:14 |
Ik filter mijn water. ![]() | |
Gummibeer79 | donderdag 15 januari 2009 @ 14:14 |
In Indonesïe de lokale koffie, kopi tubruk. Schep koffie en schep palmsuiker in het glas en dan kokend water erop. Erg smakelijk. Op de Filippijnen gek genoeg oplos-nescafé. Wel lokaal produkt. Niet verkeerd, maar 't is en blijft oploskoffie. In Berlijn (voormalig oost-duitse deel) een grote pan en dan met een soeplepel de koffie in je mok. Ach, 't was zwart en warm. | |
Bora-Bora | donderdag 15 januari 2009 @ 16:10 |
quote:Pop! ![]() Ik drink geen koffie, maar thee; al is dat een beetje een rariteit, in Frankrijk, Spanje of zélfs België! ![]() Afijn, niet onbekend natuurlijk, alleen qua hoeveelheid. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Husband drinkt wel koffie maar vindt dat de Nederlandse koffie juist weer zo'n slappe bak is. Alleen als je een paar druppels uit een dubbele Senseo perst, vindt 'ie het lekker. Het is meer een Italiaanse-koffie-fan. We gebruiken echter wel mineraalwater voor de thee en de koffie, aangezien dat voor de smaak een wereld van verschil geeft! Op visite elders vallen zowel thee als koffie vaak tegen: de thee te zwart en de koffie juist te slap. ![]() En die nadrukkelijke smaak van dat vieze kalkhoudende water ook...; daar krijg je ook zo'n heerlijk bruin drapje van, op je thee.... ![]() Maargoed, als het verder gezellig is, dan is ook dat zo errug niet. [ Bericht 0% gewijzigd door Bora-Bora op 15-01-2009 22:36:27 ] | |
AKnynke | donderdag 15 januari 2009 @ 17:36 |
In Zweden heerst een enorm grote koffie cultuur. Meestal gewone filterkoffie. Helaas heb ik nog geen soort kunnen ontdekken die ik lekker vind, dus ik importeer m'n douwe egberts koffie. Dat is tenminste te drinken. Over het algemeen heb ik weinig klachten gehoord over m'n koffie. Een enkele keer dat het te sterk is, maar goed. | |
z80 | donderdag 15 januari 2009 @ 20:59 |
In Duitsland heb je alle soorten en smaken koffie. de standaard bak is goed te drinken en wordt vers gezet. in de supermarkt kun je koffie bonen zelf malen zodat het lekker vers is. en heb je een zeer ruime keuze uit soorten en smaken(bonnen, vers/voorverpakt gemalen, pad's,cub's) de koffie was duurder in Duitsland dan in Nederland. maar zins een paar maanden is dat niet meer het geval. | |
Gummibeer79 | donderdag 15 januari 2009 @ 21:01 |
quote: ![]() | |
Knutknuttsson | donderdag 15 januari 2009 @ 21:25 |
Zoals AKNynke al zei, in Zweden is er een ENORME koffiecultuur. Er gebeurt niks zonder eerst een koffie te hebben gedronken. Over het algemeen vind ik het in een cafe maar slappe bakken, uitzonderingen daargelaten, en lekkere koffie voor thuis heb ik nog niet gevonden. En ik heb al heel wat merken door de machine laten lopen. Daarom heb ik bij het laatste bezoek aan NL een senseo-apparaat meegenomen, tegelijk met heel veel pakken pads. Over smaak valt niet te twisten, maar ik vind de Senseo-koffie gewoon lekkere koffie. Zweden die hier zijn geweest en Senseo hebben gehad zijn bijna zonder uitzondering razend enthousiast. Allemaal vinden ze het heerlijk. | |
TallMan | donderdag 15 januari 2009 @ 21:26 |
quote:Mijn schoonvader zet gewoon echte koffie. Heeft ook een senseo staan voor als ze even een makkelijk bakje willen. Ik en mijn vrouw drinken beide geen koffie, staat hier wel een senseo voor de gasten. De aanmaak koffie waar over werd gesproken, die ben ik dan weer amper tegengekomen hier. | |
