abonnement Unibet Coolblue
pi_65626868
Jawel toch? Welke hebben 't dan nog afgewezen? Bij mijn weten was de AOB de enige grote bond die het advies niet met een positief advies heeft voorgelegd aan haar leden.

En ja, de leden hebben inderdaad met 74% voor gestemd, hetgeen mij tot de conclusie bracht dat de leraren inderdaad steeds dommer worden.
pi_65626966
Oh je bedoelt de ABVAKABO?
pi_65627072
Ik dacht dat er nog iets van twee andere grote vakbonden waren die het afgewezen hadden hoor... Ik dacht dat de CNV hem ook afgewezen had...

edit: ik lees nu dat de CNV met 90% voor heeft gestemd, dus dan had ik dat in ieder geval mis. Op hun site staat ook dat de CAO definitief is, maar ik heb dat eigenlijk nog nergens echt gehoord. Ik wacht het even af, volgens de nieuwe CAO had ik per 1 januari een trede omhoog gemoeten, dus dan zie ik die ook vast wel terug op mijn volgende loonstrook...
You don't have to know why you do something to stop doing it. All you have to do is to take a close look at what you are actually doing and decide to stop doing it for that moment!"
pi_65627297
Neenee, CNVO en CMHF (wie dat dan ook mogen zijn ) gingen in december akkoord en hebben het met een positief advies voorgelegd aan de leden. De CAO zou er daarom sowieso komen, als AOB en ABVAKABO niet zouden tekenen zouden zij gewoon geen partij meer zijn in de uitwerking van het akkoord. Nu heeft de AOB alsnog getekend, en van ABVAKABO weet ik het niet. Ik neem aan van niet, als de leden in meerderheid tegen waren. Maar wat die dan verder gaan doen, actievoeren of niet, is mij onbekend.

Maar die CAO is er, voor zover ik weet. Per wanneer dat in de loonstrookjes verwerkt wordt weet ik niet, maar ik zie het grote geld vanzelf wel een keer verschijnen
pi_65627435
Ach, gezien de verhuizing die er hier aankomt is al het geld mooi meegenomen. ik zit net in de CAO te bladeren, en voor mij maakt de verkorting van de salarislijn nog niets uit, dus daar moet ik het niet vandaan halen... Voor de rest wacht ik het ook wel af...
You don't have to know why you do something to stop doing it. All you have to do is to take a close look at what you are actually doing and decide to stop doing it for that moment!"
pi_65651916
Hyves.. ik heb een speciale hyves aangemaakt voor mijn leerlingen. Foto's zijn alleen klassenfoto's en verder niks van mij privé. Leerlingen vinden het erg stoer dat hun docent hyves heeft Ik zit er bijna nooit op, dus eigenlijk slaat het nergens op dat ik het heb. Maar ja, kan nu ook geen kwaad volgens mij.
Trouwens, heb de afgelopen veel lieve en leuke krabbels gehad van leerlingen, daar word ik wel weer vrolijk van

Vandaag ga ik weer sinds eind december lesgeven. Vandaag maar één uurtje om weer te proberen. Ik heb er onwijs veel zin in, maar ben ook wel zenuwachtig. Bang dat ik veel pijn ga hebben en het niet vol kan houden. Maar ik wil zo graag!! Komt vast goed.....
I ♥ PB
pi_65653745
Ik ben wel eens 'fanhyves' van bepaalde leraren tegengekomen, aangemaakt door leerlingen
pi_65654443
Ik wil geen leerlingen op mijn hyves/msn hebben om (gedeeltelijk) dezelfde reden als ShadyLane. Zodra ik de school uitloop laat ik het werk achter mij, dat betekend dus ook geen contact met leerlingen of ouders in mijn privé-tijd. Ik ben drie dagen in de week op school en als men mij wil spreken, kan dat op die drie dagen

In het begin van mijn onderwijscarrière heb ik nog wel contact gehad met leerlingen via msn, dat vond ik toen wel leuk en zorgde voor een gezellige sfeer in de klas. Totdat je de leerling waar je mee gesproken hebt er een keer uitstuurt en die persoon verwacht dat hij/zij op basis van de msn-gesprekken recht heeft op een voorkeursbehandeling. Toen was het dus meteen over. Niet alle leerlingen zullen dit doen, maar ik ga het mijzelf niet moeilijker maken door het risico te lopen. Nu zorg ik er voor dat het net zo gezellig wordt in de klas zonder msn-gesprekken

Misschien dat het er ook mee te maken heeft dat ik op mijn vorige school heb meegemaakt hoe ver het kan gaan wanneer je als docent "ongepast" contact hebt met een leerling (in dit geval mailcontact) en ben ik daardoor extra op mijn hoede.

Neemt niet weg dat het wel leuk is om te horen dat er dingen bestaan als fan-hyves voor docenten en je door krabbels leuke contacten kunt hebben, dat zijn dan weer de leuke kanten. Ik ben er gewoon niet het type voor en ook veel te veel op mijn hoede om zoiets te kunnen doen.
pi_65661645
Ik zou inderdaad nog wel eens willen overwegen om een vakhyves aan te maken, maar daar zou het voor mij ook ophouden hoor...

op mijn vorige school had iemand een fanhyves, was ook wel grappig, hij plaatste er zelf filmpjes op van wat hij deed met die klassen(muziek maken en dergelijke). hij was ook een hele bevlogen docent.
You don't have to know why you do something to stop doing it. All you have to do is to take a close look at what you are actually doing and decide to stop doing it for that moment!"
  maandag 2 februari 2009 @ 17:59:22 #160
44470 ErikT
Lekker PSV!
pi_65663904
quote:
Op maandag 2 februari 2009 13:16 schreef WHATSHESAID het volgende:
Ik ben wel eens 'fanhyves' van bepaalde leraren tegengekomen, aangemaakt door leerlingen
Ik heb er één

Maar ik geloof wel dat die vooral bestaat uit frustratie over de huidige docent die ze hebben. Dus minder kudo's voor mij.

Als ik weer les ga geven ga ik wel een website of iets dergelijks maken. (Niet dat ik weet hoe je een website moet maken, maar dat is vast niet moeilijk.) Met lesprogramma's, huiswerk, forumpje waar je vragen kan stellen aan mij of aan elkaar, cijfers, enz... Volgens mij kost dat niet zoveel moeite en levert het heel veel op. Bv nooit meer gezeik "Ik wist niet dat we huiswerk hadden" enz.
Yeah, well, that's just, like, your opinion, man.
3 weken sterren kijken in augustus: www.iayc.org
  maandag 2 februari 2009 @ 18:30:23 #161
67746 Baba-O-Riley
Out here in the fields
pi_65664849
quote:
Op maandag 2 februari 2009 13:37 schreef Locusta het volgende:
Zodra ik de school uitloop laat ik het werk achter mij
Je hoeft thuis nooit wat na te kijken of werk voor te bereiden?

Wat MSN en hyves betreft: ik heb een tijdlang een apart msn-adres gehad voor leerlingen. En ja, dat was best gezellig. Zorgde inderdaad voor een wat betere sfeer in de klas, omdat je beter weet wat er speelt en zo. Leerlingen maakten er geen misbruik van en ze spraken me net zo aan als op school. Dus dat leverde geen problemen op. Maar sinds dit schooljaar heb ik er niet meer zo'n behoefte aan en ben er mee gestopt. Geen idee waar het door komt, maar ik had er gewoon geen zin meer in. Ik word oud, geloof ik

Hyves heb ik wel wat leerlingen op, maar ik heb dan ook geen wereldschokkende foto's of berichten er op staan. Daar let ik wel op. Leerlingen gaan er ook op een fatsoenlijke manier mee om. Ik heb op de een of andere manier wel een soort van uitstraling dat ik geen imbeciele krabbeltjes krijg als:

"heyzzzz meneertjuhhhhh,
kUnnnn jy muh ff het punt geven van die laatstuh SO jwz?
zou errug chilluh zyn! aait!

boks ouwe!


Daar gaan mijn haren dus recht van overeind staan. Maar dat blijft me dus bespaard en de leerlingen weten ook dat ik dat niet echt op prijs stel.

[ Bericht 0% gewijzigd door Baba-O-Riley op 02-02-2009 18:38:36 ]
.
pi_65665082
Goed, ik hoor nu steeds meer gemor om de "functiemix" op scholen.. nu is dit mij totaal ontgaan, maar wat ik er zo kort van begrijp is dat scholen straks verplicht zijn om iedereen die in de bovenbouw lesgeeft een LD-functie te geven, daardoor alleen nog maar 2e-graders in de onderbouw willen hebben (omdat LD-ers daar te duur zijn), en bovenbouwdocenten cq. LD-'ers dus (A) Met teveel zijn straks en geloosd moeten worden en (B) Alleen nog maar in de bovenbouw les zullen gaan geven.

Zie ik dit goed of maak ik een denkfout, en wat vinden jullie er van? Leeft het bij jullie op school?
  maandag 2 februari 2009 @ 18:40:26 #163
67746 Baba-O-Riley
Out here in the fields
pi_65665211
Ik zit op een VMBO-locatie, dus daar leeft het niet zo. We zijn daar allemaal tweedegraders.
.
pi_65665549
Ik heb inderdaad al een schoolleider horen zeggen dat hij nu "natuurlijk geen eerstegraders meer gaat aannemen".

