abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 20 februari 2009 @ 05:43:38 #301
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_66264343
quote:
Op vrijdag 20 februari 2009 01:49 schreef Lyrebird het volgende:
Zeg lui.

Ik had bij de paspoort / greencard controle op het vliegveld van Philadelphia dit keer wat mot met de immigratieofficier. De afgelopen twee jaar ben ik zes keer door zo'n controle heen gegaan, en dat was iedere keer een heel normale afhandeling.

Maar dit keer kreeg ik echt hele vreemde vragen en de officier nam niet eens de moeite om fatsoenlijk Engels te spreken. Nu komt dat wel vaker voor, vooral met de Hispanics, maar op mijn "excuse me?" kwam wel een hele lange zucht en nog meer maffe vragen. Zoals "which were the last two places you visited?". "When was the last time you left the country before this visit?" (terwijl hij nota bene dat zo in mijn paspoort op kon zoeken).
Valt tegen denk ik.... de meeste EU landen geven geen stempel in een Nederlands paspoort, dus je had wellicht 10 landen in de EU kunnen bezoeken, en geen stempel gekregen. En sowieso geven ook niet alle landen een stempel, ik ben ook wel eens de VS binnengekomen zonder stempel. (Vanuit Canada dan wel, per vliegtuig).

Ook ben je in geval van dubbele nationaliteit ook niet verplicht om een ander paspoort te laten zien. Een vriendin van me bijvoorbeeld is Iranese en als die naar haar moeder op bezoek gaat, komt ze op Iraans paspoort Iran binnen, en op Amerikaans paspoort weer de VS binnen.

Kortom, niet geheel gek die vraag.
quote:
Ik neem aan dat de goede man met zijn verkeerde been uit bed was gestapt, maar ik heb grote moeite met mensen die hun positie misbruiken voor power trips, en vraag me af of er andere kaaskoppen zijn die zo'n ervaring hebben.
Nooit problemen mee gehad. Naast vliegen ben ik ook diverse malen de Canadese grens per auto overgestoken.... en ook de Mexicaanse grens (en dan bij Tijunana, een van de zwaarst bewaakte grensovergangen). Nooit is er echt meer gevraagd.... even goed kijken naar paspoort en green-card, en zonder problemen door.

Na 2006 natuurlijk helemaal geen problemen meer..... maar een vriendelijk "Welcome Home" met het teruggeven van mijn blauwe paspoort.
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')