LangeTabbetje | vrijdag 16 januari 2009 @ 09:06 |
quote:Hmmm, ik heb thuis gewoon een koffiezetapparaat staan. Je kan gewoon gemalen koffie krijgen, en dan een beetje experimenteren welk merk/soort je het beste smaakt, en dan een beetje stevige (in mijn geval) koffie zetten. De meeste hotels/restaurants hebben wel brewed coffee en die is vaak wel redelijk (m.a.w., sterk genoeg ![]() Op werk alleen maar Nescafe ![]() | |
Rosella | vrijdag 16 januari 2009 @ 09:32 |
quote:Fika! Ik vind het zo leuk dat dat een werkwoord is! quote:Ja, inderdaad hier (NZ) wordt ook veel flat white gedronken. Ik hou het bij een long black. ![]() "One coffee please" "What kind of coffee? Long black, flat white, .... ?" "I dunno... Just coffee... the black stuff!" Ik vind de hoeveelheden soms wel wat klein, ben gewend aan 's ochtends een grote mok vol koffie. Ach, met een double long black kom ik ook wel aan mijn caffeïne. ![]() | |
Gummibeer79 | vrijdag 16 januari 2009 @ 11:19 |
quote:Jij zit momenteel op de Filippijnen? Waar? Werk? | |
LangeTabbetje | vrijdag 16 januari 2009 @ 12:09 |
quote:Yep, zit in Manilla voor werk/wonen/leven etc. ![]() | |
Gummibeer79 | vrijdag 16 januari 2009 @ 12:13 |
quote:Wat valt er voor een Nederlander daar te doen, om een beetje fatsoenlijk in je bestaan te voorzien? (Mijn echtgenote is Filippijnse, dus wellicht plannen om op termijn weer die kant op te gaan) | |
LangeTabbetje | vrijdag 16 januari 2009 @ 12:18 |
quote:Tja vanalles eigenlijk wel. Het best betaald is waarschijnlijk ambassadeur ![]() Persoonlijk zit ik (net als zovelen hier) in de outsourcing. En dan hangt het heel erg af van geluk/je vakgebied/en de opdrachtportefeuille van je outsourcing company. Maar.... om OT te blijven......bij de meeste bedrijven is de koffie niet te zuipen ![]() ![]() | |
Vincenski | vrijdag 16 januari 2009 @ 16:53 |
quote:Moet je alleen wel op de klemtoon letten anders kijken ze je erg raar aan ![]() | |
PieterBas | vrijdag 16 januari 2009 @ 19:12 |
quote:Herkenbare situatie ![]() Zoals eerder is gezegd.. Er heerst een koffiecultuur in Zweden. Ik vond de koffie niet slecht, maar stond wel even op te kijken toen ik bij een grote cappuccino een glas kreeg. Ik drink liever thee dan koffie, maar koffie op de hogeschool was goed te drinken. Omdat de hogeschool vond dat iedereen op deze tijd pauze moest hebben, was je koffie al koud voordat je bij de kassa was. ![]() | |
optifree | vrijdag 16 januari 2009 @ 19:18 |
In Moskou geen problemen. Naja dat is als je naar het koffiehuis gaat en restaurants. Bij mensen thuis zie je eerder oplos koffie ook al is het er in alle soorten en maten te krijgen. Maar ik drink liever thee ![]() | |
superheist | zondag 25 januari 2009 @ 19:52 |
Voor de mensen die DE zoeken: NL, BE, DE, UK, CZ, HU, Pol, GR: Douwe Egberts FR: Maison du Cafe/ L'Or ES: Marcilla Aus & RU: Moccona DK: Merrild / Cafe Noir ![]() | |
maartena | maandag 26 januari 2009 @ 00:53 |
Senseo is geen koffie ![]() Ik kan hier gewoon Douwe Egberts kopen bij de Nederlandse winkel, maar de Sumatra Blend van Starbucks is ook prima te pruimen. ![]() ![]() Kortom: Qua kwaliteitskoffie ontbreekt er weinig, en naast overal Starbucks is er ruime keuze aan andere koffie's. De supermarktprut zoals Folgers, Maxwell House, etc drink ik eigenlijk nooit.... alleen op het werk hebben ze Folgers (helaas), maar ik neem steeds vaker een stalen thermosmok van thuis mee. ![]() | |
