abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_64426356
Mijn vriend lust graag lasagna, maar ik hou er niet zo van, doordat er vaak bechamelsaus in moet en ik melk niet echt lekker vind. Zou je dit ook gewoon kunnen aanmaken met kookroom of creme fraiche ofzo? want nou kook ik voor mezelf meestal maar gewoon pasta en dan bewaar ik wat van de lasagnasaus zonder bechamelsaus voor mezelf. Maar de rest van de lasagna-ingrediënten lust ik wel, dus als ik iets anders voor die melk kan gebruiken, kan ik dus gewoon die lasagna mee-eten
pi_64426465
De melk weglaten is geen optie?
Want ik heb wel eens "bechamelaus" gemaakt zonder melk, omdat deze op was.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
pi_64426608
De melk proef je nauwelijks.
  zondag 28 december 2008 @ 13:04:22 #4
181376 Baird
Eat shit 'n die!
pi_64426611
Zoek op internet eens op Veloutésaus. Probeer eens een beetje te maken en proef ervan. Normaal gesproken staan alle ingredienten al in je keukenkastjes en koelkast.
Only the strongest will survive...
  zondag 28 december 2008 @ 13:17:51 #5
3869 David
Drum the drums
pi_64427056
room en melk, wat is het verschil, afgezien van het feit dat er in room wat meer vet zit? Ik drink ook niet graag melk maar bechamelsaus heeft met melksmaak helemaal niks te maken.

Maar ja, je kunt het ook met room maken, heb je een wat vettere saus die gemakkelijker indikt, dus minder bloem gebruiken zou ik zeggen.
  zondag 28 december 2008 @ 13:33:37 #6
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_64427502
Ten eerste merk je niets van de melk in bechamelsaus.
Ten tweede is room toch ook niet veel meer dan een melkproduct met een hoog vetpercentage.
Ten derde smaakt lasagne zonder bechamelsaus ook prima.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_64431554
quote:
Op zondag 28 december 2008 12:59 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
De melk weglaten is geen optie?
Want ik heb wel eens "bechamelaus" gemaakt zonder melk, omdat deze op was.
Dan ben ik toch wel heeeeeeel nieuwsgierig hoe jij bechamelsaus hebt kunnen maken zonder the key-ingredient????
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  zondag 28 december 2008 @ 15:48:53 #8
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_64431933
Als je er geen melk in wilt dan laat je die saus toch gewoon helemaal weg ? Maar wat de anderen ook al gezegd hebben : je proeft geen melk.
Ik lust die namelijk ook niet en eet lasagna mét bechamelsaus en flink wat geraspte kaas
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  zondag 28 december 2008 @ 16:11:02 #9
63722 z80
I fink you freaky
pi_64432729
ik ook.
ik kan niet tegen melk.
dus ben benieuwd wat ik als vervanger kan gebruiken.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  zondag 28 december 2008 @ 16:30:59 #10
3869 David
Drum the drums
pi_64433463
quote:
Op zondag 28 december 2008 16:11 schreef z80 het volgende:
ik ook.
ik kan niet tegen melk.
dus ben benieuwd wat ik als vervanger kan gebruiken.
sojamelk.
pi_64433613
Ik laat het altijd weg omdat ik het niet lekker vind.
pi_64433776
quote:
Op zondag 28 december 2008 16:11 schreef z80 het volgende:
ik ook.
ik kan niet tegen melk.
dus ben benieuwd wat ik als vervanger kan gebruiken.
Maar dan kan je toch ook geen boter gebruiken?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
  zondag 28 december 2008 @ 17:27:15 #13
3869 David
Drum the drums
pi_64435377
quote:
Op zondag 28 december 2008 16:35 schreef Razztwizzle het volgende:
Ik laat het altijd weg omdat ik het niet lekker vind.
wat dan? de melk uit een bechamelsaus?

Maar wat komt er dan in de plaats? Of smijt je simpelweg een dikke roux in je lasagne?
  zondag 28 december 2008 @ 17:29:52 #14
3869 David
Drum the drums
pi_64435471
quote:
Op zondag 28 december 2008 16:39 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Maar dan kan je toch ook geen boter gebruiken?
Er bestaat wel zoiets als lactosevrije boter. En eventueel kan je met (lactosevrije) margarine ook een roux maken hoor.
pi_64435820
quote:
Op zondag 28 december 2008 17:27 schreef David het volgende:

[..]

wat dan? de melk uit een bechamelsaus?

Maar wat komt er dan in de plaats? Of smijt je simpelweg een dikke roux in je lasagne?
Ik laat de bechamelsaus weg uit m'n lasagne.
Ik doe er gewoon kaas overheen, en soms een beetje mozarella met geraspte kaas daar weer overheen.
pi_64435897
quote:
Op zondag 28 december 2008 17:29 schreef David het volgende:

[..]

Er bestaat wel zoiets als lactosevrije boter. En eventueel kan je met (lactosevrije) margarine ook een roux maken hoor.
Oke, dat wist ik niet
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
pi_64436870
Ik vind bechamelsaus sowieso vies dus die laat ik altijd lekker weg. Nog veel gezonder ook.
There is no love sincerer than the love of food.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')