Neequote:Op zaterdag 13 december 2008 11:45 schreef zoalshetis het volgende:
ve-tsin.
eet je wel eens pringles?
vertel???quote:Op zaterdag 13 december 2008 11:45 schreef zoalshetis het volgende:
ve-tsin.
eet je wel eens pringles?
...quote:Voedselintolerantie
Van de stof werd in het verleden verondersteld, dat het het chinees-restaurantsyndroom, ook wel Dr. Wong-syndroom, naar de naam van de ontdekker ervan, kan veroorzaken. Wetenschappelijk onderzoek onder gecontroleerde omstandigheden heeft dit weerlegd.[1][2] Het zou uitmaken, of de stof natuurlijk - uit zeewier of door natuurlijke fermentatie - ontstaat, dan wel chemisch wordt bereid, wat wetenschappelijk gezien niet mogelijk is. Het gaat hier om klachten als gevoelloosheid van de nek, armen en rug, hoofdpijn, tintelingen, versnelde hartslag en maag- en darmklachten.
Sommigen veronderstellen, dat de stof kan werken als een trigger bij de totstandkoming van bepaalde ziekten. Er is geen wetenschappelijk onderzoek dat deze hypothese ondersteunt. De vermelding van de aanwezigheid van MSG in het voedsel is verplicht. Dat geldt alleen bij voorverpakt voedsel. Het geldt niet voor voedsel, dat bijvoorbeeld in restaurants wordt geserveerd. En uiteraard ook niet voor die producten waar het in hoge hoeveelheden van nature in voorkomt.
Dan zou ik ook maar niet meer Italiaans gaan eten. Daar zit namelijk doorgaans nog veel meer van Ve-Tzin in verwerkt dan bij de Chinees... Verder vrijwel onschuldig allemaal hoor, behalve als je allergisch bent.quote:Op zaterdag 13 december 2008 11:41 schreef Penskuh het volgende:
Dames en Heren,
Vorige week dachten we met de familie eens gezellig te doen en bij de plaatselijke chinees wat te halen. Schijnbaar zit er een goedje in die troep 'Fetzin?' genoemd, waar niet iedereen tegenkan. Zijn er meer mensen die hier niet tegenkunnen.
De klachten: Hartkloppingen, tintelende handen, buikkrampen, misselijk/kotsen, Duizeligheid, Benauwd etc.
Klacht: De chinees moet stoppen met die troep erin te gooien!
Subklacht: Zaterdagavond naar de klote! :S
Was Katja Schuurman daar ook?quote:Op zaterdag 13 december 2008 13:49 schreef MissyMirjaM het volgende:
ah, dat zou best eens de oorzaak kunnen zijn, gisteren voelde ik me echt raar, daarvoor hadden we bij nam-kee gegeten
nee dat komt door de zoetstoffen die ze in hun soep doen.quote:Op zaterdag 13 december 2008 13:47 schreef Sapstengel het volgende:
Ve-tsin is toch dat spul waardoor die tomatensoep van de Chinees altijd zo'n apart smaakje heeft?
quote:Op zaterdag 13 december 2008 11:41 schreef Penskuh het volgende:
Dames en Heren,
Vorige week dachten we met de familie eens gezellig te doen en bij de plaatselijke chinees wat te halen. Schijnbaar zit er een goedje in die troep 'Fetzin?' genoemd, waar niet iedereen tegenkan. Zijn er meer mensen die hier niet tegenkunnen.
De klachten: Hartkloppingen, tintelende handen, buikkrampen, misselijk/kotsen, Duizeligheid, Benauwd etc.
Klacht: De chinees moet stoppen met die troep erin te gooien!
Subklacht: Zaterdagavond naar de klote! :S
Dus onderstaande quote klopt niet:quote:Voedselintolerantie
Van de stof werd in het verleden verondersteld, dat het het chinees-restaurantsyndroom, ook wel Dr. Wong-syndroom, naar de naam van de ontdekker ervan, kan veroorzaken. Wetenschappelijk onderzoek onder gecontroleerde omstandigheden heeft dit weerlegd.[1][2] Het zou uitmaken, of de stof natuurlijk - uit zeewier of door natuurlijke fermentatie - ontstaat, dan wel chemisch wordt bereid, wat wetenschappelijk gezien niet mogelijk is. Het gaat hier om klachten als gevoelloosheid van de nek, armen en rug, hoofdpijn, tintelingen, versnelde hartslag en maag- en darmklachten.
Sommigen veronderstellen, dat de stof kan werken als een trigger bij de totstandkoming van bepaalde ziekten. Er is geen wetenschappelijk onderzoek dat deze hypothese ondersteunt. De vermelding van de aanwezigheid van MSG in het voedsel is verplicht. Dat geldt alleen bij voorverpakt voedsel. Het geldt niet voor voedsel, dat bijvoorbeeld in restaurants wordt geserveerd. En uiteraard ook niet voor die producten waar het in hoge hoeveelheden van nature in voorkomt.
Maar TS heeft placebo-bijwerkingen van smaakversterkersquote:Op zaterdag 13 december 2008 11:53 schreef Koenholio het volgende:
Ve tsin is een smaakversterker.
Haha, TS kan niet tegen smaakversterkers!!11!lollereinz!!1
Nee, dat komt omdat ze er appelmoes doorheen gooien (serieus!)quote:Op zaterdag 13 december 2008 13:47 schreef Sapstengel het volgende:
Ve-tsin is toch dat spul waardoor die tomatensoep van de Chinees altijd zo'n apart smaakje heeft?
En zo ja, at ze oesters?quote:
Het verschil tussen de Chinees en de Italiaan is dat de Italiaanse keuken van nature Ve-Tzin bevat, het zit bijvoorbeeld in tomaten en in Parmezaanse kaas. Chinezen gooien het overal doorheen (chemisch), en van nature komt het in de Chinese keuken vrijwel alleen voor in sojasaus en vissaus.quote:Op zaterdag 13 december 2008 12:50 schreef StupidByNature het volgende:
[..]
Dan zou ik ook maar niet meer Italiaans gaan eten. Daar zit namelijk doorgaans nog veel meer van Ve-Tzin in verwerkt dan bij de Chinees... Verder vrijwel onschuldig allemaal hoor, behalve als je allergisch bent.
Misschien heb je gewoon een voedselvergiftiging opgelopen door niet goed bereid voedsel. Daar wel eens aan gedacht?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |