Hoi_Piepeloi | woensdag 3 december 2008 @ 21:48 |
Welke FOK!(st)ers hebben weleens van die viezige beestjes gegeten? ![]() Hadden het laatst op school over het eten van insecten, en ik zou bijvoorbeeld ook wel een keer sprinkhanen willen barbecuen oid! Ben echt ontzettend nieuwsgierig hoe dat nou smaakt (maar als het erop aankomt durf ik het waarschijnlijk niet ![]() Nou, deel je ervaringen zou ik zeggen ![]() | |
Hoi_Piepeloi | woensdag 3 december 2008 @ 21:52 |
Iedereen is vies van beestjes? ![]() | |
bas-beest | woensdag 3 december 2008 @ 21:54 |
na 4 minuten al een serieuze reactie verwachten... ![]() | |
Pien85 | woensdag 3 december 2008 @ 21:56 |
Nu ik toch in dit topic zit te spieken, iemand enig idee waar je in de omgeving amsterdam insecten kunt eten? | |
Zeitgeist | woensdag 3 december 2008 @ 22:02 |
quote:*ook wel benieuwd is.* | |
RichardDawkins | woensdag 3 december 2008 @ 22:05 |
Omgeving Amsterdam geen idee. In Den Bosch zit wel een restaurant waar ze je insecten serveren. | |
Pien85 | woensdag 3 december 2008 @ 22:06 |
Hoorde toevallig laatst dat er in Nijmegen ook een zit... Maar om nou helemaal naar Den Bosch of Nijmegen te gaan hiervoor vind ik weer wat overdreven... | |
RobinOok | woensdag 3 december 2008 @ 22:10 |
Ik heb gefrituurde schorpioentjes gegeten in China. In een chique restaurant in Beijing. Als je je over het idee heenzet is er niks aan de hand. Ze waren helemaal krokant en knapperig gefrituurd. Deed me qua smaak en structuur denken aan baconchips. Hoewel ik dat niet zeker weet, want ik vond baconchips altijd smerig. ![]() Dus die schorpioentjes deden me niet veel. Het was vooral grappig. Sprinkhaan heb ik hier in NL wel eens geproefd, als snack, maar dat zijn dan van die muffe dingen. Vers moeten ze zijn, dan zijn ze lekker! | |
Hoi_Piepeloi | woensdag 3 december 2008 @ 22:35 |
quote:Ja ik hoorde dus ook van een tent in Nederland (omg. Leiden) waar ze lolly's verkopen met een schorpioen erin ![]() ![]() Maar hoe bedoel je vers? Gewoon levend opkanen? ![]() | |
RobinOok | woensdag 3 december 2008 @ 23:29 |
Nee, nee, hihi. Maar wel dat ze vers/levend gefrituurd worden en dan meteen opgegeten. Als je dat in een plastic bakkie gaat stoppen en dan 4 weken later opeten, nou ja, dan denk ik niet dat het nog hetzelfde smaakt. ![]() | |
Hoi_Piepeloi | woensdag 3 december 2008 @ 23:32 |
quote:Oke, ik was al even bang ![]() Maar hoe smaakt dat dan? Gewoon een knapperig dingesje? | |
golfer | woensdag 3 december 2008 @ 23:32 |
quote:Begin eerst maar eens met een bakje levende maden op te eten. Als je dat kunt verteren, kan je de rest van alle insecten ook wel aan. ![]() | |
RobinOok | donderdag 4 december 2008 @ 00:14 |
quote:Ja, gewoon naar een hartig gefrituurde, knapperige snack. Beetje nootachtig misschien. Zoutig. Niet vies en niet eng. Kijk, vissenogen of schapenogen of zo, ja, dat is eng. Of euh, nou ja, van alles. Maar insekten niet. | |
Hoi_Piepeloi | donderdag 4 december 2008 @ 08:20 |
quote:Ik zou ook inderdaad eerder een sprinkhaan eten dan die mini inktvisjes bij de visboer, brrr ![]() Maar je eet ze bijvoorbeeld dus ook met kop en al? Men ik wil weten waar ergens zo'n restaurant zit waar je insecten kan eten ![]() ![]() | |
Painted_Horse | donderdag 4 december 2008 @ 08:33 |