SilkTie | maandag 26 januari 2009 @ 09:15 |
quote:Amerika: het land waar je koffie in theezakjes kan krijgen ![]() (Is dat niet van Maxwell House? Zou het niet meer weten ...) | |
SilkTie | maandag 26 januari 2009 @ 09:36 |
Hier in Israel kan je kiezen tussen: 1. 'Zwarte koffie' (of 'modderkoffie', omdat de koffie onderin je kopje een laagje 'modder' vormt). ![]() ![]() Meestal niet bereid zoals op het plaatje staat (wel het lekkerste). Normaliter schep(je) koffie in kopje, heet water erop en daarna pas suiker naar smaak toevoegen. De mensen die ook de suiker voor het water erin doen ![]() ![]() 2. 'Nescaffee' ![]() Vooral niet verwarren met: ![]() De eerste is namelijk een soort surrogaatkoffie (volgens mij zijn de enige koffiebonen die iets met die koffie te maken hebben die bonen die op de verpakking staan), die volgens de 'kenners' met suiker en melk (gecastreerde lang houdbare natuurlijk!) gedronken hoort te worden. ![]() De tweede is minder beroerd, maar heb toch veel liever Goudmerk. 3. Allerlei 'normale' oploskoffie, van Elite Platinum, via Taster's Choice tot Davidoff en alles wat er tussen zit (ook Amerikaanse merken zoals Maxwell House en Duitse zoals Jakob's). 4. Filter, maar dat is toch nog niet zo ingeburgerd, alhoewel je meer en meer 'druppelaars', snelfilters en gemalen koffie (voorverpakt of ter plekke gemalen) tegenkomt. Zal mijn apparaat maar weer eens afstoffen ... | |
maartena | maandag 26 januari 2009 @ 16:12 |
quote:Heb je wel eens een van de bovenstaande koffie's gedronken? Blijkbaar niet, anders maak je niet zo'n opmerking..... ![]() De enige "theezakjes" die ik hier heb gezien trouwens zijn Senseo Pads. ![]() | |
SilkTie | dinsdag 27 januari 2009 @ 13:24 |
quote:De laatste keer dat ik in de VS was, moet zo'n 8-9 jaar geleden zijn geweest. Ik mag hopen dat sindsdien de koffie-situatie verbeterd is ![]() Mijn opmerking ging eerder om die 'koffie-in-theezakjes' dan de koffiesoorten die je noemde. quote:Kijk de volgende keer in de supermarkt dan even naar de Maxwell House Singles. ![]() ![]() | |
maartena | dinsdag 27 januari 2009 @ 16:34 |
quote: ![]() ![]() Nou ja, kijk ik drink dat soort koffie toch nooit..... Bij mij in de supermarkt heb je naast de grote blikken van die Folgers en Maxwell House troep ook een rek met Premium Coffees van de door mij bovengenoemde merken.... en dan mis ik nog Seattle's Best, alhoewel die niet echt geweldig is. Je kunt trouwens zelfs de koffie van Dunkin Donuts kopen hier zag ik gister, ben express even stil blijven staan bij de koffie. ![]() In ieder geval genoeg keuze. ![]() | |
Delicieux | dinsdag 27 januari 2009 @ 17:16 |
In Frankrijk is de koffie heerlijk! Vooral als je het bij de tabac/Brasserie om de hoek aan de toog drinkt! 's Morgens vroeg voordat ik ga werken neem ik meestal een "petit café". Is eigenlijk gewoon een espresso. Goddelijk. In NL knap ik altijd af op die slappe doorloopkoffie, die vaak nog nog tijden goed bitter loopt te worden in zo'n lauwe warmhoudkan... ![]() Dus voor thuis heb ik maar een Nespresso aangeschaft, en het koffiezetapparaat (zo'n doorloopding) is al enkele jaren geleden bij het huisvuil gegaan. | |
