Bartaz | maandag 8 december 2008 @ 14:55 |
Gisteren heb ik een bakje filet american gekocht, maar heb het toen niet helemaal opgemaakt. Nu staat dat hier vandaag nog en ik twijfel of ik het nog kan eten. Ik vermoed zelf dat dat nog wel kan, maar vraag het voor de zekerheid toch even hier, omdat ik niet morgen ziek in bed wil liggen en dan zegt iedereen 'had je het maar gevraagd!'. Wat zegt de kenner? ![]() ![]() | |
tuiterdespuiter | maandag 8 december 2008 @ 14:59 |
kan je nog prima eten zolang het maar geen gekke kleurtjes vertoont of zure vieze geur verspreidt doe het al jaren zo en leef nog steeds ![]() | |
Blues | maandag 8 december 2008 @ 14:59 |
Dag of 2 kan je het wel bewaren, mits het in de koelkast is bewaard ![]() | |
pleeborstel | maandag 8 december 2008 @ 15:00 |
Als je het in de koelkast hebt bewaard, is het prima te eten hoor... | |
HzHertz | maandag 8 december 2008 @ 15:02 |
Ookal ligt er een laagje rood sap op en issie helemaal warm omdattie niet gekoeld is kan je hem nog wel eten... is misschien alleen wat minder lekker ![]() Wel ff die zooi eraf gieten ![]() | |
Me. | maandag 8 december 2008 @ 15:21 |
Die bakjes staan hier rustig 4-5 dagen in de koelkast... is goed voor je weerstand joh ![]() | |
Pappie_Culo | maandag 8 december 2008 @ 15:24 |
de kenner zegt: de vraag stellen is het antwoord weten ![]() | |
Pappie_Culo | maandag 8 december 2008 @ 15:25 |
quote:begin je dag zo ![]() | |
Ultralaser | maandag 8 december 2008 @ 15:42 |
Jaren geleden in de zomer een keer in de zon laten staan een halve dag, komt er zo'n irritante gast die ook mee op vakantie was via via oww filet american effe op eten (hij vrat alles op en kocht niks) zout peper. Hehe 30 minuten later hij rennen naar de WC en schijten dat die er bij neerviel haha prachtig! | |
honda1990 | maandag 8 december 2008 @ 15:45 |
Filet Americain ![]() ![]() | |
PietjePuk007 | maandag 8 december 2008 @ 19:36 |
Er staat toch een houdsbaarheidsdatum op ![]() ![]() | |
Tezz | dinsdag 9 december 2008 @ 07:56 |
quote:Ja die houdbaarheidsdatum zegt toch niets als het bakje al open is? ![]() Anyway, ik neem NOOIT risico met filet american (maar goed, ik drink ook geen melk die een dag over de datum is maar nog prima ruikt). Kopen en dezelfde dag opeten. Anders weggooien. (als je ooit eenmaal voedselvergiftiging hebt gehad wordt je vanzelf zo paranoide). | |
Bowiefan | dinsdag 9 december 2008 @ 08:59 |
dat is idd wel erg paranoide, melk kun je rustig blijven drinken tot het niet meer lekker ruikt / proeft. dat is het verschil tussen 'tenminste houdbaar tot' en 'te gebruiken tot' dati. vleeswaren, en dan met name die met rauwvlees zijn erg gevoelig voor bederf. filet american en rosbief eet ik rustig een dag later nog, maar weet dan wel dat het nauwelijks uit de koelkast is geweest en hygiënisch is behandeld (schoon mes etc) er zit overigens grote verschillen tussen de houdbaarheidstermijnen van de verschillende vleeswaren. om terug te komen op je vraag: wil je zeker weten niet ziek worden niet meer eten (indien het te lang uit de koelkast is geweest) | |
fruityloop | dinsdag 9 december 2008 @ 10:29 |
Hangt er ook wat vanaf waar het weg komt, als het bij een goede/echte slager wegkomt is het wat kwetsbaarder, aangezien die er geen conserveermiddel etc doorheen doet zoals bij de supermarkt ![]() ![]() | |
Mikkie | dinsdag 9 december 2008 @ 10:37 |
Een dag of twee moet altijd kunnen. En verder even je zintuigen vertrouwen: ruikt het niet goed of ziet 't er niet goed uit, dan gewoon wegtiefen. | |
Poezebeest | woensdag 10 december 2008 @ 23:44 |
Heerlijk, filet americain! Langer dan twee dagen staat het hier niet in de koelkast. Na twee dagen begint het te verkleuren en komt er een laagje water in. Voor mij een teken om het weg te doen, wil geen risico lopen. Ookal is het in andermans ogen misschien een overdreven (re)actie. Koop ook altijd de kleine bakje bij de AH, die gaan tenminste in 1 of 2 keer op. | |
fruityloop | donderdag 11 december 2008 @ 08:29 |
quote:Sinds mijn vriendin echte heeft gegeten van een goede slager, eet ze dat spul van de AH niet meer.. Smaakt veel te chemisch... ![]() | |