Ik heb ooit een keer sprinkhanen gegeten, en dat was eigenlijk wel bijzonder smakelijk. Wel goed dat ze het pas achteraf vertelden wat ik nou daadwerkelijk gegeten had. | |
maok | donderdag 4 december 2008 @ 09:41 |
Ik heb wel eens een sprinkhaan gegeten die ik net had gevangen (is was aan het wandelen in de bergen en we kwamen op een weide waar het krioelde van de sprinkhanen). Kop er af gebeten, uitgespuugt en de rest opgegeten. Smaakte naar kruisbes met hooi. | |
RobinOok | donderdag 4 december 2008 @ 11:26 |
quote:Ja, met alles erop en eraan. ![]() Kijk, zoiets: ![]() Ogen dicht en smullen maar. ![]() | |
Heufje | donderdag 4 december 2008 @ 13:26 |
Zag laatst bij de Sligro potjes sprinkhanen en meelwormen staan. Heb ze gewoon laten staan. Heb wel 1x in Thailand op de enge-beesten-markt een paar gefriteerde waterkrekels op. Smaakte best, lekker knapperig. | |
Maria2.0 | donderdag 4 december 2008 @ 14:49 |
Ik heb kwal op, telt dat ook? ![]() Ook ik wil sprinkhanen proberen, ik ken dat restaurant in Den Bosch ook. Ze serveren er sowieso aparte wildsoorten en dus ook insecten. | |
RobinOok | donderdag 4 december 2008 @ 15:13 |
Kwal is geen insect. :-) Maar kan wel lekker zijn! ![]() ![]() Die onderste vorige week nog gegeten! | |
-Mellow- | donderdag 4 december 2008 @ 16:00 |
Kwal is idd heerlijk. Sprinkhanen zou ik totaal geen moeite mee hebben overigens. Maar maden bijv.vind ik wel een onsmakelijk idee. | |
Crazy Harry | maandag 26 januari 2009 @ 02:16 |
Kort geleden in Den Bosch gegeten. Het restaurant heet Het Genot. Ze serveren er sprinkhanen en meelwormen, beide zijn een voorgerecht. De sprinkhanen hebben daadwerkelijk een (lekkere) smaak van zichzelf, maar de meelwormen nemen de smaak van de groente en specerijen aan waarin ze klaargemaakt zijn. Maar je hoeft natuurlijk helemaal niet naar Den Bosch af te reizen voor een dergelijke maaltijd. Ik was er ook al voor rond aan het kijken om ze zelf te bakken, zo kwam ik uit op insecteneten.nl, daar staan allemaal tips en recepten, zoals het volgende: Gewoon een doosje van 10 (levende) sprinkhanen kopen bij de dierenzaak, die beesten zijn voor consumptie (voor leguanen dan wel maar dat maakt niet uit) gekweekt. Even laten doodvriezen in de diepvries (anders springen ze ongetwijfeld weg voordat je ze in de pan hebt), vleugels en poten er af halen, en dan kan je ze bakken. Binnenkort is m'n vriendin (die gruwelt van het eten van insecten) voor een paar dagen het land uit en dan kan ik ze eindelijk eens zelf bakken ![]() | |
Sheriam | maandag 26 januari 2009 @ 02:48 |
Ik eet ze heel regelmatig. Ik werk op Archeon en heb meestal een potje meelwormen staan waar mensen ook van mogen proeven, en die willen dan meestal wel zien dat ik ze ook eet. Dus er gaan er heel wat in op een drukke dag (pasen t/m eind oktober). Ze smaken een beetje notig, ik vind ze zelf erg lekker. Je kan ze zo (levend) eten of even bakken, bijvoorbeeld in een pannekoekje. Sprinkhanen en krekeltjes heb ik ook wel eens gegeten, die rooster ik meestal wel even, maar ik heb er als ik in de tuin aan 't werk ben ook wel eens eentje zo van een grasspriet geplukt. Oh ja, en zo'n schorpioen uit een lollie maar die was nogal taai, smaakte nergens meer naar. Zou wel eens een vers gefrituurde/gebakken willen proeven maar ik weet niet waar ik die kan kopen. Bij een weekend 'eten uit de natuur' in Belgie heb ik nog een aantal andere insecten gevangen en