SilkTie | dinsdag 27 januari 2009 @ 20:42 |
quote:Dat was dus ook mijn reactie toen ik een keer een kopje koffie met zo'n zakje kreeg voorgeschoteld. In mijn onschuld zei ik nog: "Ehh, ik had toch om koffie gevraagd, niet om thee ![]() Lang genoeg erin laten hangen en het is nog _redelijk_ te drinken ook. | |
breaky | woensdag 28 januari 2009 @ 08:05 |
Hier in Laos gebruiken de meeste mensen lokale koffie. Goed gebrand en goed gemalen hoort deze koffie tot de beste koffies ter wereld. Lao drinken het graag sterk en zoet...zwarte koffie met gecondenseerde melk. Zelf drink ik de koffie graag zwart. Die oplos troep hoef ik niet (nescafe/moccona). In mijn restaurant staat een goede italiaanse espresso machine. Gekoppeld met laotiaanse koffie bonen (espresso blend) krijg je echt een heerlijke espresso. Ook met een normale koffie machine (drip coffee) is deze koffie heerlijk. Hieronder een linkje naar de koffie die ik gebruik: http://laomountain.com/ | |
qwerty_x | vrijdag 30 januari 2009 @ 18:57 |
Brazilië, het koffieland bij uitstek Dus importeren doen we hier niet aan. De koffie is zeer sterk en zoet en wordt in kleine kopjes gedronken. | |
maartena | vrijdag 30 januari 2009 @ 21:28 |
quote:Het principe is natuurlijk hetzelfde. Koffie in een filter, waar water doorheen sijpelt. Er zijn bijvoorbeeld ook mensen - geloof het of niet, maar ik heb dit in NEDERLAND gezien - die THEE zetten met een koffiezetapparaat, en gewoon 5 theezakjes en geen filter in de druppeltrechter gooien, en de boel laten lopen. | |
LangeTabbetje | zaterdag 31 januari 2009 @ 08:07 |
quote:Zolang je nooit koffie zet met het apparaat (en dus geen koffiesbijsmaak krijgt), zou het goed moeten gaan toch ? Alhoewel ik me wel afvraag of het water wel heet genoeg wordt. | |
jpjedi | zaterdag 31 januari 2009 @ 08:34 |
koffie wordt hier gezet door middel van een drapje waar melk bij gegoten wordt. Oftewel meer melk dan Koffie al drinken 95% van de mensen thee. JE kan om black koffie vragen maar daar word ik nou niet echt wild van. Net zoals alle expats in Bangalore hebben wij ook een Senseo en hebben we een vaste aanvoerlijn vanuit Nederland. ![]() Sinds half jaartje ook een italiaanse machine gekocht met bonenmaler. I_DE_AAL. ![]() ![]() Ik ga er nu eentje pakken. ![]() | |
breaky | zaterdag 31 januari 2009 @ 17:23 |
quote:Ik vraag me meer af waarom je 5 theezakjes nodig hebt voor een pot thee ![]() Ik heb trouwens ook eerder gezien dat thee gezet werd met een koffiezet apparaat en kreeg dus ook thee met een koffie smaak geserveerd... ![]() | |
flipsen | zaterdag 31 januari 2009 @ 18:13 |
Thuis oploskoffie van nescafé. Maar dan niet gewoon 2 schepjes oploskoffie en een plens water erbij, neeeee... het is een heel ritueel ![]() ![]() Maar in een bar drink ik gewoon een lekkere cortado (espresso met wolkje melk) of een ristretto als ik een kick nodig heb. Komt uit de automaat, de Segafreddo (ofzo) is de lekkerste. En als je een goeie barman hebt krijg je je capucino in 3 lagen, altijd leuk om te zien. En nu ga ik gauw een bakkie zetten ![]() | |
ErwinRommel | zaterdag 14 februari 2009 @ 20:38 |
quote:Idd, en verder heb je weinig keuze. Ik mot die zoete koffie niet. Voor mij enkel koffie zwart en dan staat men soms wel eens gek te kijken ![]() Maar idd, de koffie hier, Douwe Egberts is er niks bij. |