spooky1234 | zondag 7 december 2008 @ 18:11 |
Situatie; zondagavond, geen alternatieven in huis en geen tijd om iets anders te halen. Gaat over; Maggi kerrie saus (voor bij kip) uit zo een zakje (poeder), beetje water erbij, koken en klaar.. Probleem: Saus is houdbaar tot 6 maanden geleden ![]() Dilemma; - Kip zonder saus eten ![]() - Of toch Maggi erbij met risico dat ik ![]() Het is fokkin poeder in een dicht zakje, hoe erg is het als het 6 maanden over tijd is? | |
gargamel | zondag 7 december 2008 @ 18:15 |
Niet, misschien dat de smaak iets achteruit is gegaan. Mits de verpakking goed afgesloten was en het poeder niet klontert. Dan weggooien. | |
Raissa | zondag 7 december 2008 @ 18:16 |
Ikzelf eet echt helemaal niets wat over de datum is... Kip zonder saus zou ik zelf ook niet zo'n probleem vinden trouwens ![]() | |
spooky1234 | zondag 7 december 2008 @ 18:27 |
Mn vriendin heeft zich aangemeld als proefkonijn.. eens kijken nu of ze over een uur nog steeds leeft ![]() Normaal eet ik niets over datum maar dit is fokkin poeder dus ik vind het bizar dat het maar zo een korte houdbaarheid heeft.. ik dacht dat die dingen 5 jaar meegingen maar blijkbaar is het paar maanden.. | |
MASD | zondag 7 december 2008 @ 18:29 |
Wat een generatie ![]() "ik eet niks wat over datum is heur ![]() "ik eet geen schattige dieren heur ![]() "dieren doodmaken is barbaars! ![]() Kom op zeg ![]() | |
spooky1234 | zondag 7 december 2008 @ 18:39 |
quote:Hey niet dingen door elkaar halen he ![]() Schattige dieren knal het liefst zelf gewoon persoonlijk neer.. in stukken hakken vind ik ook geen probleem al laat ik dat wel liever aan een slager over (a bit too messy for me).. ![]() | |
LasTeR | zondag 7 december 2008 @ 18:40 |
Het is maar poeder. | |
Sparqq | zondag 7 december 2008 @ 18:42 |
Tering, waar ben je bang voor, een beetje smaak poeder met zout kan echt niet bederven als het dicht is. Ik eet van alles over de datum. Maar als het bol staat eet ik het niet, ook al is het nog niet over de datum. Alsof de datum heilig is, gezond verstand, ruiken en proeven is een veel betere methode. | |
LasTeR | zondag 7 december 2008 @ 18:43 |
Als die kip nou een half jaar over datum zou zijn... | |
Terpentin07 | zondag 7 december 2008 @ 18:47 |
Ik denk dat je ook verschil moet maken tussen verse of houdbare levensmiddelen. Eieren of melk die over datum zijn gooi ik ook meestal weg maar een poedermix voor sausen of pasta die een paar dagen of week over datum zijn, die zijn dan nog prima te eten.Er staat ja ook tenminste tot ... houdbaar. | |
Topspin | zondag 7 december 2008 @ 18:48 |
Bier kun je ook 6 maanden over tijd drinken dus waarom zou dat met poeder niet kunnen? Het is geen boterhammenworst. | |
Billy_Talent | zondag 7 december 2008 @ 18:52 |
Waar denk je dat je een immuunsysteem voor hebt? Die heeft af en toe wat oefening nodig. ![]() | |
Roi | zondag 7 december 2008 @ 22:08 |
Ja leuk die mensen die het hier hebben over "niet zo janken" en "daar heb je een immuunsysteem voor" maar die hebben duidelijk nog niet voedselvergiftiging gehad ![]() | |
Qwea | zondag 7 december 2008 @ 22:36 |
quote:Precies. Mooi dat ik niks eet wat over datum is. Zelfs geen halve dag. Ik heb 1x voedselvergiftiging gehad, en dat is dus geen pretje. ![]() | |
LastRequest | zondag 7 december 2008 @ 22:41 |
Ik heb wel vaker voedselvergiftiging gehad, dat vermijd je echt niet door alles wat 1 dag over de datum is weg te flikkeren ![]() | |
MinderMutsig | zondag 7 december 2008 @ 22:45 |
Men neme een klont boter, laat die smelten, lepel bloem erbij en goed roeren, even laten garen, dan een flinke schep kerriepoeder erbij en terwijl je blijft roeren bouillon erbij gieten. Even laten doorkoken et voila, zelfgemaakte kerriesaus. Afhankelijk van het gerecht zou je hier ook nog room, melk of kokosmelk doorheen kunnen doen. | |
TheFreshPrince | zondag 7 december 2008 @ 22:48 |
Ach ja, ik eet wel vaker dingen die over datum zijn zonder er iets van te merken. Had pas nog een bus parmezaanse kaas die al bijna een jaar over datum was, zag het pas toen hij leeg was... | |
TheFreshPrince | zondag 7 december 2008 @ 22:49 |
quote:Kan zijn, maar zo'n datum zegt ook niet altijd alles ![]() | |
David | zondag 7 december 2008 @ 23:46 |
quote:de enige intelligente reactie in dit topic ![]() | |
Cat-astrophe | dinsdag 9 december 2008 @ 14:33 |
Er stond zeker een THT datum op? Tenminste Houdbaar Tot betekent dat de fabrikant tot aan die datum de kwaliteit garandeert. Maar dat wil niet zeggen dat het produkt meteen bedorven is. Mensen zijn tegenwoordig veel te voorzichtig. Ik eet vaak genoeg produkten die over de datum zijn en ben er nog nooit ziek van geworden. Hell, als je kip te warm bewaart en daarna opeet kun je ook ziek worden, ook al is die volgens de verpakking nog binnen de datum. Maar dat moet iedereen voor zich weten natuurlijk. Ik eet zelfs zuivel die 2 weken over datum is. Mits gesloten en altijd in de koelkast bewaard. Met de kanttekening dat, als ik maar één verdacht klontje of vreemd geurtje ontdek, de verpakking resoluut de vuilnisbak in gaat. En anderen zou ik het niet voorzetten, zo ben ik dan ook wel weer. | |
Raissa | dinsdag 9 december 2008 @ 14:40 |
quote:Niet iedereen heeft een goed functionerend immuunsysteem ![]() | |
Billy_Talent | dinsdag 9 december 2008 @ 14:52 |
quote:Daarom ook de oefening ![]() Een of andere cabaretier maakte zo'n grap in een van zijn shows. Ik zal eens kijken of ik dat filmpje nog kan vinden ![]() | |
MinderMutsig | dinsdag 9 december 2008 @ 18:59 |
quote:Het is een fabeltje dat je je immuunsysteem kunt trainen. Een voedselvergiftiging maakt je echt niet sterker hoor. | |
David | dinsdag 9 december 2008 @ 19:03 |
quote:klopt. Maar kleine hoeveelheden 'slechte' bacteriën binnenkrijgen wapent je lichaam wel degelijk (antistoffen enzo). Mensen die in een extreem steriele omgeving leven worden over het algemeen sneller ziek. | |
tuiterdespuiter | dinsdag 9 december 2008 @ 20:39 |
gewoon opeten, zal hooguit wat minder smaak aanzitten | |
__Saviour__ | dinsdag 9 december 2008 @ 20:43 |
In Afrika zouden ze er om vechten! Dus hop, gewoon opeten. | |
grizegrijn | dinsdag 9 december 2008 @ 21:15 |
quote:dat dus ^ |