geproefd, onder andere kokerjuffers en wasmotlarven. Het is gewoon het idee wat de meeste Nederlanders vreemd vinden, maar als je je daar overheen kan zetten, zijn veel insekten erg lekker. Oh, maden (vliegenlarven) kan je inderdaad beter niet eten; die eten rot vlees en zijn dus zelf ook niet goed voor je (je eet ze tenslotte helemaal, met maaginhoud en al, op). Veel andere larven zijn wel okay, zoals dus de meelwormen, wasmotlarven en ook veel rupsen, maar niet de harige (kuch, kriebel!) en niet de rupsen die op giftige planten zitten (zie maden). De eerste keer dat ik 't deed, met een groepje vrienden, was 't nog bijzonder genoeg om wat foto's te maken: http://www.barefootwitch.com/eten.html En de foto's van 'eten uit de natuur' met een aantal insekten en veel andere planten (de meeste eetbaar, of delen ervan): http://www.barefootwitch.com/eten2.html (nee, de hagedis hebben we niet opgegeten!) | |
cerror | maandag 26 januari 2009 @ 02:50 |
Bestaat het Archeon nog? ![]() | |
Sheriam | maandag 26 januari 2009 @ 03:00 |
quote:Jazeker! http://www.archeon.nl en vanaf 28 maart kan je er weer in (als losse bezoeker dan; feesten, vergaderingen, school aktiviteiten enzovoort gaan 'swinters ook door). De meelwormen heb ik (meestal -als je 't heel zeker wilt weten moet je me een paar dagen van te voren PM'en) bij de boerderij van de eerste boeren. (edit: hm, meeste jaren hebben we ook een thema-weekend 'eten' maar die zie ik voor het komende seizoen nog niet staan in het evenementen-lijstje. Misschien wordt 'ie er later nog bijgezet.) [ Bericht 11% gewijzigd door Sheriam op 26-01-2009 03:07:54 ] | |
sigme | maandag 26 januari 2009 @ 08:26 |
Ik heb laatst gefrituurde sprinkhaan gegeten, was lekker, maar proeft natuurlijk voornamelijk naar frituur. Er was ook een meelwormenquiche, die vond ik vies. Vermoedelijk niet vanwege de meelwormen, maar zeker weten doe ik het niet. | |
PKfotografie | maandag 26 januari 2009 @ 16:02 |
quote:dat heb ik ook wel eens geproefd, alleen beten we de kop er af en zogen hem dan uit dat smaakt dan best zoetig. (daarna nooit meer gedaan, meer het idee wat me tegen staat als de smaak) | |
Red_Cat | dinsdag 3 februari 2009 @ 01:17 |
Ik gooi hier even een TVPtje in.. Ben ook wel nieuwsgierig of er ergens restaurants hier in de buurt zijn. | |
De_Hertog | dinsdag 30 maart 2010 @ 14:35 |
Insecten kunnen inderdaad erg lekker zijn. Ik was in Cambodia in een restaurant waar ze vogelspin serveerden. Je kon ook een boek met recepten kopen daar, ik denk alleen dat het niet makkelijk zou zien dat recept hier te volgen. Bij de ingrediënten stond gewoon '12 vogelspinnen' en bij stap 1: 'dood de vogelspinnen'. Mocht iemand nog meer tips hebben waar je hier insecten kunt kopen of eten, dan hoor ik het graag. | |
pwned | dinsdag 30 maart 2010 @ 14:55 |
Heb vroeger zelf wel sprinkhanen gevroten als we weer eens fikkie gingen maken kind zijnde (even roosteren en jummie). Ook heb ik wel eens gedroogde meelwormen en een soort dikke larven gegeten, daar was ik niet heel erg van onder de indruk, maar kon ook zijn omdat ze gedroogd waren. | |
Gitank2 | dinsdag 30 maart 2010 @ 14:58 |
Een keertje sprinkhanen gefrituurd in een soort tempurabloemjasje. Smaakte wel goed, naar noten ![]() Iedereen moest lachen toen ik vertelde dat ik ze gewoon in de dierenzaak had gekocht en even bevroren ![]() |