Falco | maandag 29 december 2008 @ 17:06 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Je ziet het goed op de foto (excuses voor de matige kadrering): pizza a la friet! Deze mix tussen de culinaire werelden van België en Italië is een feestje voor je tong, gehemelte, slokdarm (mits niet te warm) en maag. De mix van knapperige gefrituurde frieten, sappige saus en weer knapperige pizzabodem doet je smaakpupillen tot het uiterste prikkelen. ![]() Ingrediënten - Pizzabodem - Tomatensaus - Zakje geraspte kaas - Dunne hamplakken - Zak met frieten (geen dikke exemplaren) Allereerst volg je de gebruiksaanwijzing op het pakje van je pizzabodemproduct. Wanneer je de gesneden hamreepjes als laatste over je pizza hebt gedresseerd doe je de pizza in je oven met een temperatuur van 200 graden. De pizza bakt lekker in de ronddraaiende oven en ondertussen zet je je frituurpan aan. Het feest begint nu echt! Nadat de frituur op de juiste temperatuur is gekomen, gooi je 100 gram frieten erin en bakt ze totdat ze een goudbruine kleur hebben gekregen (dit duurt meestal vier tot vijf minuten). Na het uitlekken van dat viezige vet uit je frituurmandje, kun je nu de frieten over je pizza doen. Zet je oven stil, haal de pizza er voorzichtig uit, proef of die nog niet koud is en leg je frieten kriskras over je pizza. Vervolgens laat je het geheel nog twee minuten laten ronddraaien in de oven en klaar is je Pizza Friet. Eet smakelijk ![]() | |
patatmetfriet | maandag 29 december 2008 @ 17:07 |
![]() Maar goed, kapsalon is ook populair hè... | |
PiRANiA | maandag 29 december 2008 @ 17:07 |
"patatmetfriet" ![]() | |
Falco | maandag 29 december 2008 @ 17:07 |
Je kunt er ook mayonaise over doen overigens. | |
PiRANiA | maandag 29 december 2008 @ 17:08 |
Feestje voor je slokdarm... Klikt goed ![]() | |
Buschetta | maandag 29 december 2008 @ 17:08 |
Vrij normale pizza in Italie. Maar heb het zelf nooit echt superlekker gevonden. | |
The_stranger | maandag 29 december 2008 @ 17:24 |
quote:Vraag me af of het feest voor je endeldarm ook zo groot is... ![]() | |
citroensjap | maandag 29 december 2008 @ 17:33 |
Lijkt me echt ranzig. ![]() | |
JDude | maandag 29 december 2008 @ 19:40 |
Held! | |
Meddo | maandag 29 december 2008 @ 19:43 |
ik denk dat je de patat wel erg krokant moet hebben, van die slappe ( ![]() | |
Misstique | maandag 29 december 2008 @ 21:04 |
REV --> CUL | |
Ole | maandag 29 december 2008 @ 21:32 |
smaakpupillen ![]() | |
Falco | dinsdag 30 december 2008 @ 01:16 |
quote:Wat is dat nou weer voor kinderachtigheid? Tis gewoon een review met daarbij ook nog het recept gratis en voor niks drbij ![]() | |
golfer | dinsdag 30 december 2008 @ 01:19 |
quote:Zet deze onzin maar weer gauw terug waar het vandaan kwam. ![]() | |
Misstique | dinsdag 30 december 2008 @ 01:19 |
quote:Niks kinderachtigs heur. ![]() Het is geen produkt die je in winkels kan kopen (en dus kunt reviewen), het is een recept voor een zelfgemaakte pizza met friet, vandaar dat het beter past in CUL. | |
Specularium | dinsdag 30 december 2008 @ 01:22 |
![]() | |
Niek. | dinsdag 30 december 2008 @ 01:25 |
Maar valt je patat niet snel van je pizza af? Zou je niet beter patat kunnen bakken, pizza bodem+saus erop+ham en dan de patat en daarna de kaas en dan die stapel in de oven schuiven? Je zou ook oven-patat kunnen nemen, kan je het frituren overslaan. | |
Red_Cat | dinsdag 30 december 2008 @ 01:25 |
quote:Dat ziet er dan alweer een stuk smakelijker uit ![]() | |
DarkerThanBlack | dinsdag 30 december 2008 @ 09:59 |
