Wat is het? Pizza Friet
Is het lekker? Ja, verukkelijk

!
Plaatje?![]()
Je ziet het goed op de foto (excuses voor de matige kadrering): pizza a la friet! Deze mix tussen de culinaire werelden van België en Italië is een feestje voor je tong, gehemelte, slokdarm (mits niet te warm) en maag. De mix van knapperige gefrituurde frieten, sappige saus en weer knapperige pizzabodem doet je smaakpupillen tot het uiterste prikkelen.
Hoe klaar te maken?Ingrediënten- Pizzabodem
- Tomatensaus
- Zakje geraspte kaas
- Dunne hamplakken
- Zak met frieten (geen dikke exemplaren)
Allereerst volg je de gebruiksaanwijzing op het pakje van je pizzabodemproduct. Wanneer je de gesneden hamreepjes als laatste over je pizza hebt gedresseerd doe je de pizza in je oven met een temperatuur van 200 graden. De pizza bakt lekker in de ronddraaiende oven en ondertussen zet je je frituurpan aan. Het feest begint nu echt! Nadat de frituur op de juiste temperatuur is gekomen, gooi je 100 gram frieten erin en bakt ze totdat ze een goudbruine kleur hebben gekregen (dit duurt meestal vier tot vijf minuten).
Na het uitlekken van dat viezige vet uit je frituurmandje, kun je nu de frieten over je pizza doen. Zet je oven stil, haal de pizza er voorzichtig uit, proef of die nog niet koud is en leg je frieten kriskras over je pizza. Vervolgens laat je het geheel nog twee minuten laten ronddraaien in de oven en klaar is je Pizza Friet.
Eet smakelijk
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>