Maar op zich valt het wel mee qua "te duur", want tegelijk met de invoering van deze maatregel wordt ook de automatische periodiek afgeschaft. Je gaat niet meer automatisch elk jaar een trapje omhoog, alleen nog "bij goed functioneren". Een eerstegrader die je eeuwig in LD 1 of 2 laat hangen, is helemaal niet zo duur. En als 't 'm niet bevalt, dan gaat ie maar weg, komt er weer een nieuwe, die ook weer in LD 1 begint.

(edit: ik kan dat van die automatische periodiek trouwens zo gauw niet terugvinden, dus misschien is die afschaffing toch niet doorgegaan (maar ik durf er nog niet op te hopen ). Als ik info vind post ik die wel)
pi_65665726
quote:
Op maandag 2 februari 2009 18:30 schreef Baba-O-Riley het volgende:
Je hoeft thuis nooit wat na te kijken of werk voor te bereiden?
Nope Op een paar toetsen tijdens de toetsenweken na (en dan hebben we het over 2/3 toetsen) geen schoolwerk thuis. Op mijn school zijn ze nogal fan van tussenuren En met mijn 14 uur over drie dagen heb ik er nogal wat en bereid ik alles in mijn tussenuren voor. Soms blijf ik na schooltijd nog even zitten om alles af te ronden. Mijn streven is, en dat lukt meestal wel, om op school alles af te maken zodat ik thuis kan relaxen

En tja, misschien gaf ik wel niet genoeg het signaal af dat ze met dat soort "onzin" niet aan hoefden te komen, want daar is het waarschijnlijk ook mis gegaan
Nogmaals: tof voor de mensen die het wel doen, maar het is gewoon niet mijn ding.
pi_65667439
klinkt wel goed Locusta. Ik heb nu wel redelijk wat tussenuren (6 op 14 lesuren), maar ik merk dat ik het nog lastig vind ze goed te benutten. En vooral die bovenbouwtoetsen kosten mij veel tijd.
Ik wil wel proberen minder tijd aan school te besteden, aangezien het redelijk de spuigaten uitliep..
You don't have to know why you do something to stop doing it. All you have to do is to take a close look at what you are actually doing and decide to stop doing it for that moment!"
pi_65674765
quote:
Op maandag 2 februari 2009 19:36 schreef teigan het volgende:
klinkt wel goed Locusta. Ik heb nu wel redelijk wat tussenuren (6 op 14 lesuren), maar ik merk dat ik het nog lastig vind ze goed te benutten. En vooral die bovenbouwtoetsen kosten mij veel tijd.
Ik wil wel proberen minder tijd aan school te besteden, aangezien het redelijk de spuigaten uitliep..
Wat ik ook wel eens doe, als ik niet genoeg heb aan de tussenuren, is eerder komen of langer blijven. Het maakt de dagen misschien wel langer, maar de dagen dat je vrij bent kun je helemaal in jezelf investeren en relaxen Bovendien heb je op school alle (leer)middelen ter beschikking en thuis niet. Dat zie ik soms ook wel eens als obstakel.

Maar ik geef op dit moment alleen maar onderbouwklassen les en ik kan mij voorstellen dat die minder tijd kosten. Bovendien heb ik een aantal parallelklassen (zij het van verschillende niveaus) die het voorbereiden ook vergemakkelijken

Maar teigan, op hoeveel dagen heb jij die 14 lesuren dan?
pi_65678346
Ik ben op dit moment best heel veel buiten schooltijd met school bezig. Dat zit 'm vooral in de bovenbouwklassen en het voorbereiden van die lessen, en doordat ik simpelweg heel veel leerjaren heb. Brugklas, 2HAVO, 2GYM, 3VWO, 4VWO, 5VWO. Op een dag als deze levert me dat 2 SO's uit de onderbouw, een grote toets van 5VWO en 30 boekverslagen uit de brugklas op om na te kijken. Verder help ik mee met de voorbereiding van een Taaldorp, komen er weer mondelingen aan in m'n vierde en vijfde klassen die voorbereid moeten worden, help ik mee in de sectie met de keuze van een nieuwe leergang voor de bovenbouw.. al met al genoeg te doen .

En ik heb haast geen tussenuren. Ben wel vaak heel vroeg op school, dat werkt wel lekker 's morgens. Maar woensdag en donderdag heb ik van 9:15 tot 15:30 les zonder tussenuren. Maandag en dinsdag zijn rustiger, dan bereid ik meer voor en kijk ik meer na. Wel op school, daar werk ik gewoon beter.

En dan straks ook nog verhuizen, ik vraag me af hoe ik dat allemaal weer met elkaar moet gaan combineren!

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 02-02-2009 23:42:29 ]
pi_65692221
Ik heb momenteel een fulltime baan en diverse strategieen om buiten school om niet al teveel meer aan het werk te zijn hebben niet gewerkt. Probleem zit hem hier inderdaad ook vooral in de bovenbouw. Nou leek het me toch al verstandig om eens werkervaring op te doen in een andere sector, dus ik ben nu bezig te solliciteren buiten het onderwijs.

Een collega van me werkt trouwens als zelfstandige: hij is niet in dienst in een normale onderwijsbaan, wordt dus niet lastiggevallen met allerlei neventaken, maar laat zich gewoon als vervanger/invaller inhuren voor een bepaald aantal lesuren, en doet dus ook alleen dat. Echt alleen maar dat Geweldig! Kijk dan red je het vast wel tussen 9 en 5 .
pi_65698665
Over twee weken m'n eerste lesje geven! Wel aan een ontzettend leuke brugklas, dus komt wel goed
pi_65700331
Locusta, mijn uren zijn over 4 dagen verdeeld.. Eerder waren het er 18, en ik zit qua rooster gewoon helemaal vast vanwege de bovenbouw..

Ik houd me vast aan het idee dat wat ik nu goed doe, ik de komende jaren zo uit de kast kan trekken, dus het levert mij uiteindelijk wat op.
Vandaag heb ik mijn klas een blokuur aan het werk gezet, en ben zelf ook aan het werk gegaan, en dat ging best lekker..

Heeft iemand hier trouwens ervaringen met cursussen voor starters zoals de Aob die geeft?
You don't have to know why you do something to stop doing it. All you have to do is to take a close look at what you are actually doing and decide to stop doing it for that moment!"
pi_65742367
Vandaag met mijn vmbo-havo klasje een ouderwets activerende werkvorm gedaan. Voor het eerst (ik heb ze nog maar sinds kort)...en dat ging gewoon erg goed! Ik was super blij, kids waren druk bezig en vonden het volgensmij niet meer zo erg dat het tegen 3 uur liep (ze zaten eerst te mopperen dat ze naar huis wilden)...mijn dag is/was helemaal geslaagd
pi_65786856
Het is gaat weer lekker met de stageplaatsen voor tweede jaars leraar geschiedenis studenten. Ben al sinds oktober aan het solliciteren om een stageplek te krijgen en, óf ze hebben geen plek ( meer) of "de situatie is veranderd om stage te kunnen lopen." (let wel, dit zijn allemaal scholen die aangegeven hebben plek te hebben via een online sollicitatie systeem) Ben er deze week achter gekomen dat we nog met 16 studenten zijn die een stage zoeken. Buitengewoon frustrerend.

Misschien wat onorthodox, maar als iemand hier werkt op een school(liefst ergens in Zuid Nederland) waar een leraar geschiedenis rondloopt die een stagiair wil begeleiden zou ik het graag horen.
pi_65826274
Is ook lastig hoor. Er is een tekort aan leraren, maar niet in elk vakgebied. Ik hoop aankomende zomer klaar te zijn met de opleiding maar als je ziet hoe onze mentorgroep eruit ziet zegt dat veel. Ongeveer 15 docenten-in-opleiding voor het vak biologie (inclusief mezelf), 2 wiskundigen, 1 scheikundige en 3 voor natuurkunde.
Ik hoop na de zomer te mogen blijven op mijn huidige stageschool. Tot nu toe bevalt de stage van beide kanten goed, maar er moet natuurlijk wel plek zijn. Maar daar gaan we in juni vermoed ik over praten.

Kun je zelf niet gewoon scholen buiten dat sollicitatie systeem gaan aanschrijven/bellen?
pi_65827889
Ik heb zelf ook geschiedenis gedaan en weet hoe het is. Gelukkig had ik altijd wel geluk met de stageplaatsen, maar veel van mijn medestudenten konden pas veel later of geen stage lopen. Er is een geschiedenisdocenten overschot en omdat veel scholen juist van dat soort vakken de uren inkorten is er ook minder vraag naar dat soort docenten

Tipje: heeft jouw hogeschool geen stagebureau? Zo ging dat bij mij iig wel, zij hadden een groot klantenbestand en regelden de eerste en tweedejaars stages voor ons. De derde en vierdejaars stages mocht je zelf regelen, maar je had het stagebureau wel als backup als het je niet voor een bepaalde datum lukte om een school te vinden.

En tja, ze laten ook niet vaak een tweedejaars een vacature opvullen, daar moet je wel iets meer ervaring voor hebben of een groot gebrek aan een bepaald soort docenten. Maar dat is in jouw geval niet aan de orde.

Succes iig!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')