quote:Pizza a la McDonalds. | |
Viking84 | dinsdag 30 december 2008 @ 10:01 |
Tip: ga niet meer de deur uit als je dit gegeten hebt, want dan zit je de hele avond op de wc te pruttelen ![]() Pizza ![]() Patat ![]() Pizza met patat ![]() ![]() | |
David | dinsdag 30 december 2008 @ 10:37 |
quote:barbaar. ![]() | |
Windigo | dinsdag 30 december 2008 @ 12:17 |
quote:Het idee alleen al idd ![]() | |
Ole | dinsdag 30 december 2008 @ 12:18 |
Ik vind het wel wat voor alexxxx | |
NiTiN | dinsdag 6 januari 2009 @ 22:14 |
wtf is dat nou voor aparte combo... | |
Angelic_Rose | maandag 12 januari 2009 @ 14:37 |
quote: ![]() Alexxxx lust geen tomatensaus of kaas, dus ik denk het niet.. Maar wie weet, als je die tomatensaus verruild voor satésaus, dan heb je best kans dat hij het lekker vindt ja ![]() Ontopic: het lijkt me niet lekker.. ![]() | |
Rochgel | maandag 12 januari 2009 @ 14:42 |
Ik vind zowel pizza als friet lekker, maar ik moet er toch niet aan denken dat ik zo'n bord voorgeschotelt krijg, gadverdamme wat een combi. Ik moet dan weer wel eerlijk toegeven dat ik paprika chips op heel vers witbrood wel lekker vind. | |
SHE | maandag 12 januari 2009 @ 14:45 |
Fantastisch idd. Het is net als kapsalon. Zo vies, dat het lekker is. | |
Grrrrrrrr | maandag 12 januari 2009 @ 14:48 |
Lijkt me niks, en ik houd toch echt behoorlijk van allebei de gerechten ![]() | |
macnl | dinsdag 13 januari 2009 @ 11:08 |
Gatverdamme!!! Dat is goor en een verkrachting van het originele recept.... Het is net zoiets als stampot boerenkool met garnalen in sojasaus :-) Veruit de lekkerste en met niets anders te vergelijken pizza's maak je in een houtgestookte oven. Ik heb eentje sinds een jaar of twee in mijn achtertuin staan. Erg leuk, en gezellig. Nu in de winter gebruik ik hem zelfs als terras haard of BBQ. Heb reeds ontelbare pizzafeestjes gegeven, de kids willen niets liever dan pizza eten ![]() Op de site van www.fornino.nl vind je meer info ![]() ![]() | |
Ole | dinsdag 13 januari 2009 @ 12:31 |
spam! ![]() | |
macnl | dinsdag 13 januari 2009 @ 12:33 |
Wat spam, krijg gewoon de kriebels van die pizzafriet! | |
Niek. | dinsdag 13 januari 2009 @ 12:36 |
quote:Als het toch geen spam is kan de link naar die website toch ook wel weg? | |
DNA-Menno | dinsdag 13 januari 2009 @ 12:38 |
macnl, ik heb je ook op het koksforum gezien, kan dat kloppen? Buiten dat ik je foto's en pizza's er super uit vind zien krijg ik toch het idee dat jij betrokken bent bij de verkoop van deze pizzaovens. Je kan natuurlijk ook gewoon erg enthousiast zijn.... | |
PouwelZ | dinsdag 13 januari 2009 @ 12:39 |
quote:Dan zeg dat gewoon zonder te spammen... | |
Basp1 | dinsdag 13 januari 2009 @ 12:43 |
TS heb je ook al eens een pizza met satesaus gemaakt ipv tomatensaus en dan rijst /nasi of bami er over. | |
DNA-Menno | dinsdag 13 januari 2009 @ 12:53 |
Heb ik toevallig op nieuwjaarsdag gemaakt, ik had nog een kuipje satesaus over van de avond ervoor. I.p.v. tomatensaus heb ik satesaus gebruikt. De pizza gebakken met kipfilet en daarna rode uitjes gefruit en erop gedaan. Was super. | |
yvonne | dinsdag 13 januari 2009 @ 14:55 |
quote:Waarom? ![]() Is dit niet elitair genoeg voor CUL? | |
Mr.Noodle | dinsdag 13 januari 2009 @ 15:16 |
CUL.. ![]() | |
16meter | dinsdag 13 januari 2009 @ 15:17 |
quote:verukkelijk ![]() | |
Alexxxxx | dinsdag 13 januari 2009 @ 18:43 |
quote:Wat Rose zegt ![]() | |
Falco | dinsdag 13 januari 2009 @ 18:46 |
Ik bedoel dus smaakpapillen ![]() | |
JortK | woensdag 14 januari 2009 @ 09:47 |
quote: ![]() |