abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_63617617
Aanstaande vrijdag is het weer eens vijf december. De meest magische datum in de Nederlandse samenleving. Jong maar zeker ook oud genieten dan weer van pakjesavond. Maar ook in de weken vˇˇr vijf december is het al volop genieten. En speciaal voor de laatste week voor Sinterklaas is er het boek De week voor Sinterklaas. Acht schrijvers hebben elk een eigen verhaal geschreven. Zeven verhalen die vˇˇr het 'heerlijk avondje' gelezen kunnen worden en eentje voor de dag na Sinterklaas.Aart Staartjes is geen onbekende, jarenlang verzorgde hij het commentaar bij de grote intocht van Sinterklaas. Dit keer verzorgt hij de opening van het verhaal en laat kleine Klaas de crisis oplossen. Het estafette stokje wordt dan overgenomen door Dolf Jansen die ons een Sint toont die even wat moeite leek te hebben. Aaf Brandt Corstius schrijft vervolgens haar deel over een slimme meid die iedereen te slim af hoopt te zijn. Yvonne Kroonenberg vertelt ons dan vervolgens over de perikelen van een tweeling en Susan Smit laat ons weten dat Sinterklaas vroeger helemaal niet zo graag in de belangstelling stond. Sterker nog, de Sint was vroeger nogal verlegen. Harm Edens verteld ons het verhaal wat zich kan afspelen als een nog jonge Piet zich per ongeluk laat insluiten. Het verhaal voor Sinterklaasavond wordt dan verteld door beroepsverteller Frank Groothof. Yvonne Kroonenberg komt dan vervolgens nog even terug voor afsluitende verhaal.

De acht verhalen zijn leuk en passen prima in deze tijd. Logisch ook, want daar is het voor gemaakt. Het is rijk ge´llustreerd met mooie tekeningen, gemaakt door Reni Wong. Qua formaat is het boek een uitermate geschikt voorleesboek. Het boek is makkelijk open te vouwen, heeft een harde kaft en duidelijke letters. Neem wel even per verhaal ruim de tijd om het voor te lezen, je zult namelijk niet binnen twee minuten klaar zijn. Overigens levert het boek wel meteen een raadsel op. Als achtste schrijfster wordt Lydia Rood genoemd, maar welk verhaal zij zou hebben geschreven is niet bekend. Mogelijk wordt dit nog snel opgehelderd. Heb je het boek net iets te kort voor de Sinterklaas in huis, begin dan snel met twee verhaaltjes per dag. Of bewaar het voor volgend jaar, de verhaaltjes zijn namelijk onbeperkt houdbaar, zolang we allemaal maar collectief blijven geloven in Sinterklaas.

Bron, de Frontpage!
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 29 november 2008 @ 13:28:14 #2
862 Arcee
Look closer
pi_63618049
quote:
Op zaterdag 29 november 2008 13:00 schreef maduropa het volgende:
Aanstaande vrijdag is het weer eens vijf december. De meest magische datum in de Nederlandse samenleving. Jong maar zeker ook oud genieten dan weer van pakjesavond.
Ja. Sinterklaas.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')