_Hestia_ | zondag 28 december 2008 @ 12:55 |
Mijn vriend lust graag lasagna, maar ik hou er niet zo van, doordat er vaak bechamelsaus in moet en ik melk niet echt lekker vind. Zou je dit ook gewoon kunnen aanmaken met kookroom of creme fraiche ofzo? want nou kook ik voor mezelf meestal maar gewoon pasta en dan bewaar ik wat van de lasagnasaus zonder bechamelsaus voor mezelf. Maar de rest van de lasagna-ingrediënten lust ik wel, dus als ik iets anders voor die melk kan gebruiken, kan ik dus gewoon die lasagna mee-eten ![]() | |
4EverBlackEyed | zondag 28 december 2008 @ 12:59 |
De melk weglaten is geen optie? Want ik heb wel eens "bechamelaus" gemaakt zonder melk, omdat deze op was. ![]() | |
sjimz | zondag 28 december 2008 @ 13:04 |
De melk proef je nauwelijks. | |
Baird | zondag 28 december 2008 @ 13:04 |
Zoek op internet eens op Veloutésaus. Probeer eens een beetje te maken en proef ervan. Normaal gesproken staan alle ingredienten al in je keukenkastjes en koelkast. | |
David | zondag 28 december 2008 @ 13:17 |
room en melk, wat is het verschil, afgezien van het feit dat er in room wat meer vet zit? Ik drink ook niet graag melk maar bechamelsaus heeft met melksmaak helemaal niks te maken. Maar ja, je kunt het ook met room maken, heb je een wat vettere saus die gemakkelijker indikt, dus minder bloem gebruiken zou ik zeggen. | |
Tinkepink | zondag 28 december 2008 @ 13:33 |
Ten eerste merk je niets van de melk in bechamelsaus. Ten tweede is room toch ook niet veel meer dan een melkproduct met een hoog vetpercentage. Ten derde smaakt lasagne zonder bechamelsaus ook prima. | |
Tezz | zondag 28 december 2008 @ 15:37 |
quote:Dan ben ik toch wel heeeeeeel nieuwsgierig hoe jij bechamelsaus hebt kunnen maken zonder the key-ingredient???? | |
deedeetee | zondag 28 december 2008 @ 15:48 |
Als je er geen melk in wilt dan laat je die saus toch gewoon helemaal weg ? Maar wat de anderen ook al gezegd hebben : je proeft geen melk. Ik lust die namelijk ook niet en eet lasagna mét bechamelsaus en flink wat geraspte kaas ![]() | |
z80 | zondag 28 december 2008 @ 16:11 |
ik ook. ik kan niet tegen melk. dus ben benieuwd wat ik als vervanger kan gebruiken. | |
David | zondag 28 december 2008 @ 16:30 |
quote:sojamelk. | |
#ANONIEM | zondag 28 december 2008 @ 16:35 |
Ik laat het altijd weg omdat ik het niet lekker vind. | |
4EverBlackEyed | zondag 28 december 2008 @ 16:39 |
quote:Maar dan kan je toch ook geen boter gebruiken? | |
David | zondag 28 december 2008 @ 17:27 |
quote:wat dan? de melk uit een bechamelsaus? Maar wat komt er dan in de plaats? Of smijt je simpelweg een dikke roux in je lasagne? ![]() | |
David | zondag 28 december 2008 @ 17:29 |
quote:Er bestaat wel zoiets als lactosevrije boter. En eventueel kan je met (lactosevrije) margarine ook een roux maken hoor. | |
#ANONIEM | zondag 28 december 2008 @ 17:39 |
quote:Ik laat de bechamelsaus weg uit m'n lasagne. Ik doe er gewoon kaas overheen, en soms een beetje mozarella met geraspte kaas daar weer overheen. | |
4EverBlackEyed | zondag 28 december 2008 @ 17:41 |
quote:Oke, dat wist ik niet ![]() | |
MinderMutsig | zondag 28 december 2008 @ 18:12 |
Ik vind bechamelsaus sowieso vies dus die laat ik altijd lekker weg. Nog veel gezonder ook. |