abonnement Unibet Coolblue
pi_63668895
Ah Mastodon! De Amerikaanse mannen die naar eigen zeggen whalecore maken doen eindelijk in hun eentje Nederland aan! Als tussenstop tussen hun tour met de Unholy Alliance (met Slayer, Trivium en Amon Amarth) en hun komende tour met Metallica doen ze enkele gigs als headline, waarvan gisteren de eerste in de Tivoli was.

De show begon met een optreden van Fiend without a face, waarvan de bandleden, ondanks een kous over het hoofd en een Fez, verdacht veel leken op de drie leden van Mastodon. Drie ja, want gitarist Bill Kelliher is helaas ziek in de VS (al schijnt het wel beter met hem te gaan en is hij nu alleen nog aan het uitrusten voor de Metallica-tour). De muziek die Fiend ten gehore bracht was een soort surfmuziek, die soms dan wat harder gaat richting de rock en metal. Het klinkt op de CD in ieder geval erg goed, het optreden zelf was helaas wat minder. Het geluid stond erg slecht afgesteld waardoor de basgitaar bijna niet te horen was, de gitaar verdronk in zijn eigen echo en van de drums vooral de snare veel te hard stond. Maar alsnog, wat ik ervan meekreeg, klonk het erg lekker, ik heb dan ook niet voor niets de CD gekocht


Fiend without a face

Dan was het na een half uurtje wachten tijd voor Mastodon! Na een relatief rustig begin met Hearts Alive werd er direct hard doorgerockt met Blood & Thunder, The Wolf Is Loose en ga zo maar door. Ook al waren ze met een man minder, qua enthousiasme viel het niet te merken. Gelukkig was het geluid ook wat beter, al bleef de zang erg lastig te verstaan (maar dat heeft ook te maken met de manier waarop gezongen werd). Persoonlijk hoogtepunt was voor mij toch wel de overgang van Iron Tusk naar March of the Fire Ants, welke ook in het onderstaande youtube-filmpje naar voren komt. Twee geweldige nummers die lekker in elkaar overlopen, erg fijn! Ook het nieuwe nummer wat als laatste gespeeld werd, The Pit, klonk erg goed en belooft veel goeds over de komende CD!

Al met al was het een zeer fijn optreden, het geluid was gelukkig ook wat beter, al was de korte duur wel echt jammer. Mastodon is tof, maar net iets meer dan een uur spelen is wel wat karig. Gelukkig was de ticketprijs daar ook naar, voor 20 euro heb je alsnog meer dan waar voor je geld. Nu de rest van de dag met een pijnlijke nek rondlopen, maar het was het allemaal meer dan waard!

Mastodon

Op woensdag 30 juli 2014 17:12 schreef Nebo het volgende:
Jouw lul is jongvolwassen en in de bloei van zijn leven Spankster.
pi_63669497
Hmm Mastodon, paar jaar terug hebk daar nog naar geluisterd alleen nooit live gezien.
Schijnen het volume wel lekker hard te zetten live
Gouwe tande zijn toch geen echte tande!
*Tot onze grooste spijt is de cursus omgaan met teleurstellingen afgelast.*
pi_63673000
quote:
Op maandag 1 december 2008 15:23 schreef HzHertz het volgende:
Hmm Mastodon, paar jaar terug hebk daar nog naar geluisterd alleen nooit live gezien.
Schijnen het volume wel lekker hard te zetten live
Wat zeg je?
Op woensdag 30 juli 2014 17:12 schreef Nebo het volgende:
Jouw lul is jongvolwassen en in de bloei van zijn leven Spankster.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')