Casos | donderdag 11 december 2008 @ 14:16 |
Hmm, die van de AH vreet ik na een week en in de koelkast nog wel. Nooit last van gehad. Zooi staat zo stijf van de conserveermiddelen...... | |
Poezebeest | donderdag 11 december 2008 @ 14:39 |
Hij is idd niet te vergelijken met die van de slager, maar ik vind deze ook lekker en het is gemakkelijk in die kleine verpakking. | |
Citroenschilletje | donderdag 11 december 2008 @ 19:18 |
Vorig jaar voor het laatst filet american gegeten bij een franse broodjeszaak (je weet wel; die ene...). Hadden zij ook maar even geinformeerd naar de houdbaarheidsdatum, want heb er een vreselijke voedselvergiftiging door opgelopen. Het kwam er aan alle kanten uit...heb sindsdien een filet american trauma en afkeer!! BAH!! Maar, eet smakelijk hoor!! ![]() | |
Bartaz | vrijdag 12 december 2008 @ 01:35 |
Ik heb 'm nog gewoon gegeten en heb er niets aan overgehouden, dus het viel allemaal wel mee. Verder kan ik me het verhaal van Citroenschilletje wel voorstellen, ik heb ooit een voedselvergiftiging gehad door het eten van bedorven aardappelsalade en sindsdien neem ik geen risico's meer. | |
Isabeau | vrijdag 12 december 2008 @ 05:31 |
De Filet Americain van een collega In de nachtdienst gisteren bijna vol bakje tussen 1:00 en 7:00 buiten de koelkast bewaard. Mee naar huis genomen en ik neem aan daar in de koelkast gezet. Zeker 8-9 uur (incl. heenreis) buiten de koelkast bewaard. Vannacht wederom zelfde bakje filet americain mee en hij heeft er van gegeten! Bakje staat nu al sinds ik begonnen ben om 23:00 buiten de koelkast. Het is nu half 6 en ik verwacht niet dat het bakje nog in de koelkast gaat. Inmiddels is het vlees bruin met een laagje water. Ben benieuwd of hij dat ook nog gaat opeten ![]() Hij loopt nog wel rond ![]() | |
Bartaz | vrijdag 12 december 2008 @ 14:16 |
We willen natuurlijk wel een update hè! ![]() | |
The-Puck | woensdag 17 maart 2010 @ 22:05 |
Misschien beetje laat maar ik eet een AH bakje ook nog wel leeg na 4 dagen (dan staat het wel continue in de koelkast). als ik op korte termijn nix merk (ziek ofzo) dan kan het toch verder niet slecht zijn? | |
RobinOok | woensdag 17 maart 2010 @ 22:07 |
Inderdaad. | |
Broekpaling | donderdag 18 maart 2010 @ 09:00 |
Ik bewaar het altijd in de koelkast en gooi het een dag voor datum weg mocht het niet op zijn. Maar als het er funky uit gat zien of ruiken neem ik geen risico. | |
fruityloop | donderdag 18 maart 2010 @ 09:10 |
quote:Voedselvergiftiging komt inderdaad erg snel opzetten, en is ook met een dag of 2 wel weer over bij gezonde mensen.. Sowieso is wat verkleuring normaal bij vlees, daar val je niet meteen van om.. | |
Spanky78 | donderdag 18 maart 2010 @ 22:30 |
quote:Reken maar dat de slager een kruidenmix/saus gebruikt die bij dezelfde leveancier vandaan komt als die van de supermarkt. Hoogstens gebruikt de slager net wat beter vlees........ Anyway, FIlet americain uit de winkel is zuur en meestal zit en nog wat conserveringsmiddel in. Makkelijk 2-3 dagen houdbaar na openen. Zelfgemaakte filet americain is ook wel zuur, maar moet je ivm het rauwe ei toch direct opeten... | |
fruityloop | vrijdag 19 maart 2010 @ 09:54 |
quote:Een echte slager gebruikt hooguit wat kruiden, en zeker geen saus.. ![]() ![]() Mijn neef de slager mengt zijn vleeskruiden zelf, op basis van losse kruiden. Volgens mij zelfs nog naar recept van onze opa. En zijn vlees is echt wel wat beter dan wat er bij de supermarkten gebruikt wordt, daar schieten ze het vlees volgens mij met een kanon van de koe af, wat een drama. Sowieso is de industriële filet américain veel vetter, en zorgen ze dat er lekker veel water in zit. ![]() | |
Tegan | vrijdag 19 maart 2010 @ 10:07 |
Het is rauw vlees, ik zou het gewoon weggooien, wil het risico niet lopen als het al open is, voor die ene euro. Maar volgens mij is het na een dag nog wel te eten ![]() | |
Spanky78 | vrijdag 19 maart 2010 @ 11:01 |
quote:Jouw neef is dan één van de weinigen. Want filet americainsaus is een goed verkopend product bij de kruidenboeren. Het is gewoon een soort van mayonaise met veel zout en kruiden. Veel water wordt er niet toegevoegd, 10% olie wel... |