IrishCoffee | maandag 5 januari 2009 @ 23:23 |
Er is vast wel iemand die dit weet, natuurlijk moet er Jameson in, dat heb ik al, en dan? Sterke koffie, watvoor merk etc? Slagroom? Hoe doe ik dan de verhoudingen, en giet ik de whiskey er gewoon bij? Alvast bedankt ![]() | |
Raamkonijn | maandag 5 januari 2009 @ 23:35 |
Crême fraich kloppen | |
IrishCoffee | maandag 5 januari 2009 @ 23:36 |
quote: ![]() Ik dacht dat ze daar altijd slagroom voor gebruikten... Kan het trouwens ook met Senseo oid ? | |
mustisuc | maandag 5 januari 2009 @ 23:36 |
Irish coffee Ingrediënten: - 1 el lichtbruine suiker - 1 borrelglas Ierse whisky - Sterke hete koffie - Half opgeklopte slagroom Bereiding: Schep in elk glas een eetlepel lichtbruine suiker en giet daarop de inhoud van het borrelglas Roer goed door en vul dan het glas bij met sterke, hete koffie, roer tot de suiker is opgelost en giet er voorzichtig, langs de achterkant van een lepel een laag half opgeklopte slagroom op Roer de koffie nu niet meer om | |
Mercure | maandag 5 januari 2009 @ 23:37 |
Ingrediënten: whisky bruine suiker espresso (of sterke koffie) 1/4 l slagroom Bereiding: Sla de slagroom lobbig.Verwarm per glas 2 cl whisky en 1 eetlepel bruine suiker. Verdeel dit over de glazen en giet de koffie erover. Laat de slagroom via de bolle kant van een lepel in de glazen lopen. en anders: http://www.videojug.com/film/how-to-make-an-irish-coffee | |
IrishCoffee | maandag 5 januari 2009 @ 23:38 |
Super, bedankt voor de reacties ![]() En hoe zit het met bijv. merk koffie en whiskey?? Wat is een goede combinatie? | |
mustisuc | maandag 5 januari 2009 @ 23:40 |
quote:Jameson sowieso en kwa koffie, tjah.. | |
Mercure | maandag 5 januari 2009 @ 23:41 |
Iedere Ierse whisky voldoet. Jameson Paddy John Powers ... | |
Apekoek | maandag 5 januari 2009 @ 23:58 |
zo lang je maar geen slappe senseo gebruikt, gebruik dan minimaal nespresso of koffie uit eigen gemalen bonen. | |
IrishCoffee | dinsdag 6 januari 2009 @ 20:16 |
Ok, super. Bedankt voor de tips, ik ga het allemaal eens uitproberen. ![]() | |
ScarFace- | dinsdag 6 januari 2009 @ 20:30 |
Goed topic ![]() | |
Eveningbreez | dinsdag 6 januari 2009 @ 22:27 |
Als je echte Irisch coffee wil maken moet je geen suiker in je slagroom doen ![]() (daarvoor doe je suiker in je wiskey... wat natuurlijk wel verwarmd moet worden) Voor de rest ben ik het aardig met iedereen eens ![]() Ow ja, en geen lepeltje er bij serveren... das zoooo nederlands! Proost! | |
lies1947 | woensdag 7 januari 2009 @ 12:47 |
quote:perfect!!!!!!!!! | |
-Mellow- | woensdag 7 januari 2009 @ 13:25 |
Zo: - flinke theelepel bruine suiker - 35 cc goede whiskey, even verwarmen ( maar pas op, alcohol mag niet verdampen) - 1 kopje koffie - slagroom | |
IrishCoffee | woensdag 7 januari 2009 @ 13:37 |
Hoezo geen lepeltje? En de whiskey moet natuurlijk warm, gewoon ff in een pannetje? | |
-Mellow- | woensdag 7 januari 2009 @ 13:55 |
ja, geen lepeltje is natuurlijk onzin. Ik wil in mijn irish coffee kunnen roeren, lekker de boel vermengen met slagroom. Ik wordt altijd een beetje moe van dat soort "regeltjes". |