Ik eet ze heel regelmatig. Ik werk op Archeon en heb meestal een potje meelwormen staan waar mensen ook van mogen proeven, en die willen dan meestal wel zien dat ik ze ook eet. Dus er gaan er heel wat in op een drukke dag (pasen t/m eind oktober). Ze smaken een beetje notig, ik vind ze zelf erg lekker. Je kan ze zo (levend) eten of even bakken, bijvoorbeeld in een pannekoekje.
Sprinkhanen en krekeltjes heb ik ook wel eens gegeten, die rooster ik meestal wel even, maar ik heb er als ik in de tuin aan 't werk ben ook wel eens eentje zo van een grasspriet geplukt. Oh ja, en zo'n schorpioen uit een lollie maar die was nogal taai, smaakte nergens meer naar. Zou wel eens een vers gefrituurde/gebakken willen proeven maar ik weet niet waar ik die kan kopen.
Bij een weekend 'eten uit de natuur' in Belgie heb ik nog een aantal andere insecten gevangen en geproefd, onder andere kokerjuffers en wasmotlarven.
Het is gewoon het idee wat de meeste Nederlanders vreemd vinden, maar als je je daar overheen kan zetten, zijn veel insekten erg lekker.
Oh, maden (vliegenlarven) kan je inderdaad beter niet eten; die eten rot vlees en zijn dus zelf ook niet goed voor je (je eet ze tenslotte helemaal, met maaginhoud en al, op). Veel andere larven zijn wel okay, zoals dus de meelwormen, wasmotlarven en ook veel rupsen, maar niet de harige (kuch, kriebel!) en niet de rupsen die op giftige planten zitten (zie maden).
De eerste keer dat ik 't deed, met een groepje vrienden, was 't nog bijzonder genoeg om wat foto's te maken:
http://www.barefootwitch.com/eten.htmlEn de foto's van 'eten uit de natuur' met een aantal insekten en veel andere planten (de meeste eetbaar, of delen ervan):
http://www.barefootwitch.com/eten2.html(nee, de hagedis hebben we niet opgegeten!)