abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Licht Ontvlambaar dinsdag 9 december 2008 @ 22:03:43 #1
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_63890715


Sonnie, De Weggelopen Roti-Pannenkoek - Diana Dubois
Als je dit boek in handen hebt, zie je dat het bestaat uit twee delen, een (voor)leesboek voor kinderen en een receptenboek met echt alle recepten voor pannenkoeken van de wereld. Ergens in het midden gaat de wereld op zijn kop

Het is niet het eerste boek van Diana Dubois, wel het eerst boek dat min of meer op kinderen gericht is. Eerder al schreef zij Prijatnogo appetita!, Smakelijke recepten met citaten uit de Russische literatuur; Wittebrood in Rode Wijn, leven en eten van Desiderius Erasmus en Wat de Surinaamse Pot Schaft. Al haar boeken zijn meer dan een kookboek alleen, ze nemen je mee in de wereld waar de gerechten vandaan komen. En nu dus de wereld waar men pannenkoeken eet

Het Verhaal
Onderweg ontmoet hij eerst een stel lieve dieren, die hem de weg wijzen naar de grote stad. Halverwege ontmoet hij in een boerderij verschillende pannenkoeken, flensjes en poffertjes uit heel de wereld. Samen gaan ze op weg, om mee te doen aan de pannenkoekenwedstrijd in de grote stad.
Maar dan gaat het mis. Sonnie vliegt de koekenpan uit en tuimelt door de lucht de stad uit. Hij bezeert bij zijn val zijn knietje en wil nu toch wel weer graag terug naar huis.
Een vriendelijke schildpad, ome Kees, neemt Sonnie op zijn rug en samen zwemmen ze helemaal terug naar Suriname.
Eind goed, al goed.


Het boek is verdeeld in korte hoofdstukjes, heel geschikt om 's avonds voor het slapen gaan te lezen. Voor een meisje van vier is het een spannend verhaal om te luisteren. Voor de beginnende lezertjes is het fijn dat de letters niet te klein zijn en de teksten niet al te complex.

De Recepten
Het bakboek bevat ruim 70 recepten afkomstig uit meer dan 40 verschillende landen. (Suriname, Nederland, BelgiŽ, IJsland, ArgentiniŽ, Frankrijk, Engeland, Thailand, China, Japan, Turkije, MicronesiŽ, Zweden, etc.).
Met tips voor de kleine kok met diabetes en/of voedselallergie!


De recepten zijn in een beduidend kleiner lettertype en een stuk moeilijker voor de beginnende lezer dus. De structuur is echter zeer duidelijk, bij elk recept wordt aangegeven welk keukengerei je nodig hebt, onder het kopje 'Dit zet je klaar'. De ingrediŽnten staan vermeldt onder het kopje 'Dit heb je nodig' en de bereidingswijze vind je terug onder 'Dit moet je doen'. En indien nodig, staat er ook nog een serveerwijze beschreven onder het kopje 'Zo dien je het op'... De instructies zijn duidelijk omschreven, zelfs de minder getalenteerde pannenkoekenbakker zou ermee uit de voeten moeten kunnen.

Bij sommige recepten staan in een kadertje grappige wetenswaardigheden vermeld, bijvoorbeeld waar pannenkoekensoep bedacht is en wanneer het wereldrecord flensjes eten gevestigd is. Verder begeleiden de tekeningen van Diane van Dijk de recepten.

Over de hele wereld eet men pannenkoeken, ieder op zijn eigen manier. De recepten komen dan ook echt van over de hele wereld. Leuk om eens wat afwisseling te brengen in de Nederlandse keuken!

Conclusie
Sonnie, De Weggelopen Roti-Pannenkoek is een boek dat in de boekenkast van een gezin absoluut niet mag ontbreken! Allereerst om voor te lezen en op den duur om samen met je zoon of dochter de 'andere' pannenkoek te verkennenAuteur: Diana Dubois
Prijs: § 19,90
Bindwijze: Gebonden, met leeslintje
ISBN: 978 9075812 039

Waardering:

Wil je Sonnie, De Weggelopen Roti-Pannenkoek? Doe dan mee met de wedstrijd!!!

Mocht je niet winnen, niet getreurd! Het is ook te bestellen bij Dubois.

[ Bericht 2% gewijzigd door Sjeen op 11-12-2008 10:19:10 ]
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')