Pinda's zijn giftig als ze niet verhit zijn geweest. Genoeg stoffen die bij een bepaalde temperatuur afbreken.quote:Op woensdag 14 januari 2009 15:50 schreef DoctorB het volgende:
[..]
Nee.
Want als er gif in zit, dan 'verdwijnt' dat niet ineens op magische wijze door de aardappel te koken. 'Men' zegt zoveel.
Moeilijk verteerbaar kan ik we voorstellen, maar oefening baart kunst. Ook voor darmen.
De pelpinda's die je zelf uit de schil haalt zijn niet geroosterd.... Ik moet al jaaaaren dood zijn.quote:Op woensdag 14 januari 2009 15:52 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Pinda's zijn giftig als ze niet verhit zijn geweest. Genoeg stoffen die bij een bepaalde temperatuur afbreken.
Aardappels en pinda's zijn toch verre neefjes van elkaar?quote:Op woensdag 14 januari 2009 15:56 schreef DoctorB het volgende:
[..]
De pelpinda's die je zelf uit de schil haalt zijn niet geroosterd.... Ik moet al jaaaaren dood zijn.
Maar daarover ging deze verhaaltje niet.
Nee joh! In pinda's kan de giftige stof Aflatoxine zitten maar niet die je hier in Europa hebt. Noten- en peulvruchten mogen allang niet meer in Europa geïmporteerd worden zonder Aflatoxinecertificaat. Ze worden gekeurd na de oogst (in Brazilië en Argentinië, want daar komen de Europese pinda's vandaan) en dan worden ze nog iedere keer gekeurd bij elke handelaar die ertussen zit dus maak je niet drukquote:Op woensdag 14 januari 2009 15:52 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Pinda's zijn giftig als ze niet verhit zijn geweest. Genoeg stoffen die bij een bepaalde temperatuur afbreken.
Waar woon je dan? Wortelen/uienstamppot en boerenkool zijn de eerste dingen waar ik aan denk...quote:Op woensdag 14 januari 2009 10:51 schreef Rosella het volgende:
[ afbeelding ]
....en aan de typische stamppotgroentes (andijvie, boerenkool) kan ik niet komen. Recepten mogen op alle niveau's.
Alvast bedankt!
Nieuw-Zeeland.quote:Op donderdag 15 januari 2009 00:03 schreef kissa het volgende:
[..]
Waar woon je dan? Wortelen/uienstamppot en boerenkool zijn de eerste dingen waar ik aan denk...
Deze gisteren gemaakt! De aardappels bovenop begonnen een beetje uit te drogen na een tijdje, dus maar wat kaas erop gedaan. Op zich had er ook nog wel wat kaas tussen gemogen, maar verder helemaal prima!quote:Op woensdag 14 januari 2009 11:01 schreef -_Tommy_- het volgende:
1 kg aardappelen even beetje voorkoken en dan in plakjes snijden
ovenschaal pakken, daar dan een laagje aardappelen erin doen, dan een laagje met dungesneden uit, wat knoflook en wat spekjes, peper en zout, weer een laag aardappelen, weer een laag met ui, knoflook en spekjes en dan nog een laag aardappelen
dan 2,5dl bouillon maken, dit mengen met 1,5dl melk, daar een 30 gr boter in smelten dat over de schaal gooien en dan het geheel ongeveer een uur in de oven op 180 graden!
Denk dat dit de volgende gaat worden, maar dan met snijbiet (dit spul) i.p.v. spinazie, want de spinazieoogst is net op en snijbiet heb ik nog wel. Maar uhhh, wat is boursin cuisine precies? Zou Philadelphia knoflook/kruiden ook volstaan of smaakt dat echt heel anders?quote:Op woensdag 14 januari 2009 16:38 schreef styliste het volgende:
aardappelschotel:
aardappelpuree maken (naar eigen smaak, ik doe altijd lekker veel) en mengen met boursin cuisine
500 gr (of meer) gehakt rullen en goed kruiden
zak spinazie openmaken (en eventueel wassen)
en dan laagjes maken. eerst gehakt, dan spinazie en dan puree. Altijd eindigen met puree en dan laagje kaas erover en ongeveer half uurtje in de oven op 200 graden!
Boursin cuisine is eigenlijk gewoon kruidenroomkaas maar dan in een iets vloeibaardere variant zodat je er lekker sausjes van kan maken, zit in een potje in plaats van in een papiertje of doosje. Maar ik denk dat als je er kruidenroomkaas (bijvoorbeeld philadelphia) doorheen doet het ook erg lekker is!quote:Op vrijdag 16 januari 2009 09:25 schreef Rosella het volgende:
[..]
Deze gisteren gemaakt! De aardappels bovenop begonnen een beetje uit te drogen na een tijdje, dus maar wat kaas erop gedaan. Op zich had er ook nog wel wat kaas tussen gemogen, maar verder helemaal prima!
[..]
Denk dat dit de volgende gaat worden, maar dan met snijbiet (dit spul) i.p.v. spinazie, want de spinazieoogst is net op en snijbiet heb ik nog wel. Maar uhhh, wat is boursin cuisine precies? Zou Philadelphia knoflook/kruiden ook volstaan of smaakt dat echt heel anders?
@Tezz: Die aardappelsoep klinkt ook goed zeg!
Vandaag trouwens maar lasagne gegeten, want was even een beetje aardappelmoe.
Dat was erg lekker!quote:Op woensdag 14 januari 2009 11:25 schreef Tezz het volgende:
En hier nog het recept van een super lekkere aardappelsoep!
Oh je hebt hem gemaakt! Ja hij is inderdaad superlekker. Ooit eens een keer uit een allerhande of zo gehaald, dit recept. In de loop der tijd wel wat aangepast aan mijn eigen smaak. Hij staat hier steevast een paar keer per jaar te pruttelen op het vuur, heerlijk soeppie inderdaad!quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |