abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 18 maart 2010 @ 09:00:22 #26
158491 Broekpaling
Plons is water.
pi_79283827
Ik bewaar het altijd in de koelkast en gooi het een dag voor datum weg mocht het niet op zijn. Maar als het er funky uit gat zien of ruiken neem ik geen risico.
0 topics op naam. 14.gif
pi_79284061
quote:
Op woensdag 17 maart 2010 22:05 schreef The-Puck het volgende:
Misschien beetje laat maar ik eet een AH bakje ook nog wel leeg na 4 dagen (dan staat het wel continue in de koelkast).
als ik op korte termijn nix merk (ziek ofzo) dan kan het toch verder niet slecht zijn?
Voedselvergiftiging komt inderdaad erg snel opzetten, en is ook met een dag of 2 wel weer over bij gezonde mensen.. Sowieso is wat verkleuring normaal bij vlees, daar val je niet meteen van om..
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_79316356
quote:
Op dinsdag 9 december 2008 10:29 schreef fruityloop het volgende:
Hangt er ook wat vanaf waar het weg komt, als het bij een goede/echte slager wegkomt is het wat kwetsbaarder, aangezien die er geen conserveermiddel etc doorheen doet zoals bij de supermarkt Maar een paar dagen moet kunnen, tenminste dat zeggen mijn oom en neef, die beide slager zijn. Let even op vocht en de geur inderdaad, en eventueel verkleuring binnen in het product. Een beetje dof/donker kan nog wel, al zal het wat minder gaan smaken, maar zodra het een wat groenere tint (nee geen gifgroen oid.) gaat krijgen kan je beter maar geen risico meer nemen.
Reken maar dat de slager een kruidenmix/saus gebruikt die bij dezelfde leveancier vandaan komt als die van de supermarkt. Hoogstens gebruikt de slager net wat beter vlees........

Anyway, FIlet americain uit de winkel is zuur en meestal zit en nog wat conserveringsmiddel in. Makkelijk 2-3 dagen houdbaar na openen. Zelfgemaakte filet americain is ook wel zuur, maar moet je ivm het rauwe ei toch direct opeten...
Whatever...
pi_79325723
quote:
Op donderdag 18 maart 2010 22:30 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Reken maar dat de slager een kruidenmix/saus gebruikt die bij dezelfde leveancier vandaan komt als die van de supermarkt. Hoogstens gebruikt de slager net wat beter vlees........

Anyway, FIlet americain uit de winkel is zuur en meestal zit en nog wat conserveringsmiddel in. Makkelijk 2-3 dagen houdbaar na openen. Zelfgemaakte filet americain is ook wel zuur, maar moet je ivm het rauwe ei toch direct opeten...
Een echte slager gebruikt hooguit wat kruiden, en zeker geen saus.. Zeker als het gaat om wat mensen op toastjes smeren. Meerdere ingrediënten zie je wel als het als een afzonderlijjk gerecht geserveerd wordt in een restaurant, maar dan heet het volgens mij steak tartare.

Mijn neef de slager mengt zijn vleeskruiden zelf, op basis van losse kruiden. Volgens mij zelfs nog naar recept van onze opa. En zijn vlees is echt wel wat beter dan wat er bij de supermarkten gebruikt wordt, daar schieten ze het vlees volgens mij met een kanon van de koe af, wat een drama. Sowieso is de industriële filet américain veel vetter, en zorgen ze dat er lekker veel water in zit.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_79326193
Het is rauw vlees, ik zou het gewoon weggooien, wil het risico niet lopen als het al open is, voor die ene euro. Maar volgens mij is het na een dag nog wel te eten .
pi_79328306
quote:
Op vrijdag 19 maart 2010 09:54 schreef fruityloop het volgende:

[..]

Een echte slager gebruikt hooguit wat kruiden, en zeker geen saus.. Zeker als het gaat om wat mensen op toastjes smeren. Meerdere ingrediënten zie je wel als het als een afzonderlijjk gerecht geserveerd wordt in een restaurant, maar dan heet het volgens mij steak tartare.

Mijn neef de slager mengt zijn vleeskruiden zelf, op basis van losse kruiden. Volgens mij zelfs nog naar recept van onze opa. En zijn vlees is echt wel wat beter dan wat er bij de supermarkten gebruikt wordt, daar schieten ze het vlees volgens mij met een kanon van de koe af, wat een drama. Sowieso is de industriële filet américain veel vetter, en zorgen ze dat er lekker veel water in zit.
Jouw neef is dan één van de weinigen. Want filet americainsaus is een goed verkopend product bij de kruidenboeren. Het is gewoon een soort van mayonaise met veel zout en kruiden. Veel water wordt er niet toegevoegd, 10% olie wel...
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')