FOK!forum / Culinesse à gogo / Huzarensalade, denk ik.
Harajuku.maandag 22 december 2008 @ 06:17
Of eerappelsalade, als dat niet hetzelfde is
Volgens mij doen we dat bij elkaar, en dan appels, ei, nog een paar dingen.

Ok, ik wil kerst al niet met deze mensen vieren, en nu word ik ook nog eens gedwongen het voedsel te maken Elk jaar eten ze dit dus, en omdat ik ze de ogen uit wil steken wil ik er iets leukers van maken, 't is namelijk elk jaar hetzelfde. (Weet je nog, die overheerlijke salade van Hara vorig jaar, kon ik zoiets maar verzinnen en bereiden. Was ik maar zo goed als zij)

Anyway, heeft iemand dus leuke tips om de huzarensalade lekkerder en mooier te maken enzo. Ik kan wel een heel andere salade gaan maken, maar dan is er altijd wel iemand die gaat janken.

Mijn dank is groot
Superfastmaandag 22 december 2008 @ 06:24
Mogge Hara

Dit misschien iets?

http://www.mijnreceptenbo(...)zarensalade-370.html

Opleuken is met deze ingrediënten zeker een optie
Ruudmaandag 22 december 2008 @ 06:31
als je er geen zin meer in hebt, kun je toch beter een ranzige salade maken? hoef je het volgende keer niet te doen
Harajuku.maandag 22 december 2008 @ 06:34
quote:
Op maandag 22 december 2008 06:24 schreef Superfast het volgende:
Mogge Hara

Dit misschien iets?

http://www.mijnreceptenbo(...)zarensalade-370.html

Opleuken is met deze ingrediënten zeker een optie
Volgens mij doen wij er nooit sla in, hoort dat?
quote:
Op maandag 22 december 2008 06:31 schreef ruud_fr het volgende:
als je er geen zin meer in hebt, kun je toch beter een ranzige salade maken? hoef je het volgende keer niet te doen
Nee, ik wil dat ze wensen dat ze zo goed zijn als ik! En dan doe ik het nooit meer en krijgen ze nooit meer zoiets lekkers. Muahahah!
Superfastmaandag 22 december 2008 @ 06:37
quote:
Op maandag 22 december 2008 06:34 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Volgens mij doen wij er nooit sla in, hoort dat?
[..]

Nee, ik wil dat ze wensen dat ze zo goed zijn als ik! En dan doe ik het nooit meer en krijgen ze nooit meer zoiets lekkers. Muahahah!
Een bedje van sla is meer voor de leuk
krioromaandag 22 december 2008 @ 06:40
Je kan stukjes rode bieten en een beetje sap ervan toevoegen, dan wordt ie mooi roze.
BeestjeBeestjemaandag 22 december 2008 @ 06:53
Of probeer eens Surinaamse huzarensalade: http://www.mijnreceptenbo(...)arensalade-7484.html
wendytjemaandag 22 december 2008 @ 07:11
sla is het bedje waarop je de salade uitspreidt
Harajuku.maandag 22 december 2008 @ 07:17
Oohh, ik had alleen de ingrediënten gelezen, kon me al niet voorstellen dat het er doorheen moest
DrDarwinmaandag 22 december 2008 @ 07:26
Een echt goede aardappelsalade is lastiger te maken dan huzarensalade.
Harajuku.maandag 22 december 2008 @ 07:49
Ik hoef geen goede, ik wil gewoon heel lekker
Tezzmaandag 22 december 2008 @ 07:59
Ik heb wel een killer-aardappelsalade voor je. Wellicht als je daar wat wortels, erwtjes en draadjesvlees tussen mikt??

Aardappels gaar koken in blokjes
Een mengsel maken van azijn (flinke plens in een schaaltje) en een schep suiker. Roeren totdat de suiker is opgelost. Giet dit mengsel over de nog warme aardappels en zet het weg om af te koelen. Af en toe omscheppen.

Bak in een koekepan spekjes uit (oh nee, voor jou niet natuurlijk) en laat dit ook afkoelen. Wanneer je besluit om er geen spekjes in te doen, denk er dan wel aan om een ietsiepietsie meer zout toe te voegen.

Maak dan een mengsel van half creme fraiche en half mayonaise, doe er een schep mosterd bij en wat peper en zout. Schep dit door de aardappels samen met de spekjes.

Als laatste nog flink wat verse peterselie er door scheppen.

Lekker hoor!
Harajuku.maandag 22 december 2008 @ 09:18
quote:
Op maandag 22 december 2008 07:59 schreef Tezz het volgende:
Ik heb wel een killer-aardappelsalade voor je. Wellicht als je daar wat wortels, erwtjes en draadjesvlees tussen mikt??

Aardappels gaar koken in blokjes
Een mengsel maken van azijn (flinke plens in een schaaltje) en een schep suiker. Roeren totdat de suiker is opgelost. Giet dit mengsel over de nog warme aardappels en zet het weg om af te koelen. Af en toe omscheppen.

Bak in een koekepan spekjes uit (oh nee, voor jou niet natuurlijk) en laat dit ook afkoelen. Wanneer je besluit om er geen spekjes in te doen, denk er dan wel aan om een ietsiepietsie meer zout toe te voegen.

Maak dan een mengsel van half creme fraiche en half mayonaise, doe er een schep mosterd bij en wat peper en zout. Schep dit door de aardappels samen met de spekjes.

Als laatste nog flink wat verse peterselie er door scheppen.

Lekker hoor!
Huu, hoor net dat ze geen echte willen, want dat is te zuur door de mayonaise ed

Wij hebben normaal gesproken dus huzarensalade, paar aardappels, ei, ham, appel. elke kerst, elk jaar.

Nou hoor
19patje72maandag 22 december 2008 @ 09:46
VakantieMan, Gezellig HE?!?!
Antalmaandag 22 december 2008 @ 09:52
Sambal bij..
Isdatzomaandag 22 december 2008 @ 10:29
quote:
Op maandag 22 december 2008 06:40 schreef krioro het volgende:
Je kan stukjes rode bieten en een beetje sap ervan toevoegen, dan wordt ie mooi roze.
Ziet ze eruit alsof ze Surinaams is?
melonovymaandag 22 december 2008 @ 10:58
Zo, ik heb me er een keer op gestort om er zelf 1 te maken, maar ik vind die van de Jomah lekkerder hoor, hahaha. Een standaard salade opleuken is bij een uitkomst.